Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Maga23, chyba trochę przepłaciłaś za ten zestaw, dwa lata temu kupiłam córce mutsy evo gondolę, bazę, spacerówke (+parasolka), fotelik maxi cosi, i jakiś pokrowiec 'gratis' za ok 2500-2600zł, w kolorze brązowym.

Super maszyna, już czeka na drugiego bobasa:)

09.2015 córeczka:)
08.2014 aniołek...
08.2013 córeczka:)

My juz jesteśmy w domciu, jeszcze w dwupaku i powiem Wam dziewczyny, że teraz to dopiero pojedziemy jak sie zacznie akcja porodowa, bo nie zamierzam już leżeć bezczynnie w szpitalu, można, ja na szczęście nie muszę leżeć i dla mnie te trzy dni przykutej do łóżka były masakryczne:(
Oczywiście ledwo co przyjechałam, to za sprzątanie sie wziełąm, a myślałam, że mężuś ogarnie, a tu klops. no ale cóż musiałam gdzieś rozładować tę energię.
Po szpitalu nasza ciążą jest w 37 t wg ich obliczeń, w piątek mam wizytę u swojej lekarki to zobaczymy co ona powie.
Catarisa nasze dzieciaczki najwidoczniej jeszcze chcą posiedzieć w brzuszkach naszych bo im tam chłodniej.
Idę popluskać się w basenie bo się roztapiam i chyba tak spedzę cały dzień, dobrze, że już w domciu:)

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

rozi fajny wózek i ma ciekawy wzor.
U nas kryterium wybory byla duza gondola, duzy zapinany kosz na zakupy i duza zwinnosc wózka. Waga i rozmiary nie maja znaczenia w naszym przypadku bo miejsca mamy sporo, winda jest i zadnych schodow. Zobaczymy jak spacerowka ale poki co wyglada na to ze bedzie spoko, bo rozklada sie maksymalnie na lezaco a budka jest rozszerzana tak ze nie potrzeba zadnej parasolki w razie slonca.
Jak dla mnie wozek dotty jest idealny i ma mnostwo pozytywnych opinii. Ale tak naprawde wszystko okaze sie w praniu i tak jak piszesz zawsze mozna sprzedac i kupic inny :)

nieesia[/b dokladnie tak jest jak nie przypasuje mozna sprzedac i kupic inny ;D

moj M mowi ze pod tym wzgledem jestem nienormalna bo kupa wozkow sie u mnie przewineła i teraz im blizej porodu zastanawiam sie czy mojego Turrana nie zamienic na inny ;p
jak go kupowalam mialam stac w domu jeszcze 4 wózki ;p
troche byl problem zeby namowic na kolejna maszyne ale czego nie robi sie dla Synka ;D

u mnie gabaryt ma dopiero znaczenie przy wkladaniu do samochodu...obawiam sie ze bede musiala go calego rozkladac łącznie z kołami

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20

Echeveria
Sliczna coreczka pewnie w mamusie sie wdala:)
Joanna89
Ja to mam takie podejrzenia z tym twoim wozkiem, ze tam w srodku musiala byc jakas wilgoc, ktora na te ecoskore teraz wychodzi bo inczej to dziwne zeby tak sam sie przebarwial. Tym bardziej sie upieraj, ze byc moze to grzyb ci na budke wylazi i to jest niebezpieczne dla dziecka. W koncu jak pewnie wiesz mozna sie powolac na rekojmie.
Co do wozkow to ja z tego wszystkiego mam dwa. Po synku bugaboo cameleon (leciutki, malo miejsca zajmuje w aucie). Wystraszylam sie zimy i kupilam uzywke w super stanie mutsy 4 rider z dostawka dla drugiego dziecka. Boje sie, ze bugaboo mi dwojki nie pociagnie jesli bedzie sroga zima. Mialam sprzedac bugaboo ale szwagierka jest w ciazy i bedzie od nas brala wozek a na razie bede miala dwa na wymiane. Chyba trudniejszej decyzji jak z tymi wozkami to nie mialam przez cala ciaze:) i nadal nie wiem czy dobrze zrobilam, ze go kupilam.

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png

Asia wydaje mi sie że producent powinien uznać reklamacje bo to ewidentnie wada produktu.
Od wczoraj nasiliły się u mnie bóle jak na okres ale zgodnie z zaleceniami lekarza nie biorę nospy i czekam na rozwój wydarzeń.

Echeveria cudna ta Twoja córcia:-)

A ja dziś czytałam że maja wprowadzic jakieś ograniczenia w dostawach prądu. Póki co dotyczyć to będzie dużych przedsiębiorstw ale jeśli upały się utrzymają to może to też dotknąć zwykłych obywateli....masakra jakaś.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

szusterka
klarita jamam urban rider i pewnie bym nie sprzedawala ale gondola na zime jakas plytka mi sie wydaje no i do samochodu kiepsko wchodzi.
z ta woda to jakies przegiecie....

Dlatego mam taki mętlik w głowie z tymi wózkami. Na sezon zimowy to uważam, że duże koła są super ale znów do transportu gorzej. Nie ma wózka idealnego ...no chyba żeby ktoś połączył bugaboo z mutsy ;)

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png

Ja jeszcze nie mam wózka , chce wybrać sie w weekend ale jak ustana upały , na prawdę mam taki mętlik ze teraz mniej wiem czego chce niż na początku , po przemyśleniu chyba zdecyduje się na używany a jakiejś lepszej firmy , ciężko mi powiedzieć na czym zalezy mi najbardziej , wiadomo musi byc zwrotny będziemy codziennie spacerować ale i samochodem jeździć same wiec musi sie lekko składać
Co wiec polecacie ??

co do skurczy ... mam je non stop, lekarka poleciła mi wczoraj pomidory banany pietruszke

anuszkak nie slyszalam o hodzeniu boso, ale chyba sie tp za bardzo nie sprawdza, bo ja praktycznie cały czas boso pomykam :(
szusterka z tym obciaganiem palcow to wiem, ze tak się robi, sposob sprawdzony jeszcze z czasow grania w siatkowke.. aczkolwiek teraz to ciezkie do zrobienia, bo brzuch jednak trochu przeszkadza.. na szczęście męża mam obok.. ale to juz raczej jest 'leczenie' w sensie jak juz się skurcz pojawi.. a jakies sposoby (oprocz magnezu, ktory tez lykam) na zapobieganie?
szusterka a co do wozka to ja mam taco baby heaven exclusive- mnie osobiście mega mi się podobal dlatego na taki sie zdecydowalismy :)
joanna89a ja bym od razu reklamowala na twoim miejscu i nie zastanawiala sie nad niczym..
chani mysle, ze to moze byc czop.. obserwuj i w razie czego do szpitala :)
echeveira przypomnij mi w którym tygodniu malutka przyszła na swiat? Bo moj maz jak ja zobaczyl to zaraz o to zapytal, ale wczesniej stwierdzil 'jaki mały bąbelek' :) jest przesliczna ;)

Marcelinka 21.09.2015