Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Skacze po glukozie. Lepiej zeby gin Ci dal skierowanie, wtedy masz priorytet jako ciezarna:)
Jakby terminy byly dlugie to idz prywatnie, bo to wazne, albo sprobuj sciagnac z internetu diete cukrzycowa.
Jakby co moge Ci rozpisac co jadlam i jem, bo przy sterydach jestem non stop na diecie cukrzycowej (profilaktyka cukrzycy posterydowej)...

Na pewno musisz miec min5 posilkow dziennie.
Z pieczywa to tylko pelnoziarniste na zakwasie... Duzo warzyw.

Dzis np mam
Sniadanie 1,5 kromeczki zytniego chleba z ziarnami, z plastrem fileta z kurczaka. Surowka z warzyw

2 sniadanie kromka chleba plus jajo na twardo jablko pieczone

Obiad miseczka zupy warzywnej.
Galka kaszy gryczanej gulasz z indyka salatka z kapusty kiszonej

Podwieczorek kromka chleba surowka z warzyw

Kolacja 1,5 kromki chleba plasterek sera zoltego pomidor i rzodkiewki

Inne dni komponuje podobnie duzo warzyw i zlozonych weglowodanow. Zamiast chleba mozna galke dowolnej kaszy lub platkow owsianych, jaglanych itp.

Na sniadania robie np jaglanke i jajecznice na parze:)
Albo owsianke na wodzie z rodzynkami jablkiem i cynamonem.mleko moze mocno podnosic cukier, ale ja nie uzywam bo po prostu jestem uczulona.
Mozesz platki blyskawiczne zmieszac z jogurtem i owocami:)

Jablko zamiast pieczone lub gotowane moze byc surowe.
Warto wystrzegac sie winogron i bananow. Reszte owocow z umiarem ake mozesz jesc:)

Ado, hmmm moja dietetyczka ze szpitala jak trafialam jeszcze w czasue studiow to tak mi bilansowala diete. Oczywiscie zdarzaja mi sie dni ze zjem wiecej, lub pizwole sobie na ciacho;) ale po ponad 10 latach juz zdarzylam przywyknac. Chociaz jak w ciazy z Danusia trafilam do nich na oddzial to dostawalam o jedna kromke wiecej;) do kazdego posilku... Ale nie bylam w stanie tego zjesc:) moze dlatego, ze to byl juz 9 miesiac i zoladek byl mocno ucisniety:) ogolnie warzywa sa bez ograniczen wiec wcinam je ile dusza zapragnie.
Ostatnio do lidla rzucili kalarepy to trzy dziennie pochlaniam bo uwielbiam:)

A na tublu to kupilismy malej zestaw do jedzenia taki w ksztalcie palety malarskiej:) idealny do BLW:)

Gość pineska2104

Witam. Czy któraś z mam miała problem z przepukliną pępkową? Zaczęła lekko wychodzić u mnie nad pępkiem jestem w 26+2. Czytałam, że po porodzie tylko operacyjnie można to zlikwidować. Jak to wygląda? Wiem, ze rozcina się pępek.. Chodzi mi o bardziej o względy estetyczne. Bo np.urodzę naturalnie a będą i tak za jakiś czas ciąć mi brzuch. Zwyczajnie się boję.. Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Gość Agusia30

Czerwcowy bąblu niestety trzeba mieć skierowanie do diabetologa. Ja umawiałam się w piątek i dostałam termin na 30 marca. Muszę w się spotkać w poniedziałek z koordynatorem opieki medycznej (czyt. położną) - może mi znajdzie szybszy termin, a jeśli nie, to poszukam gdzieś gabinetu prywatnego.
Dzięki dziewczyny za wskazówki. Bardzo lubię rooibos, a napoi nie słodzę, więc może jakoś to przetrwam. Na razie ginekolog mi mówił, że mam jeść 5 posiłków - 3 bardziej obfite, a 2 mniejsze. Wspomniał też o jakiejś tabeli - chyba wymienników węglowodanowych (coś takiego znalazłam w necie) i zamierzam ją stosować.

Kobietki wszystkiego najlepszego dla Was z okazji Dnia Kobiet :) a dla tych, które pod sercem noszą małe Kobietki podwójne życzenia :D

Tetide, wrzuć jakiś przepis, bo chyba nie muszę pisać, że narobiłaś mi smaka :D

A ja w Dzień Kobiet będę musiała się kurować. Coś kaszel mnie męczy i gardło swędzi. Już wypiłam mleko z masłem i miodem, zobaczymy czy pomoże.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png

Tak mi smaka na pieczone zrobiłyście że robię tartę jabłkową, właśnie spód czeka w zamrażarce :D
Również kochane kobitki życzę wszystkiego co najlepsze a przede wszystkim zdrówka!
Aniu jakby nie było Danusia też kobieta, tylko troszkę mniejsza ;)
Aniu nie wiem czy wytrzymałabym na takiej diecie tyle czasu, podziwiam Cię! Jak się okaże że nie mam cukrzycy ciążowej to jeszcze przed porodem odwiedzę KFC (raz w miesiącu pozwalamy sobie ze swoim na niezdrowe jedzonko) bo później jak będę karmić piersią to długo nie pojem ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5ei6ibpnmb.png