Skocz do zawartości
Forum

Marcòweczki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Wadera - koleżanka w trzeciej ciąży spała właśnie na półsiedząco... niestety nie znam żadnych metod na zgagę, pogadaj z lekarzem może.

Ola - normalne :) Trzeba tylko pilnować, czy ruchy są. U mnie też czasem młody daje w kość cały dzień, a innym razem prawie wcale nie czuję, muszę się przysłuchiwać aż.

Żyję :)
Włączył mi się ostatnio ,,mały głód" i bym jadła, jadła, jadła... :)
Poszukuję też w międzyczasie używanej chusty do noszenia malucha w niebieskiej kolorystyce (ale żeby małżonek też się nie wstydził ubrać:)) A niektóre wzory są takie śliczne, tylko cena, hm...

Powiedzcie jak to jest u Was z ubraniami ciążowymi? Ja się przestaję w cokolwiek mieścić i chodzę w dwóch parach spodni z gumką na zmianę, a i tak zaczynają cisnąć :) No a sklepy dla ciężarnych to bym nazwała ,,luksusowe" raczej :) Jak sobie radzicie?

Hej dziewczyny, ja też jem dużo a zwłaszcza popołudniu to wtedy mam wrażenie ,że mój żołądek jest bez dna :P
Co do ciuchów ja mam 2 pary spodni z szerokim pasem i 3 pary leginsów ocieplanych na szczęście mieszczę się jeszcze w to :)
Ale za to mam problem z kurtką bo nie mogę nic znaleść dla siebie bo boję się ,że tą którą nosze teraz zaraz nie zapne przez brzuszek.

Zuzanna jest już z nami :)

Hej Olka1986, miło, że dołączasz :)

Sznuróffka - mnie się też ,,ssanie" włącza na wieczór ;) No i drżę też w obawie, kiedy nastąpi ten dzień gdy ostatecznie nie zapnę się w kurtkę... na razie coraz trudniej zmieścić pod nią jakiś grubszy sweter. A muszę mieć taką co mi pupę zasłania, bo się boję przeziębić, no i buty... nie wiedziałam, że te ze sznurówkami są takie upierdliwe :)

Ola - a który dokładnie tydzień jesteś? I czy to jest tydzień z USG czy miesiączki? (bardziej dokładny powinien być usg). Ja kończę 23 tydzień dziś, a ruchy czuję od około 1 listopada. Na początku było dziwnie, bo coś mi ,,przeskoczyło" w brzuchu przy zginaniu się, potem czułam lekkie kopniaczki wieczorem po położeniu się, ale raz było ich więcej, raz takie słabe pojedyncze.
Obecnie mały się rozhulał na całego, ale to chyba po tatusiu tak ma ;) Czuję mocne kopniaki jak się obudzę i jeszcze leżę i zacznę głośno mówić, wieczorem po kolacji i właśnie przed pójściem spać. Albo jak zjem coś słodkiego to też sporadycznie coś kopnie.

Generalnie to czuję tylko jak leżę lub siedzę, jak się ruszam to jest cisza. Może się po prostu dużo krzątasz i dziecko jest cały czas ululane? Bo ja to dużo leniuchuję, dlatego mój nadrabia :)

Ha, ha, ha - dziewczyny a ja muszę patrzeć w lustro, bo pilnuję czy mi się gdzieś nowe rozstępy nie robią ;)
Tak smarowałam uporczywie brzuch, a one mi się cholery zaczęły pajęczynką wokół brodawek na piersiach robić :/

W lustrze wyglądam jeszcze nieźle, widać, ze brzuch odstaje... ale jak ubiorę sweter to wyglądam po prostu jakbym była gruba, a nie w ciąży, bo się wszystko zlewa :P

ola12
Witaj olka1986:-) wlasnie u Mnie problem polega na tym ze sporadycznie czuje ruchy i zaczyna mnie to martwic a wizyta dopierio za 3 tygodnir

Nie martw sie dzieci maja takie dni,ze sa bardzo malo ruchliwe.Jak jestem duzo w ruchu to czuje niewiele ruchow.W dodatku zauwazylam,ze gdy jem kwasne potrawy,to dziecko jest malo ruchliwe.Prawie wcale sie nie
rusza.Jak jem slodkie potrawy,duzo wypoczywam dziecko prawie caly czas daje znac ,ze jest.Jestem w 24 tygodniu

Cześć Dziewczyny, ja znów tylko z wtrąceniem redakcyjnym: komunikat od redakcji, kolejne zmiany na forum:
Witam,
przedstawiamy kolejną propozycję zmian na naszym forum. Chcielibyśmy zebrać fora "Bazarek", "Polecam, odradzam", "Katalog produktów", "Prezenty i pomysły" oraz "Zakupy" w jedną kategorię. Forum "Sprzedam" zostało by przeniesione w całości, a pozostałe fora z kategorii "Bazarek" zamienione w wątki.
Do końca tygodnia czekamy na Wasze opinie.

tu wpisujecie sugestie: http://forum.parenting.pl
/komunikaty/3150385,zmiany-na-parentingu,2
pozdrawiam:)