Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

No dziewczyny faktycznie teściowie najlepsi są na odległość, a jeśli chodzi o przyszłość dziecka u nas sytuacja jest taka, że mąż jest po rozwodzie mamy ślub cywilny do kościoła nie chodzimy, ale w Boga wierzymy dlatego dziecko ochrzcimy. My żyjemy w związku nieakceptowanym przez Kościół, ale dziecko będzie wychowane w tradycji katolickiej i nie wyobrażam sobie innego wyjścia. Moja teściowa niby taka wierząca do kościoła chodzi co niedzielę, ale w najważniejszy dzień czyli Niedziele Wielkanocną świętuje tak jakby to był zwykły dzień w roku czyli nie świętuje :/ co rodzina to inne tradycje...

niepogoda nie przejmuj sie na 100% rośnie :) tylko po prostu codziennie go widzisz i Ci sie wydaje ze nie rośnie.
Joanna89a dobry patent masz z tym żakiecikiem. A co z Twoim lekarzem zmieniasz w koncu czy zostajesz u niego? Ja sie wlasnie zastanawiam nad zmiana swojego juz od dluzszego czasu i tak sie jakos zdecydowac nie moge. Dzis mnie wkurzyl bo znowu zapomnial ze biore duphaston i nie wypisal recepty s do karty ciazy wpisal wyniki innej pacjentki bo sie pomylil i nie poprawil co prawda byly bardzo podobne do moich ale to juz naprawde byl szczyt wszystkiego.

Ja podobnie jak Gosia . Nie chodzimy do kosciola. Jestesmy tzw. Wierzacy ale niepraktykujacy. A jak pisze w Biblii wiara bez czynow jest martwa. Wiec albo czarne albo biale, nie ma nic pomiedzy.
A tak z innej beczki...kupilam dzis wreszcie wage. I faktem jest ze nie wazylam sie z przeszlo rok....ale zawsze krazylam wokol jednej wagi....a gdy sie dzis zwazylam to wyszlo mi 8 kg wiecej!!!!!!! Koszmar. Jestem pelniejszych ksztaltow. I powinnam w ciazy przytyc z 13-15 kg a tu polowa i 8 kg!!! Jestem zalamana....

A ja mam pytanie o te badania polowkowe, to na zlecenie lekarza? Czy same chcecie je robić? Bo ja miałam prenatalne, ostatnio AFP, wszystkie wyniki ok, i pytałam moja ginekolog, to mówiła, że już nie trzeba żadnych dodatkowych badań, oczywiście oprócz tych standardowych, krew, mocz.Tsh bylo robione, toksoplazmoza i nawet na hiv.

http://s4.suwaczek.com/201509027251.png

http://s5.suwaczek.com/199710041880.png

myszaa
Mam pytanie do dziewczyn Które sa z Krakowa. Gdzie chodzicie na USG genetyczne?

W 13 tygodniu badanie wykonywał mi dr Wiecheć i byłam bardzo zadowolona. Był w stanie określić płeć dziecka i wytłumaczył mi jak to się ustala tak wcześnie. Zobaczymy czy się to potwierdzi na kolejnym USG :) Na połówkowe już się umówiłam na 21 tydzień.
U mnie badanie było utrudnione bo ze względu na moją budowę odległość głowicy USG od dziecka wynosiła wtedy 10 cm (normalnie jest ok 5 cm). Badanie miałam przez brzuch, ale mam tyłozgięcie macicy i do tego miałam skurcze.
Dostałam film z badania na płytce mimo, że nawet o to nie prosiłam :)
Dr Wiecheć przyjmuje we własnym gabinecie na Felińskiego oraz w klinice SCM i w szpitalu uniwersyteckim.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

MoniaN.
A ja mam pytanie o te badania polowkowe, to na zlecenie lekarza? Czy same chcecie je robić? Bo ja miałam prenatalne, ostatnio AFP, wszystkie wyniki ok, i pytałam moja ginekolog, to mówiła, że już nie trzeba żadnych dodatkowych badań, oczywiście oprócz tych standardowych, krew, mocz.Tsh bylo robione, toksoplazmoza i nawet na hiv.

Wszystkie badania mam wydrukowane na takiej książeczce od lekarza z podziałem na tygodnie ciąży. Lekarz mi nie wypisuje skierowań na badania tylko sama mam pilnować tych terminów i pokazywać tą książeczkę w przychodni. Tam w 18-22 tygodniu mam badanie USG ciąży.

Na USG połówkowym lekarz może już sprawdzić narządy wewnętrzne dziecka. Zdarza się, że podczas USG połówkowego wykrywana jest wada serca, a wtedy można szybko operować dziecko bez czekania na diagnozę, ale to są wyjątkowe przypadki.

myszaa

Zdecydowanie polecam dr Wiecheć. Byłam 5 lat temu w 1 ciazy określil płeć w 12 tyg teraz rownież poszłam do niego i płeć określona w 12 tyg i 3 dniu. Polecam go bo jest fachowcem, ma spora wiedzę doświadczenia i sam szkoli innych. Oprócz tego jest miły sympatyczny i ciagle uśmiechnięty. W maju mam kolejne USG genetyczne w 19 tyg :)

http://www.suwaczki.com/tickers/piu3w1d3i0x0ppiy.png]Tekst linka[/url]

Ja USG robiłam w ultramedica na ul . Piłsudskiego w Krakowie. Dr Tomasz łabiak wykonywał badanie co do samego wykonania nie mam zarzutu jak był czegoś nie pewny to za dwa tyg miałam kolejna darmową wizytę ale na szczęście wszystko okazało się być w porządku. Jedynie co to szkoda ze tak mało tłumaczył podczas badania o niektóre rzeczy sama musiałam dopytywac ale generalnie oceniam na plus. Moja gin znowu poleca mi USG na ulicy zdrowej 1 w krk..może na polowkowe się tam wybiorę zobaczymy:)

anettt1987
myszaa

Zdecydowanie polecam dr Wiecheć. Byłam 5 lat temu w 1 ciazy określil płeć w 12 tyg teraz rownież poszłam do niego i płeć określona w 12 tyg i 3 dniu. Polecam go bo jest fachowcem, ma spora wiedzę doświadczenia i sam szkoli innych. Oprócz tego jest miły sympatyczny i ciagle uśmiechnięty. W maju mam kolejne USG genetyczne w 19 tyg :)

Anettt1987, do którego gabinetu chodzisz? Zastanawiam się czy na Felińskiego jest lepszy aparat USG niż w SCM, bo ostatnio dr stwierdził że ten sprzęt jest słaby. Byłam na badaniu w SCM bo tam mam bliżej.

Trochę z innej beczki karolaaa Ty chodzisz jeszcze do szkoły z tego co pamiętam ;) jak sobie z tym radzisz? Wiedzą w szkole że jestes w ciąży? Jaki stosunek maja do Ciebie?;) u mnie przed świętami nie było jeszcze aż tak brzucha widać no a teraz jakos zupełnie nie mam ochoty tam iść ; ( mam zwolnienie do poniedziałku bo chora jestem ale co dalej jeszcze trzeba się tam pokazać i sie tak zastanawiam jak sobie z tym radzisz ;)