Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Ale mnie nic nie swędzi ani nie piecze. Ta wydzielinę pierwszy raz zobaczylam taka dzisiaj, z tych badań nic nie wynikało ze mam grzybice, posiew był jałowy, a tylko z cytologii wyszły mi te ziarniaki i na nie ten antybiotyk..
Probuje od tygodnia włożyć ten antybiotyk ale nie da rady, jedyne trochę tylko, i potem sie przykleja do pochwy i boli strasznie i piecze, i sie nie da dalej przesunąć..

Martyna co prawda nie nam infekcji ale też mam takie uczucie jakby coś miało mi lecieć I jakbym miała coś włożone do pochwy jednak zwalam to na garb tego że wszystko się rozciaga... dodatkowo dzisiaj po siusianiu miałam na papierze kropelke krwi, albo ścislej mówiąc tak jak przy okresie taka malutka tkankę /nablonek . Też się wystraszyłam bo bardzo długo plamilam i od razu pomyślałam że to wróciło ale na razie jest ok I mam nadzieję że na tym jest koniec...
Ja chyba zwariuje do porodu:-(

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9hvnkej0on.png

Ja niestety też sie martwie o to wszystko.. Tylko ja jestem histeryczka i o wszystko sie boję, wiem, że teraz wszystko się rozciąga itd.. I czasami zakuje i poboli.. No ale jednak trochę sie denerwuje.. Mam nadzieję, że to nic złego..
Ty też się nie martw, jak będzie się jeszcze pojawiać krew to zgłoś sie do lekarza, albo zadzwoń do niego i powiedz co Ci jest..

oj dziewczyny ja często jestem u lekarza i zdarza się że dzwonie do niego, na szczęście mój gin jest wyrozumiały i nigdy nie bagatelizuje moich problemów. Za to mąż czuje że zaczna mieć mnie dość i nie rozumie tego że się martwię, twierdzi że panikuje...
Martyna jak utrzyma się to do jutra to może jedz ma IP dla świętego spokoju, ja akurat w poniedziałek mam wizytę.
wierze że będzie ok i trzymam kciuki za nas!

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9hvnkej0on.png

Ehh.. Właśnie wiem. Jak nie przejdzie to pojadę, jeszcze musze z ta globulka sie pomęczyć. ..
Mój Partner także, ma dość, bo ciągle mu mówię, że cos mi jest. Sprawdzam na Internecie itd.. On mówi, ze lepiej nie wiedzieć.. No ja sie martwie...
Też trzymam kciuki, oby było wszystko ok...

Włożyłam, udało się.. Ale niestety, bardziej poczułam teraz to jakby mi miało coś wypaść z tamtąd.. Kurcze, przeszło mi, wzięłam globulkę i znowu to sie zaczęło...
Nie wiem co mam myslec o tym, moj partner chrapie obok mnie, a ja sie martwię..
To uczucie w pochwie jest bardzo dziwne..

A może to być zapalenie cewki moczowej, w końcu jakieś zakażenie bakteryjne jest, na coś te globulki dostałaś :)
Musisz przeczekać i nie martw się-na pewno jest dobrze. Emilka dobrze pisze, połóż się spokojnie i daj im zadziałać :)
A jak nie przejdzie to na IP - tam Cię uspokoją - po co Ci te nerwy.
Napisz z samego rana co u Ciebie!
Dobranoc dziewczyny.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

to nie wiem czy i jaki rywanol możesz tam dostać - u nas jest dostępny w formie roztworu 0,1% gotowy do użytku. Tu masz aptekę polską, działającą na terenie UK:
http://www.greenpol.co.uk/pl/dezynfekcja/2092-rivanol-plyn-01-zastosowanie-w-zakazeniach-ropnych-skory-zakazonych-ranach-5909990031795.html
Ewentualnie Savlon o podobnym działaniu, ale słabszym jest u Ciebie dostępny. Maść ichtiolową też powinnaś znaleźć. Spróbuj kupić i zrobić sobie taką kurację, aż do zaleczenia.
Podpytaj też o zakładanie klamer na wrośnięte paznokcie u Ciebie w mieście - ktoś to musi robić :), ja też się zorientuję kto się tym zajmuje w Anglii, bo tam inaczej wygląda kształcenie w tym kierunku.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Gość Agusia30

Martyna, jeśli masz problemy z umieszczaniem globulek to spróbuj sobie kupić aplikator, albo poproś męża. Wiem, że to trochę krępujące, ale niech ubierze rękawiczki i działa. Jeśli nie pójdę od razu do łóżka, to i tak mi wypadają. Ja zawsze po globulkach na drugi dzień mam upławy, dlatego noszę wkładki higieniczne, których szczerze nie cierpię.
Juleczka ma serce zdrowei dobrze rozwinięte:). Mam pępowinę dwunaczyniową (zwykle jest trzy-). Lekarz nam powiedział, że nie powinniśmy się tym przejmować i nie czytać o tym w necie, bo jeśli serduszko jest zdrowe, to nie ma różnicy. Podobno teraz przyjmuje się to jako normę, ale lekki niepokój pozostaje. Pewnie nie wytrzymam i coś o tym poczytam.

Agusiu, nie czytaj:) tez mam dwunaczyniowa. Wiem od pierwszego prenatalnego usg. Przy kazdej wizycie pani dr dokladnie oglada serduszko i twierdzi ze jest super. A na piczatky naczytalam sie i bez sensu sie martwilam bo nie mozna bylo dokladnie ocenic serduszka. Teraz z wizyty na wizyte coraz bardziej spokojna jestem:D

A ja jestem juz tak wielka, mimo ze praktycznie nie jem, ze chcialabym juz byc po porodzie... Nie wiem co dalej przeciez dopiero teraz powinnam zaxzac rosnac... Co prawda do pepka na wierzchu jeszcze troche mi brakuje, ale i tak czuje sie jak wieloryb...

Jutro ruszamy z remontem i przeprowadzka moze dzieki temu bede bardzieh w ruchu i zwolnie z rosnieciem;) albo mlody sie jakos pod wplywem sprzatania obroci i bardziej wpasuje :)

No to sobie ponarzekalam:)
Cudownej niedzieli Wam Zycze:)

Gość Agusia30

Aniu ja też mam dni, gdy czuję się gruba. Wydaje mi się, że się jednak trochę rozruszałam i jestem sprawniejsza niż np. 2 tygodnie temu. Sama się dziwie, że daję jeszcze radę wchodzić i wychodzić z wanny, gdy idę pod prysznic. Mam za to duże problemy z obracaniem się w łóżku i wstawaniem. To już cała procedura:) Co z tego, że położna pokazała nam jak wstawać z łóżka. Niech sama spróbuje obrócić się w miejscu na leżance np. po USG:) Wczoraj też próbowałam sobie obciąć paznokcie w prawej nodze i się ogolić. To jakaś kamasutra:)
Lepiej nie będzie i niestety muszę więcej wykorzystywać męża. Tylko nie zawsze jest pod ręką.

Agusia, nie martw się. Jeśli lekarz mówi, ze jest ok to mu zaufaj. ja już nie czytam nic na temat ciąży w necie, bo jak to robiłam to popadałam w paranoję. Jeśli chodzi o golenie i obcinanie paznokci u stóp, to już zapowiedziałam mężowi, że będzie mi musiał pomagać, bo niedługo nie dam sama rady. Był przerażony... :P A jak tam twoje pomiary glukozy? U mnie niby ok, ale 2 razy miałam na czczo trochę podwyższony wynik. Zastanawiam się czym to może być spowodowane? Boję się trochę, że dieta nie uda mi się uregulować cukrów i będę musiała brać insulinę. A jeszcze bardziej boję się o Malutką. Ale mam nadzieję, że jeśli zadbam o dietę, to wszystko będzie w porządku i cukry się unormują. Zauważyłam też plusy zmiany w odżywianiu się: nie czuję się już taka ociężała i nie mam problemów (odpukać!) z zaparciami, mimo iż teraz biorę żelazo codziennie.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hxkf7rcsp.png

http://www.suwaczki.com/tickers/t9qo5a8sqo5bf8q1.png

Hahaha:) golenie!!! Tak to jest to! W sumie jak sobie przypomne golenie przed porodem a golenie teraz to teraz jeszcze daje rade:D z paznokciami to roznie. Jesli siedze na wersalce to sobie obetne. W lazience nie ma szans:) za malo miejsca, a w nowym mieszkaniu bedzie jeszcze mniejsza lazienka!!! Juz sie boje:)
Z usg wstaje jeszcze bez pomocy, choc moja gin zawsze ja oferuje;) ale ona jest taka drobniutka, ze sie boje skorzystac z tej oferty;) mlody tak sie dzisiaj wypial ze mam brzuch w jsztacie stozka:) z takim rogiem ponad pepkiem i chyba wtedy kiedy on tsk szalej ja sie czuje najgorzej bo caly brzuch spiety, skora az piecze.

No i miesiac lezenia z choroba dal sie we znaki i chuba stad to uczucie ociezalosci:)
Fajnie, ze udalo Ci sie rozruszac, moze i mnie sie uda:) w koncu bedzie coraz cieplej a i okazji do ruchu bedzie wiecej, chocby skrecanie mebli, szycie firanek i zaslon, ukladanie ciuchow, itp:)

Mamalina dajesz radę?
Aniu przy urządzaniu będziesz miała mega trening; )
Widzę ze pepowina dwunaczyniowa to powszechne zjawisko, Ja w pierwszej ciąży miałam. Teraz jest 3 - naczyniowa.
Chyba zalapalam jakaś infekcje; /zostały mi globulki więc je wykorzystam. Co do aplikacji na szczęście nie mam problemu wręcz przeciwnie przed ciążą borykalam się z suchościa z powodu antykoncepcji hormonalnej tak teraz uczucie mokra mnie nie opuszcza

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5ei6ibpnmb.png