Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Sandra26 u mnie cellulit bije wszelkie rekordy! Jak rano siadam na łóżku to własnych nóg nie poznaje, niedość ze pełno odgniotów po prześcieradle czy kołdrze (strasznie mi sie każda nierówność odganiata- teraz dopiero rozumiem co czuła 'księżniczka na ziarnku grochu' ;) ) to dodatkowo nie mam ud tylko megastyczny kalafior :/ juz nie wiem co ubierać zeby ludzi nie straszyć - wygodne leginsy dawno do szafy włożyłam i jedynie jeansy ciążowe dają radę ale długo w nich nie umiem wytrzymać bo za wygodne to juz nie sa...

http://fajnamama.pl/suwaczki/6ag3zub.png

Ja ogólnie przytyłam 10 kg do tej pory i to tylko na brzuchu :/ poza tym to nic się nie zmieniło i tak się już cieszyłam że ani rozstępów ani nic a tu wstaje pewno ranka a rozstępy przez jedną noc dosłownie wyskoczyły i mam ich pełno :/ okropne i czerwone :( no ale co zrobić dziewczyny tak to już musi być :/ brzuch poprostu mi pęka bo już czuje jak bym nie miała tam miejsca :( a jak się napnie to już wogóle się ruszyć nie umiem :/

http://fajnamama.pl/suwaczki/mjew10n.png

CZESC DZIEWCZYNY :) :) :)

PRZECZYTAŁAM PRAWIE WSZYSTKO-OK 10 STRON BO mnie trochę nie było.
Mi się nic nie chcę oprócz jedzenia oczywiście,miałąm ostatnio taki dzień,że zbierało mnie na wymioty to nie jadłam za dużo ale tak to nie narzekam na apetyt:)
co do cellulitu i rozstepów to Ja juz wczesniej pisałam cellulit mam okropny,rozstępó jak narazie nie mam.Smaruje tołpą olejkiem na rozstępy wieczorem a rano masłem kakaowym ziaji.Wcześniej oliwka dla dzieci i palmersem...a przed ciąża peelingi 2 razy w tyg i smarowanie też tylko,że 1 dziennie.Mam nadzieje,że mi nie wyjdą.Po ciąży też smarowanie 2 razy dziennie bedzie grane...
Powiem wam-napisze szczerze,że Ja wyglądam tak okropnie,że jak się oglądam w lusterku to się zastanawiam jakim cudem można tak się spaść najwięcej ważylam 55kg w życiu przy wzroście 163cm i sporym biuscie wiec nie było zle./A teraz tak nie dość,że wyglądam jak orka,w nic się nie mieszcze,na leginsy wymiotuje bo nosze je cała ciąże to jeszcze strach o poród,zdrowie dziecka jakieś kolatania serca ,cuuuuuuda się dzieją.
Moja mała zmienia pozycje ,nie ułożyla sie głową w dół.
Ogólnie narzekam własnie cały czas jak i teraz hahaha straszna baba ze mnie jest...Chcę urodzic i narzekam a powinnam czekac jak najdłużej żeby dobrze było dla dzidzi juz myslę,że matka ze mnie zła jest ale się męcze oooooooo włąsnie piszę a mała co robi?tak się wypieła,żę brzuch zaraz mi pęknie po prawej stronie :)

POZDRAWIAM WAS DZIEWCZYNY,ŻYCZĘ WAM DUUUUUUUŻO SIŁY,ZDROWIA I PIĘKNYCH ZDROWYCH MALUCHÓW!!!!NIE WIEM KIEDY ZAJRZĘ BO JUZ POMAŁU TO ZAŁATWIAM -W MYŚLACH I PRZYGOTOWUJE PAPIERY DO NR PESEL,AKTU URODZENIA ITP...SAMA BD TO ZAŁATWIAŁA PO A MAM NA TO TYLKO 2 TYG.....
BUUUUUUUUUUZIAKI

ale się uśmiałam czytając Wasze wpisy :D :D :D
U mnie nogi tak samo jak "kalafiory", oprócz tego to stopy tak popuchnięte, że gdyby jeszcze były owłosione to wyglądałyby jak hobbitów :D ręce również spuchnięte aż nadgarski bolą...
a rozstępy, mimo że smaruje Palmersem, to zrobiły mi się między brzuchem a "boczkami".
Ogólnie strach przed porodem bierze górę... boję się że nie dam rady... oprócz tego ostatnio na wizycie lekarz określił położenie łożyska jako "przodujące". Trochę czytałam o tym i 2/3 porodów z łożyskiem przodującym kończy się cc, a ja chcę mimo strachu sn :/

ewcia3005 ja mam mnóstwo pieprzyków. Zawsze miałam dużo, ale teraz robią się w zastraszającym tempie. I ogólnie mam brzydką cerę- w ostatnim miesiącu się popsuła, mnóstwo przebarwień. Na piersiach jakieś takie pryszczyki powstały.

No i tak jak u ENG mały się wierci i kręci w tę i tamtą stronę, napina na tysiące sposobów. Znów się ułożył po kozacku. Jak nic zafunduje matce prucie...

http://fajnamama.pl/suwaczki/6toabre.png

Ewcia raczej bedziesz musiala sie w piatek pofatygowac po l4, bynajmniej umojego gin tak jest.

A co do wygladu.. to ani nie mowcie, ja tam w niczym lepsza nie jestem, cellulit.. rozstep jeden niby ale od pepka w gore.., przebarwienia? A i owszem.. +19 kg, chodze jak pingwin, wlasciwie bujam sie, tylko w zwolnionym tempie.. jak sie poloze to tylko wyciag by pomogl wstac.. krotko mowiac tragedia. Dzisiaj zaszlam odebrac wyniki na gbs to zasapalam sie jak nosorozec (przeszlam tylko parking i pokonalam kilka schodow). Brzuch mam wiecznie napiety, a do tego wszystkiego moj maz mysli, ze przesadzam z tymi narzekaniami, ze az tak ciezko to chyba nie jest. Ehh

chelsea29
niech mi ktoś wytłumaczy co jest z tymi przesądami z kupnem łóżeczek lub wózków przed porodem moja rodzinka mi cały czas wciska ten tekst

My łóżeczko kupiliśmy juz w styczniu. A wózek ok 3 tyg temu. Jakoś nie wierzę w te wszystkie przesady. Jakbym miała czekać z tym wszystkim do ostatniej chwili to chyba bym się zajechala :D

Angela o kg to Ty mi też nie mów... przy wzroście 163 cm ważę juz 66 kg (15 na plusie)...chociaż sorry właśnie jem marsa wiec pewnie już przynajmniej 67 :D