Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Może trzeba poćwiczyć brzuszek Hermionce? pomasować żeby gazy się rozeszły?
No dobra, uwaga...3 mini łyżeczki soczku (jabłko-marchew z Hippa) za nami...Pierwsza łyżeczka ciumknięta została z zainteresowaniem, pozostałe dwie z wyraźnym smakiem. Po czym niby nigdy nic przyssał się do cycka. no i właśnie...okazuje się, że mój syn obsługuje łyżeczkę- nie wypychał języczkiem, nie krztusił się. Objawów ze strony brzuszka nie widać.

Rozwiń myśl " efekt uboczny szczepienia", bo mój syn 2 dni po szczepieniu porządnie się rozchowowal, niby osluchowo przed szczepieniem było ok, a ja poinformowałam pediatre ze dziecko mi pokasluje ostatnio. Lekarz wysmiala mnie i po zbadaniu powiedziała ze kwalifikuje go do szczepienia. Ajjj zła jestem na siebie ze się zgodziłam, mały miał zapalenie oskrzeli po szczepieniu i 2 tyg walczyliśmy z nim. Masakra. Słuchajcie matki swojej intuicji.

Viocienn witamy, Zośka chyba jeszcze nie ząbkuje parę sygnałów było że się zaczyna ale raczej fałszywy alarm ale obserwuje :-)
Aga el to super że soczek smakował, jestem ciekawa jak będzie u nas, to kiedy następna porcja dla Ignasia
Nikka 1991 u nas Zosia miała gorączkę pierwsza noc po ale druga noc i juz Oli o apetyt nawet wrócił. Także czopki na szczęście się nie przydały :-)
I dziewczyny o dziwo Zosi przeszedł foch na cycka znowu smakuje i obojętnie co ciągnie, mam nadzieje że to nie chwilowa zmiana tylko tak zostanie, bo ten laktator mnie wykończyć. Was też tak wkurza i usypia ten dźwięk. Zwłaszcza w nocy mnie to.dopada. :-)
Wracam do łóżka

Codziennie będzie dostawał.dziś i przez weekend 5ml,potem 4dni po 10ml i tak aż do 30ml dojdziemy i wtedy zupa.
Efekt uboczny dzis w pieluszce-kupa w kolorze brązowym..choc to może i po zelazie,bo sciemnialy mu kupy po tym nowym.sorki za takie szczegóły od rana ;-)
Milego dnia

Elka,fajnie,że Zosi przeszło. My się karmimy, Luke marudny od rana, Adrian w pracy,mamy szczepienie na 11. Więc muszę ich ubrać i małego do rodziców zawieźć,nie bardzo mu to pasuje i jak zwykle chce jechać ze mną. Ja mam powrót stresa i od rana normalnie nie mogę funkcjonować.
Wkurzyła mnie wczoraj sąsiadka z góry. Wychodzę z Lukiem do samochodu (jechaliśmy do sklepu),a ona mi się pyta,czy mały jest adoptowany? Patrzyłam tylko na reakcję dziecka,bo nie wiem,czy on się w tych sprawach nie orientuje. Nic się nie odezwał,zapytał mnie już w aucie,co to była z pani. Ta kobieta całe osiedle doprowadza do szału.

~♥Być może urodziłaś się bez skrzydeł.Ale najważniejsze byś nie przeszkadzała im wyrosnąć.♥~

Karola90 witamy jak syn ma na imie? Jaka roznica wieku miedzy dziecmi?
Limonka napisz jak poszlo szczepienie ,a wscibskimi babami nie ma sie co przejmowac,ale moglaby uwazac co gada przy dziecku
Viocienn witamy, moja mala na miejscu dolnych jedynyk ma biale kreseczki nie wiem czy to oznaki zabkow innych objawow nie ma,syn mial pierwszego zabka 8 miesiac wiec wydaje mi sie to predko choc wiadomo kazde dziecko inne
Aga el super ,ze soczek smakowal i ze tak.za pierwszym razem ladnie jadl lyzeczka szok oby tak dalej
Olix daj znac jak po wizycie tej srodowiskowej , u mnie nikogo nie bylo, nikt nie dzwonil i na szczepieniu tez o nic nie pytali, jedynie po urodzeniu kilka razy byla polozna
Elka dobrze, ze po sxczepieniu juz jest ok, u nas tylko wczoraj stan podgoraczkowy obylo sie bez syropow dzis juz tez jest ok, a co do uszu to ja tylko delikatnie patyczkiem, kiedys doktor mi mowil ze lepiej tak bardzo dokladnie nie szyscic bo ten miodek chroni przed zarazkami bakteriami

Gość Nika1991.11.22

Efekt uboczny szczepienia to u nas spuchnięta czerwona nóżka z gorączką, bóle brzuszka i biegunka. Amelia też kaszle ale u nas to prawdopodobnie alergia. Ale w poniedziałek pojedziemy do przychodni bo nie podobają mi się te jej kupki :-(

My już po szczepieniu ;) Mionka nawet nie pisnęła,a myślałam,że będzie płacz. Mała waży 7400g. Duży bobas mi urósł. Na razie ma 37° ale czuję,że rośnie. Mama była z Lukiem na spacerze. Cieszę się,że to już koniec tych szczepień na jakiś czas. Hermi śpi jak zabita :)

~♥Być może urodziłaś się bez skrzydeł.Ale najważniejsze byś nie przeszkadzała im wyrosnąć.♥~

Łał Limonka ale masz wielkiego bobasa :) a z jakiej wagi startowałyście?
My już po wizycie, pani pielęgniarka super. Obejrzała mieszkanie, Lidkę, odhaczyła formularz z pytaniami o szczepienia, karmienie itd i powiedziała że więcej nas nie będzie nękać ;) uprzedzam was tylko że pielęgniarka może się u was pojawić bez zapowiedzi, bo ta moja mówiła że kiedyś przyjeżdżała z zaskoczenia. Lidka oczywiście grzeczna w czasie wizyty jak anioł, tylko się drzwi za gościem zamknęły to od razu ryk i foch na cały świat.. Cos ma dziś gorszy dzień tym bardziej że urzęduje od 3.40..
Witajcie nowe mamy :) mam nadzieję że będzie wam z nami dobrze, a my skorzystamy z waszych doświadczeń!
Nina u nas też dziś brzydkie kupy. Zastanawiam się czy to nie od szczepienia na rotawirusy..

Trxymajcie się dziewczyny te po szczepieniach. My jeszcze ponad tydzień. Jak piszcie o tych poszczepiennych temperaturach to aż się boje tego co będzie się u nas działo. Przy pierwszym szczepieniu byla tylko gorączka 37 i naruszenie.

Limonka dużą ta twoja córcia :) ale później już nasze bobaski nie będą tak przybierać na wadze szybko :)
Olix po szczepieniu na rotawirusy może do tygodnia biegunka wystąpić tak nam w przychodni powiedziano.
Elka82 szybko te zęby wychodzą:) tak najlepiej by było jakby nasze bobaski miały już po 2 latka :)

Aga.q dzięki za pocieszenie bo już robiłam rachunek sumienia co zjadłam takiego, że jej na brzuszek padło. I nie martw sie zawczasu tym szczepieniem, może wcale nie będzie u was dodatkowych atrakcji w postaci gorączki.
U nas się właśnie wieczorna awantura zaczyna.. Marzę o choćby jednym dniu bez płaczu :/ jak zwykle nie wiadomo o co jej chodzi.. Foch na cały świat :(