Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Gość do ro ta

Hej właśnie zaczynam 10 tydz tez o wszystko się obawiam brzuch mam juz troszkie większy niż byl troszkie i boli lekko w środku właśnie przez to rozciąganie 24 lutego mam na usg już nie mogę się doczekać strasznie się martwię wszystkim też tak macie?

do ro ta witaj:)
co do tych napoi to nie sądzę aby szkodziły. Oczywiście nie są zalecane ale bez przesady. Tym bardziej, że piszesz o wodzie. Czytałam ostatnio, że woda delikatnie gazowana jest wskazana na perystaltykę jelit -pomaga w trawieniu pobudzając jelita do pracy. Ale nie dotyczyło to kobiet w ciąży. Wykluczam tu oczywiście wszelkie kolorowe napoje z gazem -fujj:)
Co do kawy, polecam kawę rozpuszczalna np. Cafea 40%kawy, 60%cykori. W smaku identyczna jak rozpuszczalna, zupełnie nie czuć różnicy a zdecydowanie zdrowsza. Używam jej właściwie od 4 lat i nikt z gości nigdy się nie zorientował, że popija nieco inną kawkę.
Jest dostępna tez w lidlu -nie pamietam nazwy.

http://www.suwaczki.com/tickers/ckai43r8tzdaa0qh.png

Witajcie dziewczyny :)Mam nadzieję, że też będę szczęśliwą wrześniówką:). Termin 4.09 z usg 11.09. Mam już jednego bąbelka w domu, jestem też po jednej stracie tym bardziej strach jeszcze większy czy wszystko będzie ok :) Jestem po jednej wizycie, jutro mam kolejną;) Co do smaków to jem słodkie i kwaśne oczywiście jak mdłości mnie opuszczają bo te są okropne. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd2bblfvrv.png

A ja wczoraj zaczęłam 8 tydzien.. Dzisiaj kłucia w piersiach rano jakby ktoś igły mi wbijał! Masakra a co do napojów gazowanych.. Można tylko wodę niskogazowana bo te wszystkie napoje kolorowe z gazem a zwłaszcza cola! Utrudniają wchłanianie żelaza i innych dobrodziejstw dla naszego maluszka przez jelita także głownie dlatego nie powinnismy ich pic. Kawa?? Na szczescie nigdy nie piłam i nie pije ale koleżanka w ciazy pije kawusie dla mamusiek :-) sprawdźcie sobie kochane na aptekagemini.pl albo w stacjonarnych aptekach :-) na anemię polecam świeżo wyciśnięty sok z buraków! Zeby był smaczniejszy wyciskam do tego jedna pomarańcze lub kwaśne jabłko :-) naprawde smaczny! Ale jaki zdrowy!!! A po anemii nie ma śladu i pomaga przy pracy jelit wiec idealnie na zaparcia.. Ma dużo dużo wiecej dobrego polecam :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vflw1iunfpt3w.png]Tekst linka[/url]

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vyx8dc97rma1e.png

joanna89a jak dla mnie mieścisz się w dolnej granicy normy, czyli teoretycznie jest ok. Jednak jeśli martwisz się o to że możesz mieć anemię, źle się czujesz, masz blada cerę itp. bardzo polecam dietę bogatą w szpinak i wszystkie warzywa zielone, amarantus, wołowinę, buraczki i do tego duże ilości orzechów ponieważ żelazo najlepiej wchłania się w obecności witamin z grupy B, miedzi i cynku a orzechy są w nie bogate. Do tego zamiast ciastek czy innych słodyczy sezamki albo talarki z amarantusa, masło orzechowe. Skąd to wiem i to z doświadczenia ? Mój mąż jest honorowym dawcą krwi i pewnego razu nie przyjęli go w stacji krwiodawstwa ze względu na niską wartość hemoglobiny we krwi. W ciągu dwóch tygodni tylko za pomocą tej diety udało mi się podnieść jego wynik do górnej granicy dla mężczyzn ( nie pamiętam jaka to wartość) wyszło to po dwóch tygodniach w standardowym badaniu krwi przed oddaniem. Także głowa do góry :) no i oczywiście z wynikami do lekarza idź w wyznaczonym terminie. Gdyby coś było nie tak ktoś zadzwoniłby do Ciebie z przychodni i kazał natychmiast przyjechać, jeśli Twoje wyniki mieszczą się w normie nie ma się czym przejmować. A dieta bogata w żelazo nie zaszkodzi :) Szczególnie że właśnie teraz nasze dzieciaczki zaczynają produkować swoją własną krew więc warto dostarczyć im do tego jak najlepszego paliwa.

joanna89 nie martw się ja tez ostatni miesiąc miałam słabo z jedzeniem prawie nic mi nie smakowało i nie miałam ochoty gotować, a do tego te męczące mdłości... wiem o czym mówisz :) Teraz ja też już trochę lepiej się czuję a szczególnie ciesze się że mdłości mi przeszły bo mogę wreszcie normalnie jeść. badania krwi jeszcze przede mną, zamierzam w tym tygodniu się wybrać.