Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Surikatko, bardzo sie ciesze, ze Marysia zostala tak pieknie przeleczona. U nas dentysci twierdza ze maluchow sie nie leczy bo plomby sie nie trzymaja u takich dzieciaczkow. Ciekawa jestem opinii na ten temat Waszej stmatolog;) usciskaj Marysie od ciotki i powiedz, ze jest super dzielna dziewczynka!!!

Dziewczyny te Wasze brzuszki sa takie piekne. Ja nawet nie mam sily zeby wstac i zrobic zdjecie...dzis zostalam sama z Danusia bo maz do lekarza i l4 do pracy ma zawiezc i po pol godzinie bylam mokrusienka z wysilku...

Podziwiam Was wszystkie dziewczyny, które macie juz jedną pociechę w domu... Mam 5 letnią siostrzenicę i wiem, że takie dziecko ciągle"zamęcza" wszystkich wokół. Ja jak jestem zmęczona i brzuch twardnieje to po prostu leżę a Wy bez względu na samopoczucie i zdrowie jesteście ciągle zaabsorbowane... Jesteście Wielkie!!! Oby starczyło mi siły na drugie dziecko tak jak Wam!

Jeśli chodzi o witaminy to polecam Pregna DHA250 (kwasy Omega) a jako zestaw Prenatal Clasic, które mają dobre opinie wśród mam i duże dawki witamin. Nie zapominajmy jednak, że i z witaminami można przedobrzyć. Mój lekarz twierdzi, że jak stosuje sie jeden rodzaj to nie drugi, ponieważ obciążamy wątrobę.
A tak dla rozbawienia Was - dziś rano miałam niespodziewane odwiedziny :) Wyszykowałam Synka do szkoły i poszłam spać dalej :) a co trzeba nadrabiać kiepskie noce :) a tu domofon :) 2 panie z ZUSu w celu kontroli :)
weszły, nic nie mówiąc, popatrzyły na mnie w szlafroku, zaspaną bez makijażu, na talerze w kuchni, których nie zdążyłam jeszcze włożyć do zmywarki, na Synka rozrzucona piżamkę i stwierdziły szybko - ok wszystko w porządku, nie mamy wątpliwości co do słuszności zwolnienia hihihihihihihihi i zaznaczyły, aby więcej mnie nie kontrolować :) Musiałam chyba naprawdę wyglądać nieciekawie skoro taka szybka i jednoznaczna decyzja :) :) :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg77cicaxw.png

ewab84, to dobrze, że udało Ci się być w domu w tym czasie i do tego tak "zgrabnie" wyglądać :). Moja koleżanka też niedawno miała kontrolę ZUS i akurat wyszła do sklepu po śniadanie. Później musiała się długo tłumaczyć i przynosić dodatkowe zaświadczenia, że ona nie ma leżącego L4 i ma prawo wyjść na spacer.
A ja się obawiam, żeby nie szukali mnie u rodziców, gdzie jestem zameldowana, choć podałam adres zamieszkania...

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

No brzuszki faktycznie przeróżne... Chyba też się zmobilizuje i zrobię jakieś zdjęcie...
Co do kontroli zus... A macie własną działalność gospodarczą czy po prostu L4 w zakładzie pracy? Ja dotychczas miałam L4 płacone przez pracodawcę ale teraz przekroczyłam już 30 dni i zacznie mnie płacić zus. Czyli mam się spodziewać kontroli? :-)