Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie wieczorami boli górna część brzucha pod piersiami, jakby mięśnie się napinały. Rano mam 2 x mniejszy brzuch :)
Właśnie zjadłam drożdżówkę z mlekiem, niestety kupną i nie tak pysznie wyglądająca jak na zdjęciu :) Chyba jutro upiekę - zaraz po wizycie u lekarza :) Jutro zobaczę mojego Malucha, już nie mogę się doczekać.
Dobranoc dziewczyny, nie mogę siedzieć przy kompie, a na leżąco mi nie wygodnie jak ,mnie tak kłuje górna część brzucha. Dziś poczytam do snu "Język niemowląt" :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Gość Agusia30

W przeciwieństwie do niektórych nie mam problemów z pobieraniem krwi. Żyły mam grube i na wierzchu ( kiedyś oddawałam krew). Po oddaniu 6 ampułek mam tylko 3 kropki i odparzenie od plastra.
Ja też wczoraj byłam u fryzjera i kupiłam (niestety nie upiekłam) drożdżówkę. Chyba mamy podobną fazę zachciewajek:) Niestety nie pojem jej sobie, bo wczoraj po południu miałam już w systemie wyniki badań. Morfologia, mocz, tarczyca ok. Natomiast test glukozowy to już masakra: 81,5, po godzinie 154,2, a po dwóch 153,8). Lekarz oczywiście napisał, że wyniki nieprawidłowe i należy umówić się na wizytę.
Mój mąż twierdzi żebym się nie przejmowała, bo jak nie wiedziałam, to przecież jadłam wszystko i czułam się dobrze, a przecież w piątek dostanę leki i będzie ok.

Agusiu, na poczatek to dostaniesz diete, a jak ona nie zaskutkuje to dopiero insuline.
Kup sobie herbatke z bialej morwy i pij 2-3 razy dziennie. Pomaga normalizowac cukry.
No i jak najwiecej uzywaj cynamonu, najllepuej sw iezo tatrego z lasek. Ten mielony czesto jest podrabiany...

Cynamon dziala pidobnie do morwy pieknie stabilizuje cukry.

Migotko, pewnie ze trzeba przeczytac. I porownac z innymi publikacjami. Dla mnie po prostu zostawienie dziecka "na wyplakanie" i nie reagowanie na jego placz bylo nie do przyjecia, choc przed porodem twierdzilam ze bede twarda... Coz zycie zweryfikowalo jak zobaczylam placzaca Danusie i po prostu musialam reagowac na kazde jej kwekniecie. A jeszcze doczytalam o tym kortyzolu i juz kompletnie wymieklam, bo przeciez w ciazy przez moje sterydy byla na niego narazona i po porodzie mialabym jej fundowac jeszcze dodatkowo. W miedzy czasie poczytalam tez te ksiazki o ktorych juz wczesniej pisalam i zmuenilam front na blizszy mojemu sercu:)
Grunt to zapiznac sie ze stylami a po narodzinach zdecydowac ktora z metod jest bam najblizsza.
Mige jeszcze polecic najszczesliwsze niemowle w okolicy H Karpa:)

A ja dziś zaczynam oficjalnie III trymestr ciąży :-) jak ten czas szybko leci! Do 20 tygodnia to jak flaki z olejem, a teraz nie wiem kiedy to zleciało...:-)

Mam pytanie, wam też leci siara? W sumie nie byłoby w tym nic dziwnego, pojawiła się u mnie w 20 tygodniu, ale jest jej tak dużo, że w dzień noszę wkładki laktacyjne, a w nocy jestem zalana, mam dwie wielkie mokre plamy, nie dam rady jakoś spać w staniku. Nie stymuluję sutków :-) ani nic w tym stylu, jedynie smaruję piersi kremem przeciw rozstępom. Zastanawiałam się czy kupić laktator czy nie, ale piersi podjęły już chyba decyzję za mnie. :-) A jak wygląda to u was?

Mnie kilka razy zdażył się taki skurcz, ale bezbolesny. Boli mnie jedynie kość ogonowa i krzyżowa jak długo siedzę:-) uczucie jakby miednica się rozchodziła.

http://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd6h1k729o.png

Cześć Mamusie :-) Jak samopoczucie? Ja od kilku dni miała. Ochote na szarlotkę, więc dzisiaj zrobiłam + mały dodatek kokosanki :-) hehe :-) pochwale sie, bo pierwszy raz szarlotkę robiłam :p

Co do glukozy ja za tydzień bede miała robioną :-)

monthly_2015_03/czerwcowe-fasolki_26092.jpg

A ja mam wizytę we wtorek po 17. Wtedy sie dowiem jak mój cukier. Spodziewam sie dobrych wyników. Ostatnio bardzo wyluzowałam i widzę przyszłość bardzo pozytywnie. Skoro dotychczasowe wyniką są dobre, ja sie dobrze czuję to dlaczego mam sie martwić o przyszłe ? Będą dobre bo i ja i synek jesteśmy zdrowi :)
Kurcze pora już przygotowywać balkon na wiosnę, mini ogród. Muszę mężą zmusić do zbicia skrzynek na pomidory. Mamy mnóstwo desek w piwnicy (po starych regałach) i nie chcę kupować skrzyń skoro kilka gwoździ i trochę energii moze mężuś poświęcić :) Pod względem "recyklingu domowego" jestem mistrzynią :)

http://www.suwaczek.pl/cache/17b721e0e2.png
url=http://www.suwaczek.pl/]http://www.suwaczek.pl/cache/480727b525.png[/url]

Mi Ginekolog powiedziała, że ostatni pokarm przed Glukozą, można zjeść o 20.00poprzednego wieczoru...i tylko rano pare łyków wody na przepłukanie sobie ust. I potem rano najlepiej na 8do Laboratorium, to już jest 11h bez jedzenia, a badania potrwają 2-3h, i nie wolno sie nigdzie ruszać, tylko siedzieć przed gabinetem albo w srodku, bo gdybym zasłabła, itd... A Ty Surikatka jak masz na 17 od ktorej nie bedziesz nic jeść ani pic?

mala90
Dziewczyno chudzinka jesteś nie masz się czym przejmować :) A co do golenia to niestety każdą z nas czeka taka męczarnia ja już mam sporo problemy na czuja to robię :D

Dziewczyny wiem że tamat wózków już był ale na chwile powrócę wpadł mi ten w oko :) co sądzicie?
Jego nazwa to Camarelo carera

monthly_2015_03/czerwcowe-fasolki_26100.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkfj2r8gfdn.png

Co do glukozy to jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem było wypić jak najszybciej się da i w miarę możliwości nie smakować tego. Wypiłam chyba w 15 sekund i było po sprawie :) Nie jest tak źle da się wytrzymać. Dacie radę! Ja miałam 75g glukozy ale wyczytałam że prawidłowo powinien być najpierw test na 50g. Dopiero jak by on wyszedł źle robi się 75g. Ale to chyba zależy od lekarza.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkfj2r8gfdn.png

Witam, ja juz trzeci dzien w szpitalu jem zimny obiad, ale dzisiaj dostaly ode mnie opierdziel. Jak to moze byc ze zimny????
Ciagle czekam na wyniki wymazu wiec pewnie dopiero w pn zabieg. Kurcze a taka napalona jestem, ze zakazalam mojemu mnie odwiedzac. I tu dalsze pytanie, wiem ze z penetracja trzeba bedzie poczekac, ale czy ogolnie orgzm nie jest wskazany? Np petting czy anal? Bo to stymuluje jednak macice do skurczow

Surikatko, u ciezarnych nie trzeba byc na czczo tylko min dwie godz po posilku. A tym bardziej jesli jest to 50 g glukozy.
Lekarze zalecaja byc na czczo bo wredy tak nie ciagnie na wymioty. W ciazy 75g tez mozna zrobic dwie godz po posilku.

Martyno co do zelaza to preparaty w tabletkach sa powlekane tak aby dopiero w jelitach sie rozpuscic. Zelazo w kroplach (podawane niemowlakom) moze uszkadzac zabki malym dzieciom a nie doroslym:)