Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

No na bank z niewyspania ta glowa,bo teraz sie obudzilam i czuje jak mi pulsuje..zeby malusi chcial pospac to jeszcze vym chrapnela zwlaszcza,ze P niedlugo przychodzi odespac nocke :-)
Strunka bidulo..duzo sily i chwili wytchnienia Ci zycze bidulo :*
Nieciekawie..
Ciaza to lap za leki,zeby aci sie nic nie rozwinelo..ja pilam lrenalen dwa dni jak czulam,ze cos sie zbliza z chorobska.pomoglo.

My tez z Mateuszkiem spimy razem od 5..Pawel tez czesto go bierze w dzien do wyrka,bo wie,ze dziecko potrzebuje..
Jak sie urodzilam..to potem spalam z rodzicami chyba do komunii..potem spalalam z bratem w.pokoju na osobnym materacu..z racji tego,ze nie mialam pokoju..no ale potem zaczelam dojrzewac to ojciec mi zrobil przegrodke w ich pokoju i mialam swoj kąt,dopoki brat nie zaczal sypiac u dziewczyn :-) wiadomo,ze bywalam tam heh bo tam byl tv :-)

Mati tez sie gapi w telewizje :-)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Kasiamamusia, żebyś widziała jak u mnie radość zycia znikla. I ro dawno. Luby nawet tęskni za ta zwariowana...
A ostatnio staram sie szukac na sile promiennych chwil w zyciu. Dzieciaki dają duzo radości, ale czasem ich choroby przytlaczaja i niw tylko...

Sylwia, wczoraj bylam u lekarza z mala i zagadala mnie inna babka z 10-letnim synem. Wspomniałam jej, ze zaczely sie kolki, to ona od razu sugerowala, ze jak kp to moja dieta jej zaszkodzila. No kurna!
To samo w aptece kupując probiotyk. Niby tak delikatnie, ale jednak sugerowanie, ze ja coś eobie nie tak.
A jak usluszaly, ze je lapczywie, to nagle ich dzieci tez tak miały i na mm jedna przwszla i do 3 lat problem z zaparciami itp.

Moja wazy 4130 :) prawie kilo do przodu!!;

Ola tak tego się nie da pomylić, ból przeszywajacy, jak tylko się podniesiesz, leki nie działają żadne, tylko leżenie. Ja normalnie plakalam jedząc śniadanie...no gorsze to było niż ból po cc....
Nocka nawet, pobudka o 1 potem o 4 (spała na mnie bo usnelam ze zmęczenia) od 4-5 przewijanie, cyc x 2 przyslonilam rolety i do 7 jescze pospala.

Gość magdalenka851

Misia no właśnie wszystko ok wodzi oczkami za mną, za zabawkami ale nie qiemczy przez to napięcie czy może Za dużo wokół się dzieje ze takie oczka szeroko otwarte robi. My nie mamy okulisty zleconego ale pomyśle o wizycie prywatnej jeśli do 3go miesiąca nadal bedzie tak. Moze na rehabilitacji coś sie wyjasni

Sylwia u mnie jest to samo - Ula tylko kweknie to na pewno glodna, a jak placze to zaraz dopytywanie co ja takiego zjadlam...wkurza mnie to i przykre jest. Czlowiek sie stara, odmawia sobie tylu rzeczy a zamiast wsparcia obwinianie :/
Ula jeszcze nie gada za bardzo. Czasem cos przypadkiem.
Mnie zaczelo bolec gardlo :/ to bardzo zly znak u mnie bo mam migdalki do usuniecia i jak tylko organizm oslabiony (np z niewyspania) to zaraz mam angine... przed ciaza to 3 niedospane noce z rzedu i juz chorobsko gotowe, a teraz to same wiecie jak jest z tym spaniem. Jeju jak ja sie boje tej anginy, poprzednio mialam w czerwcu...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5smg7ymqo35am0.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ot0d95nz.png

strunka7777
Misiakowata, który Bb cream używasz? Z niebieskim napisem czy pomarańczowym? Widzę, ze są dwa rodzaje...
Czy korektora tez używasz? I jakiego? Czybcos jeszcze? :)

tego :)

https://www.google.pl/search?q=bb+rimmel&espv=2&biw=1366&bih=643&tbm=isch&imgil=qJEk2JixEMgFMM%253A%253BrTctfWAdylorDM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fus.rimmellondon.com%25252Fproducts%25252Fface%25252Fbb-cream&source=iu&pf=m&fir=qJEk2JixEMgFMM%253A%252CrTctfWAdylorDM%252C_&usg=__3XCc0WiwCzJqTw9hpFbT_bzzpnQ%3D&ved=0ahUKEwjspIGqoqTMAhVCEJoKHbzuDlQQyjcINA&ei=ZygbV6zVCsKg6AS83bugBQ#imgrc=qJEk2JixEMgFMM%3A

nie uzywam korektora..ti ylko delikatny roz na poliki :)
Strunka dzieciaki wyzdrowieja i bedzie git ;)
głowa do góry ;)
sliczna córa :)

~magdalenka851
Misia no właśnie wszystko ok wodzi oczkami za mną, za zabawkami ale nie qiemczy przez to napięcie czy może Za dużo wokół się dzieje ze takie oczka szeroko otwarte robi. My nie mamy okulisty zleconego ale pomyśle o wizycie prywatnej jeśli do 3go miesiąca nadal bedzie tak. Moze na rehabilitacji coś sie wyjasni

pewnie,ze tak warto sprawdzic..wez skierowanie od lekarza i juz dzwon,bo kolejki wszedzie..
moze masz tak bardzo ciekawskie dzieciatko ;)
hihi

Eff
Sylwia u mnie jest to samo - Ula tylko kweknie to na pewno glodna, a jak placze to zaraz dopytywanie co ja takiego zjadlam...wkurza mnie to i przykre jest. Czlowiek sie stara, odmawia sobie tylu rzeczy a zamiast wsparcia obwinianie :/
Ula jeszcze nie gada za bardzo. Czasem cos przypadkiem.
Mnie zaczelo bolec gardlo :/ to bardzo zly znak u mnie bo mam migdalki do usuniecia i jak tylko organizm oslabiony (np z niewyspania) to zaraz mam angine... przed ciaza to 3 niedospane noce z rzedu i juz chorobsko gotowe, a teraz to same wiecie jak jest z tym spaniem. Jeju jak ja sie boje tej anginy, poprzednio mialam w czerwcu...

sola poplucz szybko..angina to suka,nawet jesc nie mozna..mialam raz..bleeh

Eff, wez łyżkę wody utlenionej na szklanke wody i tym plucz gardło,tylko tak gleboko. Ja miałam tak dwa tygodnie temu, wstałam rano z bolacym gardlem jak na angine, wyplukalam i następnego dnia po bólu ani śladu. za to następnego dnia córka wstała z bolacym gardlem i maz, woda utleniona poszła w ruch i następnego dnia gardła zdrowe. Naprawdę tani i zdrowy sposób. polecam

~arwena 89
Dziewczyny przypomnijcie jak leczyłyście popękane brodawki? Znowu przez to przechodzę :( tylko poprzednio pękały bo Miki źle łapał pierś. Teraz łapie dobrze, a problem mimo to powrócił

Dobrze po każdym karmieniu profilaktycznie smarować własnym mlekiem. A teraz np bepanthen smarować. Inne dziewczyny Maltan będą polecać - chyba tak sie pisze :) - bo tez sprawdzony :)
Gość lutówka2016

Cześć dziewczyny. Na początku chciałam się z Wami przywitać :) Miałam być lutową mamą, ale mojej niuni się nie spieszyło i pojawiło się po tej stronie brzuszka dopiero 1 marca :) Czytam Wasze forum już od dłuższego czasu, ale dopiero dziś postanowiłam do Was dołączyć. Widzę, że dużo u Was się dzieje i na szczęście nie uciekacie na FB.
Co do Wątków poruszanych przez Was w ostatnim czasie, my szczepimy tylko na choroby obowiązkowe ( szczepionka 5w1), na pneumokoki, meningokoki i rotawirusy zarówno położna jak i pediatra odradzali na razie szczepień. Moja niunia nie ma na razie rodzeństwa i jest ze mną w domku więc twierdzili, że nie ma na razie potrzeby obciążać organizmu kolejnymi szczepionkami. Nie wiem czy dobrze robię, zobaczymy za jakiś czas. Smoka również używamy i to od dłuższego czasu, ponieważ moja mała cały czas by ssała, więc położna poradziła używanie smoka. Jak już zaśnie i nie chce sama go wypluwa. Smok pomaga nam się również uspokoić, więc jeśli mogę sobie pomóc to czemu nie:) Co do spania ze mną różnie bywa. Raczej śpi w łóżeczku, od czasu do czasu biorę ją do siebie na łóżko. Przeważnie kiedy ma problem z kupką, bo wtedy często się wybudza, a kiedy leży obok mnie bez problemu mogę ją pogłaskać i potrzymać za rączkę. To ją uspokaja i pomaga zasnąć. Nie widzę nic złego jeśli mamy śpią z dzieciaczkami :)
Dziewczyny od kiedy planujecie jeść "normalnie"? ja od początku nie jem nic smażonego i ciężkostrawnego. Wszystko gotuję na parze i delikatnie doprawiam. Czasem pozwalam sobie na coś słodkiego, ale raczej to jest kostka lub dwie czekolady. Ze słodyczy to pochłaniam herbatniki. Niestety lekarz kazał mi odstawić nabiał, bo mała strasznie ulewa i robiła zielone kupki. Zastanawiam się kiedy można zacząć jeść smażone potrawy itp. Jako że jestem mamą po raz pierwszy to wszystko jest dla mnie nowe i pewnie jestem trochę przewrażliwiona... Może w końcu mi to minie :)