Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Karolina83 mi osobiscie ani ręczny ani elektryczny nie pomógł. Najpierw mialam ręczny z Canpola i bylam za cały dzien w stanie ściągnąć max 40 ml. Póżniej wypozyczylam od poloznej elektryczny Medeli Lactina. Ponoć lepszego juz nie ma...Ale za caly dzien tez bylam w stanie uciagnac tylko 40-50 ml...
Ale to tylko z mojego przykladu...

Sliczne te nasze dzieciaczki!! Już nie są to te same noworodkowe 'żabki', tylko piękne niemowlaczki:)

U nas dzień wygląda mniej więcej tak: pobudka ok 8-8.30, do południa jedna drzemka 30-45min, w granicach 12-15 spacer, który praktycznie w całości jest przespany, w okolicach 17-18 druga drzemka 30-45min, o 19.30 kąpiel, ok. 20.30 spanko. Jeżeli tej popołudniowej drzemki nie ma - to kąpiel przesunięta na 19.

Wy też tak macie, że wydaje się Wam jakby maluch mniej jadł?? Dalej u mniej opróżnia dwie piersi i dokarmiam dwoma butelkami mm na dobę, ale chyba przez to, że Stachu nie wisi mi już 3/4dnia na cycku tylko karmi się co 2-3godziny, mam wrażenie, że mniej je:D

Dzisiaj mieliśmy bardzo miły dzień, choć okoliczność dość smutna. Byłam z nim na mszy pożegnalnej/pogrzebowej byłego dyrektora szkoły, w której pracuję i obskoczyłam później wszystkie szkolne koleżanki!! A moje Słońce przespało pięknie 3 godziny. Wyszło na to, że mam dziecko anioła :D cudownie jest tak czasem powrócić do ludzi i miejsc sprzed ciąży. Okazało się, że mimo coraz większego zadowolenia z macierzyństwa to jednak tęsknie za pracą, kolegami/koleżankami i uczniami (szok:D). Wyliczyli mi wszystkie urlopy i wyszło, że powrót do szkoły w grudniu... przyszłego roku! Masakra. Na razie to takie odległe mi się wydaje.

Kolejny wieczór sąsiad remontuje mieszkanie. Wczoraj do 22 słychać było (głośno!!) wyrzynarkę i szlifierkę kątową (to dziecię moje przespało, bardziej wkurzało mnie i męża), dziś naparza młotkiem. Na młotek Stasiu się wzdryga. Aż mam ochotę pójść i pierd... mu tym młotkiem w łeb.

Wy wszyskie te szczepienia macie tak wcześnie! Mnie w przychodni umówili, gdy Stasiu skończy dwa miesiące. Czyli dopiero 30 października. Aż się zdziwiłam, że tak późno. Mam nadzieję, że to nic złego - chyba wiedzą co robią?

tak mi się przypomniało, kiedyś pisałyście, co zrobić, żeby się nie ulewało podczas przebierania. Ja, jeżeli muszę przebrać pokarmieniu, podkładam pod głowę poduszkę. U mnie działa.

też się pochwalę zdjęciami :) Staś wczoraj skończył dwa miesiące.

monthly_2015_10/wrzesniowki-2015_38156.jpg

monthly_2015_10/wrzesniowki-2015_38157.jpg

monthly_2015_10/wrzesniowki-2015_38158.jpg

Stasiu, 27 sierpnia 2015r., 54cm, 3300g

Hej dziewczyny! Nie piszę, ale czytuje regularnie.
Mój Janek jutro będzie miał miesiąc. Może dlatego, że jest jeszcze malutki to nadal bardzo dużo śpi, chociaż czas aktywności się zwiększa. Współczuję Wam tych ciężkich nocy. U nas luksusowo, dziś Janek spał od 20:30, pobudka po 3, a potem po 7.
Ja też korzystam z pogody, od poniedziałku długie spacery, dziś 10 km. :)
Generalnie wszystko byłoby super gdyby nie mój facet. Oddaliśmy się od siebie, czasami mi się wydaje że to zupełnie obcy człowiek.... Nie chodzi o narodziny dziecka... Chyba nie pasujemy do siebie.. Mam już dość codziennych kłótni i pretensji o wszystko :(
Zawsze sobie myślałam że ludzi poznaje się w trudnych sytuacjach....i niestety on wiele razy wtedy zawiódł...chyba za wiele...

http://www.suwaczki.com/tickers/relgo7escgqmhxi0.png

Dzieki za mile slowa..
Pamietajcie,ze Julka mimo,ze miala byc wrzesniowa, to jednak jest starsza od wiekszości tutaj.. do niedawna tez sie karmilysmy w nocy 2x.. czas leci, dzieci rosna, dluzej spia ;)
Fakt- Julka jest wyjatkowo nieporblemowym niemowlakiem (poki co), ale życze Wam,żeby i Wasze dzieciaczki spały coraz lepiej!

tymczasem "jaram sie jak swieczka", bo dostalysmy zdjecia z sesji (5tygodniowa Jula)

monthly_2015_10/wrzesniowki-2015_38162.jpg

monthly_2015_10/wrzesniowki-2015_38163.jpg

monthly_2015_10/wrzesniowki-2015_38164.jpg

Wiruska ale to z ta piersia w ktorej masz wiecej to spuszczasz najpierw w pieluche? Myslalam zeby przed karmieniem spuszczac laktatorem troche ale 1- boje sie zze spuszcze za duzo i maly siw nie naje 2- jak maly chce jesc to nie ma szans zeby wytrzymal zanim ja spuszcze mleko:/ a szczegolnie w nocy nie ma na to szans ehhh
Jutri mamy szczepionki juz sie zaczynam bac :/ bede na szoku caly dzien ehhh

Echeveria zdjęcia są po prostu cudowne, rozczulające i takie naturalne. Zazdroszczę Ci takiej pamiątki. A Julcia jest słodka jak aniołek:)

Asia popieram, starania o drugiego dzidziusia zacznę w jakiś wcześniejszych miesiącach żeby się w najgorszy upał nie meczyć z brzucholem. No ale jak będzie to się okaze za jakiś czas. Na razie mąż mi powtarza że jak tylko Szymki nauczy się chodzić to staramy się o rodzeństwo hehe

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Gosia.M. jaką masz karuzele, bo ja chciałam małemu kupić Fisher Price z misiami i projektorem, ale nie wiem czy się zainteresuje, za światełkami w sypialni się rozglada takimi ledowymi, więc się łudzę, że tak:)
wiruśka ja dokarmiam butlą mm na noc, żeby mały dłużej pospał chociaż te 3-4 h, bo na kp to w nocy nieraz potrafi się co 2 h budzić i ciumkac czyt, jeść godzinę, ostatnio też z odkładaniem mamy problem, muszę go uśpić mleczkiem tzn. na cycku albo na rączkach, bo łóżeczko go parzy, a w bujaczku też usypia, raczej drzemki sobie robi
joanna89a mój też ulewa mimo, że go odbijam czasami 2 razy w ciągu jednego karmienia, doświadczona pielęgniarka, którą mam w rodzinie i pracuje z noworodkami wyjaśniła mi, że to normalne, bo kształtuje się jeszcze cały układ pokarmowy i twierdzi, że taki maluszek sobie poradzi, nawet jak nie leży na boku, chociaż ja zazwyczaj kładę na boku, albo sam główkę ma na boku, bo śpi z rączkami do góry, tak jakby mówił "poddaje się":)

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

Wszystkie dzieci są przepiękne i takie już duże.
My w sobotę byliśmy na imieninach u teściowej mieliśmy u nich spać bo M chciał sobie po drinkować. Jagoda tak się darła, za nic nie chciała spać nie w swoim domu. Po pierwszej w nocy stwierdziłam że nie będę dziecka męczyć. Jak tylko ruszyłam to mała po 5 min. już spała. W domu się przebudziła zaczęła się rozglądać dookoła, uśmiechnęła się i zasnęła. Spałyśmy do 12 stej :) Biedactwo ,jednak dla nie za wcześnie na takie wypady. Ogólnie to kąpiemy się o 19-30/20-00, cyc przed spaniem 22-00/23-00 spanko, 3-00/3-30 cyc, 6-00/6-30 cyc, 9-00/9-30 cyc i pobudka. Bawimy się i uczymy gaworzyć pięknie potrafi już powtarzać ja mówię aguu i Jaguś aguu i przy tym się cudownie uśmiecha. Po godzinie zabaw śpi z 2 godzinki później cyc, spacer,cyc,śpi,zabawa,cyc no i kąpiel :)
MM już nawet wieczorem nie dostaje jest tylko na kp :) brawo ja :) przemęczyłam się pare dni i wieczorami mimo że wydziwiała podawałam cały czas pierś i w końcu się uspokoiła przy tym cycku. Pokarm był bo jak ściągnęłam laktatorem pewnego wieczora to aż zdębiałam z obu piersi 200 ml ponad było. A ja mm dawałam bo raz nie miałam to założyłam że cały czas go wieczorem brakuje. Piersi same się do potrzeby małej dostosowały trzeba było tylko częściej przystawiać by dać sygnał żeby produkcja ruszyła pełną parą :)
Odcisk stópki robiliśmy jak Jagoda skończyła miesiąc,wcześniej bałam się dociskać tak małą syrke by jej nic nie zrobić. Kupiłam taki zestaw z ramką na zdjęcie, kiedyś były w lidlu.
echeveria sesja prześliczna. Julka wygląda na spokojnego niemowlaka :)
banana dziękuję za troskę :-*
szczesliwa to cieszę się że i Tobie sesja się udała. Wstaw fotki jak najszybciej :)

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Kataryb ja też chciałam odciagac ten 'poczatek' laktatorem, ale moje dziecko jest bardzo niecierpliwe i jak sie zacznie drzec, to nie ma zmiłuj.. ale pieluch działa przynajmniej u mnie.. spokojnie dziecko juz trzymam na rekach, ona nie krzyczy, pieluch przyłożona do piersi (nawet nie trzeba naciskać palcami brodawki) minie jakąś minuta, sprawdzam czy dalej leci samo, a jak nie to przystawiam Mała.. ja nie mam wrażenia, że ona się nie najada, bo ja np. Bardzo rzadko karmię z dwóch piersi na raz.. tak mi się mleczarnia do dziecka dostosowala, że Mała je raz z jednej raz z drugiej piersi..
echeveria Julka no do wycalowania!

Ja sie melduje z pierwszego karmienia.. I od razu mówię, że mojej córce coś się chyba poprzestawialo.. bo zjadła o 19.30 i zasnęła SAMA w łóżeczku.. o 20 juz spala!! I wstała dopiero 0:30..a teraz tez leży grzecznie w łóżeczku, tylko czasem jej smoczka musze podać, bo jej wypada.. ale oczka się robią coraz mniejsze.. juz z mężem wczoraj dyskutowalam, że znając nasze dziecko to jest na pewno jakaś cisza przed burza.. :)

Marcelinka 21.09.2015

Gosiu, spokojnie, nie noszę w nim cały dzień. Na razie podjęłam pierwsze próby na szybkie wyjścia w miejsce, do którego nie pojadę wózkiem. Na dłuższe wypady mam zamiar poczekać jeszcze miesiąc, ale wiem, że nosidełko to jest to! Swoją drogą, to dziwne, bo producent zapewnia o bezpieczeństwie na maluszków od 53cm i 3,5kg wagi - od pierwszych dni życia.

Jest przed drugą a my dopiero pierwsze karmienie po 5,5godz snu. Szok normalnie.

Stasiu, 27 sierpnia 2015r., 54cm, 3300g

4:00 i Mała terrorystka dala o sobie znać.. :) tylko nie placzem, a mlaskaniem, tak jak któraś z Was wcześniej pisała ;p
Ale teraz już nie ma tak kolorowo, że zjadła i poszła spać.. teraz juz coś jej nie spasowało i płaczemy sobie.. ale to takie bardziej jęki połączone z parciem, także pewnie ta kupka ma która czekamy od przedwczoraj.. :)

Marcelinka 21.09.2015

Echeveroa piekne zdjecia !! Przesliczne zazdroszcze !!
Joanna89a, wow. Ja tez bym tak chciala, moja Mel zasypia na nocke o 11:30 i spi do 4:30( wczesniej spala do 7) i nastepna pobudka bedzie okolo 7/8. Potem zasypia do 10 i juz o 10 jest zabawa przez godzine i znow zasypia do 13 :)
Wiec moge sobie odespac w tym czasie :)
Ide wywiesic pranie i wstawie nowe, alurat amelia zasnela to skorzystam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd45kcrbcn.png

Znowu karmienie. 21.30, 1, 3.30 i 6. O jedno karmienie za duzo...
echeveria joanna co dajecie tym waszym malenstwom ze tyle spia? Moj Sebus kiedys potrafil przespac 5-6 godz bez jedzenia a od kilku dni pobudki czestsze niz rzadsze. Moze to ten skok rozwojowy? W koncu za kilka dni konczymy 2 miesiace.