Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

zielona - dobre z tym hula hop :D tez musze sprobowac :)
Ela - super wygladasz! Ja pomału dojrzewał do obcięcia na krótko :)
Zielona - udzielić ;p

Dzieciaczki wszystkie slodziarskie :)

Dobra Wróżko - poradzić się kcem. Od kiedy można jogurt naturalny? I jak bym chciala kasze jaglana to kupić zwykła w sklepie, czy bio czy płatki jaglane - gotowe w 3 minuty; p ???

Dziś ugotowalam kisiel dla Misia i wyszły gęste smary i sama zjadlam oooo :)

I chciałabym kupić brokul ale się boję z marketu i się zastwiam czy np mrożony z hortexu nie byłby zdrowszy? Bo ze swoich warzyw mam ziemniaki, marchewke i dynie ale ile można ;) co mogę jeszcze dokupić? Mięsne dania je że słoików bo nie mam mięsa dobrej jakości :/

A ja dziś śpię z Kacperwiem bo jestem u mamy. Jutro work!

Aaaaa Dominika jak Twój kot umie opuszczać klapę to jutro wysyłam T. na szkolenie do stolicy ;D A Zuzia to już duża panna - Kacperek tyle ważył jak miał z 5-6 tygodni :)

Hej:) Anela! Wykrakałaś!będą magiczne święta!!!moi rodzice przyjeżdżają wiec najwspanialsze,najcudowniejsze i najnaj..haha!na niecałe 3dni ale będą!!nawet 2800km im niestraszne zeby Wnusie odwiedzić!cieszę sie niesamowicie:D
A propo kotów i kibelkow.w rodzinie męża byl kot,który nie dość ze sie zalatwial,spuszczał wode(tez Elu tym sznurkiem) to zamykal sie w kibelku na zasuwkę gdy domownicy go wkurzali i nie wpuszczal nikogo póki pan nie wrócił z pracy:D a podobno często się obrażal:D
Ela super fryzura!ja mam odrosty sprzed 2lat takze zazdroszcze:)
A co do Wit moja gin zakazala mi w ogóle w ciąży brać:Pkazala jeść owoce i warzywa:D ale i tak ją lubię:D

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sej2897inpbov.png

Dominika ta wasza Zosia to juz kawal dziewczyny. Moja pierwororodna nawet tyle nie wazyla a przenoszona prawie 2 tyg, druga tez 2990g ale 4 tyg przed terminem wiec nie martwcie sie.

Co do bialka ja juz podaje i zadnego problemu.

Wszystkie mamuski i dzieciaczki cudne!

Co do witamin to nie bralam w ciazy i teraz tez nie. Jedynie wit D z racji braku slonca w skandynawii. Suplementy to biznes i nie zawsze oplaca sie wydawac mase kasy na nie. Praciwalam w firmie produkujacej suplenenty i jakos nie ufam teraz zadnym wyrobom nie medycznym. Czasem te witaminy sa w takich ilosciach ze nic to nie da....lista wit dluga a ilosc mikro. Czytajcie ile % dziennej dawki w tabletce.
Zielona ten olej rybi to jeden z wazniejszych skladnikow suplementu...EPA i DHA czyli slynne omega 3.

Ja juz pewnie przed swietami sie nie odezwe bo jutro jeszcze do pracy a w sob rano juz wylot na koniec swiata.
Kochane majoweczki zdrowych spokojnych rodzinnych swiat! :-*

http://lb1f.lilypie.com/qZ8Ip2.png
http://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hgaar6rba.png

Emagdalenka szybkiej bezproblemowej podróży.korzystaj ze slonca naladuj bateryjki odpoczywaj!
Co do witamin mam podobne zdanie.uznaje kwas foliowy i vit d3 i kwasy omega.do suplementów nie mam zaufania.w ciazy mało brałam teraz wcale.zielona luzik Tygrysowi krzywdy nie robisz.
Jak ty wpadlas na to hula hop!!jak sobie zwizualizujemy to na pewno zadziała;)
Ja tez nie chce do pracy!!!!poszukajmy sponsora!!!
Jutro jade na jasełka Mery bedzie Maryją.cholera juz dziś czemu jeszcze nie śpię?!!dobranoc

U nas ciężka noc :( dajcie mi sił bo już mi braknie...
Emagdalenka szczęśliwej podróży i wesołych świąt dla całej rodzinki :)
Dominika trzymam kciuki za siostrę, Kuba 3350 ważył i wcale nie wyglądał na małego. A siostrze może cesarke zrobią przy takim podejrzeniu choć ona pewnie chce SN rodzić.
Zielona ja te witaminy biorę za 30zł i myślałam że to one drogie właśnie :p
Wczoraj kupiłam małemu trochę ubrań skuszona przez dziewczyny na fb że takie promocje są w sklepach, ale dla chłopców mało rzeczy jest już. Dostał z Reserved 5 body, dwie koszulki, rajstopki i dwa pajace ze smyka. Spodni nie wzięłam bo wszystkie dresy bawełna plus poliester (nie lubię takich). Mąż mu kupił kolejny samochodzik nie wiem po co i jeszcze jedna zabawkę. Tym sposobem kasa na karnet na basen została wydana w centrum handlowym :/ głupia matka i ojciec :(

Witamy się i my z rana. Noc taka sobie. Do 2-3 nawet ok, ale później juz cyc co chwila. On traktuje mnie jak smoczka !!!!
Emagdalenka szczęśliwej podróży i wrzuć jakas fotkę z ciepłych krajów.
Sylwunia ja tez zauwazylam ze wszędzie w sklepach jest więcej ciuszków dla dziewczynek. Dla chłopca jest o wiele mniejszy wybór.
Pola88 to masz mega prezent na święta. Będą na pewno cudowne :-)
Hanka ja tez się rejestrowalam na hipp ale nic nie dostałam :-(

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png

Dziewczyny nie wiem czy ze mną cos nie tak? Zawsze lubiłam pelno ludzi, sklepy, imprezy a teraz nic mi się nie chce. Tzn najlepiej mi w domu, nie chce rozstawać sie z Wiktorkiem nawet na chwile. Dopadł mnie straszny stres w związku z powrotem do pracy. Przy poprzednich dzieciach tak nie miałam. Nawet cieszyłam sie ze się wyrwę z domu i troche odpocznę, a teraz mam wręcz odwrotnie.
Troche zaluje ze nie poszłam na roczny urlop ale 60% pensji przy 3 dzieci i kupie rachunków ( i malych alimentach na dwóch starszych ) to bym długo nie pociagnela. A nie jestem z tych co liczą na faceta / mam zle doświadczenia /
Zamiast cieszyć się ze juz święta to ja mysle kategoriami ze święta, nowy rok i później do pracy i mnie aż brzuch boli.
No to sie pozaliłam, ale jakos nikt mnie teraz tak nie rozumie jak wy.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png

U nas też noc średnia. Pobudki co 1,5-2 godz. Więc moja teoria, że teraz będzie lepiej legla w gruzach. Poza tym ma problem z zasypianiem w dzień. Mimo zmęczenia położony wyje, jak potępieniec.
A tak w ogóle bolą mnie sutki i nie wiem dlaczego.
Ja też widzę, ze dla chłopców mały wybór.
Emagdalenka, szczęśliwej podróży. Prześlij trochę słońca, chociaż na zdjęciu.
A tak w ogóle, to wasze dzieci tez się tak buntują przy zakładaniu tych zimowych ciuchów?
Nie mam pomysłu na obiad dla siebie i w ogóle jakoś tak do d...y.
G. się wczoraj zaoferował, że po pracy pojedzie z nami po resztę prezentów. Zgodziłam się, ale zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam.
W niedziele muszę iść do bratanic na urodziny a oni jeszcze o niczym nie wiedzą.
Miłego dnia.

Ela, doskonale Cię rozumiem. Ja z jednej strony nam dość siedzenia w domu, ale z drugiej nie wyobrażam sobie rozstania z nim. Tym bardziej teraz. Na szczęście wzięłam roczny urlop. Ale ja mam do końca marca umowę i nie chcę myśleć co będzie jak mi nie przedłużą.
Ja dostalam z hippa jedną paczkę pocztą a drugą do odbioru w rossmanie. Dużo lepsze niż z bobovity. Super łyżeczki do karmienia.

Cześć laseczki:)

Sylwiunia co do wozka to mieszkamy w wieżowcu z windami. Inaczej pewnie tez bym odpuscila. Najbardziej lubie z nim spacerować,ale niestety muszę sobie radzić w ten sposób jak chce odkurzyc mieszkanie,bo mój mały strasznie się boi i płacze,a nie chce go stresowac...tak jak Elżbieta mam balkonik malutki,ale wózek ledwo wchodzi;)

Co do podawania białka to my jeszcze przed,ale chyba tak jak Dominika podam całe...Poczekam do świat na świeże i wiejskie jaja..

Zielona mi gin kazał brać witamy do 3 miecha po porodzie, a potem warzywa i owoce na masę..

Hanka my dajemy to co Ty plus Pasternaka i buraka. Ja mam jagody mrożone kupne.Sama już nie wiem tak jak Ty czy lepsze mrożone czy marketowe..Pewnie to samo.No ale chyba lepiej żeby jedli takie niż żadne..

Co do ubranek dla chłopców to w smyku na wyprzedach bylo malusienko..Bony jak bym miała córkę ale bym poszalala;););)

Emagdallenka bezpiecznej podróży!zdrowych i spokojnych świat dla Ciebie i Twoich bliskich..

Attka..może nie powinnam tego pisać i Ci już nie mieszać,dziewczyny mnie pewnie opie...;)ale po przeczytaniu Twojego posta pomyslalam,czy Ty napewno chcesz się z nim rozstać? Czy on na bank ma kogoś? Idą święta czas spokoju i refleksji... Może spojrzycie na siebie inaczej,spokojniej i może będzie happy and..co radza Ci Twoi bliscy?oczywiście jak wiesz na 100%ze ma kogos to niech wytyka......
U nas nocka gorsza niż zwykle,ale organizm przywyczajony nie reaguje;). Wybieram się po raz drugi od porodu na wyjście na kawe z kolezanka bez Oskarka.Będę tęskniła... Ale muszę powoli przyzwyczaja jego i siebie do nieobecności. Oczywiscie nikomu go nie zostawie tylko mojemu mężowi.

Ja tak jak tanna uważam, że mężowi powinno się dac szansę. Nie mówię konkretnie, ze ty Attka ale takie ogólne przemyślenie, ze ludzie są słabi i czasem nie potrafią się starać i chcieć a gdzieś później dopiero przychodzi żal, a w końcu się przysiegało, że na dobre i złe..

Dziewczynom w podróży,spokojnej życzę, my też niedługo do rodzinnego miasta jedziemy, nie mogę się doczekać :) Któraś z was jest odwazna i robi coś na Sylwestra? My chyba z jeszcze jedną parą się spotkamy i to by było na tyle. Alew poniedziałek mam spotkanie mojej grupy ze studiów i bardzo się cieszę.

Jeszcze tak apropo tego, że Dobra Wrozko smucisz się swoim aktualnym lokum to powiem że my wynajmujemy kawalerkę 27m2 i to do października 2017..;) A potem do rodziców :P Także myśl o swoim wymarzonym domku i dacie radę. Bardzo zazdraszczam !

Jeszcze o radę proszę doswiadczone mamy co kupić dwulatce,której niczego nie brakuje (przyrodnia siostra mego męża może się pochwalić takim poważnym wiekiem :D) i na pierwsze urodzinki dziewczynce :)

Filip padł o 20. Dzisiaj dokonał kolejnego osiągnięcia - siedział w wózku bez podparcia pleców. Małe a cieszy :).
Tanna, Ola, nie wiem, czy G. w końcu kogoś ma i może bym się zastanawiała, czy nie dać mu szansy, ale tak naprawdę to nie mam się nad czym zastanawiać, bo to on powiedział, że mu na mnie już nie zależy. Ja tylko podjęłam decyzję za niego. Inaczej spedzilabym święta w koszmarnej atmosferze a już wystarczająco ich nie lubię. Żałuję tylko, że Filip spędzi je w taki sposób. Na szczęście on jeszcze tego nie rozumie.
Zmykam zrobić sobie coś do jedzenia.

Emagdalenka, spokojnej podróży i świat! Wroccie zdrowi i uśmiech nie ci ;) i zrób tam jakąś fote bo ja sobie tylko z filmów przyrodniczych Afrykę wyobrazam :d

Ola może wypasne kolczyki? Z aparatu czy cus . maja słodkie kolekcje dla dzieci ;) albo wielka przecudna księga baśni ;)

Taki ciężki miesiąc i święta i same wydatki a tu jeszcze wyrownanie z gazowni 270zl dopłaty no kuwa skąd to brać!!! Chyba im cycki pokaże za to...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg73sbod19m7di.png

Ale tęskniłam!!!:-)
Ela nasz kot raz sam spłukał wodę po sobie, ale niestety tylko raz a tak to jak się załatwi to miauczy, żeby spuścić.
Dziękuję za wszystkie kciuki, jutro będę dzwonić do siostry czy już ma wyniki badań, dziś z nią trochę rozmawiałam, miała kolejne USG, KTG, pobrali krew i mocz, na dzisiejszym USG Zochna 3130 jakoś tak. Jakaś walnięta babka jej się trafiła w sali, cały czas przez tel nawija, o pierdołach. Więc siostra głównie po szpitalu spaceruje, żeby jej nie słuchać:-p
Dobra Wróżko fajnie, że Odsetka taka grzeczniutka się zrobiła, ovy jak najdłużej i spokoju dużo Ci życzę:-)
Dołączam do krzyków DW!!!! Maratonka z resztą ekipy, odezwijcie się!!! A Karinka to chyba mężem się nie może nacieszyć:-D
Zieloona kupujesz taką nakładkę na kibelek, nazywa się WC kici lub Lolo pets(niewiele się różnią), stawiasz początkowo kotu w miejscu kuwety, nasypujesz żwirku i on się uczy, że ma na to robić, jak się przyzwyczai to hyc do łazienki nakładkę(jeszcze nie na kibel), dopiero jak tu się przyzwyczai to dajesz na klopa ją i masz tam 7 lub 9 etapów w zależności od firmy. Etapy oznaczają, że wycinasz z każdym etapem coraz większą dziurę w nakładce aż wkońcu się jej pozbywasz. A kot wtedy już robi na klopa:-D my jednak oszczędzając kotu frustracji zostawiliśmy nakładkę i sypiemy na nią trochę żwirku drewnianego(dobrze się spuszcza) i gnom ma radochę z drapania.
Attka u nas jak była kuweta to też był syf bo ten na łapkach cały czas coś wynosił, mimo, że miał matę specjalną przy kuwecie.
Hanka kot nie umie niestety opuszczać klapy, ale i tak go kocham Łobuza;-)
Pola super, gratuluje że zobaczysz rodziców i spędzisz z nimi cudowne świéta.
Emagdallenka udanej podróży i radosnych chwil na Święta życzymy:-*

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Gość Wisienka2

Emagdalenka spokojnej podróży! Przeslij nam koniecznie trochę słońca i ciepła;)
Attka ja praktycznie nie zakładam ciepłych ciuchów. W gondoli mam kocyk-śpiworek minky, ktory jest meeega ciepły, wiec nie zakładam nic typowo zimowego na wierzch, a w foteliku tylko przykrywam kocykiem. Moze za lekko ubieram Hanię ale staram sie nie przesadzać z ilością i grubością ubrań. Poza tym moja córcia nie płacze przy ubieraniu bo zawsze staram sie ja zagadywać, śmiać sie i tak sie juz nauczyła ze jest spokojna.

Cześć dziewczyny.
Dzieciaczki super a Odsetka wygląda pięknie w tym czerwonym wdzianku. Aż mnie zainspirowała żeby Alicję jakoś ubrać na Wigilie.
Widać że wizyty u fryzjera udane. Też się czaje na farbowanie ale to będzie mój pierwszy raz więc nie mam na razie odwagi.

Emagdalenka, lec Szczęśliwie i wracaj do nas prędko.

Zielona ja Femibion kupuje w necie w gemini za ok 35 zl. I czuje ze działa ale na mnie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/a9vtqke.png

Dominika, trzymam kciuki za twoją siostrę i jej córeczkę. 3300 to wcale nie mało. Poza tym wszystkie tu wiemy że usg nie podaje dokładnie. I potrafię sobie wyobrazić jak się cieszysz bo czuje podobnie. Brat mojego męża zostanie tatą w lipcu i cieszę się jak głupia. A tak swoją drogą to razem z mężem doszliśmy do wniosku że chcemy mieć drugiego dzidziusia, nawet teraz:-) póki co nie próbowaliśmy jeszcze wdrożyć w czyn tego ;-)

Co do jaj to żółto podałam w obiadku a białka nie daję. Tym bardziej że podejrzewam nietolerancje białka kurzego. Sama też nie jem bo kp. Ale Alicja to inna sprawa z jedzeniem.

U nas druga noc w końcu lepiej. Pobudki już tylko co 2-2,5 h. I zasypia lepiej. A zębów jak nie było tak nie ma.
Dzień też ciekawy bo poszłysmy na fizjoterapie a na miejscu mówią nam że babka jest chora i zajęć nie będzie. Próbowali nas powiadomić ale zapisali zły numer telefonu :-( później poszłam odebrać zdjęcia. Czekam na nie już tydzień bo są z kliszy nie cyfrowe. I pani mówi że będą wieczorem bo od wczoraj walczą z maszyną i nic jeszcze nie zrobili. Dół na maksa bo juz się doczekać nie mogłam. Więc na pocieszenie poszłam kupić mamie prezent - bondo sklepu z bielizną z profesjonalnym dopasowaniem :-) mam nadzieję że się spodoba.
Dobranoc dziewczyny. Udanej nocki :-)

http://fajnamama.pl/suwaczki/a9vtqke.png

Zielooona powiem Ci lepszą historie. Milion razy mowilam mamie żeby płacić rachunki przez internet, nie chciała bo się komputera boi :/ płacili kilka rachunków w jakimś punkcie opłat i tu ostatnio przychodzi wezwanie z elektrowni że prąd im odetną... Punkt opłat brał kasę i nie wpłacał dalej i tym sposobem 600zł poszło!!! Przed samymi świętami tyle kasy wyczarować trzeba było :(
Dominika Lenka taka zdolna i ty i kot również, i niemąz taką fajną choinkę wystrugał, jaka wy super rodzinka jesteście :D

Dominika ale ogień!!!! Cala noc o tym myslalam i inaczej to sobie wyobrazalam hahaha kicior cwany i cudny! Może naucz go kapcie przynosić? Swoja droga, mądra głową to cudo na klop wymyśliła ;p

Emilka dostawa z Gemini n moja wieś ponad 20 zl niech się bujaja ;/

Sylwunia ho ho za 600 to juz nie wystarczy cyckow pokazać ;/ liczne na maciezynski do wigili a jak nie to nie zaplace bo nie będzie z czego żyć a tygrys jeszcze prezenty niema kupionego! Leje to najwyżej zaplace z odsetkami ;p jak zostanie my bez gazu to na prądzie pojedziemy haha

http://www.suwaczki.com/tickers/relg73sbod19m7di.png