Skocz do zawartości
Forum

Lutówki 2015 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Chudzina - no nie wiem, ja jestem tak głęboko przekonana o tym, że to Franz Ferdinand, że w szoku jestem i na kolejne dwa tygodnie mam zawieszenie - a co jak co ale w zawieszeniu to ja nie funkcjonuję, no nie umiem. tylko głupio mi już mówić per "SYNKU" bo jak to faktycznie dziewucha to byłoby łyso nie? :D

Pasiok - no ponoć słyszy, byłam w niedzielę na meczu i było bardzo głośno jak śpiewali i cały mecz mi się kotłowało w brzuchu :)

Z tego co wiem dziecko na tym etapie rozwoju słyszy co się dzieje na zewnątrz a takż wyczuwa naszą rekę na brzuchu.

Jutro kończę 17 tydzień ciąży i mam też wizytę u lekarza. Trochę się martwię bo pobolewa mnie brzuch w dolnej części tak jakby na okres. Panikuję bo moja ciąża od początku do łatwych i lekkich nie należy. Na początek powiem, że mam mięśniaki, zaliczyłam już trzy pobyty w szpitalu. Jedna obserwacja na początku a potem plamienie w 8 tygodniu i krwawienie ze skrzepem w 10 tygodniu. Na szczęście od tej pory nic się nie dzieje ale sprawa mięśniakowata nie daje mi spokoju.

Zdaje mi się tez czuję ruchy maleństwa - takie miłe bulgotanie między pępkiem a spojeniem łonowym. Czy to jest to nie wiem ale i tak się cieszę bo do tej pory tego nie było.

http://www.suwaczki.com/tickers/2fwarjjgsc26lvn1.png

Jednej z nas chyba jakas lekarka zabronila apapu nawet? Co lekarz to inna opinia, to prawda;) jakby nie mogli tego ustalic porzadnie, bo strasza tylko ludzi

geografko - bolacy brzuszek zazwyczaj nie swiadczy o czyms zlym. Duzo sie naprzechodzilas juz.. kazda ciaza jest inna jak juz wiadomo, niektore kobiety nawet leza i krwawia tygodniami i rodza zdrowe dzieciaczki i sie wszystko uklada, w tych czasach to mozna cudowac i ze wszystkiego mozna wyjsc. Ile to juz blednych diagnoz tutaj sie nasluchalysmy?? Olaboga. Dlatego zawsze trzeba byc dobrej mysli i nie martwic sie. Takze postaraj sie tam dla nas wyluzowac:)

http://www.suwaczki.com/tickers/dxom3e5e9146gook.png

MadreA, znalazłam artykuł na temat określania płci dziecka: "Lekarz, który wykonywał pierwsze badanie powinien Panią poinformować, że zwłaszcza w przypadku rozpoznania dziewczynki, istnieje szansa, że jest to jednak chłopiec (większa niż w sytuacji odwrotnej). Jest to związane z tym, że badanie usg jest bardzo subiektywne, zależy od lekarza wykonującego i urządzenia, ale także od tego jak w danej chwili ułożone jest dziecko. Wargi sromowe dziewczynki są w tym czasie tak duże jak moszna chłopca dlatego często są mylone, zwłaszcza w przypadku, gdy niemożliwe jest uwidocznienie prącia."
Kiedy masz połówkowe? Ja 22.09 i już się nie mogę doczekać :)

Co do masażu, to mnie strasznie boli bark. Adam mi go masuje szczególnie przed snem i nawet mi to pomaga. Nie wiedziałam, że masaż może być szkodliwy. Dziś plecy też mnie bolą, a Adam na noc do pracy właśnie pojechał, a ja czasami spać z bólu nie mogę :(

http://www.suwaczki.com/tickers/relgvcqgvjw6gfpw.png

Iwcia, a Tobie znalazłam coś takiego: Krwawienie z nosa spowodowane jest przede wszystkim zwiększoną objętością krwi w organizmie kobiety. Tym samym, rozszerzają się naczynia krwionośne śluzówki nosa, co w rezultacie prowadzi do osłabienia ich ścian." Było też napisane, że krwawienie może występować, jeśli kobieta w ciąży ma zbyt wysokie ciśnienie krwi. Mi znowu od paru dni krwawią delikatnie dziąsła podczas szczotkowania zębów. To też jest normalne w ciąży :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgvcqgvjw6gfpw.png

Dobra Mateńki, uciekam spać, bo mi dziewczę domowe dziś urządziło pobudkę o 6 wczołgując się do łóżka z tekstem: ja się wyspałam, chcę pocałować brata lub siostrę po czym wykopała mnie z pościeli, podciągnęła koszulkę i zacmokała na mokro w brzuch. Śpijta dobrze, relaksujta się i śnijta dobre sny o pięknych, zdrowych dzieciach :D

Emilia mi po operacji tez wykryto endometrioze i mam przepiękną bliznę na brzuchu. Przed pierwszą ciążą faszerowali mnie hormonami przez 4 miesiące,zeby zatrzymać miesiączkę i 2 miesiące po tym zaszłam w ciążę (wcześniej sie nie staralismy). Niestety podczas badania w 10 tygodniu okazało sie, ze nie bije serduszko, zero plamień i trzeba było wyłyżeczkowac. Teraz też udało nam się szybko zaciążyc i czekam na dzidziusia :). Boję się bardzo, ale mam nadzieję, że w lutym utonę w pieluchach i będę całować te maleńkie paluszki :). Wszystkim tego życzę.
Pasiok masz jeszcze szansę na dziewczynkę bo mojemu synkowi chyba stres zjadł siusiaka bo juz 2 lekarzy powiedziało, ze dziewczynka. 15.09 mam wizyte u lekarza więc się dowiem. Mój lekarz prowadzący pod koniec 16 tygodnia powiedział, że chłopiec i nawet pokazywał nam siusiaka (oczywiście dziecka :) )
Geografka z tym, ze dzidzia czuje rękę na brzuchu to własnie zauważyłam bo jak tylko przy kopniakach przyłozę rękę to przestaje.

http://fajnamama.pl/suwaczki/o6wwphg.png

Czesc dziewczyny, od niedawna was czytam regularnie. Dzis moje zycie stracilo sens. Jestem w 18 tyg z partnerem mamy juz 1,5 roczna corke..Jakis miesiac temu nakrylam go ze pisze z kolezanka pracy od miesiaca po kilkadziesiat smsow byla awantura chcialam odejsc ale ciaza mnie zatrzymala (smsy skasowal i nie znam tresci twierdzil ze to kolezanka) Niby sie zmienil dbal o mnie ( zmienil miejsce pracy bo to byla dorywcza praca i pozwolil sprawdzac telefon). Dzis czar prysnal...wrocil pijany z pracy(mimo ze jest policjantem nigdy mu sie to nie zdarzalo) kupil mi buty i perfumy i lakier do paznokci..nie zmienilo to faktu ze bylam wkurzona a on od razu zasnal..a ja w jego torbie znalazlam stara komurke..zdziwilo mnie to wiec ja wlaczylam, a tam nr na karte i smsy swiadczace o zdradach z kilkoma dziewczynami (typu nie kupilem gumek ale zrobie ci cos innego)...Jestem tak zla i zalamana ze nie wiem co robic

Przepraszam za bledy ortograficzne ale jestem rozstrzesiona...mieszkamy w warszawie od 4 lat teraz mysle aby wrocic do rodzicow ktorzy mieszkaja 300 km od wawy ale studiuje tu zaocznie zostalo mi pol roku i ciezko z brzuchem bedzie dojezdzac...a poza tym w 2 miesiacu podjelam prace w sklepie aby bylo nam latwiej finansowo bo niedawno stracilam macierzynski a ciaza to wpadka.

Po pierwsze chudzina tak pecherz i wagina bo tam tez cos moze byc...
Po drugie madrea - to nie ma co kombinowac faktycznie bo to roznie moze byc z tymi "specjalistami". Kurs 2dniowy i certyfikat ma...
Po trzecie mialam koszmar ze stracilam ciaze... jestem roztrzesiona. Brzuch mnie pobolewa..pewnie ze stresu... i sobie wlasnie uswiadonilam ze musE juz kochac to dziecko bo ja nie wiem czy bym teraz to przetrwala jakby cos tfu tfu puk puk stalo...glupi sen:(
Po czwarte kawal ch... laura z tego faceta!!! Odchodz. Nie masz co na niego patrzec!!! Kochana to spakuj jemu walizki!!! Ty sie tulac nie bedziesz.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgej28ph6kmm4a.png