Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczynki, ja tam się dodatkowymi kilogramami nie przejmuję( póki co urósł spory brzusio i piersi), pewnie i tak po porodzie znikną. Najważniejsze żeby dostarczać dzidziusiowi odpowiednie ilości składników odżywczych tak by zdrowo rosło. A, że kazda z nas jest inna to jedna jedząc zdrowo przytyje a druga nie itd itp. Nie ma się czym przejmować, trzeba jeść po prostu zdrowo i w racjonalnych ilościach, bo to wszystko dla naszych maluszków.
Durka ja z poduchy jestem zadowolona, praktycznie całą noc przesypiam na lewym boku wtulona w nią, aż mąż czasami zazdrosny:)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Gość Maminka_2015

Hihi dziewczyny ja też miałam obsesję ale w drugą stronę, że brzucha brak i pytam lekarza kiedy ten brzuch będzie. To mi powiedział, że to indywidualne i że dziecko na tym etapie waży niewiele ponad 100 g to czego ja oczekuj, a jak widzę Wasze brzuszki to też chcę:-)
maga
Te kłucia są normalne ja tak mam w każdej ciąży, że pokłuwa mnie w pochwie i w podbrzuszu jednak nie trwa to zbyt długo raczej szybko mija.

A ja ciebie rozumiem bo jeszcze kilka dni temu tez czulam sie wielka gruba i jeszcze jakie tam najgorsze moga byc... Poprostu btzucha nie bylo tylkomalutko sie zaokraglal a ja za to zaokraglalam sie wokol.. Boczki brzuch mi wisial i wszystko wychodzilo.. Mialam tak moze z tydzien dwa gdzie pozniej z dnia na dzien brzuch mi wyszedl niewiadomo skad i najbardziej widac wieczorami !! Takze moze u ciebie tez jest ten moment kiedy juz nie dlugo i ciebie wybije i bedziesz miala mala pileczke ! :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd45kcrbcn.png

Gość Maminka_2015

Banana czekam jak na zbawienie :-) Dobrze pamiętam, że Ty też chciałaś quinny moodd, bo ostatnio musiałam zmienić wybór. Rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że wszystko było ok dopóki używała gondoli, a spacerówka to był dla Niej dramat. Dziecko nie chciało siedzieć i jak zasnął podczas spaceru to się wzbudzał od razu, bo jest w niej podobno mało miejsca. Długo walczyłam z Nią, aż w końcu odpuściłam jak powiedziała, że po dwóch miesiącach sprzedała i żałuje wogóle tego zakupu. Więc został mi do wyboru tylko x-lander x-move, bo miałam wózek z tej firmy i się sprawdzał lub mutsy igo. Reszta mi totalnie nie pasuje wyglądem.

Gość Maminka_2015

Ja bez poduchy już nie mogę funkcjonować i w pierwszej ciąży wykładałam nogę na męża i chyba się przyzwyczaił, bo marudzi że się tulę do poduszki, a nie do Niego. No cóż poduszka o niebo wygodniejsza :) Poza tym też dokuczało mi drętwienie kończyn, a odkąd śpię na poduszce póki co dolegliwość minęła,więc naprawdę polecam.
Banana
Nie widzę Cię też w naszej tabeli, może się dopiszesz :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ed5k8XjnZsxyg1WsNK4psYEo8t3GtFk4VdI3LTSnv_0/edit#gid=0

Nie wiem dlaczego przejmujecie się tłuszczykiem. Ja przed pierwszą ciążą ważyłam 60 kg i w ciąży przybrałam aż 25. Wydawało mi się, że nigdy tego nie zgubię, ale niepotrzebnie się martwiłam bo wróciłam do poprzedniej wagi w ciągu 8 miesięcy i to bez jakiegoś wielkiego nakładu sił. Wystarczyło karmienie piersią i spacery z maluszkiem. Także i w tej ciąży nie zamierzam się martwić kilogramami, choć moja waga wyjściowa pozostawiała wiele do życzenia. Cieszę się jednak rosnącym brzuszkiem i niecierpliwie czekam na maluszka.

Justa 80
Dlatego się tak przejmujemy nadprogramowymi kg,przynajmniej ja,ze w pierwszej ciąży ważyłam na poczatku 65 a na koniec jakies 90kg. Po porodzie zostalo mi 15 kg do zrzucenia i gdyby nie problemy i stresy to nie wiem czy bym schudła. Miałam wtedy 26 lat. Ale kocham jeść. Na spacery nie dalo się chodzić przez pól roku bo dowalili śniegu a dziecko nie chciało spać ani leżeć w wózku. Wiec pozistalo koczowanie w domu z mala prawie non stop przy cycu. Teraz jestem chwile starsza,mam 31 lat,juz nie ten metabolizm co kilka lat wczesniej. Jedni gubią kg szybko inni niestety nie. Przy wielkiej miłości do jedzenia jest to tym bardziej trudne. Wiec tak to jest,chociaż mam nadzieje że tym razem nie zostanie mi aż 15kg :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqg6bphnomu.png

Gość pesteczka2

JustiSia
Ale cóż to za oburzenie??? :-) My dwie grubaski pisalysmy o sobie nie o innych dziewczynach. Wlasnie mamy pecha bo będziemy się toczyć do samego końca ciąży. Niestety taka nasza uroda. Ja sama uważam że mam za dużo tłuszczu w sobie wiec o tym napisałam pesteczce. Owszem duza czesc brzucha to ciaza,nie da się juz tego ukryć,ale przed ciąża miałam juz nadwagę wiec tluszcz tam na pewno jest. Dlaczego to jest ważny temat? Bo jest. Bo wiem jak dużo można przytyc w ciąży i jak ciężko to zgubić potem. Bo jak się za dużo przytyje to siadają kolana i ciężko coś podnieść z podłogi a mi jak na złość w ostatnim trymestrze ciągle coś spadało. Bo to że czujemy się grubo to normalny objaw o ktorym tez mamy ochote pogadać,a nie tylko o pogodzie,wymiarach dziecka lub badaniach. Bo juz jest mi ciężko chodzić a będzie jeszcze gorzej. Bo ciąża to stan grubości i ciężkości a nie tylko blogoslawionej cudowności.

Dokładnie tak ,napisałam że nie pokażę swojego bo lekarz na mnie nakrzyczał ze jestem za gruba i przy usg musi przebijać sie przez warstwy tłuszczu .W tamtym roku poronilam i bylo mi wszystko jedno .Zajadałam żal i stres związany ze strata.Upokorzyl mnie bo nspisal mi przy badaniu że opor przy badaniu z powodu nadmiernej tkanki tłuszczowej.Nie chcialam mu tlumaczyc ze przed stratą bylam szczupła a po przestalam widziec sens żeby sie za siebie wziąć.Najwazniejsze ze maleńka zdrowa.Jak przyjdzie na swiat będę miala motywacje żeby pieknie wygladac jako mama :)