Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Super sie czuje po wizycie u fryzjerki :) leciutko, bo włosów o połowe mniej I kolor też fajny. Dzięki za polecenie garnier olia dziewczyny, bardzo ładnie pachnie I dobrze pokryła siwe włosy :)

Co do bycia męża przy porodzie to też jestem za, mimo tego że z samego porodu niewiele kojarze, to jego łez szczęścia nie zapomne :)

Justisia, moja mała spała z nami ponad dwa lata. Do dwóch lat ją karmiłam i w swoim łóżku budziła się co 2,3h, więc u nas było mi wygodniej. Mieszkaliśmy wtedy w kawalerce. W końcu się przeprowadziliśmy na swoje, zrobiliśmy jej piękny pokoik i od pierwszej nocy śpi w swoim pokoju całą noc, czasem się przebudzi w nocy, ale rzadko.

http://www.suwaczek.pl/cache/594b811db8.png

Dziewczyny wierzycie w coś takiego jak znaczenie imion ? Na początku wybraliśmy dla córci imię Paulina ale z ciekawości przeczytalam znaczenie imienia i taką ogólną charakterystykę osób o tym imieniu i zniechecilo mnie to strasznie do tego imienia, z ciekawosci przeczytalam tez znaczenie swojego imienia i mojego chlopaka i naprawde sie sporo zgadza. Nie wiem co mam o tym myśleć i zaczęłam szukać innego imienia i wybraliśmy Angelika. Powiedzcie mi co wy o tym sądzicie ?

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

~anno
Klarita, ile ma Twój młody? Bo i ja zaczynam przygodę z odpieluchowaniem z 20-miesięczną córą, ale narazie słaaabo. Jakieś rady?;)

Mój pod koniec marca skończył 2 lata. Czekałam aż się ociepli. Ktoś mi doradził żeby na początku przy każdej zmianie pieluszki sadzać go na nocnik no i tak robiłam. Czasem zrobił siku czasem nie. Zaznaczę, że wcześniejsze próby z nocnikiem też kończyły się fiaskiem a nie chciałam go zmuszać. Tak od półtorej tygodnia albo dwóch w ciągu dnia biega bez pieluchy i już sam siada i załatwia obie potrzeby :). Często zakładam mu normalne majteczki i czasem jak pamięta to je nawet sam zdejmie i siądzie na nocnik ale częściej o nich zapomina i je zasikuje (myśli chyba że to pieluszka bo na spacery i w nocy normalnie mu zakładam pampersa). Myślę, że powoli damy radę :)

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png

karolaaa
Dziewczyny wierzycie w coś takiego jak znaczenie imion ? Na początku wybraliśmy dla córci imię Paulina ale z ciekawości przeczytalam znaczenie imienia i taką ogólną charakterystykę osób o tym imieniu i zniechecilo mnie to strasznie do tego imienia, z ciekawosci przeczytalam tez znaczenie swojego imienia i mojego chlopaka i naprawde sie sporo zgadza. Nie wiem co mam o tym myśleć i zaczęłam szukać innego imienia i wybraliśmy Angelika. Powiedzcie mi co wy o tym sądzicie ?

Ja raczej nie wierzę bo to tylko wybór rodziców i nie ma wpływu na charakter człowieka. Gdybym miała się tym kierować to chyba powinnam dać na imię Maciej .....i nawet mi się podoba ale moja przyjaciółka już tak nazwała swojego synka

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png

Klarita
~anno
Klarita, ile ma Twój młody? Bo i ja zaczynam przygodę z odpieluchowaniem z 20-miesięczną córą, ale narazie słaaabo. Jakieś rady?;)

Mój pod koniec marca skończył 2 lata. Czekałam aż się ociepli. Ktoś mi doradził żeby na początku przy każdej zmianie pieluszki sadzać go na nocnik no i tak robiłam. Czasem zrobił siku czasem nie. Zaznaczę, że wcześniejsze próby z nocnikiem też kończyły się fiaskiem a nie chciałam go zmuszać. Tak od półtorej tygodnia albo dwóch w ciągu dnia biega bez pieluchy i już sam siada i załatwia obie potrzeby :). Często zakładam mu normalne majteczki i czasem jak pamięta to je nawet sam zdejmie i siądzie na nocnik ale częściej o nich zapomina i je zasikuje (myśli chyba że to pieluszka bo na spacery i w nocy normalnie mu zakładam pampersa). Myślę, że powoli damy radę :)

My od 22 miesiąca korzystamy z nocnika :) teraz ma 2 latka i tydzień. Już dawno mieliśmy nocnik, ale nie chciał siadać. Potem siadał, ale nie robił. Po jakimś czasie zaczął do niego siusiać i spodobało mu się, że coś leci i sikał za każdym razem jak go posadziłam, i moczył spodnie. Potem przyszedł czas, że zaczął pokazywać, że chce i kupki też. Teraz do spania w dzień 3 godz mu nie zakładam, jak gdzieś jedziemy też nie, tylko na noc.

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqvcqgbj495x7y.png

Kilka dni temu zauważyłam obrzęknięte kostki, a wczoraj i dziś to już wyraźnie, aż się skarpetka odcisnęła. Myślałam że to normalne, zrobiło się ciepło, ja w pracy sporo siedzę,itp. Przeczytałam jednak w necie, że obrzęki przed 36 tygodniem to niedobrze, bo zatrucie ciążowe i w ogóle...
Trochę się przestraszyłam.
Co Wy na to? Też Wam zaczęło dokuczać puchnięcie?

Witek
17.09 g. 4.20