Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

O co za zmasowany atak....rozumiem dziewczyny że. to wasze hormony buzują .Jestem po kilku poronieniach i porodach kilkunastotygodniowych ciąż.Wiec nie mówcie mi o pokorze i tym bardziej o tym że mi łatwo przyszlo.Wciąż nie mam tego upragnionego dziecka.Uważacie że problem z zajściem w ciaze to największy problem a procedury in vitro to szczyt tej góry lodowej.To wyobraźcie sobie ze kilka razy zachodzicie w ciążę, kilka razy widzicie biją w serce, macie zalozone karty ciąży , brzuszek i nagle ....koniec .Naprawdę nie zycze wam żebyście kiedykolwiek przechodzimy to chociaz raz.Mam szacunek do życia i pokorę taka o jakiej nawet nie macie pojęcia. A napisalam swoje zdanie bo określania tak medyczne i takie szczegoly wedlug mnie są bardzo intymne i tylko wam zrozumiale dlatego zaproponowałam wam wpisy na priv

Pesteczka1 o jakim cenzorze ty mówisz ? Wyraziłam swoje zdanie .Jedna z dziewczyn niedawno napisala ze nie powinny te po poronieniach sie tu tak udzielać bo inne dziewczyny tego nie przechodziły i nie chcą byc straszone.Chyba kazdy ma prawo do własnego zdania na poziomie kulturalnej dyskujsji.Czy ja kogoś obrazilam ? Nie wiem natomiast dlaczego wytknieto mi ciemnogrod.Sorry , nie kazdy jest biegly w temacie in vitro.Zreszta mam swoje przejscia których mam po kokardki .

Olga szanuj wolność słowa i bedzie wszystko w porządku. Fajnie ze spotkałam tu dziewczyny po in vitro bo zielonego pojęcia nie masz co musiałyśmy przejść zeby zobaczyć upragniony pozytywny test! Każda tragedia jest inna każda jest ogromna! Ale szanujmy sie nawzajem. Nie potrzebujemy tu nikogo kto bedzie nam mowil z kim i oczym możemy pisać! Super ze zaszłaś naturalnie w ciąże! A teraz życzę Ci szczęśliwego rozwiązania tak jak każdej z nas! Moze sie spotkamy na którejś porodówce! Kto wie :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vflw1iunfpt3w.png]Tekst linka[/url]

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vyx8dc97rma1e.png

Nikt nie mowi Ci o tym żebyś dobrze znała procedury in vitro! Chodzi tylko o to żebyś uszanowala kiedy sie o nich mowi! Tak jak i my szanujemy rozmowę o poronieniach! Było wspomniane żebyśmy o nich nie rozmawiały po to abyśmy były pozytywnie nastawione do tego ze wszystkie szcześliwie urodzimy we wrześniu!!! Czy jeszcze cos nie jest jasne?

Tutaj chyba każda dzieli się swoimi doświadczeniami, a intymność to kwestia indywidualna.. sądzę, że mówienie o in vitro i wszystkim co z nim związane jest mniej intymne niż to, że ja przed chwilą napisałam o swoim własnym , prywatnym śluzie.. hehehe .. więc sądzę, że to jest bardziej intymne. A dziewczyny dzielą się doświadczeniami swoimi i cieszą się sukcesem- co jest jak najbardziej wskazane ! Żadna z nas nie komentowała, że jej to przeszkadza, Ty nagle wyskoczyłaś jak Filip z konopii z wielkimi pretensjami do nich.
A to, że mówią o poronieniach- Twój post nastraszył mnie bardziej ...wiem, że czujesz żal , że musiałaś tyle przejść, ale odbieram dziwne wrażenie, że teraz wyżywasz się na tych, którym się udało naturalnie bądź za pomocą in vitro...

Właśnie tulipka :)

A co do tego plamienia mojego :P .. ja badanie miałam brzuszne..od początku takie mam :)

Ból lekko ustaje...a oprócz tych dwóch kreseczek nic ciemnego się już nie pojawia.. idę tak jak mówicie zrobić sobie herbatki, zjeść kolację i do łóżka :)

Ano właśnie. Ja czytam wszystko A o in vitro tym bardziej bo każdą z nas może to spotkać. Mam w rodzine przypadek gdzie para starala sie dluuugo. Badania, jakieś baloniki czy jakoś tak. Drożność jajników I dupa :-( nie mogą mieć. Nawet przez in vitro. Nie wiedziałam jak powiedziec jej ze jestem w ciąży bo sama wiem jak to było jak któryś kolejny raz słyszałam- jestem w ciąży.... Ale w końcu i nam się udało a ta osoba bardzo się ucieszyła Ale i rozplakala. A teraz MY wrzesniowki aby do WRZEŚNIA :-)

witam i gratuluje przyszlym mamom. Ja to wlasciwie niewiem jeszcze czy jestem w ciazy okres mam spuzniony o 5 dni mleczno biala wydzieline temp 37 bol piersi test robiony 3 dni po negatywny. Trzymajcie kciuki a moze akurat dolocze do wrzesniowek?

Brawo dziewczyny!!! Podpisuje sie pod tym obiema rekami! In vitro mało prywatne?? Hihi dobre! Tutaj żadna rozmowa ma byc bez krępujących odruchów! Każda z nas mowi o wymiotach biegunkach śluzach.. Rany! Nie żałuje słów i ciemnogrodzie w takim razie! My zanim doszłyśmy do in vitro tez dużo przeszłyśmy. In vitro to ostateczność i życzę kazdemu zeby do niej doszło!! Oby juz jak najmniej problemów a juz zwłaszcza poronień! Na tym forum wszystkie rodzimy we wrześniu!!! Zrozumiano?! :-) wszystkie!

Joanna89a- pamiętaj - macica jest teraz bardzo ukrwiona, rośnie, szyjka delikatna. Wzmozona wydzielina to fizjologia. Ciemne ślady to "stara" krew - byc może zarodek zakopuje się coraz głębiej, naruszajac endometrium.
Ostroznosci - nigdy za wiele, ale jakos musimy dotrwac do wrzesnia w miarę stabilnym stanie emocjonalnym :)

OlgaFlora - Tobie, sobie i WSZYSTKIM innym tu kobitkom życzę szczęśliwego rozwiązania we wrześniu 2015.
Tak - moja ciąża jest dzięki in vitro, ale jest tak samo wyczekana jak i Twoja. Moja radość jest taka jak Twoja. Boję się o ciążę tak jak Ty i każda inna tu dziewczyna.
Czytasz to forum, bo ...? Chcesz wiedzieć, jak przebiega ciąża u dziewczyn, które sa na tym samym etapie, co Ty, bo wtedy jest raźniej? No popatrz- ja też jestem tu z tego samego powodu. A to, że półtorej strony dotyczylo zblizonych lub identycznych dat @/transferow/miejsc pomoże nam tylko znalezc kolejny wspólny (oprocz wrzesniowego upragnionego rozwiązania) punkt.
Uwierz mi - wszystkie skupiamy się na tym samym, co Ty - na wrzesniu. Temat in vitro był poboczny. Tak jak poboczna jest ta cala dyskusja, ktora rozpoczelas.