Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

U nas chyba też idą żeby bo to co wyprawia mały to jakiś kosmos od kilku dni .. chyba ze to kolejny skok ? Mamy 13 tydzień ... w ogóle nie chce jeść .. dosłownie wciskamy mu butelkę na sile. Po godz masakry wypija na śnie zajechany jak kon po westernie tym płaczem. Jak zbliża się pora karmienia to dostaje razem z nim białej gorączki. Dzis wypil 450 ml. W ciągu dnia jest szczęśliwy jak robie z siebie debila tylko stracę się mu z oczu to istne gwiezdne wojny. Smoczek zamiast ssać to go ciągnie i gryzie (w tym momencie dziękuję Bogu ze nie karmie cycem .. dosłownie cycki mnie bola od samego patrzenia ) najlepsza ulga jak gryzie mój palec owiniety tetra. Niby czuje ze tam się robi coś ostergo ale sama nie wiem czy już nie mam urojen. Mąż miał 2 msc jak miał już zęba. Chyba jestem nienormalna bo jak tylko słyszę jego płacz to mam ochotę się ewakuować ; ( od tygodnia nie wyszliśmy na dwór bo nie ma chwili kiedy mały się nie drze.... dziewczyny wasze maluchy tez się rzucają na śnie po całym łóżeczku ? Mały zawsze spał w rozku i kilka dni temu na śnie zaczął z niego wychodzić .. głowa gdzie indziej a pupa w środku .. wczoraj dałam go do śpiwora i jak wstałam to zawału bym dostała bo patrze a go nie ma ! Dopiero po chwili zauważyłam że znalazl się pod przewijakiem bo mamy położony na łóżeczku. Za kilka chwil jak go poprawiłam walnął się o szczebel ki. .. boje się żeby czasem się nie przeturlał na brzuch ..

ku*wa, z tymi teściowymi to woda na mój młyn, ja się z teściową już 4 tygodnie nie widziałam, gdzie to niepojęte, bo zazwyczaj dwa razy w tygodniu ją widziałam, częściej niż moją mamę (sic!!) ale jutro mamy pojechać na działkę na dwie godzinki to zobaczymy jak to będzie :P

ja tez koleżance prędzej zostawie niż teściowej! no ku*wa!~

a jak sama będę teściową to będę zajebista, bo ja nie pcham łap do nie swoich dzieci, nigdy tak nie miałam i teraz jak jestem mamą to też tak nie mam, bo kumam, że takie małe się boi. Zresztą moja teściowa jest apodyktyczna i się jej nazbierało w ciągu paru lat.

Wiecie czemu na moim weselu nie było pierogów? Bo tesciowa ich nie lubi!!!!

A że oni płacili za wesele to trzeba było łeb zwiesić...

tylko, że moi rodzice menu nawet nie widzieli, a kosztami się dzielili z teściami fifty-fifty, tak na marginesie...

zresztą, do mieszkania się nam dołożyli, a teściowie nie, a mieszkania nie widzieli, teściowe zgadnijcie czy widzieli :D

także tego, nazbierało się :D

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kw2inl59m.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w343r8jir8ytx9.png

a jeszcze mi sie tak pomyślało :D

gdyby mi teściowa jeszcze coś powiedziała na temat wychowania czy cos.... że kiedyś tak nie było... to bym jej powiedziała... że ja nie mam matury na głowie jak ona, kiedy mojego P urodziła :D

P mi nie radzi z takim tekstem wyjeżdżać, bo wojna do końca życia będzie :D

jeśli kogoś tym uraziłam to przepraszam, ale ja straciłam dziewictwo w wieku lat 15, ale miałam tyle oleju w głowie, że nie dałam sobie dziecka zrobić, wiedziałam co to gumka albo szklanka wody zamiast!

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kw2inl59m.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w343r8jir8ytx9.png

Oj z tymi wędrówkami to rzeczywiście słodko-kwaśne odczucia. Z młodym śpię, bo po usilnych próbach namówienia go na samodzielne przychodzenie w nocy na karmienie dałam za wygraną. Obraca się zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Pewnego ranka otwieram oczy, a jego nie ma. Zimny pot, zrywam się jak huragan w Nowym Orleanie a on "w nogach" sobie śpi.

Nie chcę się wymądrzać bo to ostatnie czego bym chciała - próbowałaś dać na przetrzymanie i się nie pojawiać przez chwilę kiedy wrzeszczy? Dzieci są asertywne ale i cwane, szybko kojarzą, że histeria powoduje widok maminej buzi. Może mi łatwo gadać, ale jak Młody wrzeszczy mimo pełnego brzucha, ja idę sobie zrobić kawę i dopiero z tą kawą przychodzę przekonsultować z nim powód wrzasku.
Niekoniecznie namawiam do naśladownictwa :)

Dziewczyny, czy Wy też tłumaczycie się w trakcie rozmowy przez telefon, że to nie Wy pierdzicie?

bojkot suwaczka

Gość Dobra Wróżka

Maratonka- u nas czorny zegar dworcowy z jysk, czorna lampa i mój czorny obraz robią furorę u Odsetki :D jak się budzi to pierwsze ich szuka- chyba po tym poznaje że w domu jest :-P

Ja jakaś wyrodna matka jestem- daje dziecko każdemu (no dobra- prawie każdemu) Kto chce o_O

A dziś po wielu próbach i godzinach usypiania- ja się poddałam i zaczęłam nogi depilnować. Nie wiem czy dźwięk depilatora czy moje jęki ją uspily w końcu..

Także ten- dobranoc :-*

Maratonka ja czasami to udaje się na tron tylko po to ze jak zapuka opieka społeczna to będę mieć wymowke ze załatwić się przecież musze ;D a tak na poważnie to nie lecę zaraz do niego tylko daje mu się wypłakac i uspokoić .. czasami (baaaardzo rzadko) to się sprawdza ale jak słyszę ze juz się zanosi to dmucham mu w buzie bo raz już mieliśmy nie fajna akcje z tego powodu. U nas od kilku dni foch to tylko jak chcesz mu dać na siłę butelkę. No ale dziec musi coś wypić bo przecież się odwodni .. a pierdy to już też piękna akcja .. siedzę z młodym na siłowni pod chmurką jakiś czas temu ... na przeciwko mnie facet o figurze lekkoatlety robi brzuszki ... no fajny gość no .. a tu nagle pierd.. baaa taki Bąk ze facet popatrzył na mnie jak na dziwadlo a ja nawet słowa nie mogłam wypowiedzieć ... ;D zebrałam się stamtąd jak poparzona hehe

Dobra Wróżko, dobrze, że przypomniałaś o tym dworcowym, też mam ale doszczętnie zarósł bluszczem i nawet nie wiem, czy chodzi. Trza go odkryć :)
Odsetka identyfikuje terytorium, i dobrze, jak się przemieścicie na wakacje wystarczy zabrać ze sobą wiertarkę, lampę, zegar i obraz i zamontować w hotelu.

Emilia! Apeluję nie naśladować mnie pod żadnym pozorem! Też kiedyś absolutnie nie radziłam sobie z teściową i postanowiłam podjąć radykalne acz skuteczne kroki ku rozwiązaniu problemu: rozwiodłam się z jej synem.

bojkot suwaczka

kulka26
a tak na poważnie to nie lecę zaraz do niego tylko daje mu się wypłakac i uspokoić ..

...kropla drąży skałę, czeka Cię wielka nagroda jeszcze w życiu doczesnym.

kulka26
na przeciwko mnie facet o figurze lekkoatlety robi brzuszki ... no fajny gość no .. a tu nagle pierd.. baaa taki Bąk ze facet popatrzył na mnie jak na dziwadlo a ja nawet słowa nie mogłam wypowiedzieć

Ja bym tego osiłka jeszcze obsunęła, że taki duży i silny, a taki zły przykład dzieciom daje.

bojkot suwaczka

maratonka
kulka26
a tak na poważnie to nie lecę zaraz do niego tylko daje mu się wypłakac i uspokoić ..

...kropla drąży skałę, czeka Cię wielka nagroda jeszcze w życiu doczesnym.

kulka26
na przeciwko mnie facet o figurze lekkoatlety robi brzuszki ... no fajny gość no .. a tu nagle pierd.. baaa taki Bąk ze facet popatrzył na mnie jak na dziwadlo a ja nawet słowa nie mogłam wypowiedzieć

Ja bym tego osiłka jeszcze obsunęła, że taki duży i silny, a taki zły przykład dzieciom daje.

Kobieto to jest myśl ;D następnym razem nafaszeruje młodego pierdomejkerem (i <3 espumisan) i pojawię się z misją na siłowni na przeciw siłacza :D <br />
Nawiasem .. kobiety pas poporodowy działa cuda ... żałuję że nie używałam go tak jak na początku .. może teraz bym już nie miała tych boków i daszka nad cięciem. Zakładałam go równy msc dziś przymierzam Kiece w którą nie weszłam msc temu i co ? Pasuje ;D

Gość zielooona

Maratonka halleluja siostro! Wchodzę na forum odpisać wszystkim moim koleżanka, kolezankom a tu maratonka takie teksty pocisla ze się uśmiałam, zapomniałam co mam napisać i mogę iść spać! :D ucaluj Majkela, jest debesciak ;) Filip też w nogach śpi, w jednym rogu łóżka glowa w drugim nogi, ale niema szans go zgubić, 6,5 kg Buzka jak miesiączek :P

Spijcie dobrze!!

3:40. Kacper przebrany i nakarmiony śpi. Idę do drugiego pokoju zobaczyć, czy A juz w domu, a tam pusto! Telefon mu się chyba w dodatku rozładował i zero kontaktu :( martwię się...
Maratonka twoje posty zawsze wywołują uśmiech na mej twarzy ;)
Zielona ja też po przeczytaniu tego wszystkiego już nie pamiętam co komu miałam pisac ;)
A co do bąków - ja już przestalam się tłumaczyć...
Dobrej reszty nocy :) :***

Kochamy Cię, Kacperku :*
http://s10.suwaczek.com/201505281662.png
http://www.suwaczki.com/tickers/74dij44jxz6vzefb.png

Ja w nocy to wstaje do młodej szybko żeby M się nie budził. Ale też bez przesady. Woda na mleko się grzeje to ja się napije, siusiu zrobię. .. A w dzień to jej tłumaczę Że mama musi pracować w domu i niech patrzy i się uczy bo będzie pomagać niedługo. Nie biegnę natychmiast chyba że nagle głośno wrzeszczy. To wiem ze coś sie dzieje.

Je różnie od 80 do 170 ml. Kupki raz na dobę, czasem raz na dwie.

Wg mojej tesciowej moje dziecko ciągle ma kolkę i oba to przez telegon wie. Wczoraj zadzwoniła M z nią gadał i mala marudna była nie płakała ale bawić się nie chciała, nakarmiona, czysta pielucha. Moje dziecko zanim zaśnie na noc musi poleżeć wyciszyć się samo. To wg teściowej ma kolkę! A i jeszcze pyta mojego M "Co ona takiego robi że Ty musisz się dzieckiem zajmować? Przecież to ona musi takie rzeczy robić. Kto to widział żeby ojciec się dzieckiem opiekował?" No ku..a! Mojemu witki opadły! Prędzej z portierem zostanie moje dziecko niż z nią. Swojemu synowi jak był mały robiła 5 ml mleka bo jej tak Położna kazała. Tyle to dziecko je w pierwszej dobie a i tak dostaje w butelce więcej. Po powrocie ze szpitala M robił jej 30 ml-tesciowa krzyczała przez tel że zabijemy mała taką ilością jedzenia. I ona się dziwi ze syn jej płakał cały czas, głodny był i tyle. Głupia baba! W sobotę przyjeżdza a ja spać już nie mogę.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8u699f9zczgi.png

kulka to u nas te same "objawy " tylko ja kp i z moich cycków zrobił sobie coś ala gryzak i też 13 tydzień, dziś zaczynamy 14 jeszcze kilka takich dni i pójdę do lekarza choćby dlatego, że tak mało je, jeśli zrobię z siebie wariatke to trudno nie będę się zamartwiać i zastanawiać, nie wiem co będzie z pokarmem jak on w dzień je 2 min i jeszcze zaraz ulewa wszystko :( ktoś mówił o magicznym 3 miesiącu, to u nas magi nie ma bo tak się młody nigdy nie zachowywał.

A włosy tak jak już kiedyś pisałam, lecą na potęgę dalej :(

Wczoraj mój mąż zaszalal kupił sobie rower za bardzo dużo kasy. ...ale mi kupił nowa pralkę fajnie bo już 5 tydz jak jestem bez pralki bo się zepsuła a z serwisu wczoraj byli i okazało się ze nie ta część zamówili I jak pralka była zepsuta tak jest nadal a mają być do niej dopiero w następny piątek i mąż powiedział ze nie może patrzeć jak piore ręcznie i się zarzynam wiec taki gest wykonał w moja stronę.