Skocz do zawartości
Forum

Marcòweczki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Mamuska - mialam tak wczesniebo mialam bardzo duze parcie na dol na odbyt i krocze adawali mi czopki i lewatywe i wykluczyli parcie z powodu braku wyprozniania wiec musieli mnie zbadac. Ale ja po prostu bardzo popekalam i ciagnely mbie szwy ...
Moja dzis nad ranem zwymiotowala i od paru dni od czasu do czasu ulewa.

U nas plan na chrzciny jest czerwiec, lipiec bo spotkania z ksiedzem mamy przed chrzcinami

Natalia - moze podnos małą do odbicia i potem znowu przystawiaj do cyca, ja tak robie jak słysze ze Bruno sie powietrza nałykał, bo inaczej to sie wierci i krzyczy a w brzuchu impreza bąbelkowa, moze tez jesz cos co córka nie trawi lub ma z tym problem , po kupce to widac tez

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlanlifo5t2r87.png

Mamuska - nie przejmuj się datą chrzcin ważne, że będą :) znam kolegę który chrzcił dwie córki naraz jedna 5 lat druga 3 :)
Dupka odparzona dalej jest niestety ale walczymy dalej i się nie poddajemy, maści już kupa kupiona i chyba zaraz pojadę po następną, używamy tylko oryginalnych pampersów ale to też nic nie daje. Doktorka mówiła, żebyśmy przerzucili się na tetrę ale ja sobie tego nie wyobrażam więc dużo wietrzymy pupkę. Co do karmienia i spania to po 4 tyg w miarę tryb życia regularny. Noce są bardziej regularne bo pobudka w okolicach północy i druga w okolicach 3 i tylko pół godziny karmię w nocy i dalej spanie oczywiście plus zmiana pieluch przed karmieniem. Co do dnia to niunia już o wiele mniej śpi niż wcześniej, coraz bardziej ciekawa świata. Co do kąpania to my kąpiemy codziennie. Ale od niedawna dopiero, bo wcześniej z tym gipsem kąpiel przypominała pole bitwy więc kąpaliśmy co drugi dzień.
Co do chrzcin to planujemy na koniec maja.

Kasia Nie - hehe . No ja bym ochrzcila wczesniek , tylko mama chrzestna jest w ciazy a jest przesad ze nie powinna podawac dziecka do chrztu. Stare zabobony ale chyba w to wierza i zapytali czy nie mozemy po wakacjach wtedy moze zrobimy nawet podwojne chrzciny my i siostra partnera hehe ;)
Dokladnie w dzien juz mniej spi niz e nocy gaworzy caly dzien , ciagle na cos patrzy . Z nami rozmawia po swojemu dokucza rodzicom hehe . ;) czasami fajnie jej sie przysnie to spi ile tylko da rade. Ale czasami ja budze bo przekladam ja z boczku na boczek zeby nie zdretwiala i podobno zeby glowke miala dobrze uformowana ;) tak tesciowa mowila . Moja mama zato nie pzekladala a glowy mamy ladne ;) nasza zaczela sie odparzac powoli ale nie jest zle , smarujemy sudocremem wietrzymy , ladnie duoke zawsze wymyjemy , Wiki chyba lubi jak jej sie myje tylek i miejsca intymne bo sie az rozkracza jak jej tam wods polewam i myje ;) hehe smieje sie z partnerem ze lubi jak jej sie kolo tylka robi ;) w nocy karmienie jest raz ostatnio zazwyczaj budzi sie po 1 ale na chwilke wtedy nie je tylko zaraz zasypia a na jedzenie budzi sie po 4 , pare godzinek zawsze nie je i budzi sie i przebieranie , karmienie czasami juz nie jest spiaca , albo zasnie na chwile . Ale za to w dzien nadrabia jedzonkiem pelne posilki dlusze je co 3-4 h ale np po godzinie chce jeszcze troszke pociumac przy cycu , wezmie do buzi i w sumie chwilke pociumka i spi tak do nastepnego karmienia ;) zastanawiam sie wlasnie co do tych kapieli czy nie zaczac codziennie robi sie powoli cieplo , bardziej sie bedzie pocic itp .zobaczymy . Mam nadzieje ze nie robie zle i to ze w dzien godziny karmienia sa mniej uregulowane to w niczym nie przeszkadza

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21243http://www.suwaczki.com/tickers/x7g1egz2xvcderxt.png[url=]

My chrzcimy 21 czerwca :)
Moja Olivcia z dnia na dzień jest coraz gorsza ma 5 tygodni a spokojnie nie po leży w dzień albo przy cycku albo placze i nosze ją na rękach i kołysze to zasypia czasami śpi tylko na rekach czasami uda mi sie ja odłożyć i wtedy po spi dłużej.Wieczory sa tragiczne bo musi swoje od płakać :( i wtedy ani cycka ani ręce nie ratują tylko jest płacz :( nie wiem czemu bo pruka i kupe robi codziennie a wieczór to normalka że po plakac musi,noce są różne raz spi i wstanie raz lub dwa w tak jak dzis np.kfękała i sie wyciagala juz od 1 co chwile....niewiem co robić jak to jakos wszystko unormować.. a jak u Was wyglada dzien co robia dzieciaczki czy tylko moja jest taka maruda....

Hej mamusie :)
Moja córcia już też jest co raz bardziej wymagająca i nie mam czasu pisać (a czasem nawet zjeść), ale wszystko czytam na bieżąco. Gdybym jeszcze miała męża na miejscu... no ale muszę sobie jakoś radzić sama. W każdym razie lubi być marudna i powymuszać na mnie płaczem, żeby ją ponosić i potulić.
Teta ja ostatnio zabawiam moją córcię grzechotką. Jak się uda to z godzinę poleży i obserwuje po kolei wszystkie zabawki grzechotki itp. A jak jej się znudzi to niestety muszę trochę ponosić, pokazywać trochę "świata".
U nas też co chwila jakieś wypryski na buzi. Spróbuję, czy odstawienie oliwki podziała ;) Ja od początku kąpię codziennie, tak poleciła położna, żeby wprowadzić ład i porządek zawczasu. A szczerze, to codziennie zbiera się trochę tego brudu na karku, pod paszkami itp.
A na odparzenia u mnie świetnie się sprawdził Kojący krem przeciw odparzeniom z Nivei. W ogóle przerzucamy się już na pampersy rozmiar 2, bo więcej pomieszczą :D
A co do chrzcin, to my planujemy dopiero w sierpniu, jak mąż przyjedzie na urlop.

Dziewczyny wczoraj miałam taki stres, bo obcinałam pazurki i przy ostatnim mała się ruszyła i ją skaleczyłam :( Strasznie płakała, ale przystawiłam ją do piersi i się uspokoiła, a potem zasnęła. Paluszek owinęłam plasterkiem, żeby się bardziej nie urażała i założyłam niedrapkę, żeby nie połknęła przypadkiem plasterka. Byłam przerażona, ale najważniejsze, że zapomniała i już więcej nie płakała.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usatgf609k7s1z4.png
15.03.2015 - 3500 g i 56 cm Szczęścia :*

bubs widze ze urodzilas dzien po mnie :)
moja tak srednio patrzy jeszcze na zabawke najlepeij na rekach ale pewnie dlatego ze jest moja mama u nas i ciagle ja nosi ja niewiem jak to bedzie jak zostane sama .... :( nie bede miala kiedy do łazienki pójść ...

Teta ja czasem też nie mam kiedy pójść do wc. Raz obudziłam się rano w ubraniach z dnia poprzedniego ;)
Ja też się wkurzam, jak moja mama nas odwiedza i nosi małą. Zresztą każdy, kto przyjdzie chce sobie ponosić, a ja potem zostaję sama i np. pranie które wyprało się rano, rozwieszam wieczorem, bo trzeba dziecko ponosić...
Widzę, że każdy dzidziuś indywidualnie się rozwija. Moja Milka jeszcze się tak nie uśmiecha. Już nie mogę się doczekać kiedy zacznie, bo ma słodkie dołeczki w policzkach po mamusi :D

bubs-ja i tak Cie podziwiam i moje ukłony w Twoją strone że dajesz rade sama silna babka jestes.Ja mam męza czasami w domu bo pracuje na 24h czyli noce tez nie zawsze jest a jak wiem ze idzie do pracy to juz takiego stresa mam ze oj :( ja za bardzo sie wszystkim przejmuje :( boje sie jak mała płacze :( co sasiedzi powiedza ze tak placze i wogole.... nawet na sparec bałam sie chodzic bo co jak w wozku bedzie plakac...

Bubs - widze co polozna to inne rady .nam np polozna mowils ze nie powinno sie kapac codziennie bo sie sciers wtedy cos tam z cialka dzidzi . ;) dlatego kapalismy co drugi. Ale teraz juz cieolwj sie robi bd trzeba codziennie kapac . ;) o to widze nie jestem sama ktora chce chrzcic pozniej . ;) nie przejmuj sie czasami moze sie zdarzyc niechcaca , a masz nozyczki te zaookraglone ? A co do usmieszku pewnie niedlugo zscznie moja tez ma skodkiego dolka w policzku , a jak sie smieje to czasami nawet tak szeroko otwiera buzie i wyda z siebie dzwiek . Wtedy to az ja sie usmiecham bo to yak slodko wyglada . Najbardziej sie smieje wtedy gdy tatus do niej cos mowi gada z nia w jej jezyku Wiki wtedy jest baardzo uradowana ! Czasami smieje sie przez dluzsza chwile a nie tylko usmiecha ;)

Teta ja tez nie mam czasu czasami isc do lazienki najgorzej jak muszs isc na grubsza sprawe a wiki nie spi . Zaczyna plakac a ja akurat na kibelku. Wtedy mam strasznego stresa ze sie zapowietrzy czy cos ;( Czasami nawet ze zmeczenia zasypiam nie wykapana ;( bo oholnie caly dzien jestem w pizamie zeby latwiej bylo mi wyciagac cycka do karmienia ;)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21243http://www.suwaczki.com/tickers/x7g1egz2xvcderxt.png[url=]

Teta- a twoja dzidzia na dworzu placze ?

Tez was podziwiam ze caly czas jestescie same , ja od 15-16 mam juz partnera w domU . Ale noc to i tak jakby go nie bylo bo spi twardo a po drugie mala wstaje tylko na jedzenie i to wszystko. Wiec swietnie sobie radze z tak grzecznym dzieckiem

Wczoraj mielismy malego stresa , w sumie nawet nie malego a ogromnego Bo malutka zaczela sie nagle dlawic wlasna slina ;( nie mogla dzwieku z siebie wydostac ;( ale poklepalam po pleckach i przeszlo , ale balam sie nocy ze sie tak wydarzy a ja nie uslysze ;( juz mialam czarne mysli i zalamke ;(

Teta dzięki ;) Wychodzę z założenia, że nie ja pierwsza i nie ostatnia. A przecież dzidzia do szczęścia i przetrwania potrzebuje tylko mamy. No, ale żeby nie było tak kolorowo, to ja też jak mam już dość to męczę męża, żeby nas szybko zabrał do siebie. I też tak się przejmuję wszystkim, tzn. lekko zajęczy przez sen, a ja już podbiegam sprawdzić co się dzieje.
A z tymi spacerami, to spróbuj, bo większość dzieci lubi się wozić i zazwyczaj ładnie śpią. I sama odpoczniesz na takim spacerku. Moja córcia tylko czasem pomarudzi jak za długo wózek stoi w miejscu ;) I nie przejmuj się płaczem, bo przecież to jest mowa dziecka.

Mamuskaa mam takie cążki do paznokci dla dzieci. Na przyszłość już wiem, jak postąpić w takim przypadku. W ogóle raczej nie panikuję, tylko szybko reaguję, ale wczoraj to się nawet popłakałam razem z nią, że taką krzywdę jej wyrządziłam. Dobrze, że dzieci tak szybko się regenerują :)

Hej dziewczyny, ja też z Miko póki co sama jestem :) w nocy zawsze o tej samej porze się budzi, chyba, że go boli brzuszek to wtedy częściej, ale nie jest źle :) zauważyłam, że mój Miko polubil kąpiel dopiero jak trzymam go brzuszkiem do wody, a nie pleckami :) ma wtedy tyle radośc, plywa sobie i nie chce wychodzić z wody, a przy okazji brzuszek w cieplej wodzie zanurzony i potem śpi spokojnie :) my tez mamy takie nozyczki specjalne, ale ja obcinam zwykłym obcinaczem, bo mi tak łatwiej i szybciej :) wcześniej obcinalam mu tylko przez sen, ale teraz już nie, wystarczy przytrzymac i juz :)

Teta, płacz jest naturalny u takiego maluszka, nie możesz się tak tym przejmować, bo Twoje dziecko to wyczuwa. Czasami nie ma innej rady i chwilke poplacze, ale nic mu od tego nie będzie. Mój się drze przerazliwie przy prebieraniu i nic na to nie poradze ;) a spacery tez są dziecku potrzebne, musi się dotlenic i wtedy będzie lepiej spać :)

Mikołajek już bardzo często odwzajemnia mój uśmiech :) rano jak się obudzi to tez zawsze się uśmiecha jak nie zobaczy :D cudowne to jest :)

Karla pijesz spowrotem juz mleko ? Ja tez odstawilam, bo mala miala chrosty na brzuszku, ale po kilku dniach zeszlo, więc prawdopodobnie to byla przyczyna. Chcialabym jednak sprawdzic czy na pewno, ale jakos nie mam jeszcze odwagi :-)

Teta moja ma podobnie, w dzien grymasi a w nocy spi, tylko jestem przerazona ze przy cycu czasami sie denerwuje, ale zauwazauwazylam, ze ona jest spiaca, a zasnac nie może :-(
U nas sie sprawdzila karuzelka, patrzy na nia z zainteresowaniem i mam w koncu troche czasu na umycie sie i przygotowanie obiadu :-)
A dziewczyny jecie wszystko czy jeszcze sie ograniczacie, bo mi mowili zeby pierwszy miesiąc uwazac? I czy potrawy z grilla możemy jeść czy nie?