Skocz do zawartości
Forum

Inofem a płodność

Rekomendowane odpowiedzi

Noo clo jest calkiem dobre, wiesz jak nie ma sposobj, zeby naturalnie zajsc mimo owulacji itd to dobrze sprobowac.
No i racja, nie mozna skreslax cyklu za wczesnie. Testy to nic, nie raz zle pokazywsly.
A ja troche sie zdolowalam, bo mam szyjke nisko dzisiaj. Ciekawe czy potem moze sie podniesc. Ehh chyba nie. Zludna nadzieja

Hm no widzisz niespodziewanie trafilas w cykl, w ktorym mialas owulacje hehe.
Te clo rzeczywiscie powoduje ciaze mnoga, ale no tez nie zawsze. :)

Hm, ja troche sie zdolowalam, ale gdzies tam czuje, ze jednak moje objawy sa bardziej wiarygodne niz szyjka. Mam promyk nadzieji

hej.

co do clo ja nie miałam żadnych skutków ubocznych.
Pierwszy lekarz mi zapisał, bo poprostu nie mogłam zajść w ciąże, nawet nie spr czy mam owu.

Ten obecny podtrzymał mnie na clo 2 msc, jezdzilam na monitoring, owulacja była, pęcherzyki pękały.

Tak na clo byłam 5 miesięcy i nic...
W każdym cyklu brałam 2 tabletki dziennie przez 5 dni.

Następne msc bez clo sam monitoring, owulacja była w każdym miesiącu ale nadal nic. Dziś 2dc i czekam w poniedziałek na info od lekarza z terminem na HSG.

Hmmm, a mnie ciekawi fakt, ze moja szyjka jest nisko, ale jest miekka. Duzo nieplodnego sluzu. Uf ja juz nie wiem. Troche mi smutno jak mysle, ze moglo sie nie udać. Ale cóz, placzem i lamentem ciazy nie wymusze..
Eh.
Z tym bolem podbrzusza dzisiaj juz tego nie mam az tak, ale brzuch ani twardy ani wzdety...

Dzisiaj to uciazliwa zgaga, i bolesne i powiekszone piersi. Hmm.. Wlasnie szukalam termometra, ale jak na zlosc jej nie ma (. Mysle moze, ze nie ma co tracic nadzieji, trzeba cierpliwie czekac.

Mowie my jedyne dzisiaj takie aktywne na forum hehe.)

Jestem jestem:D dziś szalam na zakupach, kupowanie ozdób tapety, etap końcowy, a wieczorem masz rację Michaelll świętuje ale im teścia, spotkanie rodzinne wesoło było.
Michaelll mierzenie temp ma sens od @ do @, wykres nie będzie miarodajny, bo są niższe i wyższe temp więc jak go chcesz interpretować, porównać temp?w połowie cyklu to spalony temat....
Nie koniecznie mają wyższą temp że >37* ja mam w fazie lutealnej 36,7* 36,8*, 36,9*to max
Z szyjka musisz badać o stałej godzinie, w tamtym cyklu miałam szyjkę wysoko a dwa dni przed @ dopiero nisko krótka zamknieta, nie sugeruj się jednym dniem.
Jeśli chodzi o test ciążowy czy z krwi to musisz zrobić bardzo blisko terminu @ wcześniej może pokazać fałszywie negatywny, ale rób jak tam chcesz;-P
Kasiaa czekamy z tobą za odp gin!!!

Michaelll mi też się z Tobą bardzo miło rozmawia ;) z tym Rysia ma rację test z krwi najlepiej zrobić blisko @ ja akurat 26 będę w mieście to może zajade do lab i zrobię betę jeśli czas i córka na to pozwoli;) jeśli nie to poczekam przed odstawieniem duphastonu zrobię jeszcze jeden test ale z innej firmy. Jakoś pink testy mnie nie przekonują. Z temperatura Rysia ma rację najlepiej mierzyć od początku cyklu. Ja wiem tyle że kobieta w ciąży zazwyczaj ma podwyższona temperatura. A o szyjce słyszałam tyle że najlepiej sprawdzać wieczorem o tej samej godzinie.:) Ale póki nie masz @ zawsze jest nadzieja:)

Rysia w końcu jak się czujesz?;)

Pati a dziękuję narazie dobrze, bez zmian, czuje delikatnie ból piersi (ale nie są kamienie, tylko ogromne i gorące) i ból brzucha-skurcze m.-czasem-mocniej czasem mniej, tak myślę o objawach do @ to może kilka razy wstałam nocy na siku, pojedyncze delikatne zgagi (ogólnie ich nie mam) a z tym kłuciem jajników czy szyjką też było różnie, cały czas to kuły do ovu (10-14dc) albo na @ a teraz w pojedyncze dni, szyjka się zmieniała, po ovu była zamknięta 15dc a dwa dni później 17dc uniosła się i tak już zostało, kłucie jajników było do ovu a później bardzo bolały 20dc i 21dc obstawiam zagnieżdżenie, 20dc była najwyższa temp f.l. jakby trójfazowy wykres się zarysował i zaczęły się biegunki, wczoraj zaparcia, powoli myślę że zaczną się objawy ciążowe, z jednej ciąży miałam i pamiętam że były blisko 5 tyg, temp narazie ładna, czuje się spokojna jak narazie.
Co u was dziewczyny?
Iwa znalazłam że gin masz 26go?dobrze?który dc będzie?już po @ wtedy?
Pati fajnie że być może uda ci się zrobić betę a jak nie to powtórz test.

monthly_2019_11/inofem-a-plodnosc_80551.jpg

monthly_2019_11/inofem-a-plodnosc_80551.jpg

No wlasnie, niby sa objawy jakies tam a jednak mamy watpliwosci. Hehe.
Takich rzeczy sie nauczylam w tym internecie, teraz zrobilam z siebie krolika doswiadczzalnego haha. M.in chodzi mi o te samobadanie szyjki.

Aj tam, bedzie dobrze.) kobiety zaweze maja trudniej heh

Noo widzisz, a teraz mas dowod tego, ze mialas jednak ta owulacje hehehe.
No ja mowie takich objawow nigdy nie mialam, wiec to jest dziwne. Moze naprawde nie powinnam sie sugerowac tylko ta szyjka. Od wczoeaj bylam bardzo zdolowana, dzisiaj rano tez. Ale juz odetchnelam troche, nie moge sie poddawac. I nikt z nas nie powinien. :) musze zmienic podejscie.) czekam na wiesci tez od Ciebieee w tygodniu heh