Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Mały przyszedł na świat o 23.55. 3 kg i 54 cm.
Nie było łatwo ale przynajmniej szybko poszło. Krzyczałam trochę, pomaga. I faktycznie pod koniec trzeba się skupić i słuchać położnej, nie ważne że boli.
Już jestem zszyta, bo tu nacinają obowiązkowo. Nic nie pękło, nacięcie małe.
Teraz mnie boli kość ogonowa mocno.

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Chani- gratuluję, szybko to "machnelas "!

Just- ja najpierw odciągalam w sumie z obu razem 10 ml.. Po 24h ok 40 ml, w 3 dobie miałam nawał, i odciągalam z jednej 40 ml. I tak powoli stopniowo coraz więcej,ale od 2 tyg odciągalam po ok 120 z lewej i 90 z prawej.. Odciągalam co 3 h początkowo, co ważne zawsze w obecności dziecka, 7,5 min z jednej, 7,5 min z drugiej, 5 min z jednej, 5 min z drugiej, 3 min z jednej, 3 min z drugiej ( w takich cyklach). Teraz najpierw przystawiam mała, później się dodajam a Julke z butelki dokarmiam, chce tak robić dopóki nie osiągnie wagi 3,5 kg. Trochę się sparzylam - przez 3 dni karmiłam Julke tylko z cyca i po tym czasie ona była b.głodna, a ja nie mogłam udoic więcej jak 60 ml.. Widocznie za mało piła i mi się laktacja " cofnela ", bo nie dodajalam się. Teraz dodajam po Julce i jest git znowu. A i ja na początku potrzebowałam ciszy, spokoju i obecności dziecka,żeby zaczęło lecieć.. Teraz hak mija 3 h od karmienia., to mleko mi samo wypływa.

Hej hej :) no to pospałam całe 3 godziny ale u mnie to dość normalne tylko że przeważnie wstaje o 3 a nie o 1 :/ My zaczynanmy 35 t.c i jeszcze 36 dni :D

Pisałyście coś o tym że jak jest pełnia to dużo się rozpakowauje, na mój termin przypada zaćmienie księżyca 28.09 może też mi pomoże:)

Pozdrowienia dla wszystkich już rozpakowanych mamuśiek, super sobie radzicie :) a just.jot bardzo ładne i wzruszające zdjęcie :)

EWA.7 wyglądasz kwitnąco :)
wiruśka młody gnojek i tyle, może chcial byc zabawny ale mu nie wyszło
~kasiatko fajny i pomyslowy wiersz na opisanie ciązy, bardzo się mi podoba :)
chaniGRATULACJE !!!! dla nowej mamuśki
Kataryb cudne zdjęcie i piękny odcień wlosów, tylko pozazdrościć takiej ilosci loków :)
alis85 romantyczny ten Twój mąż, widać że docenia trud jaki wkładasz w ciąże a biżuterii u kobiety nigdy za dużo :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/qjamhjh.png]Tekst linka[/url]

Poszło w 5 h. Przyjechałam to byly już 4 cm i skurcze w aucie co 3 minuty. Aaaa nie wpuścili mi męża! Bo nie miał tych badań. Ale była ze mną ciocia położna i to chyba było lepiej. Dużo mi pomogła, psychicznie. Położna szpitalna też ekstra. Czułam się jakbym rodziła wśród znajomych. W trakcie ciągle jeszcze odchodziły mi wody. Posikałam się przy bólach partych. Krwi sporo. Cieszę sie że mąż tego nie widział.
Najgorsze było rozwieranie z 7 na 9. No i później główka. Ale słowa przyj jakbyś robiła kupę są bardzo sugestywne i jakoś łatwo to pojąć i robić nie myśląc o tym.
Aaaa rodzilam bez znieczulenia bo w tym szpitalu nie ma.
Moment gdy synek położony na brzuchu pprzestaje płakać bo poznaje mamę bezcenny.
Teraz nie usnę z emocji.

Ktoś pytał o to czy miałam jakieś zwiastuny. Nic. ŻADNYCH skurczów przepowiadających, bóli jak na okres. Wczoraj do 2 w nocy układałam puzzle, troche mi się brzuch buntował od tego schylania. A rano często mi się chciało na kibelek. Później to uczucie mokrości w majtkach tak od 11.

Zapomniałam napisać że miałam lewatywę. Polecam bo na pewno bym zrobiła kupę.
W trakcie po parciach też wymiotowalam parę razy.

Matko ale jestem głodna!!!!

Kataryb piękna z Ciebie kobieta, piękne włosy i zdjęcie.

Dziewczyny tak dyskutowaliście o tych wodach.
U mnie też nic nie chlusnęło. Czułam jakbym posikiwała. Szczególnie przy pochyleniu, po zmianie pozycji. To było przezroczyste, wodniste, później do tego doszedł śluz.

chani świetnie Ci poszło :)
Gratuluję kochana *♡*
Just.jot u mnie na początku też mało z cyca leciało bo dziecko więcej nie zje. Ja odciągałam najpierw prawą pierś i odrazu lewą tak co 2-3 godz. Po paru dniach ściągałam już 200 ml pokarmu. Mała tyle nie wypijała oczywiście bo jakieś 60 do 90 ml potrafi wciągnąć więc resztę pił pies. Teraz karmie tylko cycem raz jednym i za 2 godz jak juz prosi to drugim. I laktacja sama się unormowała. Mam tyle ile potrzeba by się najadła. Ładnie przybiera bo w 4 dni 130 :)

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

chani gratulejszyn! Konkretnie i szybko - chyba też tak wolę :) nawet te fizjologiczne szczegóły jakieś niestraszne. To ja pytałam o objawy przepowiadające, bo w sumie też ich nie mam. Ciekawe, że męża bez badań nie wpuścili, u nas ani razu o tym nie wspomnieli, więc to chyba nie obowiązuje. No i lewatywa, u nas mówili, że nie robią. Ja mam już kupiony zestaw, i mam nadzieję, że ogarnę sama, zwłaszcza, że piszesz, że warto.
Życzę smacznego śniadania :) no i napisz coś o maluszku!

A mnie obudził mega skurcz w łydce. Mąż pomagał nogę prostować a nogę wyginało z powrotem. Przy trzecim takim podejściu chciał wołać karetkę;) niezły przedsmak, tego, co nas czeka. Ucieknie z sali jak nic!
Łyda boli i ciągle czuję czający się skurcz.

Witek
17.09 g. 4.20

Dzien dobry kochane:)) czytam nalogowo jednak siedze cicho sama nie wiem dlaczego.
Nowym rozpakowanym MAMUSIA wszystkiego najlepszego przede wszystkim zdrowia:***
Tym które dziś maja wizyte powodzenia:)))
Ja cos ostatnio spac nie moge a jak juz zasne to t@aaakie glupoty mi sie snia ze dramat.
My jutro ostatnia wizyta przed cc. Coraz bardziej sie boje powiem wiecej jestem przerazona:((( bylam nastawiona na sn zawsze balam sie operacji zabiegów a tu taki psikus. Ale powtarzam sobie dam rade dam rade:*

Czy ktoras moglaby przepis na tarte wrzucic prosze:*

A właśnie skurcze... W trakcie porodu bardzo spinałam nogi. Nie wiem czemu tak. Aż mnie położona ochrzaniła że siłę wkładam w nogi. Jakie mnie straszne skurcze łapały pod konie mówię wam. Nie wiem co bardziej bolało. Dziś takie mam od tego zakwasy jakbym maraton przebiegła.
I jeszcze kość ogonowa nawala.

W nocy usnęłam na godzinę. Miałam Janka obok siebie i się bałam go spuścić z oka. Sprawdzalam czy oddycha...

Był grzeczny!,tylko kilka razy coś zamarudził. I przed chwilą pociumkał cyca! :)