Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry pochmurno i zimno :-|

Ale musiałam Was nadrabiać 4 dni do tyłu byłam...

Od kilku dni śpię na podłodze bo mamy remont sypialni i mimo, że zaczął się w sobotę to ja już mam dosyć tego stukania, pukania, trzaskania i zapachu tych wszystkich specyfików, a że jeszcze wymieniamy kable - co chwilę nie mam prądu :-(

Co do "schizy" na coś mokrego w majtkach - po ostatniej wizycie dostałam czopki dopochwowe, które biorę rano i wieczorem - to cały czas czuję, że coś mi tam leci i co chwilę biegam do łazienki sprawdzać co się dzieję, a zwłaszcza że moja coś ostatnio się uspokoiła i nie czuję jej bąbelków :-(

Cały czas zastanawiam się nad kupnem detektora, mąż mówi, że jeżeli to ma mnie uspokoić to mam sobie kupić, choć nie wiem czy powinnam to uzgodnić z lekarzem?

Ps. Czy któraś z Was ma lub miała zrosty po zastrzykach? Jeden mi wyszedł na brzuchu i nie wiem co mam z tym zrobić...

http://www.suwaczki.com/tickers/l22njw4zasudaiur.png

Witam :) udało mi się wkońcu nadrobić, w weekend byliśmy w Szczecinie u znajomych, wszystko fajnie ale wróciłam z potwornym bólem gardła. posmarowałam szyje vick'iem owinęłam szalikiem, do tego tantum verde i jakoś przeszło, wczoraj wzięłam wolne. A teraz męczy mnie straszna suchośc i drapanie lekkie w gardle, oszaleje. Do tego w nosie mam taką suchość i jak smarkam to strupami krwi. Ruchów jeszcze nie czuję, szkoda w pierwszej ciąży koło 16 tc zaczęłam czuć....myślałam że będzie podobnie
HIV można zrobić bezpłatnie bez skierowania w Sanepidzie. Grupę krwi trzeba mieć wynik w oryginale, i faktycznie zostaje po poprzedniej ewentualnej ciąży

Hej! No,ja juz po wczorajszej wizycie :) na 80% powiedzial doktor, że bedzie dziewuszka, ale dla mnie to tylko potwierdzenie, bo od początku tak czułam:) takze bardzo się cieszymy :) ze smutniejszych rzeczy, teraz zacznie sie dla nas gorący okres. Zobaczymy jak w miare wzrostu ciąży bedzie sie zachowywać moja przegroda w macicy i jak na to zareaguje szyjka.. Za 3tyg połówkowe mam miec, no i teraz częstsze wizyty. Choc ponoć mam fizjologicznie większą niż w normie macice a szyjkę grubą,takze jest szansa,że dam rade donosić. Ehh, oby!:)
U nas pogoda okropna. Zimno, mgła.. Aż niw żal siedzieć w domu :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73hdgeli2cuo5h.png

Bad Woman ja sobie robię zastrzyki od ponad czterech miesięcy i zrosty po prostu rozmasowuje oliwką.

A co do detektora to akurat mój lekarz sam mi doradzał zakup.

Izabel na suchość w gardle dobre są do ssania tabletki Isla.

A co do kłucia w pochwie to wczoraj na wizycie okazało sie ze niestety przypałętał sie grzybek i dr.twierdzi ze to od tego. Zobacze czy przejdzie po przeleczeniu.

Czesc dziewczyny:) ania, renia zazdroszcze mozliwosci zostania pod kolderka- dzisiaj jakos nie moglam sie zwlec, meza tez dobudzic nie moglam, ba nawet pies jak chcialam wyjsc z nia na dwor to sie zastanawiala czy chce i byla tak przytomna ze z 3 schodow zleciala...heh chyba taki dzien:)
Troche mnie szef kawka poratowal to zaczynam zyc:):p
Bad.woman lacze sie w bolu - przynajmniej do przyszlego wtorku spie na ziemi, remont mial byc skonczony w sobote i tylko czekac na lozko, a tu dupa:( przeciaga sie i sami nie wiedza kiedy skoncza...

I zycze zdrowka bo te chorobska widac strasznie nam sie rozpanoszyly:/

I musze kupic kurtke zimowa jednak. Dostalam od cioci taki luzny plaszczo-ponczo i myslalam ze sie nada, ale jak zalozylam to ...
wygladam jak Buka z muminkow:P maz sie smieje ze na haloween mam wdzianko')
Ciaza ciazą, ale chcialabym wygladac jakos kobieco, wiec poszukiwania kurtki czas rozpoczac.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3csqvfone4cp2.png

Izabel a herbata z miodem lipowym nie pomaga na gardło??Dobre są wg.mnie tabletki do ssania prenalen,spróbuj :)

Jejku,siedziałam godzinę w poczekalni przed pobraniem krwi..strasznie gorąco było,tyle ludzi,pan obok śmierdzący papierosami (jak ja mogłam jarać?)..w pewnym momencie czarno przed oczami,potem się oblałam potem...jej myślałam,że zemdleję...powolutku doszłam do wc i postałam w otwartym oknie..wdech..wydech..
a co ciekawe jak już przyszła moja kolej na badanie,wraz ze ściągnięciem krwi,lepiej się poczułam hehe
Wróciłam,wyszorowałam łazienkę,śniadanko zaliczone,teraz mogę iść na drzemkę :) Miłego przed i popołudnia dziewczyny :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Mi na gardło lekarz kazał plukac woda z kilkoma kroplami propolisu, pomogło 2 razy, ale plukalam jak tylko poczułam ze coś się tam dzieje. Miałam też zapalenie dziąsła (ból okrolny) i plukalam woda z wodą utleniona, również po 2 dniach było po zapaleniu. Myślę ze na gardło również można stosować, chodzi o to żeby ograniczyć rozwój bakterii.

matkapolka4 oby do świąt/nowego roku :)
Mój mąż nienawidzi szpitali, przychodni, pobierania krwi itp., krew musi mu pielęgniarka w domu na łóżku pobierać :D bo od razu blady jak ściana i fik. W szpitalu wytrzymuje 15 min, robi się biały i spocony. Także jak rodziłam poprzedniego to wiedziałam że go nie będzie. Wpadł na chwile w przerwie w pracy, to jeszcze postarałam się do niego wyjść na korytarz :D zapytał co i jak, jak się czuje i poszedł. I tak się skończyło cesarką. Nie mam do niego żalu bo uważam że jak facet musi sam chcieć.
Teraz też czeka mnie cesarka więc przyjdzie po wszystkim.

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

ja wiem ze moj K moze nie wytrzymac tego wszystkiego , porodu i bolu... mowi ze bedzie ale biore pod uwage fakt ze moge zostac sama :D albo fiknie albo nie bedzie mogl patrzec... jak siedzialam z rozwalona noga ( pogryziona przez psa ) i o maly wlos nie zeszlam, blada jak sciana usta sine fioletowe to juz widzialam ze on tez juz jest ledwo zywy :D jak mi babka pobierala krew po czym zostal mi wielki krwiak to tez go to ubodlo że tak powiem , wzdrygnal sie... hehehe smiac mi sie chce jak pomysle ze pojde na porodowke i juz w pierwszych skurczach on stwierdzi ze nie moze na to patrzec:D

a tak apropo porodu to gdzies na facebooku ostatnio pojawial mi sie artykul dosc czesto o porodowkach... o tym jak personel traktuje kobiety rodzace, ze po porodzie mialy polamane zebra i w ogole ledwo z zyciem uchodzily... i sie tak wystraszylam ze mu powiedzialam ze musi byc ze mna i pilnowac wszystkiego...