Skocz do zawartości
Forum

Clexane acard

Gość lalka232

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem tu nowa. Mam za soba poronienie w 10tc i obsolete w 37tc. Zdiagnozowano u mnie mutacje w genie MTHFR heterozygote, trombofilie.
Teraz jestem w 11+2 tc, od poczatku na Clexane, Acard, metylofolianie i duphastonie oraz doraznie nospa lub papaweryna rozkurczowo.
Strasznie sie boję! Czytam wasze historie i troche podnosi mnie to na duchu, ale w glowie caly czas jakis chochlik siedzi.
Dodatkowo 2 dni temu wyladowalam na izbie przyjec bo zauwazylam delikatne brazowe plamiemia, na szczescie z maluchem ok, ale wieczorami nadal widoczne sa plamki brunatnej tresci, nie duzo lekarz mowi ze to moze byc od clexanu? Nastepne usg za 10 dni i to jeszcze genetyczne ~oszaleje chyba :-(.
Przepraszam za panike, ale chyba tylko tu moge szczerze powiedziec o swoich obawach.
Mam wrazenie, ze wszyscy sie nas boja (jedna lekarka ktora prowadzila nasza 2 ciaze wprost powoedziala ze ja stresuje nasza obecnosc), nie chca rozmawiac. Dobrze ze mam cudownego meza, ktory jest ze mna i trzyma mnie w "pionie".
Pozdrawiam mocno.

Gość Fajerwerek

Witaj Forek35. U mnie od poniedziałku są brunatne plamienia, wczoraj wieczorem były krwawe, ciagle coś boli, kuje...Cieżko o spokój... Czytalam tutaj historie, które mimo plamień i bólów kończyły się Happy endem, musimy mieć nadzieję, że tak też będzie u nas!

Forek 35 ja na szczęście trafiłam na super lekarza, bo masz rację nie każdy potrafi takie ciążę poprowadzić. Masz ten sam zestaw leków co ja. Moja Pani doktor też uprzedzała, że przy Clexane częściej występują plamienia, krwawienia ze względu na powstające krwiaki. Mówiła również że przy trombofilii zarodek gorzej się zagnieżdża i decydujące jest 12tygodni.Później można powiedzieć że ciąża jest 'normalną' ciążą więc głowa do góry. Niestety strach pewnie towarzyszy tu każdej z nas od samego początku do samego końca... Musimy się trzymać i wierzyć, że będzie dobrze!

Gość nowa_jaaa

Florek35 - ja też mam mutacje heterozygotyczna biorę clexane 40 femibion natal 1 i od skończonego 12 tygodnia acard. Jestem w 10 tygodniu i 3 dni czekam na genetyczne tak strasznie się ich boje :( ale wierzę że będzie wszystko dobrze musi być! Straciłam córeczkę w 37 tygodniu :(

Nowa_jaaa bardzo Ci współczuje. Z pewnością co innego stracić ciążę na jej początku a co innego na takim etapie...nie wyobrażam sobie nawet twojego bólu... Rozumiem, że wtedy nie wiedziałaś jeszcze o mutacji?Tym razem musi być dobrze!

To tak jak u mnie. My stracilismy synka tez w 37 t.c. Caly czas bylo wszystko oki, maluch byl troszke mniejszu ale my tez nie giganci, wiec nie czepiano sie specjalnie.
To byla druga ciaza, pierwsza stracilam ok 9-10 t.c.
Diagnostyka zaczela sie intensywnie po wszystkim i wyszlo trombofilia i mutacja MTHFR. Przez rok "setki" badam lekow, sterydy a jak sie udalo to wszystko cieszy i wszystko straszy!!
U mnie juz bez plamien od kilku dni, do usg jeszcze 8 dni, czekam na wyniki badan poziomu bialka S i czynnika anty X a.
Kazdy dzien to krok do przodu.
Dzieki za wasze dobre slowka, wiem ze musimy wierzyc ze bedzie dobrze!
Pozdrawiam wszystkie Clexanki.

Gość Fajerwerek

(...) Plamienia mam dalej, choć zdarzają sie dni bez. Ból brzucha, odpukać nie dokucza. Za to od kilku dni mdłości zdominowały moje dni i noce. Jest to dla mnie nowość bo poprzednio mdłości nie występowały. Trzymajcie kciuki! Jak u Was?

Fakerwerek super, ja poplakalam sie jak zobaczylam w koncu serducho :)
Mdlosci tez mam i to własciwie caly czas, ale jak mowi moja doktor ~jak jest niedobrze znaczy ze jest dobrze! I tego sie trzeba trzymac!
Dorisss ja tez mam wizyte we wtorek, tez nie moge sie doczekac aby zobaczyc malucha, ale stracha mam, bo to 13 t.c. i genetycze usg.