Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Myszeczka mi tęskno bardzo za brzuszkiem i w ogóle tamtym stanem, oczekiwaniem na wiadomość jaka będzie płeć, ile będzie ważył czy będzie miał włosy itd.
Dominika Lenka to aniołek, super że wszystko się udało i pogoda nie była taka zła jak np w sobotę :) moja pesymistyczna dusza podpowiada mi że Kuba pokaże co potrafi w kościele, obym się myliła...
Poszłam do lekarza z nerkami moimi i dostałam antybiotyk ;( i przydałoby się pójść na usg i do urologa oczywiście prywatnie wszystko :(
Włosy wychodzą mi już mniej może to kogoś pocieszy? :)
Przyszedł mi przelew z wypłatą i tak patrzę na tą kwotę nie wiem czy się śmiać czy płakać :D
W lidlu za tydzień będą rzeczy dla maluchów jak ktoś lubi markę lupilu :) dwa body za 18 zł

Mi włosy zaczęły wypadać 10 tygodni po porodzie, teraz jesteśmy w połowie 24 tygodnia i niby jest poprawa. Ba, nawet zaczynają odrastac. Problem w tym, że wśród tych nowych jest mnóstwo siwych. Ratunku!!! Już nie wiem, co gorsze...
Mi zaraz po porodzie bardzo brakowało brzuszka i ruchów maluszka. Od razu zaczęłam myśleć o drugim bobasku. Dla mnie, mimo że miałam problemy z szyjka i musiałam dużo leżeć, czas ciąży był cudowny!!! Każde usg, czkawka, kopnięcia... ach!!!
Odnośnie maty - Antoninka ma już prawie 5,5 miesiąca i chyba już się nią znudziła, ale zaczęłyśmy jej używać, gdy mała miała ok. 2 m-cy. To dzięki niej mała nauczyła się łapać zabawki. Ja szczerze polecam.
Hanka, Helena to pięknie imię i gdyby nie moje skojarzenia z byłą wrednawą szefowa, to Antoninka byłaby Helenka ;-)
Sylwia, zdrowiej!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv738twq9e2y.png

Dzieciaczki - przesłodziaszne <3<br />
Kacperku -wspaniałości samych życzymy:*
Fajnie, że chrzciny się udały!
Na wypadające włosy mi lekarz polecił ustabilizowanie gospodarki hormonalnej :D czyli wypadnie co ma wypaść i czekać ...

Odsetka będzie dostawała cyca tak długo jak dam radę - a zawzięta cholera jestem :D
Zwłaszcza, że cyc ma moc - 6650g na liczniku :D :D wyniki z krwi idealne -wege cyc roooleez :D :D :D
Płucka czyste, gardełko czerwone, nosek zapchany -walczyć dalej kazali. Nie odpuszczę aż odejdzie świństwo od nas!!
Ale cyce w miarę równe są ;)

Słoneczny lipiec ja kupiłam Rain Forest z FischerPrice - dopiero reaktywowałam ją i daje radę!
Myszeczka -może czas na kolejny brzuszek? ;)
Sylwiunia u mnie też skończyło się na antybiotyku, miałam 41'C i łykałam tablety przez 2 tyg. Ale przeszło i odeszło :D Oby na stałe! Tego i Tobie zyczę! :*
Rusanka jak mawiał klasyk: lepiej osiwieć niż ocipieć :P

No to z dedykacją dla Zielonej - uchylam rąbka tajemnicy :D

monthly_2015_09/majoweczki-2015_36480.jpg

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

Dobra Wróżka!!! Jesteś mega podobna do mojej znajomej ;) kuule myslalam ze masz włosy poo pas! Nie wiem skąd! Super wygladasz w okularach, a bez? ;p laseczka jestes , i ta dziara :) fajna mamusia z Ciebie!!!! Odsetka będzie tez taka gryfna!!! No ale zbytnio mnie nie zaskoknelas ;p rozpiera mnie duma ze to for mi :d lof ju! ;p muszę Cie dorwać na tych paprocanach za rok haha

http://www.suwaczki.com/tickers/relg73sbod19m7di.png

Aż mi rozum odjęło a Filip bez smoczka zasnął! :d jeszcze raz, nie wstydz się, możesz z Tygrysem do modelingu startować :D
Dorotce dużo zdrowka! Niech te chorobki juz spadają od dzieciaczkow! A kysz!

Ja biorę tabsy póki plastyki i wymrazania nie strzele, później albo drugie albo spirala :) choć to potrwa bo na te zabiegi na razie mnie nie stać ale zbieram :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relg73sbod19m7di.png

Hej Dziewczyny! :-)
Jak co dzień wieczorem zaglądam do Was :-)
Wczoraj nasz rekord - Julianka zjadła z ochotą CAŁY słoiczek jabłuszek z jagodami! :-o

Ja też tęsknie za czasami brzuszka, za tymi czkawkami, za ruchami dziecka, za tym uczuciem, że dałam nowe życie takiej małej drobince... Za oczekiwaniami jak będzie przebiegał jej rozwój w moim brzuchu, jak wygląda, jak rośnie, kiedy przyjdzie na świat... ehh... u nas zarobki spokojnie pozwoliłyby na 2-3 dzieci i dobre życie, ALE... no właśnie, jest dużo tego "ale" i niestety to prawdopodobnie była moja pierwsza i ostatnia ciąża.

Mata edukacyjna - polecam :-) my mamy tiny love las przygód i Julianka świetnie się na niej bawi, a mamy ją od dnia dziecka i co tydzien znajduje w niej coś nowego :-)

Duże buziaki dla wszystkich Szkrabków i Mamusiek :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkcwa1rrchwp39.png

Część kochane.
Ja ostatnio nie mam weny na pisanie. Bycie słomiana wdową WY KAŃ CZA! Padam na twarz z rym moim szkrabem. Dzięki Ci Boże za chuste! Udało się dziś ładnie porządki zrobić i poodkurzac nawet! Na spacerze dwa razy dziś w niej byliśmy i zaraz po wyjściu padła :) I tak spala za każdym razem po godzinie :)
Myszeczka witaj spowrotem!! :* niunia śliczna :)
Ola niedawno skonczylam 21 lat :)
Dominika, Panifionaa super ze chrzciny się udały :) Lenka zuch dziewczyna
Szczęśliwa mamusiu podpisuje się pod tym co dziewczyny napisały. Żaden facet nie ma prawa odzywać się tak do kobiety! Zwłaszcza jak ma być jego zona!
Zielona i synuś cud miód :*
Tak wiec... Ja jestem cala w nerwach. Zostały tylko 3 dni i maz na przepustkę wraca :) fakt faktem ze tylko na 3 dni ale będzie!! :) tak się cieszę ze dni odliczam :)
Moja mała kruszynka kończy dziś 5 miesięcy :) Kochana moja z tej okazji zaczeła ssać kciuka u nogi :)
Co do brzuszkow to mi tez brakuje, po porodzie przez jakiś czas lapalan się na tym ze niby czulam ruchy, gladzilam brzuch.... Wariatka :D juz się nie mogę doczekać następnej ciąży!! :)

monthly_2015_09/majoweczki-2015_36483.jpg

monthly_2015_09/majoweczki-2015_36484.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/16uddqk3lvmzhw85.png
http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k2pcfzur1.png

http://s7.suwaczek.com/201504281765.png

Dziękuję :****

Zielona, były przed ciążą dłuugie, ale w trakcie ścięłam na taką długość. A bez okularów nie wiem jak wyglądam bo nie widzę :P
Rusanka - w torbie różdżka ;) plis- nie obraź się ale o łysieniu, siwieniu bylo to mi się przypomniało z internetów ;)
karinka buziale dla słodkiej solenizantki:***

Dziewczyny ze ślunska - może byśmy się spotkały w Pszczynie na Portrecie Chustowym :D :D ??
Ja się już zapisałam i będę na pewno :D Odsetka i katar też :P

monthly_2015_09/majoweczki-2015_36485.jpg

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

Karinka stówka dla królewny. Wy już 5 my dopiero 4 mce teraz to wielka różnica a póżniej żadna. Szybko zleciało widzisz a tak się martwiłaś że sobie bez chłopa mie poradzisz.
Boże dziewczyny jakie wy młodziutkie jesteście. Żyjcie pełną parą bo czas zapierdziela. Dopier obchodziłam 18 tkę a teraz. ..
Myszeczko hejka. Natalka słodziutka
Dobra wróżko super wyglądasz. Również mam podobną koleżankę
Zasypiam no co jest ze mną?
Dominika panifioono cieszę się że wszystko się udało

http://fajnamama.pl/suwaczki/f85c3ik.png

Czytam Was dziś na bieżąco, ale jakoś nie mam weny na pisanie, ale już nadrabiam, w wannie;-p
Włosy to mi lecą jak głupie już 3 miesiąc a mala non stop je gdzieś znajduje, ja patrzę a ona całą garść ma dzisiaj w ręku! Na szczotce za każdym razem garść, po umyciu to masakra najgorsza no i wszędzie, absolutnie wszędzie są moje włosy, nawet u małej w pieluszce je znajduję!
Hanka widzisz, bardziej wierzysz w zachowanie mojej córki niż ja;-p a o imieniu to ja się nie wypowiadam bo mi się podoba, już na fb byłam zdziwiona skąd ta tajemnica, ja obstawiałam Kunegundę, ale nawet Kundzia brzmi fajnie:-)
Ja chciałam karmić do 6 miesięcy maksymalnie a okazało się, że dziecko przez całe życie potrzebuje jedzenia;-p (dżołk)
Kamila Chrzciny z głowy, teraz trzeba z dzieckiem do kościoła chodzić:-) co by jej diabeł na nowo nie wlazł za skórę:-D
Mi absolutnie nie tęskno za ciążą, najchetniej ominełabym ten etap, ale czasami czuję ruchy dziecka;-0
Sylwiunia pogoda właśnie była idealna, jak na zamówienie:-) zobaczysz i Kuba okaże się Aniołkiem:-) ale ja następne dziecko chrzczę jak najszybciej po urodzeniu bo powiem Wam, że ciężko 8 kg klocka trzymać całą mszę na rękach:-D pozostałe dwie dziewczynki byly malutkie, tzn jedna była zbliżona do Hani Wisienki wielkościa i też taka drobniutka a długa a druga taka malusieńka, noworodek. A moja jak ją wzięłam na poziomo to z jednej strony nogi wisiały a z drugiej głowa;-p a ja tylko siłą woli dałam radę ją trzymać i przewalałam tylko oczami na wszystkie strony, żeby szybko poszło:-/
Rusanka ja mam 26 lat prawie i już widzę kilka siwych włosów i to w widocznym miejscu na czubku głowy.
Dobra Wróżko Ju ar soł najs!!! Ale oczów nie widać, ja chcem oczy zobaczyć!
Myszeczka moją metodą antykoncepcji jest brak seksu:-) no dobra wczoraj był a teraz dalej będe unikac bo bylo fatalnie, ale nic nie powiedzialam M, tylko z bezsilnosci sie poplakalam w poduszke. Nie wiem co jest i jak dlugo to jeszcze potrwa, ale zero przyjemnosci, tylko ból i strach. Chyba musze zawitac u gina bo mi się to bardzo nie podoba.
Karinka wytrzymasz, spokojnie, jestem tego pewna. Amelka sliczna i sprytna. I tak szczerze to ona wygląda jak Twoja młodsza siostra a nie córka:-)

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

dobra wrozko, śliczna jestes i znam Twoją blizniaczke, albo klona ;) i tez niedawno urodzila, w polowie czerwca :)

karinka, najlepszego na kolejną miesiecznice!

myszeczka, ja nie stosuje hormonow od kilku lat i nie wroce do nich pod żadna postacią never. u nas durex bo cos przeciez trzeba. ale nie narzekam.

mi też tęskno za brzuszkiem, a ostatnio znow mi się w nim mega przelewa i burczy i czasem mam schizy ze w ciąży jestem :D Nie wiem czy Jula bedzie miala rodzenstwo bo było mi ciężko być ciężarówą, rodzić i przetrwac te pierwsze miesiace tylko z pomocą męża, ale brakuje mi tego wszystkiego co z brzuszkiem i wielką niewiadoma związane :)

Tak poza tym to moja coraz wiecej chce jesc albo mi sie wydaje.. jej brzuch nie ma dna!

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9h8lyk7xt9.png

Dobra wróżko ja tez szyje :) Teraz będę robić wkładkę do spacerowki i osłonki na pasy, kolderke taka dużą do pelzania dla Amelci, jeszcze jedna czapke i komin dla niej i dla mnie :) i chce taka sowke podusie, chmurke i księżyc :)
Dzięki dziewczyny , mnie zawsze denerwowalo ze wygladam młodo, a jak mnie wkurza kiedy o dowód pytają w sklepie :/ Dominika często gęsto jak ide gdzieś z rodzicami moimi i Amelka (mama ma 40 a tata 45 ale wyglądają dużo mlodziej) to ludzie myślą ze oni są rodzicami a ja siostrą, a mi się wtedy przykro robi. :(
Co do antykoncepcji nie mam i niewiem czy będę miała.. :/ może zdecyduje się na ten krążek...
Sex .. Hm a co to jest?
Maz wraca po miesięcznym zakoszarowaniu to i pewnie na cos liczy, ja tez chce ale dalej mam ta psychiczną blokadę. Zobaczymy jak będzie tym razem.

http://www.suwaczki.com/tickers/16uddqk3lvmzhw85.png
http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k2pcfzur1.png

http://s7.suwaczek.com/201504281765.png

Dziewczyny ja nie wiem co mi sie z dzieckiem stało od kilku dni. To cześciowo na pewno przez zeby, ktore nie chcą wyjsc.. Ale nie wiem czy tylko to. Ja juz wymiękam, a dzis to koszmar. Od kilku dni Hania nie chce spac w nocy, stale sie wierci, kręci, stęka, marudzi, biore ja do nas, na trochę pomaga, cyc non stop, ale i tak codziennie pobudki o 5.30. W dzien spi tylko raz na spacerze. Dzis polozylam ja ok 20, chciałam sama wczesniej sie położyć bo głowa mi pęka z niewyspania. I co? I tak jak zawsze ładnie spała pierwszy sen tak do północy, tak dzis juz miałyśmy 4 pobudki. Padam na twarz, co jest grane?
Zapakowalam ja dzis w nowy większy śpiworek, moze jest jej za zimno pod otulaczkiem? Juz sama nie wiem. Tak jeszcze zle nie było z tym spaniem.

Kolejna noc z głowy. Spania nie ma, wszystko parzy: łóżeczko, nasze łóżko, nawet juz cyc nie pomaga. Jest 4, Hania nie spi, odłożyłam ja w końcu do łóżeczka, bo nie daje rady, włączyłam karuzele, śmieje sie, gada, przekręca na brzuch.. Skąd to dziecko ma tyle siły?? W dzien nie spi, w nocy tez nie.

Czesc dziewczyny, dawno nie pisałam.
Wisienka, trzymaj się, ja mam podobnie. U mnie w nocy jeszcze dochodzi teraz bujanie, bo tak tylko Mała zasypia. I w dzień przez bujanie tak samo.

Dziewczyny które szyją z minky kocyki itd., też chcę właśnie coś uczyć i mam pytanie. Macie jakieś wykroje czy tak na oko będzie szyć i cy będziecie czymś wypełniać, bo teraz nie wiem czym a pasowało by żeby to było antyalergiczne..

Pozdrawiam o 5 (w nocy) rano wszystkie bobaski i mamusie. ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371urp0iifm.png

Karinka 21 lat??? Wow poczułam się staro...mnie to już czas goni z kolejnym bobasem bo zanim się nie obejrzę to stuknie trzydziecha !!
Same lasencje na tym forum i równie piękne maluchy :)
Dominika też doszłam do wniosku że lepiej było wcześniej organizować chrzest, młody też już przypakował pewnie dobrze ponad 8 kg no i ten nieszczęsny ząb nie wiem czy wyjdzie do niedzieli :(
Doris może jeszcze uda się mieć jednego bobasa, nigdy nie mów nigdy :p
Młody od 2 już śpi przy mamusi. Czasami się zastanawiam po co kupiłam to łóżeczko :D

Karinka właśnie podrzuciłaś mi pomysł na wkładkę do wózka i osłonki na pasy:-) bo mamy bardzo brzydkie, które już mi się nie podobają. Mam nadzieję, że Cię nie zdenerwowałam tym, że napisałam, że wyglądacie jak siostry. Jeśli Cię to pocieszy to ostatnio babka na przystanku też się mnie zapytała czy to moje bo tak młodo wyglądam:-) i ogólnie ludzie się pytają ile Pani ma lat jak widzą mnie z wózkiem... Mnie to nie wkurza bo jestem już na takim etapie, że mi jest miło jak ktoś myśli, że mam mniej lat niż mam:-)
Wisienka współczuję... Oby Hania jak najszybciej się naprawiła... Bo obie się wykończycie. Może to już blisko te zęby i apogeum jakieś nastąpiło, a próbowałaś jej coś podać na noc przeciwbólowego? Może to pomoże. Bo pamiętam, że mi ostatnio siostra M mówiła, że u nich przy pierwszych ząbkach to na noc musiała podawać środki przeciwbólowe bo inaczej dziecko nie mogło spać z bólu i że taki etap trwał około tygodnia a potem pokazały się zęby i już następne były mniej bolesne.
Przeterminowana zaglądaj częściej:-)
Sylwiunia no właśnie, nasze pakery to już za duże do chrztu, trzeba już było poczekać aż chociaż same usiądą:-) no nic, ja przeżyłam to i Ty jakoś dasz radę, może wózek załatwi sprawę bo my nie nraliśmy

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png