Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

My mamy mate z fisher price i mała ramkami bije wszytko co naniej wisi, mata jest Oki Jeszcze po.synku ale moja kolezanka ma timy love taka różowa i jest świetna moja Gosia ostatnio leżała na niej godzinę!!!! Ta polecam bez dwóch zdań:) sama zastanawiam się czy jej nie kupić.
Antjee my od 8 tygodnia juz... Tez się bałam bo po wcześniejszym naturalnym porodzie było bardzo ciężko :( ale teraz jest tak jak kiedyś nic niedoskwiera;) i tez od piątego miesiąca nic bo szyjka się skracala... Odwagi Trzymam kciuki;-)
Mają mała tez waży z 5 kg ale dokładnie nie wiem bo dopiero 5 sierpnia będzie wazona dokładnie, ale z wagi domowej wychodzi 5,300. Wiec tez jest drobniejsza chociaż mi się wydaje ze juz kawał dziewuchy...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730o15ssba.png

miętówka dzięki za pocieszenie jeżeli chodzi o wagę mojej małej :-)
Będzie drobna, ja też byłam drobna i nadal jestem.. Tzn byłam przed ciążą :-)
Jeżeli chodzi o mate to przywóze dzisiaj od teściów bo dostałam jak mała się urodziła i wywiozlam bo nie miałam miejsca. Nawet nie wiem jakiej firmy ale mała dzisiaj położę to napisze jak reagowała :-)

https://www.suwaczki.com/tickers/xrotyx8dtke0asvb.png

Tyle piszecie o wagach dzidziusiów, że u mnie jutro wielkie ważenie... na zwykłej wadze dla dorosłych. Kupiłam dużego arbuza, żeby zobaczyć na ile dokładna jest taka waga. Arbuz ważył 4440g na wadze sklepowej, elektrycznej, a na naszej podłogowej 4400g więc w miarę ok - jakiś pogląd będę mieć. Ale ogólnie to mój drobnica chociaż nie ma porównania do tego co było po wyjęciu z brzucha ;-). Jak nic idzie w tatę - szczuplicę.
Co do mat edukacyjnych, to mąż dostał coś takiego z pracy, ale jeszcze nie rozpakowałam, póki co Staś ma frajdę na takiej kołderce z trzema głowami co to jedna piszczy, druga brzęczy, trzecia szeleści, a czwarta ma do ucha przyczepiony gryzaczek. No i muszę się pochwalić moim własnym dziełem. Dzieło życia, zaraz po Staśku, oczywiście, he he. Całą ciążę to tworzyłam - misio. Podpatrzyłam w internecie i trochę udoskonaliłam. W mordkę i łapy też wszyłam takie piszczące pierdołki ze starych zabawek. Narazie najbardziej podoba się starszym dzieciom, które przychodzą :-))) Teraz będę robić kurczaka wielkanocnego!!! Za sto lat skończę... :-)

monthly_2015_07/kwietniowki-2015_32494.jpg

monthly_2015_07/kwietniowki-2015_32495.jpg

monthly_2015_07/kwietniowki-2015_32496.jpg

monthly_2015_07/kwietniowki-2015_32497.jpg

monthly_2015_07/kwietniowki-2015_32498.jpg

http://fajnamama.pl/suwaczki/6toabre.png

Dzięki Dziewczyny!

MamaJG myślę o tym bardzo często, ale teraz przy szkrabie to chyba bym nie umiała się zorganizować... może jak podrośnie to rozkręcę biznesik :-) Póki co zakładam bloga ( w końcu to takie modne) z różnymi moimi prackami, które w większości zrobiłam tak dla siebie, do szafy, kiedyś i teraz się w okresie Wigilijnym powoli tego wyzbywam. Jak już nabierze sensu ta moja stronka to Was wszystkie zaproszę.

Jeszcze jedno... już dawno miałam się Was zapytać jak u Waszych Pociech kwestia badania bioderek, bo ja już siły nie mam... Pierwsza wizyta w 6 tygodniu życia u ortopedy - odeslał na usg, po usg znów do ortopedy, a w zasadzie chirurga dziecięcego, a ten mi na to , że "pfi z tego usg nic nie wynika" i żeby zrobić w 3 miesiącu rtg. Po rtg znów do chirurga a on na to, że wszystko ok ale zaleca znów kontrolne usg a potem wizyta... No i tak niby ok ale chyba nie do końca bo nas tak ganiają... A no i jak powiedziałam, że mam nosidełko to kazał oddać największemu wrogowi ;-( bo to na biodra, kręgosłup i u chłopców na mosznę źle robi. Powiedział, że chusta i to tylko bawełniana tkana splotem skośno krzyżykowym, bo tylko taka się dobrze uciąga i dopasowuje do ciałka dziecka... Któraś z Was chustuje w ogóle dzieciaczka, bo mnie to wiązanie przeraża! Wydaje się strasznie skomplikowane...

Przeterminowana
Moja w wieku 3 miesięcy waży 7kg, ale praktycznie w ogóle mi nie je z piersi, pociągnie parę łyków i ma dość i czasem się przy tym denerwuje.

Ja jak mojej Misia położę na brzuchu to łapie go i od razu wędruje do buzi, tak się całują, nawet jak jej obrazki w książce pokazuje to mi ją łapie i chce do buzi brać. Ciągle musze jej coś pokazywać bo sama rozmowa zabawia ją na krótko. Zamówiłam jej karuzele nad łóżeczko i grzechotki i gryzaki nowe. A mam pytanie, korzystacie z maty edukacyjnej bo planuje zakupić też?

Na jej rozwój nie mogę narzekać tylko bardzo rozdrażnienie jest i mało je.

Rączki w buzi i slinienie to całkiem normalna sprawa.

mata edukacyjna bardzo sie przydaje taka z pałąkami do zawieszania zabawek,moja coreczka czesto skupia na nich wzrok i lubi jak sie potrzasa mata a zabawki grzechoczą

mmeherrison co za Misiek!!!!!! No rewelacyjny! Masz talent jak nic! Gratuluję cudnego synka a Stasiowi takiej utalentowanej Mamy :D
Co do bioderek, my mielismy usg w 6tyg wszystko ok, ale mielismy wiecej na brzuchu kłaść Malutką i pokazać się za 8 tygodni.No to się pokazaliśmy znów na usg, niby ok ale żeby dalej na brzuszku więcej a najlepiej to w chuście.
No i ja Małą motam w chustę - bardzo to lubi. Ja mam chustę tkaną, dostałam od przyjaciółki - wiązać nauczyłam się dzięki youtube no i nie jest to takie skomplikowane jak się na początku wydaje. Przydaje się w szczególności jak muszę podejść na szybko np po chleb do sklepu czy coś, to zamiast znosić wózek itp to biorę Młodą w chustę :)

mmeherisson
Jeszcze jedno... już dawno miałam się Was zapytać jak u Waszych Pociech kwestia badania bioderek, bo ja już siły nie mam... Pierwsza wizyta w 6 tygodniu życia u ortopedy - odeslał na usg, po usg znów do ortopedy, a w zasadzie chirurga dziecięcego, a ten mi na to , że "pfi z tego usg nic nie wynika" i żeby zrobić w 3 miesiącu rtg. Po rtg znów do chirurga a on na to, że wszystko ok ale zaleca znów kontrolne usg a potem wizyta... No i tak niby ok ale chyba nie do końca bo nas tak ganiają... A no i jak powiedziałam, że mam nosidełko to kazał oddać największemu wrogowi ;-( bo to na biodra, kręgosłup i u chłopców na mosznę źle robi. Powiedział, że chusta i to tylko bawełniana tkana splotem skośno krzyżykowym, bo tylko taka się dobrze uciąga i dopasowuje do ciałka dziecka... Któraś z Was chustuje w ogóle dzieciaczka, bo mnie to wiązanie przeraża! Wydaje się strasznie skomplikowane...

moja córeczka miała zły wynik pierwszego usg bioderek w 5 tyg. z zaleceniems zerokiego pieluchowania,kupilismy taka pieluchę z bawełny,na kolejnym usg chyba w 8 tyg bylo juz ok,co do nosidelek to mowia ze krzywi kregoslup tez myslalam o zakupie,a dzis...walka z coreczką bo tak ja przyzwyczailam ostatnio do noszenia na rekach ze musialam szukac alternatyw wic zabawialam ja w kazdy inny sposob byle jej nie nosic,ale najgorzej przed snem,doszlo do tego ze chce by dawac jej cyca na rekach wiec dzis pokazalam jej ze stanowczo sie nie zgadzam...:))))

mmeherisson
Dzięki Dziewczyny!

MamaJG myślę o tym bardzo często, ale teraz przy szkrabie to chyba bym nie umiała się zorganizować... może jak podrośnie to rozkręcę biznesik :-) Póki co zakładam bloga ( w końcu to takie modne) z różnymi moimi prackami, które w większości zrobiłam tak dla siebie, do szafy, kiedyś i teraz się w okresie Wigilijnym powoli tego wyzbywam. Jak już nabierze sensu ta moja stronka to Was wszystkie zaproszę.

Ja cos tak czułam,że Ty jesteś dusza artystyczna,to świetnie,dla mnie dzieło na 6 z plusem,pracuje z maluchami i pewnie bylyby zafascynowane taka pomoca edukacyjną:))))))))))))))))

mmherison super ten miś, też uważam ze powinnaś zacząć to robić na sprzedaż. Sama chętnie bym kupiła :-) ja to takie beztalencie... :-o
Jeżeli chodzi o chustowanie... To ja byłam zapisana ale pierwszy termin nie pasował mi już nie pamiętam dlaczego, drugi mała chora bo zaraziła się ode mnie, trzeci akurat w ten dzień szczepienie... No i chyba stracili w tej szkole do mnie cierpliwość i przy ostatnim razie napisałam żeby zrobili juz beze mnie bo nawet nie chce wiedzieć jak inne mamy się wkurzaly z mojego powodu...

https://www.suwaczki.com/tickers/xrotyx8dtke0asvb.png

Mmherison bomba!!! Ja uczyłam koczyk minky ale chowa się przy twoim misiu!!!! REWELKA
Co do bioderek to my też kontrola 8 tyg. Skierowanie na usg. Wynik dobry bez zastrzeżeń ale mamy się ponownie zgłosić teraz 15 znowu na kontrolę...

Czy wasze maluchy zaczęły się już tak znosić śmiechem?? Bo Gosia ostatnio laskotana przez tatusia tak piala:-) he ze byłam w szoku:-P

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730o15ssba.png