Skocz do zawartości
Forum

Marcòweczki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Tez jestem za zimnym chowem :) Jak jest cieplo to ubieram malemu body, spodenki i skarpety cienkie. Wczoraj musialam mu zalozyc czape, bo wialo mocno, a my przerzucilismy sie na spacerowke, bo za 2 tygodnie jedziemy do Polski i chcialam sprawdzic jaka jest i jak maly bedzie reagowal :) podoba sie ;) oparcie mozemy znizyc wystarczajaco nisko, wiec sie juz nie wracalismy do gondoli :) i spacer wreszcie moze byc dluzszy niz 30 minut :)

Z tym karmieniem to faceci tak smiesznie mysla. Bo im sie wydaje, ze jak ich kobieta bedzie karmila piersia w miejscu publicznym to od razu wszyscy faceci beda sie gapic i pewnie zobacza te piersi. Moj to nawet na poczatku prosil, zebym przy szwagrze nie karmilam, troche mu wytlumaczylam, ze nie bede dziecka glodowac, bo akurat szwagier jest, ale poszlismy na kompromis i zaslaniam sie wtedy, zeby przypadkiem nic nie bylo widac :p

Fajowo wygląda ;)

Właśnie była u mnie położna środowiskowa i rozmawiałyśmy o zimnym chowie. Opowiedziałam jej, jak moja mama wsadziła dziecko w śiochach pod kołdrę a wychowała naszą trójkę. Kobietka mi powiedziała, że to wszystko zależy od przyzwyczajania dziecka. Jak ktoś ubiera na cebule za młodu to później też mu będzie wiecznie zimno. Pytała się mnie czy mam jakieś pytania a ja mówię, że raczej nie. A ona, że rodzice w tych czasach są bardzo doedukowani ;) Ona pracuje 31 lat i teraz na prawdę rodzice mają wiedzę.

Moja ostatnio się kręci. Na materacyku położe ją na wznak a ona za chwile już w poprzek. A dziś nad ranem spała ze nami i też karmiłam ją i zasnęłam, obudziałm się bo coś mnie szturcha po żebrach a to niunia między nami w poprzek leży. Tatuś prawie w ściane ja spadam z łóżka a królewna rozwalona i się śmieje ;) Już się nie mogę doczekać jak nas będzie świadomie zaczepiać, żeby nas zbudzić ;)

Mamuska - co się dziś nie odzywasz?:)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ckrhm5qwq1ckc.png

Tak ubierac dzieci, masakra moja chodzi w bodach na krotki rekaw golw nogi i pampek zawsze lekko wyataje . Czasem opaska na uszka ale jak jest w wozku to nic nie ma ;) a przykrywam ja pielusza twtrowa tylko jak spi zalezy .

Haha moja jak zrobi kupe to tez cisza spokoj i patrzy na mame "mamo to nie ja ,sluchaj napraawde nie ja " jest taka slodka wtedy .

Ale upal masakra . ;) ubranko super tez chcialam kupic ale nie bylo rozmiaru ;(

Ja tak bez osobowo pose bo czytam ale czasem nie odpisune nie mam czasu , ciagle podworku no i brat moj przyjechal ;)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21243http://www.suwaczki.com/tickers/x7g1egz2xvcderxt.png[url=]

Hej!
Dla mnie karmienie piersia to duma,zaledwie 8% kobiet w polsce karmi piersia i nigdy w zyciu nie zamienilabym tego na butle no chyba,ze nie moglabym karmic piersia.a czy mleko sztuczne tyle kosztuje ze kogos by nie bylo stac na nie.
Ja mojego malego tez wczesniej ubieralam grubiej bo nie wiedziałam jak mam go ubrac ale widzialam jak inne mamy ubieraja i teraz tez zakladam bluzeczke z krótkim rekawem i krotkie spodenki ale z czapeczki raczej nie zrezygnuje,musi miec zalozona:)
Rerenata super maluszek Twoj wyglada,moj maly tez jeszcze troche i nie bedzie sie miescil w gondoli:)
Antjee przykro mi z powodu tych ciuszkow,tez bym sie wkurzyla:/
A u nas dzis slonecznie ale wietrznie,no ale dwa spacerki zaliczone:)

Antje mam takie samo wdzianko jak Ty tylko różowe ( środkowe zdjęcie). Śliczna dziewczyneczka. Chyba jakaś długa jest, prawda?
My już o 6 nie śpimy bo przecież kupa była ;) Ja chyba zaraz się ogarnę i może jakiś wczesny spacer bo później to nie ma co nosa wystawiać. Mam ochotę wybrać się do Tesco zobaczyć body. Bo wczoraj w ciuchci nic nie było ;(
U nas pogoda wczoraj na spacerze była wietrzna. Niby słońce ale zimny wiatr. Później już paliło i nie wychodziłyśmy. A dziś i jutro to będzie masakr. A my jutro badanie bioderek w szpitalu. Myśle, że dwa usg w ciągu tyg to nie problem?

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ckrhm5qwq1ckc.png

Mysle ze nie zaszkodzi drugie usg bo niby czemu ? Lepiej sprawdzic ;)

U nas od wczoraj goraco a ja w ten najwiekszy upal musialam zalatwiac sprawy;( jakis koszmar ;(

Tez jestem za piersia i nie zrezygnuje z niej sama;) czasem niestety dam butle ale to nie zmienia faktu ze karmie piersia. Mysle ze te mleka niektore sa drogie ale bebiko jest po 15 zl najtansze tylko np dla oaob ktore karmia tylko nim a maja problemy z kasa ro i to bedzie za drogie . Minimum dwa razy w tygodniu neda musieli je kupowac . Ogolnie uwazam ze wszystkie artykuly dla dzieci powinny byc tansze.

U nas dzisiaj mega sloneczny dzien , na 9;40 ide z wynikami to moze odrazu z Wika gdzies pojdziemy taki przyspiessony spacer ;)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21243http://www.suwaczki.com/tickers/x7g1egz2xvcderxt.png[url=]

Moze faktycznie mm nie jest tanie i nie kazdego jest stac na nie,ale nie oznacza to ze karmienie piersia jest dla osob ktore nie maja kasy:/Ja w moim otoczeniu nigdy nie spotkalam sie z taka opinia,wszyscy sie ciesza i gratuluja, ze udalo mi sie karmic piersia.
Mamuskaa tez uwazam.ze rzeczy dla dzieci powinny byc tansze.
A u nas pogoda taka jak wczoraj,slonecznie ale chlodny wiatr jest.
Miłego dzionka:)

Kasia Nie chyba jakoś.bardzo długa nie jest ma ok 64cm.
U nas był skwar, wyszłam o 18 dopiero i się spociłam. Dziś to samo ale wybieram sie na wieś, starszy synek pokąpie się w baseniku a malutka pośpi może. Wiadomo że nie na słońcu ale u rodziców mam taki korytarz że tam zawsze chłod panuje. U mnie zas duszno i gorąco.
Ja mieszkam przy granicy z Niemcami i u nas w sklepach czy na ryneczku rzeczy są mega drogie, ubranka, kosmetyki, jak kupować to tylko w wielkich marketach. Co najlepsze nieraz taniej jest u niemca i oplaca się iść tam. Nawet najtańsze body w wielopakach są świetna jakościowo a i słoiczki też wychodzą taniej.
Moj synek był od początku na mm. Nie powiem, wydalam kupę kasy, a były to czasy kiedy bebiko kosztowalo 8,99 zl ;-) teraz jak zobaczyła cenę to się przeraziłam. Teraz nie kupuje mm ale wydaje pewnie wiecej niż wtedy, lepsze kosmetyki, dużo droższe szczepionki, pampry też lepsze, ale planowałam dzeci i dla nich kase mam.
Mam tylko żal do PZU, przystąpiłam do grupowego ubez. jak postamowilam zajsc w ciaze. Zaszlam bardzo szybko a w ubez. Jest karencja 9 mcy. I wiecie co?. Mala przyszla na swiat o 1 dzien za szybko. Nie dostalam ani za urodzenie, ani za pobyt w szpitalu. Bu :-( nie ukrywam ze zglosilam sie tam tylko pod tym kontem. Zawsze zal mi bylo odprowadzuc skladke 70 zl z mojej marnwj wyplaciny :-(

http://fajnamama.pl/suwaczki/xl0y2rx.png