Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Kaseya
Dziewczyny tak przykro czytać, że macie problemy :( Każda z nas czeka na ten dzień żeby wkońcu cieszyć się maluszkiem, a tu takie coś :( Ale musicie się trzymać i dać radę ! Dla siebie i dla dzieciaczka, bo musi czuć, że mama to silna babka:) Dużo zdrówka dla Małgosi Antjee!
Oldcherrytown, Ty też bądź silna, nie daj się zbyć, Ty i dzieciaczek jesteście najważniejsi! Olej to co dogryzają inni, niestety ale u nas tak jest, że porodówka to jak taśmociąg..szukaj dobrego szpitala, gdzie z godnością się Wami zajmą i nie daj odebrać sobie radości z bycia Mamą!

@ Kaseya
Dziękuję. Każde dobre słowo jest obecnie na wagę złota. Wczoraj po KTG pani doktor jednak nie dała mi skierowania. Każą czekać. Więc czekam. Wysprzątałam całą chatę, pomyłam okna. :) Robię już absolutnie wszystko żeby nasz Maluch w końcu się zdecydował przyjść na świat. Jestem dobrej myśli. :)

@ Antjee

Wiem, że Ci na maksa ciężko się odprężyć, ale weź zjedz coś porządnego: Malutkiej naprawdę od razu nic nie będzie, jeśli ugotujesz makaron z warzywami i zjesz po obiedzie kawałek czekolady. To Ty musisz mieć siłę i optymizm dla Was dwóch. Ja wierzę w 100% w to, że to straszenie i badania to jest wszystko pic na wodę fotomontaż, Mała pewnie jest zdrowa i tak powinnaś teraz myśleć. :) Trzymam za Ciebie mocno kciuki i jeśli masz czas to zajrzyj na tego bloga, tam się wypowiada młoda mama, która przeszła przez karmienie i mówi jak jest naprawdę z tą dietą matki karmiącej- ryż będziesz mogła odstawić. :)

http://www.hafija.pl/

Ściskam!

P.S.
Sandra gratulacje!

Pytanie do wszystkich mam:
Moja mała Natalka ma sine rączki i stopki, nie zawsze ale często, a jak ja wyjme z wody to dosłownie fioletowe. Czy tj normalne u noworodków? wasze dzieci tez tak miały? Dodam że mała jest nie cały tydzień po porodzie a ja jak to ja się martwię czy nie za słabe krążenie.
Myślałam że jak będzie po drugiej stronie brzucha to już się nie będę tak martwić a tu odwrotnie :-/

https://www.suwaczki.com/tickers/xrotyx8dtke0asvb.png

Ale cicho dzisiaj, chyba wszystkie rodzą..;) Ja miałam ciekawy dzień dzisiaj, nic nie zrobiłam a się zmęczyłam! Odwiedziłam koleżankę, miesiąc temu przeprowadziliśmy sie do mojego rodzinnego miasta i postanowiłam poodnawiać znajomości i fajnie było tak na ploty wpaść:) a jak wróciłam do domu to się okazało że prądu nie ma, a mąż informatyk z domu pracuje więc wybierał się do mc Donalda xd pomyślałam że pojadę do towarzystwa i tak siedziałam od 12:30 do teraz.. A wiem że ma dużo pracy teraz to chciałam chociaż tak mu potowarzyszyć:) ale pracujemy nad tym codziennie żeby mógl iść już na upragniony urlop, tylko Mała Kluska nie rozumie aluzji..:)

Sandra26
Cześć dziewczyny.
Wczoraj urodziła się nasza córeczka Maja o 16.47. Ważyła 3450 g i mierzy 55 cm. Jak znajdę więcej czasu to napisze więcej. Buziaki i szybkiego rozwiązania Wam życzę :)
gratuluje u nas tez miała byc maja a w koncu jest Karina :) jestem pełna podziwu jak przychodzicie porod i dajecie rade

http://s10.suwaczek.com/201504237151.png]Tekst linka[/url]

mmeherisson
Hej Dziewczyny!
Ja się chyba poddaję z tym karmieniem z cycka... mały wciąż nie chce ssać. Do tego jeszcze zapchał mi się kanalik i mam taki biały, podeszły mlekiem koreczek na czubku brodawki - boli jak nie wiem co!
A to na dowód wojny cycowej u nas w domu!

Jakie ma kosmiczne włoski:-P

mmeherisson
He, he, he - na tym pierwszym zdjęciu obrazującym Stasia po butli, miał ich więcej i były bardzo ciemne. A te drugie zdjęcie "dziecko straszone cycem" jest bardziej aktualne i tu są już trochę wytarte, no i znacznie jaśniejsze ;-) Już na przedostatnim USG powiedziano mi, że ma dużo włosków i że długie.

U mnie właśnie na usg lekarz pokazywała mi włosy małej widać było pływające :-D dla mnie to zaskoczenie pierwsza córka kompletnie Łysa była B-)

Sandra: GRATULACJE! :)

Mherisson, rodziłyśmy bodajże tego samego dnia i Twoj Staś przy naszym Piotrku to kruszek śliczny, malusi :) a nasz.. kawał chłopa już 1kg przybrał ;p

Veryhapp: śliczna ta Twoja grzeczna Maja :)

Madzix, może nie nałyka się powietrza no i nie odbija.. moje pierwsze dziecko też przez pierwszy miesiąc w ogóle nie odbijało, ale w sumie czemu to nie wiem.

A wiec moja historia wyglądała tak...
6 dni po terminie czyli 16 miałam się zgłosić do szpitala na IP. W poniedziałek zaczął odchodzic mi czop. I tak codziennie po trochu. We czwartek tego 16 go między 10 a 12 miałam jechać z narzeczonym do szpitala. Wstaje o 7 do toalety (brzuch mnie bolał, myślałam, że aż tak siku mi się chce ) patrze a tam czop odchodzi z krwią. No ale myślę se, że to normalne a poza tym przecież później będę w szpitalu to powiem. Mój facet pojechał na chwile do pracy i przez 10 miał wrócić. Leżę sobie w łóżku, brzuch boli jak na okres do tego bóle krzyżowe i skurcze średnio co 6 minut. Właśnie jak miałam skurcz to akurat przy tym były te bóle krzyżowe. Pomyślałam sobie, że to może jeszcze nie to bo nie boli aż tak. Przyjeżdżamy na IP a lekarz mi mówi, że mam 4 cm rozwarcia. Zabrali mnie na porodowke, kazali chodzić, prysznic i skakanie na piłce. Później z bolu jedynie co umiałam to przybrać pozycję pół siedząca. Na 7 cm rozwarcia odeszło trochę wód (ok 14.25 , później 8 cm i coraz większy ból. O 15. 20 bóle parę i wtedy myślałam, że umrę z bólu. A o 16. 47 urodziła się Maja. Dla mnie to był ból nie do opisania. Nigdy więcej mimo że mam cudowna córeczkę.