Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

misiakowata30
znów coś z forum??nie dodaje postów coś
mamy ,którym płaci zus za zwolnienie..od pracodawcy bonów na święta raczej nie dostaniemy,bo jak odciągnie podatek?

cześć anna13 :)

Ja mam chorobowe z ZUS i dostałam bony... a jak sobie z podatkiem poradzili to nie wiem:)

Renia83
Ale czemu mówisz ze one wysiadają? Tez są produkowane w Polsce, 100% bawelny. Mam naszykowana do szpitala, zerknij.

Renia nie krytykuję zakupu. Też patrzyłam zakup tej samej koszuli co Ty. Dla mnie ona z koszami przesyłki wyniosła by ok 32 pln. Ta którą kupiłam ma grubszą bawełnę. Dałam też 32pln, a wg. sprzedawczyni zniesie więcej prań, bo ładny wygląd na wieszaku to nie wszystko. Dodam, że taka jak Ty masz, na straganie kosztowała 24pln.
No i z tymi rozmiarami, myślałam o min. L a po przymierzeniu okazało się że nie większa niz M i taką kupiłam.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

misiakowata30
Kalae ale nie kazał tego robić..jak pytałam to powiedział,że wynik tsh wystarczy bo widać juz chorobę..
Będę dzwoniła do niego w styczniu,albo jak tsh teraz wyjdzie złe i zapytam,ale to i tak te t3 t4 po nowym roku zrobie..
nie mam kasy..a jeszcze 17go gin :)święta i te badania..zobaczę co powie jak coś
Najpierw skupie sie na tej glukozie i enzymach..bo raczej tu jest problem..

matko jak mnie mdli dzisiaj bleheeh...

chodzi mi tylko o to ze jezeli chcesz robić ft3 i4 to ono da obraz z tsh zrobionym w tym samym czasie.

to tak jak tokso robi sie igg i igm bo tylko one razem cos mówią, takze jezeli chcesz wydawac pieniadze na badanie ft 3 i/lub ft4 to zrób wtedy tez tsh, a jezeli nie chcesz robić ft 3 i 4 to ok, mi ginekolog też tylko tsh zleca.

tylko endokrynolog zlecała mi te ft tylko zawsze tsh.

mam nadzieje że napisałam zrozumiale :)

~felcia89
misiakowata30
znów coś z forum??nie dodaje postów coś
mamy ,którym płaci zus za zwolnienie..od pracodawcy bonów na święta raczej nie dostaniemy,bo jak odciągnie podatek?

cześć anna13 :)

Ja mam chorobowe z ZUS i dostałam bony... a jak sobie z podatkiem poradzili to nie wiem:)

Ciekawe czy mój prezes o mnie pomyśli i rzuci stówkę ciężarnej :-D Kupiłabym małemu coś w tesco na ff :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

~przyjazna
Felcia wg norm dla ciężarnych to tylko ten na czczo masz w normie. Pewnie będzie dieta.
A ja mimo insuliny na noc nadal ten na czczo mam za duży więc pewnie na kolejnej wizycie zwiększy mi dawkę. Dobrze ze te w ciągu dnia utrzymuje w ryzach.
Ernesto ciekawa jestem Twojego wyniku.

Mam już wynik i wg. lekarki jest ok. Zobaczymy co gin. we wtorek powie. Małam glukozę na czczo i 2h po. Na czczo miałąm 5,3 norma do 5,6 a po 2h 5,6 norma chyba do 7 Z tego co widać po dwóch godzinach spadło mi już do granicy na czczo.

Wiesz dla mnie to dziwne, bo 5,3 mmol/l odpowiada 95mg/dl, więc nierozumiem skad dla ciężarnych limit 90mg/dl, bo to by znaczyło, ze nie można mieć więcej niz 5,1mmol/l

Dodam, ze przy pierwszym pomiarze glukozy na początku ciąży też miałam 5,3 po miesiącu (mierzyli w szpitalu) 5,1 po kolejnym miesiącu 5,2 a dziś 5,3. Wyniki wtedy oglądało kilku specjalistów i nikt nie uznał tego za stan przedcukrzycowy.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

ja planowałam kurtke kupic w sumie jeszcze chodze w parce bo jest na sciagaczu ale w rozmiarze s no i dobrze ze zimy nie ma heh,ostatnio chciałam kupic byłam w sklepie to babka mnie wpiepszyła bo wziełam ze 3 kurtki do przymierzenia i szłam do przymierzalni to powiedziała ze kurtek w przymierzalni sie nie mierzy.to jej oddałam i wyszłam .głupie babsko

ja tez robie tsh,ft3 i ft4 tak mi kaze to robie.i czasem toxo igm bo nie chorowałam.a i pamietam o tym swedzeniu jakis tydzien temu swedziała mnie cały czas dłon od srodka szczególnie na wieczór i w nocy juz myslałam o cholestazie ,ale zaczełam kremowac i póki coo mam spokój wiec nie wiem od czego to zalezy

~kalae
misiakowata30
Kalae ale nie kazał tego robić..jak pytałam to powiedział,że wynik tsh wystarczy bo widać juz chorobę..
Będę dzwoniła do niego w styczniu,albo jak tsh teraz wyjdzie złe i zapytam,ale to i tak te t3 t4 po nowym roku zrobie..
nie mam kasy..a jeszcze 17go gin :)święta i te badania..zobaczę co powie jak coś
Najpierw skupie sie na tej glukozie i enzymach..bo raczej tu jest problem..

matko jak mnie mdli dzisiaj bleheeh...

chodzi mi tylko o to ze jezeli chcesz robić ft3 i4 to ono da obraz z tsh zrobionym w tym samym czasie.

to tak jak tokso robi sie igg i igm bo tylko one razem cos mówią, takze jezeli chcesz wydawac pieniadze na badanie ft 3 i/lub ft4 to zrób wtedy tez tsh, a jezeli nie chcesz robić ft 3 i 4 to ok, mi ginekolog też tylko tsh zleca.

tylko endokrynolog zlecała mi te ft tylko zawsze tsh.

mam nadzieje że napisałam zrozumiale :)

Rozumiem :) Jak zleci mi f3 i/lub f4 to zrobię razem z tsh:)
ale póki co nic nie mówi,to ok:)

Monika91
Sylwia921125, mieszkam w Ketach i tez bralam pod uwage Wadowice. Ale juz calkiem zgluplam, bo jednak duzo osob mi poleca Wyspiańskiego w Bielsku, ale podobno jak sie nie ma lekarza prowadzącego z tego szpitala to jest sie tam ciezko dostać jak np jest duzo rodzacych i wtedy odsylaja do wojewodzkiego, tylko nie wiem czy ja chce tam rodzic, bo opinie ten szpital ma bardzo skrajne. I takim sposobem jestem w kropce :-)

No ja szybko w sumie szybko postawilam na Wadowice bo teraz tam maja nowy oddzial po remoncie wiec warunki sa duzo lepsze niz byly. ;) w tym roku rodzilo kilka moich koleżanek i raczej sobie chwalily. Czasami położne nie sa za mile. Zalezy jak sie trafi. Ale jak chcesz rodzic z kims to podobno inaczej Cie traktuja. No wlasnie mnie opinie tego szpitala w Bielsku nieco zrazily a poza tym do Wadowic mam duzo blizej, wiec jak cos zdarze :)

Ernesto
misakowata, może to uczulenie. Trzymam kciuki, by wyniki były w normie.

W prezencie imieninowym dostałam ten biustonosz:
http://allegro.pl/caffe-latte-biustonosz-do-karmienia-alles-mama-80e-i5206448857.html
Na mnie rozmiar 75F (przed ciążą nosiłam 70C/D). Wyglada fajnie, wcale nie gorzej niż na fotce.
W Białym na kawaleryjskiej jest stoisko z biustonoszami m.in. tej firmy. Ceny są rewelacyjne, bo komplet z majtkami kosztował 95PLN. Na innym stoisku kupiłam super koszulę ciążową za 32pln. i bawełniany biustonosz polskiego producenta za 22pln. Koszula jest z bardzo dobrej bawełny, te po 20 z allegro wysiadają.
Od sztucznego materiału mam alergie, więc musze dokładnie sprawdzać co kupuję. Niestety większość 100%chińskiej bawełny jest z pet'ów. Moja skóra działa jak detektor, po założeniu takiej psełdo bawełny mam piekące czerwone plamy na ciele.
Kotka dywan też kupiłam na kawaleryjskiej o 100 taniej niż w centrum, więc się opłacało.
Dodam też, że w galerii jurowiecka otworzyli KIK, więc już wiem gdzie moja mama będzie wydawała emeryturę :D

sliczny ten biustonosz:)) a odpina się tak ze można karmic czy cala piers trzeba wyjac?

~anna13
ja planowałam kurtke kupic w sumie jeszcze chodze w parce bo jest na sciagaczu ale w rozmiarze s no i dobrze ze zimy nie ma heh,ostatnio chciałam kupic byłam w sklepie to babka mnie wpiepszyła bo wziełam ze 3 kurtki do przymierzenia i szłam do przymierzalni to powiedziała ze kurtek w przymierzalni sie nie mierzy.to jej oddałam i wyszłam .głupie babsko

Przesadzają już z tym traktowaniem klienta jak złodzieja..maja takie wymogi,ale tak to nie zarobią hehe
dobrze zrobiłaś :)

Ja juz byłam wczoraj bliska kupienia staników do karmienia i tez tak notka o rozmiarze mnie zastanowiła..Postanowiłam,że póki co pochodzę w tym co mam,a kupiłam normalny,tylko wiekszy ostatnio na mieście :)
Jak już będę miała mleko w piersiach to co za problem siąść i zamówić..i wymiary wtedy obliczę :)
Skąd mogę wiedzieć jakie bomby będę miała w marcu :)

Witam Was dziewczyny:)
Ja dziś miałam wizyte i zobaczyłam moje 730g szczęścia:))
Wyniki glukozy mam dobre, także obejdzie się bez diet wyniki mam: 60/135/90 i powiedział ze sa dobre. A jakie sa normy w ciąży? ja już się stresowałam czy ten drugi nie za wysoki.
Maly zdrowy, ruszal się bardzo wiec ciężko było go zmierzyć, szyjka ok.
Co do nerek jak bol się nasili to mam przyjechać na IP bez czekania, licze ze konieczności takiej nie będzie i dam rade.
Kalae pytałam o to 3 USG genetyczne powiedział ze tam bora pomiar tego co on robi na wizycie plus wody płodowe ale ze on to wszystko mierzy. Ale ze nie może mi zabronić jak mam ochote isc to zebym poszla. W ogole dziś miał barzo dobry humor.
JA już mam prawie 9kg na plusie, ale przez ostatnie 3 tyg przybrałam 300g czyli tyle co maleństwo.

Jola88
Ernesto
misakowata, może to uczulenie. Trzymam kciuki, by wyniki były w normie.

W prezencie imieninowym dostałam ten biustonosz:
http://allegro.pl/caffe-latte-biustonosz-do-karmienia-alles-mama-80e-i5206448857.html
Na mnie rozmiar 75F (przed ciążą nosiłam 70C/D). Wyglada fajnie, wcale nie gorzej niż na fotce.
W Białym na kawaleryjskiej jest stoisko z biustonoszami m.in. tej firmy. Ceny są rewelacyjne, bo komplet z majtkami kosztował 95PLN. Na innym stoisku kupiłam super koszulę ciążową za 32pln. i bawełniany biustonosz polskiego producenta za 22pln. Koszula jest z bardzo dobrej bawełny, te po 20 z allegro wysiadają.
Od sztucznego materiału mam alergie, więc musze dokładnie sprawdzać co kupuję. Niestety większość 100%chińskiej bawełny jest z pet'ów. Moja skóra działa jak detektor, po założeniu takiej psełdo bawełny mam piekące czerwone plamy na ciele.
Kotka dywan też kupiłam na kawaleryjskiej o 100 taniej niż w centrum, więc się opłacało.
Dodam też, że w galerii jurowiecka otworzyli KIK, więc już wiem gdzie moja mama będzie wydawała emeryturę :D

sliczny ten biustonosz:)) a odpina się tak ze można karmic czy cala piers trzeba wyjac?

p

Wlasnie tak sie odpina. Fajny wygodny jest, juz go nosilam na probe.

Gość mama77777

Misiakowata to zrób chociaż ft4 to jest czysty hormon który przyjmujesz czyli eutyrox, podobno jest ważniejszy niż TSH które w ciąży może być nieco zafałszowane podobno przez Beta HCG. Jeśli Ft4 jest poniżej normy to albo masz go za mało (trzeba zwiększyć leki) albo Ci się nie wchłania (robiłaś może badanie wit D? bo jej niedobór również wpływa na to że nie wchłania się eutyrox). Ale to taka moja sugestia, zrobisz jak będziesz uważała :)

stanik piękny, tez sie do niego przymierzam ;) uwielbiam bielizne z Alles :)

kurde posty się nie dodaja...:(
Witam Was dziewczyny:)
Ja dziś miałam wizyte i zobaczyłam moje 730g szczęścia:))
Wyniki glukozy mam dobre, także obejdzie się bez diet wyniki mam: 60/135/90 i powiedział ze sa dobre. A jakie sa normy w ciąży? ja już się stresowałam czy ten drugi nie za wysoki.
Maly zdrowy, ruszal się bardzo wiec ciężko było go zmierzyć, szyjka ok.
Co do nerek jak bol się nasili to mam przyjechać na IP bez czekania, licze ze konieczności takiej nie będzie i dam rade.
Kalae pytałam o to 3 USG genetyczne powiedział ze tam bora pomiar tego co on robi na wizycie plus wody płodowe ale ze on to wszystko mierzy. Ale ze nie może mi zabronić jak mam ochote isc to zebym poszla. W ogole dziś miał barzo dobry humor.
JA już mam prawie 9kg na plusie, ale przez ostatnie 3 tyg przybrałam 300g czyli tyle co maleństwo.

jola - o no to super że wszystko ok, a o to DHA pytałas?
z tymi 3 prenatalnymi też mi powiedział ze nie ma konieczności, ale jak chce to mogę, i się zastanawiałam, a ty sie decydujesz czy nie? mi nie zawsze odwraca monitor żeby widzieć małą

~mama77777
Misiakowata to zrób chociaż ft4 to jest czysty hormon który przyjmujesz czyli eutyrox, podobno jest ważniejszy niż TSH które w ciąży może być nieco zafałszowane podobno przez Beta HCG. Jeśli Ft4 jest poniżej normy to albo masz go za mało (trzeba zwiększyć leki) albo Ci się nie wchłania (robiłaś może badanie wit D? bo jej niedobór również wpływa na to że nie wchłania się eutyrox). Ale to taka moja sugestia, zrobisz jak będziesz uważała :)

stanik piękny, tez sie do niego przymierzam ;) uwielbiam bielizne z Alles :)

najpierw zrobie tsh i zobaczę czy poziom w ogóle się zmniejszył..zadzwonie do endo i zapytam czy w styczniu oprocz tsh zrobic f4 jak radzisz :)

Jola super wiadomości..Nerki to ostatnio wściekliznę maja i dokuczają..a kysz..niech już nie bolą :)