Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Mamalina ja akurat mam bardzo miłe wspomnienia z majówką w zoo:) Właśnie 2 maja minie rok, jak mój ukochany mi się oświadczył po 8 latach związku właśnie w zoo:)))) Zapytał mnie gdzie chciałabym pojechać na majówkę, więc wybrałam:))) Życzę aby pogoda dopisała choć majówka w pogodzie niezbyt interesująca ale to zależy w jakiej części kraju:)
Tetide świetny pomysł z tą bielą:) Mi się to bardzo podoba:) Do tego dodatki w wyrazistych kolorach i jest mioooodzio:D

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Też nie czuję się najlepiej. Od rana byłam pełna energii, ale gdy wróciłam ze sklepu, to brzuch mi się strasznie spiął. Nie mam siły, żeby zrobić w domu takich ostatnich porządków przed weekendem typu odkurzanie, mycie podłogi i przetarcie łazienki. Wcześniej zrobiłabym to w pól godziny, może godzinę. Mąż wróci późno, bo mamy o 20.00 szkołę rodzenia, więc mi nie pomoże. A jutro możemy mieć gości.
Miłej majówki dziewczyny:) A maluchy nie spieszcie się na świat!

Hej dziewczyny,
To mówisz Mamalina że to klucie Może zwiastować szybszy poród? Mnie tak Kluje co jakiś czas. Ktoś pisał że chyba szyjka się skraca?

Co do Martyny to nie pisała czasem ostatni raz (już po skurczach )że malują pokój, czy jakiś remont robią?

Byłam dziś u proktologa i muszę mieć jednak rektoskopie i pobrane wycinki. boję się strasznie. Po pierwsze ostatniego badania nie wspominam miło,obiecałam sobie że choćby Nie wiem co się działo to nie dam drugi raz do tylka wsadzić sobie rury, a po drugie boję się o moje malenstwo. Boję się czy Nie dostanę jakiś skurczY W trakcie badania, albo czy lekarz nie uszkodzi córci, choć wiem że to niemożliwe. Niby mnie uspokajał pan doktor ale wiecie jak to jest, Stres jest zawsze:'( badanie mam że wtorek a w poniedziałek idę jeszcze do gin, więc się upewnie czy na pewno mogę je mieć.

Biedne jesteście z przeprowadzkami, ale pocieszcie się kochane, że my chyba dopiero będziemy szukać mieszkania do wynajęcia a gdzie reszta....

Też jestem bez energii I średnio się czuje, może to przypadlosc 8 miesiąca, skoro dużo z nas tak ma? :-D

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9hvnkej0on.png

Surikatka, bardzo ładny ten wózek!
Nie uwierzycie, ale kuchnia wciąż nie gotowa - stolarz źle wywiercił dziurę na chowane gniazdo w blacie i jest do wymiany - akurat ten blat z płytą, więc do tego czasu stołujemy się na mieście :)

Wróciłam od lekarza, wyobraźcie sobie, że nie dało rady zrobić ktg! ciągle uciekał - położna aż się zdziwiła. Ale na usg pięknie :) Ułożony główkowo, waga 2670, czyli prawidłowo na 35 tydz. choć na początku mnie przestraszył, że chłop wielki, bo okazało się, że główka odrobinę większa :) Szyjka 4,5 cm, AFI 14. Do 37 tyg. mam brać luteinę, a później "niech się dzieje wola nieba" jak to powiedział :)
Czyli za 2 tyg mogę rodzić.
Mąż właśnie wywozi część rzeczy, a ja już padam na ryjek...
Chyba pójdę spać, żeby jutro mieć na coś siłę.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Lovenaluis a może zadzwoń do swojego lekarza jak masz taką możliwość, może ci coś podpowie. Mnie moja gin mówi że takich twardnień brzucha moze byc tak do 10 na dobę i to normalne, ale jak dodatkowo boli jak na miesiączkę to już gorzej. Stwierdziła też że na przepowiadajace to za wcześnie, czym mnie przeraziła bo w takim razie nie wiem już kiedy mam się bać. Ja już z resztą w tej ciąży to strasznie przewrazliwiona jestem i wszystko mnie przeraża (a to moja druga ciąża, pierwsza była cudowna i każdej bym życzyła takiej, dosłownie nic mi się nie dzialo).

Tetide skąd ja to znam. Zawsze tak jest z tymi fachowcami. A to się spóźnia, a to im czegoś zabraknie, a to się pomylą, a to o czymś zapomną. Na palcach jednej ręki bym policzyla roboty w domu które były wykonane tak jak należy. Też mnie zawsze denerwuje jak coś się ciągnie w czasie i mi plan psuje. Na szczęście najgorsze prace mamy już za sobą, a teraz będziemy szykować ostatnie wolne pomieszczenie dla nowego lokatora :)

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44j3cqc9p3e.png

No właśnie z tego powodu, w tej ciąży nienawidzę każdych świąt, sylwestrow i innych wolnych.
Weź końską dawkę magnezu i nospę forte i żeby sen przyszedł szybko i trwał do rana!
A może to kurcze ta pogoda czy co, bo ja mam to samo tylko bez takich ciągłych kluc. Ja to tylko modlę się żebym mogła spać bo inaczej cały następny dzień do........

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44j3cqc9p3e.png

Witam się i ja po przerwie, przez te zaliczenia na studiach na nic nie mam czasu, dzięki Bogu koniec remontu:-)
Aniaradzia doskonale rozumiem twoje rozdrażnienie, my też wszystko mamy w workach, meble mają przyjechać dopiero po poniedziałku, ale jak znam życie będzie opóźnienie.
Dzisiaj będę sklejać już torbę do szpitala, z tego co mam resztę będę dopakowywać sukcesywnie, bo moja wyprawka kwiczy przez ten remont. Do maja chciałam mieć kupione już wszystko a nie mamy ani łóżeczka ani innych potrzebnych rzeczy. Tylko wózek, ciuchy i kosmetyki dla dziecka:-( trochę mnie to stresuje, lubię mieć wszystko gotowe i ułożone przed czasem, ale cóż muszę czekać na pieniążki bo przez ten remont przekroczyliśmy budżet.
We wtorek byłam u lekarza wszystko u nas ok, teraz mam wizyty co tydzień aż do dnia porodu, we wtorek już 36 tydzień u mnie strzeli, jeszcze dwa i wszystko się może zdażyć, mam nadzieję, że nie będę majówką:-)

http://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd6h1k729o.png

Gość Lovenaluis

witajcie
Ja miałam koszmarna noc, prawie wgl nie spałam
Silne skorcze, biegunka i wymioty ;(( spinanie sie brzuszka... (Mimo nospy nic nie pomogło)

Ehh ....
Teraz leżę w łożku jest trochę lepiej ale brzuszek wciąż spięty, mAla cos tam sie rusza...