Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj tatuś cały dzień z nami... Mama wkońcu trochę odpoczela, M się zajął Lenka a ja zdrzemnelam się 2h... Pepuszek pewnie jutro albo pojutrze nam odpadnie... Jutro mamy gości... Moja mama, siostra z facetem i siostra M... A i dziś mi M cały dzień jedzenie szykował, żebym sił nabrała bo ostatnio trudno znaleźć było czas na jedzenie... Tak nie chciałam za szybko schudnąć a już przedwczoraj miałam 10 kg na minusie... Nogi mam wkońcu normalne, nie opuchnięte... Ale ze szpitala w japonkach wychodziłam bo nawet w trampki bez sznurowek mi stopy nie weszły... A nogawki od spodni dresowych ledwo wciskalam... Krocze boli niemiłosiernie... Żadne paracetamole w podwójnych dawkach nic nie dają a ketonal tylko na receptę... On w szpitalu mi odrobinę pomagał, ale recepty nie dali bo nie chciałam się faszerowac a teraz żałuję jak czasami z bólu się zwijam z dzieckiem na rękach... Przy sikaniu jecze z bólu... Ciekawe ile to potrwa... Ulgę daje ciepły prysznic... My również się dokarmiamy Bebilonem HA 1, taki dziś poleciła Pani neonatolog... Tylko w Rossmanie nam się udało go zdobyć... Wcześniej kupiłam nutramigen bo innego nie było w naszej aptece, ale kazała go odstawić bo on nie jest dobry dla zdrowych dzieci... Perełka nasza na badaniach grzeczna aż panie chwalily...:-)
Darka może za mało płynów pijesz i stąd te problemy z pokarmem... Pani doktor powiedziała, że minimum 2,5 l dziennie muszę pić i M ma mnie pilnować i wtedy będzie dużo pokarmu i być może nie będzie trzeba dokarmiac... Sorki, że tak Wam wszystko opisuję długo, ale jak już jest czas to chcę się z Wami jak największą liczbą informacji podzielić:-)

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

30 ch

Oj mnie też strasznie denerwują te teksty Czy już urodziłaś? albo jak dzwonię do kogoś to od razy słyszę "Myślałam/em, że już rodzisz".....aaaaaaaaaaaaaa!! Muszę wytrzymać, a najgorsze, ze jeszcze 2 tygodnie przed nami :/

asik właśnie to jest to czego się obawiam, zauważyłam, że ograniczam samotne wyjścia w miejsca publiczne, przestałam jeździć na herbatki i ploteczki do pracy, ale uwaga jutro idę do Auchan na zakupy hahah mam nadzieję, że nic podobnego mi się nie wydarzy. asik trzymam kciuki za łatwy poród :*

dominika, marti bardzo się cieszę, że dzielicie się z nami początkami swojego macierzyństwa, napewno każda z nas będzie miała do mam wcześniej rozpakowanych mnóstwo pytań - jak już sama urodzi :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/rgtacd3.png]Tekst linka[/url]

Marti u mnie Lenka w ciągu jednego dnia ostatnio dwa podkłady zasikala:-) bo ja jej pieluszke z tyłka a tu fontanna:-) dzisiaj się pięknie usmiecha i pięknie śpi, widać, że lepiej się czuje... A tatuś calutki dzień się nią pięknie zajmował... I mamą:-) czkawki też u nas są bardzo często... I trwają około 5-10 minut zwykle... Więc dość długo...
Mnie do alkoholu wogole nie ciągnie...
Elzbietta ja tak ostatnio termometrem w tyłek mierzylam temperaturę bo z rana mała była gorąca, ale po prostu w mieszkaniu było gorąco... Bo jeszcze nie kupiłam termometru bezdotykowego... Słyszałam o tym, że tak się robi, ale jakoś też nie chciałam tego robić za to na brzuszku mała leżała i ciepłe okłady jej robiłam i masowalam i zrobiła wkońcu dwie kupki i zasnela a ja czytając forum na siedząco nad nią zasypialam:-) i spała ze mną potem już...

18 dz
Ojej ile tu nowych babelkow gratulacje dziewczyny! Duzo zdrowka dla was i malych pociech! Jak juz zamawiamy alkohole to ja drina poprosze soplica orzech laskowy z mleczkiem! Podobno smakuje bosko to moj cel po odstawieniu karmienia hihi!!! Co do smsow ja mam to samo zaczelam odpisywac ze jak Ksiezna Kate wyjde przed szpital i bede informowala kazdego zeby wszyscy wiedzieli ze juz jestem po :D a z drugiej strony tez nie chce sie gniewac no, bo moze oni sie martwia albo przezywaja to bardziej od nas ;)

A tak na poprawę humoru... Anegdota ze szpitala...
Przyszła pielęgniarka do Lenki pobrać krew do badania i zagaduje do małej... " no cześć malutka, co mi powiesz?:-)" a Lenka na to takiego bąka puściła, że wszyscy na sali się zaczęli śmiać...:-) ja mówię"no... To tyle co ma do powiedzenia":-) a piguła do Lenki" w tym wieku to Ci wybacze":-P (mała jest dobra:-))
Majoweczka gratuluję:-)
a no i przeziębienie się u mnie rozkrecilo... Katar dzisiaj doszedł... Wszystko na raz:-/

~Majoweczka2015
W sobote 9 maja na swiat przyszla Ola. Zaczelo sie od naglego odejscia wod a skonczylo na cesarce. Dzisiaj wrocilismy do domu. Zmeczona padam.

Majóweczko - gratuluję!!! Jak tylko się zregenerujesz to napisz coś więcej jak to się stało, że skończyło się na cc.
Zbieraj siły :*

dominika, marti każde nowe informacje o macierzyństwie są na wagę złota i pozwalają się nam-dwupakom lepiej przygotować :D

A powiem Wam, że jak ktoś całą ciążę utrzymywał ze mną kontakt i przejawiał zainteresowanie to nie przeszkadzają mi ich notoryczne pytania. Ale jak ktoś wyskakuje jak Filip z konopi to mam ochotę kopa zasadzić ciekawskim :P

Wykąpałam Męża, ciastem nakarmiłam i mogę się kłaść - obym coś pospała!

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

30 ch

WH555 zapomniałam faktycznie, tez się spotkałam z takimi pytaniami najczęściej przez moje kuzynki c się z nimi widzę standardowe pytanie ile przytyłaś heheheh i w kółko, albo pokaż rozstępy o widzisz też ci w końcu wyszły i widzisz jakie duże i z każdej ze stron, chyba gorsze niż moje aaaaaaaaaa dziewczyny czy wy to sobie wyobrażacie!! Czy tylko ja wpadam na takie toksyczne osoby?

http://fajnamama.pl/suwaczki/rgtacd3.png]Tekst linka[/url]

Co do ciekawości innych to jutro pewnie moja siostra będzie chciała mój brzuch zobaczyć, ale niech się pocaluje w dupę... Nie mam zamiaru pokazywać mimo, iż raczej nie mam się czego wstydzić, ale ona zawsze znajdzie jakąś wadę i powód, żeby skrytykować... Więc jej nie dam tej satysfakcji... To jak wygląda mój brzuch nie jest teraz najważniejsze, moja córeczka jest warta każdego wyglądu...
I na pocieszenie powiem Wam dziewczyny w dwupakach... Nie przejmujcie się już swoim wyglądem bo po porodzie zmienia się podejście do tego i priorytety... Wiem co mówię bo sama byłam mega przewrazliwiona na punkcie swojego wyglądu... A teraz czuję się piękna i pewniejsza siebie po tym co przeszłam i silniejsza... (mimo chwilowego baby bluesa)

Gość zielooona

Dominika, ty to jesteś i będziesz herosem! Niech Ci odbija ten baby blues, poradzisz sobie i z tym :) fajnie ze mala się tak szybko wykaraskala, ucaluj ja ,:)

A ja właśnie zostałam sama na sali, mam wrażenie, ze wszyscy rodzą tylko nie ja :P ehh. Miłego dnia!!

Dominika_1989
Elzbietta no i sposob z termometrem właśnie wypróbowany... Mała znowu nie mogła się załatwić mimo przepajania... W efekcie okupkala i siebie i mnie, ale było widać ulgę na jej twarzy więc warto było:-)

No widocznie stare metody babcine są niezawodne. Tym bardziej ze moja mama kupę lat przepracowala jeszcze w starym komunistycznym żłobku gdzie na sali miały po 30 niemowlaków takich po ok. 3 m-ce

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png