Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Sposób z zawinieciem super :) Dziewczyny ja kupilam misia w którym nagrany jest odgłos suszarki. Mozna włączyć i działa bez przerwy ok 40 min, ale można tez samemu wylaczac. Jest super, nawet na dwor go zabieramy :) Nazywa się whisbear -szumiacy miś. Polecam. Mala jak zasypia to przy misiu i jak ja odkladam do lozeczka to tam tez go klade i niunia spi dalej.

http://s1.suwaczek.com/201505134580.png

Dziewczyny mój Skarbek jest dzisiaj ANIOŁEM! On tylko je i śpi. Jak się przebudza wystarczy delikatnie nim pokołysać i śpi dalej (najczęściej jeszcze się przy tym uśmiechnie przez sen :D )
Mój A wrócił z pracy i?? Zapytał czy jest cos na obiad, a jak powiedziałam, ze ma w lodowce, to wielka obraza i foch, bo ma cieplutkie czekać na stole na jaśnie hrabiego!! Nosz ku*wa! Jakbym nie miała innych rzeczy do roboty... Idę spać, bom wściekła jak osa.
Dobranoc dziewczynki :* ucałujcie swoje Kruszynki :)

Kochamy Cię, Kacperku :*
http://s10.suwaczek.com/201505281662.png
http://www.suwaczki.com/tickers/74dij44jxz6vzefb.png

Witajcie niunia moja właśnie po karmieniu i pół godziny temu pojechali od nas goście. Byli dziś u nas od męża z pracy z prezentami dla małej. Mój mąż juz śpi smacznie mała próbuje zasnąć myślę że zaraz zaśnie. A ja zasnąć nie mogę oglądam film na TVN i jeszcze mnie gardło boli niech to szlak trafi. Może wiecie co teraz moge brać na gardło jak karmie.

Ewelina napewno możesz prenalen tabletki do ssania dla kobiet w ciąży i karmiących. Z tych zwykłych to nie wiem.
Ja próbowałam rano małą zawinąć ale kocyk za mały walczyła ale się uspokoiła i nawet przysnęła k kołysana na kolankach ale tylko na 15 min. Póżniej byłyśmy cały dzień w ogrodzie i spała i spała. Cudowny dzień poopalałam się odpoczęłam i w domu ogarnęła.
Któraś chciała na solarium nie pamiętam kto? Ja byłam w tyg na 5 min na początek i opalałam się w biustonoszu i z wkładkami. Śmiało można chodzić naczytałam się że to nie ma nic wspólnego z mlekiem. Więc dziecku nic nie będzie
Elżbietta weż go piz... czymś ciężkim bo chyba go gnie. Co za zachowanie? Kurcze to ile on ma lat że się ogarnąć nie może biedak? Współczuję ci moja droga. Dobrze że synowie już duzi to chociaż z tym masz lżej. Teraz wakacje to może ci pomogą. U mnie starszy pomaga i sam chce. Raz nawet ją uspał w wózku czasem kąpie ze mną albo przypilnuje na chwilę.

http://fajnamama.pl/suwaczki/f85c3ik.png

Cześć Dziewczynki:)
Smutno mi bylo bez Was przez ten tydzień:)dzisiaj wróciliśmy,Kuba ładnie przespał drogę:)
Uwielbiam Bałtyk,ale kur...a ta pogoda masakra...no ale troche odpoczęłam,chociaż moje dziecko jest spokojne tylko jak jestem obok,jak znikałam,to od razu ryk :( i głodowalam,2 razy zjadłam gofra,to go brzuszek bolal.

EWELINA 86
Polecam Tantum Verde i Isle :)

Mam pobojowisko w domu,ale jutro będę nadrabiać forum i pierd... nie sprzątam:D poza tym boli mnie ząb i dzisiaj poleciałam po powrocie na ostry dyzur i czeka mnie leczenie kanałowe fuck,dzisiaj zapłaciłam skromne 160,masakra.

Mamusie Chłopczyków,jak myjecie siusiaki?odciągacie napletek?bo różnie mówią?

4 godzina a moja dalej spi..od 21:30! Gdyby nie laktator tez bym spala xd moze skok rozwojowy sie skonczyl i mala teraz będzie przedypiac noce? Mmm marzenie! Tylko bidulka w dzien zasnąć nie mogla a jak zasnela to od razu sie budzila:( a dalyscie juz smoczki 2 do butelek? Ja wczoraj dalam i mala ladnie wypila bez krzyku w połowie mleka, myslalam ze ja brzuszek boli jak je ale moze to wina smoczka.

Gość zielooona

Kaseya moje sutki to juz chyba 5 są :D ale jak sobie rozciągnął tak musi pic :D

W naszym nosidelku są dwa poziomy na te pasy, przesunelam je wczoraj na wyższe, większe i lepiej chyba mu się siedzi, choć dalej wygodnie nie wygląda :/

Budzik taty nas obudzil! A moze by się trzy godziny udało spać!! Ładnie się wypierdzial teraz przy cycku bez większego płaczu, albo to zasluga odstawienia sera albo herbatki z kopru :)

Ja też zaczęłam jeść żółty ser ale bardzo szybko go odstawiłam. Kamilek był niespokojny całą noc A w dzień się przedarł. A jemu się to nie zdarza i nie miał od urodzenia problemów z brzuszkiem. Kupa prawie po każdym kp. Więc u nas to na pewno ser bo w tym czasie to była jedyna nowość w diecie. Po odstawieniu wszystko ok.

Czytam Was odnośnie kp. I powiem Was ze mój synek do 5 tygodnia wisiał przy cycu 40 min czas mi godzinę podczas jednego karmienia. Od kilku dni jedno karmienie trwa 10-15 minut. Cyce tak samo opróżnione. I sam wypluwa więc się chyba najada. Próbuje go przystawiac ale nie chce już ssać. I je w dzień co 1, 5-2 godziny A w nocy co 3-4, 5 H.
Trochę mnie to niepokoi bo mój starszy syn jadł co 2 H I wisiał na tym cycu prawie cały czas do 4 mc.
W poniedziałek go zwazymy i zobaczę jak przybiera.

Na krostki na twarzy i klatce piersiowej nam pomogło przemywanie octsniseptem i krem nivea sos. Po prawie dwóch tygodniach gładka cera. Czasami jeszcze jak śpi na jednym policzku czy jak ssie cyca od ciepła pojawią się te krostki ale znikają szybko.

Miłej niedzieli i pozdrawiamy :))

U nas pobudka o 4 dzis byla a wczoraj Lenka zasnela przed 22, po 3 roznych probach usypiania, wkoncu zasnela na mnie... W sumie od 3:30 sie krecila, ale ja przetrzymalam... Potem miala problem ze spaniem i co chwile placz wiec ciach wzielam ja do mojego lozka, tym razem ona obok poduszki i spala slicznie prawie do 8 a ja oczywiscie razem z nia... Wczoraj troche tatus mnie odciazyl i sie nia zajal bo wczesniej wrocil z pracy, czyt. o 17:-) a dzis trzeba sie wczesniej zebrac na wyjscie z domu bo wczoraj nam apteke zamkneli zanim sie ogarnelam:-) a myslalam, ze w sobote jest dluzej otwarta a tam do 15... I chcialam tez isc na solarium i tez pocalowalam klamke bo do 17 a byla 18:30...;-) moze w tygodniu sie uda bo M ma miec troche wolniejszy ten tydzien...

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Hej dziewczyny. Czytam sobie Wasze forum od dawna i czerpie od Was sporo wiedzy ale ten filmik Szczesliwe dziecko to juz przechodzi wszelkie pojecie. Maly dzis przespal 8h (od 11 do 7 rano - ma 6.5 tygodnia)!
wiem ze to zakrawa o niebezpieczne obnizenie poziomu cukru i wystraszylam sie. Do tej pory budzil mnie co 1 do 3h za karmienie a po drugiej nocy 8h ciagiem. Teraz sobie je i wyglada jakby jeszcze mial spac. AGUL11 mam ochote do Ciebie jechac i osobiscie wysciskac! I zrobic Ci pyszne sniadanie do lozka. I co tylko chcesz!

Marti jak tam Twoja gulka? Bo u mnie wczoraj znowu cos sie pojawilo tylko tym razem w innym miejscu i to chyba jednak raczej nie jest od bielizny bo w tym miejscu by nie wyskoczylo, jak bede u gina w przyszlym tygodniu to sie zapytam co to moze byc...
A jak Twoje kilogramy? Bo ja jestem znowu zalamana tym, ze nic mi nie ubywa... Zaczynam jesc regularnie, zobaczymy moze wtedy cos drgnie bo przez ten caly tydzien proby waga i tak stoi w miejscu... Kupilam te spodenki, ale chyba jednak wstydze sie je zalozyc na ten cellulit... Sprobuje sie dzis przelamac i zobaczymy co bedzie, moze mnie ludzie nie wytkna palcami... Dzis chyba tez pojde sie zapisac na ten fitness bo od pierwszego chcialabym zaczac...
Agul11 filmik boski, wczesniej w to nie wierzylam, dopoki dziewczyny nie przetestowaly... Bo juz kiedys widzialam ten filmik a teraz moja mala sobie tak drzemnela co by mamusia miala czas na ogarniecie facjaty... U mnie dziala, ale na krotko, tym razem 25 minut...

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Cześć dziewczyny.
Chrzciny się udały :) mała była nawet grzeczna w kościele. Nie spała, tu sobie Bekła, czkawki dostała :) a przed samym polaniem główki wodą strasznie się darła ale jak tylko polał to spokój i tak do końca nabozeństwa:)
Wieczorem tylko ciężko było jej zasnąć ale to wydaje mi się kwestia zmęczenia i przezyc bo najpierw kościół później masa ludzi w domu wszyscy chcieli tulic i w ogóle. W końcu udało się o 24 zasnąć a ja padlam razem z nią. I tak sobie teraz lezymy w trójkę w lozeczku i odpoczywamy. Zaraz na zakupy jedziemy bo tez chcemy malej cos kupić. Muszę zmienic malej oliwne na jakiś balsam do ciała. Ta oliwka strasznie wysusza. Będę używała tylko do główki. I czas zmienić pampersy na 3 już :)

http://www.suwaczki.com/tickers/16uddqk3lvmzhw85.png
http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k2pcfzur1.png

http://s7.suwaczek.com/201504281765.png

Mam wolne ,bo w koncu obejrzalam film i kurde dziala. Dziecko zasnelo,a uspokoilo sie momentalnie. Dlaczego my tego wczesniej nie wiedzialysmy? Ach... mam nadzieje, ze moje dni beda teraz spokojniejsze ;) w takim razie musze kupic bambusowy otulacz,bo jest goraco w nocy :) DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!
Karinka - fajnie,ze sie udalo wszystko ;)
Dominika -gulka jest i mam wyciek bialej wydzieliny :/ taki sluz. Ale Maja tak mocno ssie, ze sie nie dziwie, ze sie cos pojawilo. Waga ani drgnie. Jem mniej, ale nic to nie daje. Co zrobic? Ja tez chce solarium. Jak mezu wroci to zaraz lece :)

Dziewczyny kp - czy Was tez tak bola brzuchy? No cholera, mam w nocy takie bole, ze nie dam nawet rady kroka zrobic z Maja na rekach. Ledwo z lozka wstaje,a po karmienii to juz w ogole. Ta macica sie tak kurczy? Naprawde to jest okropne :(

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9h47l07utr.png

https://www.suwaczki.com/tickers/oar8yx8d7t5juzb4.png

Agul Do tej pory moim bohaterem był taki Rosjanin, który skoczył na bandżi (nie wiem jak się to pisze :/ ) z mostu na RZEKA TARA i ani nie krzyknął, ani się nie skrzywił, ani w porty nie narobił ;) Teraz chyba zajmiesz Jego miejsce :D :D
Zawiązałam Małą o północy i przespała w ciągu 4h! Nakarmiłam ją na śpiocha a ona dalej śpi :D Dopiero jak kocyk poluzowałam to się rozbudzać zaczęła ok 8 rano :D MAMUSIA WYSPANA!!! Yeah!!! A - i zawijam ją tylko na noc, w dzień niech ćwiczy rączki :D

Co do prężenia się i pierdów - ja piję 2 szkl obrzydliwej herbatki z kopru i Małej nic nie dokucza- bączki latają na bieżąco i produkcja kup nie ustaje. Jej nic nie podaje.
W ciąży słuchałam w kółko 1 piosenki (stara ale jara :D ). Ciekawa czy Mała ją zapamiętała puściłam dziś i SZOK!! Piosenka trwa 10 min a Mała po 5 zasnęła :D :D Cuda się dzieją!
Magórka jak dziecko aktywnie ssa to 10-15 min w zupełności wystarczy by się najadło- więc spokojnie! Synek wrzucił wyższy bieg :D
Karnika super z chrzcinami. Mam nadzieję, że u nas też będzie spokój ;) Ale my mamy dopiero w sierpniu
Marti może to skontroluj. Ja mam 4 tyg po porodzie i brzuch nie boli. I wrócił na swoje miejsce. W przeciwności do du*y :( Mam szersze biodra- ledwo w portki sprzed ciąży wchodzę :/ ma tak któraś?

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜