Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Haha Elka ja doladnie to samo widze. Nawet mam kolezanke ktora przy 15-20 stopniach dziecko w kombinezon zimowy, kocem przykryte i ta oslona na gondole :| to tak spojrzalam do wozka i tylko skomentowalam ze chyba lubi ciepelko :p
My od 5 dni na spacerowce bo moje dziecie nie chce lezec :/ jest ryk. A jak jest na pol siedzaco to zadowolona ze hej :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ijpb8rib1u0app63.png

Witaj mamamysi! Miło że dołączasz :)
Wczoraj dokładnie w półrocznicę urodzin pierwszy ząbek przebił się przez dziąsełko :D Bobas ostatecznie był trochę marudny i kiepsko spał ale generalnie nie było tak źle.
Z tym ubieraniem to jakaś masakra. Lidka jeździ w bodziaku na drugi rękaw, półśpiochach, cienkiej czapeczce i cienkim sweterku bo w słońcu jest megaciepło ale w cieniu chłodek i do tego zimny wiatr. Lepiej ubrać na cebule i potem coś ewentualnie zdjąć.
Właśnie moja szwagierka trafiła na porodówkę.. Jestem tak zestresowana jakbym sama miała znów rodzic. Trzymajcie proszę kciuki!!!

Dzięki za miłe przyjęcie. Pi kròtce opowiem o sobie. Moja córka Marysia urodziła się 18.11.15, niedługo suknie nam 6 msc. Chodzimy na rehabilitację, ma obniżone napięcie mięśniowe. Prawie od początku jesteśmy na mm , ha bo zaczęły pojawiać się objawy uczulenia na białko mleka krowiego. Mam jeszcze starszego syna Michała, ma 8 lat. U nas ciężko z rozszerzeniem diety bo mała nic nie chce próbować, wszystko jest bleeeee. Nic a nic jej nie smakuje. Praktycznie jesteśmy na samym mm.

Olix gratuluje zabka ;). My czekamy caly czas na druga jedynke, dziaslo zaczerwienione w tym miejscu i mam wrazenie, ze lada dzien wyjdzie tylko Maly zdecydowanie gorzej to znosi niz przy pierwszym zabku, goraczkuje i wczoraj mial luzne kupki, mam nadzieje ze to tylko zabkowanie ;/. Marudny jest okrutnie i slini sie na potege, probuje zjesc wszystko co wpadnie mu pod paluszki, wlacznie z moja reka, Leon ludojad ;p

Zostawilam Malego na macie i poszlam na chwile do lazienki, schodze na dol a on na brzuchu lezy, pierwszy pelny obrot, jupiii ;)).
Mamamysi moze Twoja coreczka nie jest jeszcze gotowa na stale pokarmy, tutaj gdzie mieszkam wogole nie rekomenduja rozszerzania diety wczesniej niz po skonczeniu 6 miesiaca nawet jesli dziecko jest na mm. Ja zrobilam po swojemu, ale wiem ze niektore mamy czekaja te 6 miesiecy.

Trzymam kciuki za wszystkie zabki,tym bardziej ze i u nas sie kroi cos...
Ignas dzis konczy 6mcy z wynikiem 68cm (niby sie nie wydluzyl w ciagu ostatnich 4tyg,ale wiadomo jak z pomiarem dlugosci jest) i 8kg.
A wyl dzis u lekarza jakby go szczepili,a to tylko wazenie :-)
Odstawiamy zelazo,juuuupi :-D

Nika,ja smaruje kreme z filtrem z Rossmannowej serii dla dzieci.
A dodatkowo nawilzam mu buzke Alantanem Plus- na krostki od sliny (a i go wysypalo jak zezarlam cala czekolade,ale widac poprawe).
Ignas ma duzo genow po moim Tacie-m.in.karnacje i taki apetycznie opalony teraz jest :-)

Olix trzymam kciuki. Aga el mi po 3 tygodniach ostatnio też nie urósł a po kolejnych dwóch tygodniach plus 5 cm, pewnie Twój mały ma podobnie. Przy kolejnej wizycie kto inny pomierzy i będzie wzrost. Nikka ja kupiłam w aptece balsam do ciała lirene faktor 30. Mój mały siedzi duzo w wózku i zawsze głowa zwrócona do słońca a skóra nie jest bardzo opalona. Póki co jestem zadowolona. Większego faktora bym nie kupowała,bo słońce to też witaminka :) moze czesciej nawilzaj jej buzie tez innym kremem w domu. gluten daje się przez miesiąc łyżeczkę i potem jak dawać?

http://www.suwaczki.com/tickers/8599dqk3ljs43m9t.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3hqvkpympfgoa.png

Hej. Ale u mnie dzis cieplutko 25 w cieniu, sloneczko i zero wiatru. Mala dzis byla w body z krotkim i getrach. Mijala mnie dziewczyna z dzieckiem moze ciut mlodszym od Olki w grubej bluzie i kocyck do polowy...
My mamy krem z filtrem ziaja.
Ewelka ja juz nie wiem jak z tym glutenem. Dawalam miesiac pol lyzeczki, teraz cala ale np jak jem bulke to kawaleczki malutkie jej daje.
Ola jak ja cos jem wyciaga raczke, chce zeby jej dac dzis np po loda;)
Aga wszystkiego najlepszego dla Ignasia.
Olix gratuluje zabka.
Aaa i mala pije z niekapka:D

Ewelka ja tu sie ciesze bo moje dziecko sie w koncu obraca na brzuch a Twoj Maly juz na nogi staje ;). Widac po tym forum jak kazde dziecko w innym tempie sie rozwija, ale moj to generalnie jest leniuszek, do siadania sie wogole nie rwie, jak mu daje palce to chwyta, ale wcale nie probuje sie podnosic