Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Moje mdlosci w pierwszej ciąży donoszonej trwaly do końca 12 tygodnia i piersi non stop nabrzmiale .W drugiej ciąży nie mialam mdlosci , natomiast mialam napięte piersi i nagle w 9 tygodniu piersi odpuscily.Na usg okazało sie ze tak jak przeczuwalam byl koniec.Ale kiedyś zapytalan ginekologa czy jak nie ma mdlosci to oznacza najgorsze .Powiedzial ze to nie ma nic do rzeczy a piersi czasami odpuszczają a później napięcie wraca .Takze nie zawsze to musi oznaczać poronienie,bądź dobrej myśli.

No widzisz skoro dwa dni temu bylo ok to skąd te czarne myśli.Z mdlosciami jest tak ze niektore są 3 miesiące, niektore cala ciaze a niektore np 8 tygodni.Ja tez wariuje i ciągle sprawdzam samopoczucie ,u mnie to juz na granicy obłędu.Ja mam porownanie do pierwszej ciąży w ktorej mialam wszystkie objawy .Pamietam plakalam ciągle mężowi ze chyba ze sobą skończę bo te mdlosci są niedowytrzymania.W nastepnych juz mdlosci nie bylo w ogóle i wszystko bym dala żeby je poczuć. Ty mialas mdlosci wiec wszystko ok :)Najwazniejsze to nie nakręcać sie negatywnie.Bedzie dobrze...

Gość Maminka_2015

Joanna89 Z mdłościami jest tak, że w końcu ustępują, nie ma się co doszukiwać na siłę. Ja mam bardzo duże mdłości za każdym razem, a jedno z dzieci miało poważną wadę. Nie świadczy to zatem o prawidłowym rozwoju raczej mdłości są indywidualną reakcją na hormony. Znam mnóstwo przypadków gdzie mdłości brak i wszystko było dobrze. Dlatego trzeba być dobrych myśli :-)

Gość Edyta12344

Kochane dziekuje za wszystkie miłe słowa! Tak sie cieszę ze wszystko jest w porządku! Wspaniałe emocje i uspokoiłam sie troszkę :-) ale mdłości i mi troszkę odpuściły.. W sumie juz wczoraj było lepiej od rana. Widocznie każda z nas ma inaczej. A moze wrócą.. Oby nie :-) nie to zeby nie było ich całkowicie bo cos tam czasem w gardle stoi ale nie ma tragedii :-) całuje mocno w brzuszki!!!

Ja dziś od rana nic nie czuje.... tylko ten zapchany nos... i suche gardło jeść mi się nie chce, a piersi tylko delikatnie bola, ale za to co chwile do toalety chodze. Mam nadzieje że z maleństwem w porządku mimo tego przeziębienia. A bardzo się martwię.

Cześć Dziewczyny ;)
OlgaFlora mimo wszystko namawiam do rozmowy, lepiej powiedzieć co leży na serduchu, jakie ma się obawy, jakie radości, niż tyko czytać. Trzymam z całych sił kciuki by tym razem wszystko z dzieciaczkiem było dobrze :*

Joanna89a nie przejmuj się, mdłości mogą się jeszcze pojawić, a jak się nie pojawią, to widocznie już Ci się skończyły, no bo kiedyś i one odpuszczają :D A migreny które Cię męczą to kolejny objaw ciąży.
Zdarza się tak że nagły brak objawów źle wróży, ale tylko wtedy jak wszystkie objawy ustępują, a też nie zawsze oznacza to, że dzieje się coś złego wiec głowa do góry ;)

Danka23 nie martw się, ja ponad dwa tygodnie temu dostałam paskudnego przeziębienia i do teraz pozostał mi lekki kaszel. Niestety w ciąży leczenie trwa dłużej. Ja sobie kupiłam syrop Prenalen o którym pisała Mamunia5, naprawdę pomógł więc polecam z czystym sercem ;) Nie martw się, nie stresuj tylko hop do łóżka i odpoczywaj.

A jeśli chodzi o mnie to też mam dziwne sny...od kilku dni takie głupoty że głowa boli ;) Ale podobno w tym wieku ciąży to normalne :D Mam też problem z emocjami, zmienne nastroje, z tym że więcej tych złych humorków niż dobrych, wczoraj się z mężem pokłóciłam i choć przeze mnie to myślałam że go rozszarpię, do dzisiaj fuczymy na siebie :P
Gratuluję wszystkim które mają kolejne usg za sobą :) Zazdroszczę tego spokoju po wizycie, ja czekam z niecierpliwością do 18-go brrr

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png