Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Nika1991.11.22

Limonka nie łam się. Nie teraz to za jakiś czas. Nie od razu Rzym zbudowali. Poza tym może spróbuj o tym nie myśleć. My z mężem też przeżywaliśmy katusze. Ciąży bez leczenia miało nie być. Przestaliśmy się "starać" i bach! Po 9 miesiącach pojawiła się Amelka :-) Też chciałabym szybko drugie ale co ma być to będzie ;-)
Tak czy siak trzymam kciuki!!
Dobrej nocy, moje dziecko już śpi od 30 minut więc zmykam sprzątać. Nie ma to jak remont.

Olix Julka85 trzymam kciuki aby skok rozwojowy szybko przeszedł
Limonka2107 owocnych prób życzę
A wszystkim dziewczynom miłego dnia. :-)
Dziewczyny a Wy już dostałyscie okres,wiem ze u każdej z nas to i tak w innym czasie przyjdzie i zależy ile się karmi piersią, u mnie przewaga więc ciekawe

Hello jak tam nocka? Limonka tak jak pisze nika lepiej o tym nie myslec i wyluzowac moja teoria jest taka, ze rodzice planuja dzieci ale to bobasy decyduja kiedy sie pojawia i wybieraja najlepszy czas dla siebie. Masz nowego partnera to cieszcie sie soba.
U nas pobudka o 12 chce dac mlodej cyca ale ta juz nawet w nocy go nie chce zrobila awanture na calego trzebabylo ja na rekach uspokoic, nastepnie o 3 to samo ,a od 4 juz ze mna w lozku bo caly czas taka niespokojna, od 6 nie spi i dopiero teraz zasnela, a ja jem sniadanko,obawiam sie,ze to koniec karmienia piersia bo jest coraz gorzej zle sie z tym czuje, bo myslalam, ze bede dlugo karmic

Czesc :)
No tak u nas tez wyszla ciaza kiedy totalnie o tym nie myslalam, wrocilismy z wycieczki na ktorej odpoczelismy obydwoje i 2 tygodnie po powrocie zaszlam w ciaze :)
Okresu ani widu ani slychu :p ale nie tesknie za nim :) ale ginekolog mowil ze moje jajeczka sa gotowe juz do produkcji jajeczek :p

U nas nocka dobrze :) tylko jedna pobudka od 4 do 5. Po czym o 6 zaczela Maja plakac to wzielam ja do nas do lozka to odleciala moment :) mala cwaniara :p

Zapowiada sie u nas sloneczny dzien :) milego dnia :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ijpb8rib1u0app63.png

O losie.. Wcięło mi całego posta :/
U nas noc lepsza niż wczoraj ale i tak kiepska. Na szczęście mąż trochę przejął małą więc nie jestem dzis tak totalnie wypluta.
Julka a czy twoja Pola też wydaje z siebie takie dziwne jęki? Bo moja ciągle sie na coś żali. Tak sobie myślę że to też może być objaw tego skoku bo oprócz tego że ciągle jej coś nie pasuje to jeszcze teraz zaczęła tak skiełczeć.

Julka85 nie martw się że już nie chce cycka, moja Zośka niestety też tak ma i muszę ściągać pokarm żeby jej podać, ale są dni że ciągnie 3 razy po 15 min więc może u Ciebie też tak będzie że dziś nie a jutro tak
U nas Zośka po 20 chwilę już spała o 24 jedzenie i do łóżeczka potem przed 6 jedzenie i do siebie i przed 8 się obudziła, teraz też ma drzemkę

Dziewczyny jak wyglądają uszka maluchów Waszych.
Zosia urodziła się z małymi przylegającymi uszkami ale od pewnego czasu wydaje mi się że uszka zaczynają jej odstawac pewnie od ciągłego kręcenia głową lewo prawo często ucho jej się zagnie, może znacie jakieś sposoby żeby te uszka nadal były przyległe,
Czy nie panikować bo wrócą do swojego stanu przyległego

Nie mogę edytować posta :-/
Sprawdzam czy jej się uszko nie zawinelo ale w nocy nie mam kontroli nad tym, żadnych czapeczek, opasek plastrów nie chciałabym stosować bo nie wierzę w skuteczność i po co męczyć maluszka tym bardziej że odstaja delikatnie ale ciekawi mnie czy Wy też zauważyłyscie że uszka się zmieniły

45 minut Ignacowego wycia za mna.jeść niby chce,ale nie je,odbiło mu się glutem ze śliny z tego dacia się.wreszcie się zmeczyl sam sobą..myślicie że to skok?jutro 16tyg skończy..
Takie jego akcje zawsze mnie do łez doprowadzają,bo nie mam jak pomóc,bo im bardziej chce pomóc tym głośniej się drze,a i zła na siebie jestem bo cierpliwosci mi brak i czasem jakąś k...pod nosem rzucę.
A najchętniej to bym wyszła i wróciła jak juz będzie tym słodkim bobasem co zawsze..

Chwilowo mogę wracać,bo śpi jak aniołek...
;-)
W ogóle to od wczoraj gada strasznie dużo (pod warunkiem że nie ryczy),a dzis na brzuszku wykonywał ruchy jakby pływał na sucho,to podobno przygotowanie pod przewrotke na plecy..
Wiec fajnie się rozwija,ale te 45min wyssalo ze mnie siły.

Gość Nika1991.11.22

U nas budzik zaczął "gadać" o 8. Na całego rozkręciła się po 11. Byliśmy dziś u pediatry w sprawie tych brzydkich kupek. Prawdopodobnie alergia. Bałam się tego bo sama mam astmę od nieleczonej alergii. Ale podobno może z tego wyrosnąć.
Co do okresu to ja juz miałam trzy razy. Dostałam pierwszy raz 7 tygodni po porodzie.
Amelia ma na szczęście ładne uszka. Nie odstają i za bardzo nie przylegają.
Jak u was pogoda? U nas śnieżyca więc znów spacer odpada.

Aga el właśnie za to tak lubię to forum.. Jak czytałam twojego posta to jakbym o sobie czytała ;) też tak mam że najpierw płacz, potem nerw, a potem żal że się denerwuję na dziecko..
U nas uszka w porządku, ale ja osobiście jestem przykładem że plasterek działa :D moja mama mi przyklejała uszy bo były super odstające i teraz mam w sumie chyba nawet ładne i przylegające ;)

Gość Nika1991.11.22

Sama dobrze nie wie na co ta alergia. Na razie stwierdziła brak tolerancji laktozy. Co wcześniej inny lekarz wykluczył. A co do kupek to są wodniste, pełno w nich śluzu i czasami aż pomarańczowa piana z niej leci.

Nika a robiliście badanie kupki? Tam jest taki wskaźnik "ciała redukujące". Jeżeli macie nietolerancje to wynik powinien wyjść powyżej 0,23. My też przerobiliśmy nietolerancję, pieniste, kwaśne kupki. Teraz mam skierowanie na powtórkę badan żeby sprawdzić czy jest troche lepiej bo wypróżnienia nam się bardzo wyregulowały więc moze jest szansa na odstawienie kropli z enzymem.

Hey dziewczyny, pare dni nas nie było i właśnie skończyłam nadrabiać;-) Leoś troche sie zrobił marudny wieczorami i myślałam ze to przez ten ząb co sie przedziera ale jak was czytam to faktycznie może to być tez skok. Chociaż przeszło mi przez głowę ze może powinnam zacząć go wcześniej kłaść spać, do tej pory zasypiał ok 21. A wasze maluszki o ktorej zasypiają na noc?
O uszach sie nie wypowiem bo nie zastanawiałam sie nad tym do tej pory ale pewnie jak sie mały obudzi to przegląd mu zrobię :-)
Okresu jeszcze nie mam, czytałam ze matki kp około 20 tyg powinny sie spodziewać a mm około 10, ale to pewnie indywidualna sprawa bardziej.
Udało sie w ubiegłym tyg na zajęcia fitness udać, zakwasy dwa dni miałam takie ze jak po schodach w domu miałam wchodzić to wyglądałam jak kaczka ;-)) zupełnie jak w końcówce ciąży :)
Muszę zacząć nas pakować bo w piątek do Polski lecimy i jak czytam wasze posty o śniegu to chyba pare grubszych swetrów dorzucę ...

Miłego popołudnia wszystkim mamusiom

Gość Nika1991.11.22

Nie robiliśmy jeszcze badań kupki. Ale zrobimy jak bedziemy robić badania kontrolne określone przez hematologa. Mała miała w grudniu złe wyniki żelaza i bardzo złe ferrytyny. To za jednym razem wszystko do labolatorium się zaniesie.

Pola dziwnych dzwiekow nie wydaje i wogole "gada" mniej niz wczesniej co jest objawem skoku, tylko ona wydaje mi sie ze ma problemy z brzuszkiem bo zanim pusci baczka jest krotki placz znowu caly dzien marudzila ,a jak teraz zrobila kupke to wesola, co wy robicie z tymi dzieciakami jak placza? Bierzecie na rece czy staracie sie jakos inaczej je uspokoic, bo Pola tylko na rekach sie uspokaja, a mnie juz rece odpadaja.
Co do uszek to wlasnie Pola jak lezy na boku to tez sie jej podwijaja , staram sie poprawiac ale jak spi to boje sie ruszac, zeby nie obudzic, troche sie boje zeby przez to nie odstawaly.
Ja ze slaska i u nas na zmiane deszcz ze sniegiem oszalec mozna ja chce wiosne!!!

Niestety u nas jedynym uspokajaczem jest noszenie. I to w dodatku w pozycji przodem do świata. Ręce mi odpadają bo to dla mnie strasznie niewygodne, ale każda próba obrócenia małej buzią do mnie kończy się atakiem kolejnej histerii. Lidka ma naprawdę autorytarny charakterek ;) mam w planach zakup nosidełka (na naszą chustę mała jest już za ciężka). Kręgosłup co prawda tak samo obciążony ale przynajmniej ręce wolne.
U nas też pora spania to 21. Gdybyśmy kładli bobasa wcześniej, to wczesniej by się na cycusia budziła, a tak mamy możliwość pospać do ok. 2.