Skocz do zawartości
Forum

Jakie kaszki dla dzieci?

Gość cherry_mom

Rekomendowane odpowiedzi

ja nie polecę żadnych, moje dzieci nie rozsmakowały się ani w tych z cukrem typu bobovita czy nestle ani w tych zdrowych, bezglutenowych jak holle, ani w mlecznych ani w ryżowych, kaszy manny zwykłej też nie lubią, ale wszystko zależy od dzieci, znam rodziców, którzy do trzeciego roku życia karmili tymi kaszkami dziecko, bo tylko to jadło na śniadanie i kolację, potrafili wydać 300 zł miesięcznie na kaszki bobovita, zanim dziecko nauczyło się jeść zwykłą mannę, inni kupowali tylko jeden rodzaj kaszki: bobovita mleczna o smaku soku malinowego, u innych sprawdziła sie tylko kaszka bananowa

Gość antysugar

W życiu nie podalabym dziecku kaszki z cukrem! Nie chce tu robic reklamy albo antyreklamy ale po co ładowac w dziecko od najmlodszych lat cukier?? komorki tluszczowe, ktore pojawia sie w wieku dzieciecym juz nigdy nie znikna! nie jestem jeda z tych szalonych wegetarianek, ktore nie pozwalaja dziecku na zadna slodycz albo miesko, ale kaszka-posilek ktory dziecko spozywa w miare czesto powinien moim zdaniem byc bez cukru. najbardziej holle kaszki smakuja mojej Marysi. i sa bez cukru. mozna? mozna.