Skocz do zawartości
Forum

Lutówki 2015 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ale macie już wielkie brzuchy, pozazdrościć! U mnie dalej ani widu, ani słychu, a przed ciążą miałam płaski... teraz wygląda jak wzdęty (jak tylko coś zjem, bo z rana nadal płaski). Póki co +1kg.

Powiem Wam, że też się z facetem na użerałam w życiu... były kłótnie, zdrady (z obu stron), walki na noże, tłuczenie talerzy i szklanek, a nawet wzajemne grożenie sobie śmiercią. Ktoś by pomyślał - patologia! Człowiek, gdy jest zmęczony związkiem - drugą osobą - to na prawdę może zostać podprowadzony pod ścianę i eksplodować. Pomogły rozmowy, rozmowy, rozmowy i jeszcze raz rozmowy... i tylko chyba to zostało, żeby być ze sobą szczerymi, mówić o swoich potrzebach, pragnieniach, nawet jeśli miałyby one w jakimś stopniu zaboleć drugą połówkę.

http://lb1m.lilypie.com/A3edp1.png

Marta - wszystko fajnie, tylko ja po tym jak udało mi się schudnąć zaczęłam nosić mega obcisłe rzeczy. O ile w przypadku koszulek to wygląda spoko, bo się na brzucholu opinają to spodnie są za ciasne z każdej możliwej strony więc nawet taki patent nie wyzwoli mnie z niewoli legginsów i znienawidzonych rajstop.

Najpiękniejszy komplement - patrzę sobie z powątpiewaniem w lustro bo właśnie się wbiłam w polo w rozmiarze M i stwierdzam: gruba beka ze mnie, idiotycznie to wygląda. Na to słyszę: Synu, przyjmij do wiadomości, że mama jest trochę upośledzona przez tą ciążę, przecież to się pięknie opina i pięknie wygląda! i szeptem: zabraniam Ci tak mówić przy dziecku bo kompleksy będzie miał!

Witam kobietki!
Bardzo mało piszę na forum,ale jestem z Wami na bieżąco.
Chudzinka współczuje,że tak źle się czujesz i znosisz ciążę, ale tak jak inne dziewczyny jestem z Tobą i jestem pewna,że szczęśliwie donosisz Hanie i będziesz najszczęśliwszą MAMUŚKĄ :) co do pisania książki też jestem ZA, każda z nas przeczytałaby ją z wielkim zainteresowaniem i szukała wątku o Lutówkach 2015 :)
Jakie macie duże piękne brzuszki, aż pozazdrościć. U mnie mija 16 tyg i 2 dzień i praktycznie nie widać,że jestem w ciąży, a i przytyłam tylko jakieś 70 dag, dla mnie szok,że tak malutko. Lekarz mówi,że wszystko ok, dzidzia się rozwija prawidłowo także się nie martwię, jeszcze 5 miesięcy przede mną to brzusio będzie :)
Tak poza tym wcale nie odczuwam,że jestem w ciąży brak jakichkolwiek dolegliwości i jak Was czytam,że tak cierpicie to mi Was szkoda. Jedynie co wczoraj bolała mnie głowa ale tak mi dała popalić,że myślałam,że mózg wypłynie mi uszami z ucisku jaki czułam, pomógł sen.
Co do facetów to uważam,że należy im się często bilet w jedną stronę na księżyc.

http://www.suwaczek.pl/cache/aa64635232.png

Małżeństwem jesteśmy od 03.07.2010

O Boże, dziewczyny, jak ja niektórym zazdroszczę L4 i siedzenia w domu... szok. Osobiście nie mam chyba na nic czasu, a tak bym chciała poświęcić chociaż 1 dzien na nic-nie-robienie. Ale jak sie ma teściów pod bokiem, którzy uważają że wymyślam, przesadzam i udaje, bo przecież mi nic nie jest, a teściowa piątkę dzieci urodziła i ani razu choróbsk sobie nie wymyślała, to naprawdę motywuje to do działania... Padam na twarz.
Chudzina a ja ci trochę współczuje, to znaczy wspólczuje, ale nie ma co sie baba rozczulać ;D Baba to mocne stworzenie Boskie, pocoś się BABĄ nazywa ;) Do przodu trzeba patrzeć z głową wysoko do góry, i nie żałowac nigdy tego co było. Bo to już było, a napewno nauczyło czegoś nowego. Przez to jesteśmy silniejsze.
P.S I faktycznie, pisz książkę - poradnik dziewczyno. Zgłaszam się w kolejkę po wydanie z autografem ;)

A co do facetów.. nie są źli, tylko dziecinni. Moja mądra babcia mawia że faceta dostajesz jak kawałek gliny - jak go sobie ulepisz tak będziesz mieć. Jestem tego najlepszym przykładem, i w 100% wierze w to, że facet się może zmienić.
Mi osobiście dostał się egzemplarz skrzywdzony, który miał wszystko w D postanowił się bawic po skrzywdzeniu. Nad wyraz dojrzały jak na swój wiek. Ja w tym momencie byłam w toksycznym związku.. dosłownie. Oboje wyciągnęliśmy się z kryzysu. Postawiłam oczywisty i jak dla mnie konieczy warunek - zero picia z kolegami. Ja nie korzystam z takich swobód bo mi to do życia niepotrzebne. Czekało nas wiele nieprzyjemności - jakies głupie docinki jego głupich "kolegów", dziwne smsy od kolezanek ze mnie zdradza. Wszystko okazało się kłamstwem. Mój piotrek z dnia na dzień zrezygnował dla mnie z kolegów i picia, dzis jest grzecznym ułożonym facetem, wiem że moge na nim polegać. A pić mu nie zabraniam, raz na miesiąc z rodziną albo przy mnie - jestem w stanie mu na to pozwolić. ;)

Dzisiaj deliaktnie zwrocilam uwage swojemu na ta dziwore i zrobil tam porzadek! Jak to nie pomoze, to ja sama jej najade na chate i popamieta. A bo co?! Ciezarnej sie nie uderzy :D A bo to taka dorodna kobieta jest..

PIEKNY TEZ BRZUSZEK!!! No cudny, az zazdroszcze, ja mam zupelnie inny, Twoj taki zgrabny, naprawde.

Ja obiecuje, ze po porodze na forum bede pisac, nawet z dzieckiem przy cycku. Sa tu doswiadczone mamy, no i Wy, tez juz doswiadczone mamy w sumie i ktos musi mi tu doradzac i gdzies trzeba sie zalic, ze sie tu nie przespalo tu cos tam :P jak inaczej??

http://www.suwaczki.com/tickers/dxom3e5e9146gook.png

Madrea - no jak się opindupki nosiło to teraz tak jest, hehe ;)

Pasiok - no i brawo :)

Mój chyba zrozumiał, że przegiął wczoraj, bo tak dupsko męczy smsami od samego rana, że już powoli mam dość, hehe Tak źle i tak niedobrze ;)

Po porodzie to dopiero nam się wsparcie na forum przyda! Pewnie pytań będzie milion razy więcej niż jest obecnie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relg73sbkxm860rk.png

Anulkaaa nie słuchaj tych zabobonów :D Moja znajoma ma chłopca a w ciąży urodą nie grzeszyła :P Ja tam zmiany na twarzy nie widzę i dalej żyję nadzieją na córkę :)

Ale co do zmian i urody .. Gdzieś tam czytałam, że również zmieniają się włosy - niby, że to pięknieją i stają się mocniejsze. Ja zauważam efekt wręcz odwrotny - siano jakieś na głowie mam i wypadają, że aż strach.

http://www.suwaczek.pl/cache/dfaf8b6631.png]Tekst linka[/url]

Dodam, ze dupe to nadal mam wieksza od brzucha, na szczescie nie w tych spodniach alladynkach, bo sie nie opinaja :O strasznosci. Jeszcze tluszczyku na brzuszku mam, bo widze jak sie czasem trzesie:/ az mam czasami wrazenie, ze wszyscy mysla, ze jestem gruba a nie w ciazy. Jednak koszulka z napisem 'I'm not fat, I'm pregnant. What's yours excuse?' nie bylaby glupia :D

Gdzie takie glupoty??

Mojee włosy to koszmar i temat tabu. Byly takie dlugie, piekne i geste. Czarne do pasa i grube i mocne i w ogóle. A teraz jestem totalnie zalamana. Wypadają garściami, już mi prawie nic nie zostało, musiałam je ściąć mając tez nadzieje że bedą mniej wypadać - wszystko na marne. Macie jakieś sposoby na wypadające włosy? Bo chyba raczej skrzypo-vity nie można pić, nie?

tez niestety nie jestem zadowolona! Moze nie wypadaja, ale koncowki mam zniszczone, lamia sie itd. A podcinalam niedawno! Kiedys mialam spokoj z wloskami jakis czas, a teraz po tygodniu znowu koncowki sa do dupy.
jeszcze kupilam odzywke glisskurr na zniszczone wlosy i nie dziala;/

A co do wypadania w ogole, to na mnie podzialal capivit A+E (ale czy w ciazy mozna,nie mam pojecia!) no i zero spinania wlosow, a czesto robilam warkocz, kucyk, kok itd. I jeszcze do tego uzywalam szaponu cece of sweden przeciwko wypadaniiu, ale z odzywka (taka sama), bo bez niej wlosy byly kiepskie, nie szlo rozczesac. I przestaly wypadac:P najlepiej to dopytac o skrzyp i brac!

Ja też obcięłam włosy niedawno i też nie pomogło ;/ Obawiam się, że żadnych suplementów nam przyjmować nie można, szczególnie jeśli bierzesz jakieś witaminy dla kobiet w ciąży. Może zapytaj o to lekarza przy następnej wizycie - ja widzę się z moją położną za tydzień i mam zamiar o tym pogadać.

http://www.suwaczek.pl/cache/dfaf8b6631.png]Tekst linka[/url]