Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny widzę ze miesiac grudzień sprzyja powiekszaniu rodzin :)
Ja dzis znowu w łóżku po wczorajszych całodniowych nudnościach,bólu głowy i wymiotach aż boje sie wstawać. Przy każdej zmianie pozycji w żoładku mam tsunami. Wczoraj zauważyłam pierwsze zmiany w smakach i zapachach...sos z tuńczyka który uwielbiałam był odrażajacy a zapach pączka brr aż mnie zimne poty oblały. W ogóle pierwszą oznaka ciąży dla mnie była zmiana smaku czekolady na słony!
W piątek idziemy posłuchać serduszka!

A mnie jedynie odrzucilo od miesa kategorycznie..za to smakuja mi slone rzeczy..:) przypraea ktorej do tej pory nie lubilam czyli vegeta..teraz mogla bym dodac do wszystkiego..a przed ciaza wolalam potrawy pieprzne.

Ale jak tak was czytam to mam dziwne obawy ze pojde do lekarza i juz nie uslysze serduszka...:(

A bo ostatnio wiele rzeczy uklada sie nie tak. Poza tym nie zbyt dbalam o siebie przed ciaza itp.wiec szokiem dla mnie bylo ze tak latwo w nia zaszlam.
Boje sie ze moje wyczekiwane dzidzi po prostu jest pieknym snem..
Odkad w ciazy jestem dbam o siebie, natychmiast rzucilam palenie itp. Ale gdzies ciagle taka glupia mysl nie daje mi spokoju...

Ewelajka
Mam dwie przyjaciółki, które były w podobnej sytuacji ze ślubem i obie wybrały opcję, która ułatwiła im życie pod względem formalnym i nie obciążyła fizycznie przyszłej mamy. Zrezygnowały wstępnie ze ślubu konkordatowego...wzięły ślub cywilny w trakcie ciąży. Jedna z nich po 6 miesiącach od porodu wzięła śłub kościelny i od razu zrobiła chrzciny. Druga ma tę imprezę jeszcze przed sobą. Urodzenie dziecka, szczególnie pierwszego to wywrócenie świata do góry nogami. Nie będziesz miała czasu ani siły na takie decyzje w ciągu przynajmniej kilku miesięcy a ślub cywilny uprości wiele spraw formalnych.
A co do zaparć to możesz też nabyć w aptece "laktulozę", która jest dozwolona dla kobiet w ciąży. To rodzaj syropu, który się sprawdza

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png

Joanna nie myśl tak, proszę Cię. To jak żyłaś przed zajściem w ciążę ma się nijak do tego jak dbasz o siebie i maleństwo teraz. Papierosy? Jest multum kobiet, które palą papierosy tak samo przed ciążą jak w jej trakcie. Najważniejsze jest to, jak teraz dbasz o Was. Ja tez nieraz mam złe myśli, oblatuje mnie strach czy wszystko będzie dobrze, ale w zasadzie...dlaczego miałoby nie być? Każdy kolejny dzień to krok do przodu, starajmy się by te nasze małe kroczki były pełne radości i uśmiechu, cieszmy się i bądźmy szczęśliwe bo to jak najbardziej dobrze wpływa na ciążę, w przeciwieństwie do stresów i czarnych myśli :)

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

~Olivka29 do 12 tygodnia to bym chyba wszystkie włosy z głowy sobie wyrwała :) już teraz mnie nosi hehe :)

~joanna89 ja sobie to jeszcze czasem tłumaczę tak dlaczego moja dzidzia ma być chora lub w ogóle ma się nie urodzić i coś może pójść nie tak skoro zdrowe dzieci rodzą kobiety totalnie zaniedbane, nadużywające alkoholu i innych używek lub jakieś zupełnie zmasakrowane przez życie i samą siebie... tak więc WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE :) nie martwmy się bez powodu teraz relax i spokój może nas uratować :)

Wiem ze nie powinnam czarno myslec,ale siedzenie samej w domu dobija,a pogoda nie sprzyja na spacer niestety...
Martwi mnie do tego fakt,ze nie mialam jeszcze zadnych badan u lekarza,ani na krew ani cisnienia, kompletnie nic. Ostatnio bylam u mojej znajomej,ktora ma juz trzymiesiecznego bąbla- tak jej zazdroscilam ze juz jest na tym etapie,ze to swoje szczescie trzyma w ramionach.

Joanna89
Badania to lekarz powinien zlecić. Jak już będziesz u niego to mu przypomnij i warto też poprosić o tsh (hormon tarczycy) nawet jeśli nie miałaś nigdy z tym problemu. Niestety lekarze nie dają tego badania od tak sobie a znam już kilka kobiet, u których właśnie ciąża spowodowała zawirowania tarczycy. Wszystko będzie dobrze. Sama sobie też tak mówię choć trudno mi w to uwierzyć :)......szczególnie że co kilka dni występuje coś co wydaje mi się początkiem końca...a to biust przestaje boleć i już wydaje mi się że to koniec. Prawdziwe szaleństwo....moja druga ciąża, inne objawy a szaleństwo to samo :)))). Myślę, że to faceci powinni zachodzić w ciąże bo bardzo szybko by zapomnieli o tym, że są w ciąży i jakoś by szło. Mój luby w poprzedniej ciąży zapominał o tym fakcie i proponował mi wycieczki rowerowe (ciąża zagrożona) :))

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png