Skocz do zawartości
Forum

Lutówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Carolajna tylko spokojne nic się nie denerwuj i nie stresuj bo to nie pomoże. Możliwe że na poprawę trzeba bedzie poczekać kilka godzin. Jestem z Tobą- wszystko będzie dobrze !
Witamy Cię Kulka ! Grono mamusiek się powiększa :) czy 90 przy nicku to twoj rocznik ?
Dziewczyny czy wam serio juz brzuszki widać? Nie mówię o Mami bo to oczywiste że dwa maluchy w brzuchu to już widać :) pamiętam ze w 1 ciąży brzuch mi było widać dopiero w 5/6 miesiącu dopiero. A teraz mamy poczateczki takie 8tc,10 tc, 11 tc...ciekawa jestem kiedy będzie widać bo póki co narazie oponka z poprzedniej ciąży :p
Powiedzcie jeszcze czy wszystkie z was chcą poznać płeć swojej dzidzi ? A może jest tu któras mamcia ktora chce mieć niespodziankę przy porodzie?

Witajcie
Carolajna będzie dobrze tyle dziewczyn życzy Ci poprawy że musi być dobrze...
Widać mi brzuszek, tak jak by to był 6/7 miesiąc..., pomimo że waga stoi w miejscu a nawet schudłam 1 kg. Ja jak najbardziej chce znac płeć dzidziusia ( mam w domu dwóch synów 3 lata i 16 lat). Obecna ciąża przebiega zupełnie inaczej niż poprzednie....ciekawe czy to oznacza że będzie dziewczynka ?Może dowiem się przy najbliższym badaniu 24.07- usg genetyczne .Ale tak naprawdę to w ogóle nie zależy mi na płci dziecka pragnę tylko żeby było zdrowe....

Czesc dziewczyny!
U mnie bez zmian...
Nic nie boli, nic mi nie jest, zadnych mdlosci i dzieki Bogu krwawien...

Mami... zobaczylam dzis rano Twoj brzuszek i sie zmartwilam... znow sobie wkrecilam, ze na pewno cos z moimi malenstwami nie tak i moze nie rosna jak trzeba bo ja tak pieknego kraglego brzuszka nie mam ! ok juz w spodnie sie nie dopne, niby sie zaokraglil, ale czy ja wiem jak na ciaze mnoga czy to wyglada....
wiem wiem.. wpadam w paranoje i jestem psychiczna, ale kompletnie jakbym w ciazy nie byla procz tego ze od czasu do czasu cos mnie ukluje w brzuszku albo pociagnie delikatnie... i spie dosc dlugo i w ciagu dnia...
tak bardzo pragne moich dzieci, ze wszystko potrafi mnie zaniepokoic... boze musze jakas melise pic chyba... ;)

Wizyte mam 29 lipca i jestem jak na szpilkach... i sama sobie stres robie, wiem.. nie krzyczcie na mnie :)
zebym tylko zobaczyla moje dwa malenstwa duze i fikajace :((

Jestem od 5 tygodnia ciazy juz na zwolnieniu. nie mam co ryzykowac zwlaszcza ze mam taki stres w pracy ze cale 8-10 godz jestem 'pod napieciem'.

http://www.suwaczek.pl/cache/387c6d7586.png

Metafora, każda ciąża i brzuch inne, nie ma co porównywać, ja wizytę mam 25lipca już badania prenatalne. No i czuję już Bąbelki jak się wiercą w brzuchu :) Nie wiem czy doczytałaś ale moje mają osobne worki owodniowe ale wspólne łożysko, rozwijają się równo i prawidłowo, tydzień temu miały 3,5cm :) Może i Twoje okażą się dwuoodniowe, tego wam życzę :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3tv73xilqq216.png

Carolajna duzo duzoo zdrowkaaa! i oby to przeszlo.. :( wyobrazam sobie jak Ci tam ciezko... :(
ale nie robia usg?? dziwne...
aaaaa lekarzeee!! mozna dostac szalu... nie wiedza ku*wa nic ;/ skad bole skad krwawienia.. - tak czasem jest. no...
a Ty badz madry pisz wiersze i "tylko sie nie stresować prosze Pani".
trzymaj sie cieplo :*

http://www.suwaczek.pl/cache/387c6d7586.png

Jutro zaczynam 13 tydzień a Bąbelki czuję od tygodnia, takie wypełnienie miejscowe, kizianie od środka, trzepot motylków i fajnie czuć w dwóch miejscach :) To jeszcze nie są kopniaki ale wiem, że to TO ,z córką było tak samo tylko trochę później. czytałam ,że drugą ciążę czuje się szybciej no i bliźniaczą to tym bardziej:)

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3tv73xilqq216.png

Gość Carolajna32

Usg było wczoraj więc może jutro znowu będzie.
Był ordynator na obchodzie i zlitował się lekko, zarządził jakiś zastrzyk domięśniowo. Zobaczymy jak będzie. W każdym razie podobno lepiej skoro ból z ostrego jest tępy teraz. A ja się niepokoję. A mój lekarz zawiódł mnie po całości, nawet ze mną nie rozmawiał.