Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ja dopiero będę miała drugie teoretycznie usg 4 grudnia. Moja ginekolog przyjęła, że jestem w tej młodszej ciąży (z USG), więc 12 tydzień (zalecany do przeprowadzenia tego usg) wypada dopiero w 1 tyg. grudnia, muszę jeszcze troszkę poczekać. Ogólnie wszystko wyglądało, że jest dobrze, więc jestem dobrej myśli z nutką obawy ;)
Dzisiaj usg będzie miała chyba Konstancja, pisała dzisiaj troszkę wcześniej :)

A Wy dziewczyny już się zaopatrzacie w ubrania ciążowe? Ja noszę teraz sukienki - najwygodniejsze, spodnie troszkę cisną, ale mieszczę się jeszcze ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgtv73c8c0dfkw.png

Hejka, wrocilam od mojego internisty z antybiotykiem. Niestety zapalenie oskrzeli i musimy walczyc by nizej nie zeszlo i astma sie nie rozszalala.
A tak liczylam ze to wirusowka...

Pomysl z poradnikiem wydaje sie fajny tylko, sprawdz czy rady ktore w nim sa zamieszczone sa przez was aceptowalne;) bo np moze byc informacja zeby dziadkowie od samego poczatku pilnowali malenstwa, a moze bedziecie chcieli pierwsze dwa tygodnie spedzic bez wizyt gosci...

Gość Agnieszka91

Fajny pomysł z tym poradnikiem:) Ja to mamie musiałam mamie powiedzieć że będzie babcią mojej babci że będzie prababcią szkoda ze nie widziałyście ich radości:) Co do upławów to mam duże ale dziś byłam na wizycie i wszystko jest dobrze!:)

Hej dziewczyny;)
Justi poradnik super pomyśl mozesz tez im kupic kubek babci i dziadka ;) u mnie mama zapytala wprost i jej potwierdziłam, mieszkamy od czerwca z moimi rodzicami wiec ciężko by to bylo ukryć wiedza od 6-7 tyg
Tatę zapytaliśmy czy może z nami zamieszkać nowy lokator ;) taki maly troche płaczliwy i na specjalnej diecie mlecznej hehe łezka w oku i gratulacje pierwszy wnuk będzie, długo wyczekiwany przez dziadków.

Surikstko gratulacje nowego mieszkanka rozumiem twoja radość my tez kupiliśmy mieszkanie ;) mamy juz klucze akt notarialny w grudniu i caly remont bo mieszkanie w stanie surowym od dewelopera, na parterze z ogródkiem jestem bardzo szczęśliwa, choc szybko tam nie zamieszkamy cierpię na brak gotówki hehe ale coś wymyślimy jak zawsze ;)

Ja biorę pregna plus i ani razu nie wymiotowałam koleżanka tez zażywała te witaminy i nie wymiotowała może maja jakiś dobry wpływ ;) mamadha maja praktycznie ten sam sklad ilościami mg sie troche różnią tez ktoras je polecała na wymioty;)

Co do badań prenatalnych mi pani doktor poleciła test z krwi Papp i usg aby zrobic razem, oba nieinwazyjne, dostałam od niej kilka namiarów na dobrych lekarzy którzy je wykonują umówiłam się do doktora na ten czwartek i pan doktor mnie zdziwil bo powiedział ze zalezy jak usg wyjdzie to będziemy wtedy myśleć czy robić ten drugi test. Dlugo sie zastanawiałam czy robić oba czy tylko USG wyniki określają tylko ryzyko i często są błędne , musiały by wyjść bardzo źle abym się zdecydowała na inwazyjne badania wiec po co się stresować i martwić na zapas ja zaufam lekarzowi jak każe zrobię test z krwi, jak powie ze nie trzeba nie będę robic go na silę...

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7janliywfnjikz.png

Umówiłam się dzisiaj na usg prenatalne na 26 listopada. I mam pytanie. Ile płacicie za wizytę z usg jak chodzicie prywatnie? Bo lekarz, do którego idę ma stawki... ciekawe. 100 zł wizyta, 100 zł usg. Ale mam pewność, że ma najnowszy sprzęt i wszystko zrobi jak należy. Znajoma opowiadała, że policzył u Dzidzi paluszki, posprawdzał organy wewnętrzne i przepływy.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png

No to nie jest tak tragicznie. Poza tym pomyślałam sobie, że lepiej odżałować na tą wizytę niż później się zamartwiać. Mimo, że chodzę do prywatnej przychodni, moja ginekolog powiedziała, że mają raczej nie najlepszej jakości sprzęt i te 3 usg powinnam wykonać gdzie indziej. Ona zrobi pomiary, ale na lepszym sprzęcie wiadomo, że będzie lepiej. Mam do niej nie wiedzieć czemu bardzo mocne zaufanie. To chyba dobrze. Jest kompetentna i za to będę ją sobie chwalić. A sprzęt... no cóż, to nie od niej zależy.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png

Hej ja chodzę trochę na nfz troche prywatnie do tej samej pani doktor, w poradni przy szpitalu nie ma usg robią je na oddziale ginekologii, pierwszy termin na usg na nfz mam na 18.12 wiec trzeba dodatkowo chodzić prywatnie.
Za wizytę place 100 zl a za usg 50 zl, ostatnie 2 razy płaciłam tylko po 50 zl za usg wiec bardzo w porządku podejście. Za usg prenatalne 200 ale to u innego lekarza ale z polecenia mojej gin.

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7janliywfnjikz.png

Witam sie I ja

Zadko ostatnio zagladam, bo z moja dwojeczka dzieciaczkow mam pelne rece roboty I wieczorem padam:)))
Mnie mdlosci teraz mecza tylko jak jestem glodna, wiec staram sie troche podjadac miedzy posilkami, co nie jest najlepsze na talie hihi. W spodnie sie jeszcze moeszcze, ale juz ciasnawo sie robi- pod koniec miesiaca musze kupic spodnie ciazowe.

U mnie tato jeszcze nic nie wie, choc I tak nie bedzie zachwycony. Kilka kolezanek tylko wie.

Uplawy sie u mnie troszke zmniejszyly, ale za to piersi znow pobolewaja. USG mam 09/12/14- bedzie to 12 tydzien I 6 dzien wg moich obliczen. Usg, ktore juz mialam pokrywalo sie idealnie z moimi wyliczeniami 8 tydzien I 6 dzien.

Z jedzenia to u mnie jest tak, ze mam ochote na kwasne, ale za 5 minut juz mi sie nie chce I mysle o czym innym do zjedzenia. Czesto tez samam nie wiem, na co mam ochote- ostatnio ciezko mi dogodzic zywieniowo :))))))

http://www.suwaczki.com/tickers/82do6iyer4y0b9x1.png

Malutka ja sobie nie poradzilam... Od wczoraj jem antybiotyk. Sprobuj lezec w lozku i jak najwiecej sie wygrzewac mi to troche pomomoglo. Na glowe kompres plus paracetamol. Rutinoscorbin i prenalen syropek.
Cieply rosolek i np herbatka z lipy.
Mnie rozlozylo bardziej bo przez weekend musialam sie cora zajmowac, maz sie szkoli co weekend i nie moze opuszczac tych zajec(nie po to placimy sporo kasy zeby potem opuszczal te zajecia...)bo nie mozna tego odrobic w innym terminie.
Sprobuj spedzic w lozku dwa dni a jak nie bedzie lepiej to do lekarza.
Zdrowiej szybciutko!!!

cześć dziewczyny, dawno nie pisałam, bo ledwo żyłam, ale chyba trochę nadrobiłam już lektury...
Dziewczyny, do przedwczoraj ledwo żyłam i nagle z dnia na dzień zaczęły uspakajać mi się wszystkie objawy, od wczoraj nadzwyczaj dobrze się czuję, trochę jeszcze węch wychwytuje zapachy, ale już znacznie mniej, piersi prawie wcale nie bolą...
Zaczęłam się tym martwić, a może nie potrzebnie, bo to już koniec I trymestru i podobno objawy mogą ustąpić tak szybko? Za tydzień dopiero mam USG...

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png