Skocz do zawartości
Forum

Skarby Styczeń 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczynki :) Jestem, przetrwałam przygotowania i samą kolację -wyszło super. Te nadziewane ziemniaki po prostu rewelacja, długo je robiłam ale warto było :) Goście zadowoleni, atmosfera też fajna bo Polacy wygrali z Rosjanami i weszli do półfinału :) Happy!! :) Ale powiem Wam, że Młody zawsze szalał na siatkówce a wczoraj cichutko, spokojniutko, dopiero, gdy mecz się skończył to się uaktywnił - pewnie nie w smak mu były te stracone 3 i 4 set :) A jak Twoje Lewel? :) Oglądaliście?
Brunetka, spokojnie, nie poddawaj się. Idź i próbuj dalej. Jeszcze kilka godzin spróbuj wyjeździć, później jeżeli uznasz, że jednak nie, to dokończysz po porodzie- może też być tak, że się średnio uczysz bo w ciąży wszystkie jesteśmy bez mózgów i skupienie ciężko nam idzie - ja się śmiało przyznaję, że zamiast mózgu mam macicę z dzieckiem :) Któraś z Was opowiadała o zdawaniu w śnieżycę - ja miałam tak samo :) też egzamin 0 7 rano i w ogóle nie padało, modliłam się o śnieg bo pomyślała sobie, że będzie łatwiej, i jak szłam do auta z egzaminatorem to zaczęło sypać. Tak konkretnie. Też miałam przypadki, że kazał mi skręcić a ja się żle na pasach ustawiłam ale mu wytłumaczyłam,że pasy są zasypane, nic nie widać :) Generalnie to instruktor i powiedział, że jak coś zrobię co mało się spodoba żeby umieć to zachowanie obronić, powiedzieć dlaczego się tak pojechało- dało efekty, zdałam :)
Kasienka9876 no to nieciekawie trafiłaś na taka stażystkę, najgorzej jest współpracować właśnie z kimś mało ambitnym, z kimś kto traktuje pracę jako zło konieczne, zwala obowiązki na innych, czeka na gotowe.. ehh ale jeszcze chwila i będziesz na wolnym :) heh, mega wstydzioch zamieszkał u Ciebie w brzuszku :) prenatalne pewnie już wyłapią kto to :) A z tą wagą to zdecydowanie musiał się pomylić bo malutko przytyłaś albo to był sarkazm? żebyś się ruszyła i trochę więcej przybrała :) co to znaczy, że się dowiedziałaś, że zaczynasz puchnąć?
Dzięki moniqqq, że podesłałaś link do tego happymum - u mnie też jest, to zajrzę bo jakąś fajną kieckę :)
oleńka, nie o wszystkim trzeba mówić rodzicom- to pewne. Im trzeba cedzić informacje, tym bardziej jak należą właśnie do takich wtrącających się, bo potem tylko gadania jest więcej niż to warte :) Kupuj sobie co chcesz i nie przejmuj się gadaniem. Co innego są dobre rady w delikatnym tonie a co innego gderanie i narzekanie.
Linda, 300km na sam ślub jechaliście wow :) nieźle. Fajny pomysł z wynajęciem tego domku :)
daguccii super, że czujesz ruchy, też mi się wydaję, że te nasze skarby lewitują tam jeszcze i w różne strony kopniaki sprzedają, dlatego raz jest lżej a raz mocno :) u mnie Młody tez ostatnio bardziej wyciszony. A z tym zębem to pojechałaś - mega! Dzielna z Ciebie kobić :) ja nawet nie idę teraz do dentala (oprócz ortodonty) bo jeszcze się okaże, że coś muszę a bez znieczulenia nie dam rady. Brrr.

Dostałam wczoraj pierwsze pieniądze z zusu - nareszcie :) będzie na waciki :) Nie rozumiem trochę jak oni to wypłacają: czy za miesiąc kalendarzowy czy za miesiąc zwolnienia? Orientujecie się może?
Marti dawaj przepis na zupkę :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5ezp03lg0i.png

Dzień dobry Dziewczynki! Wpadłam tu przelotem między zakupami a rowerem. Co tu dziś tak cicho? Jak humorki, pogoda i brykające bobasy? Ja przed chwilą wciągnęłam gorącą bułeczkę prosto z piekarni, na której masełko się roztapiało - będę gruba:) Gdzie obiecane fotki brzuchów ja się pytam? Dziś wyczytałam w asystencie ciążowym co go mam w komórce że zaczynam ostatni tydzień 2 trymestru dziś... czy to możliwe, że za tydzień zapuka juz 3 trymestr?!?! Zgroza :)

Hej dziewcyzny, wczoraj kolezanka wyciągnęła mnie za spacer po naszej Piotrkowskiej. Przesżłam ją dwa razy, po powrocie do domu czułam się fatalnie. Spałam prawie 4h brzuch mnie masakrycznie ciągnął nie mówiąc o kręgosłupie. Masakra. Wystarczył tydzień bez spacerów a moja kondycja siadła. Muszę jakoś znaleźć czas na aktywność bo za miesiąc będę miała problem z ruszeniem się z kanapy xD Dzisiaj o 16:15 mam wizytę (huuuurrrraaaa!) Nie mogę się doczekać.. Wczoraj odebrałam wyniki krwi, kilka pozycji mam nie w normach, zobaczymy co na to doktórka :) Mam nadzieję że w weekend wybierzdmy się do ikei po meble dla Tymka. Zobaczymy, wszystko zależy oczywiście od pieniędzy. No a poza tym mały wariuje, mam wrażenie że jego ruchy są jakby bardzie przemyślane:D tzn jak Łukasz stuka w brzuch to o ile nie śpi, zawsze odkopuje :) A wczoraj jak mu się znudziło to się odwrócił i wypiął na tatę xD No i już definitywnie zdecydowalismy się na imię:)
Marti to niesamowitę, ja się pytam kiedy ten czas zleciał?!?!?!
Marlenek, mój synek wczoraj dawał popis na mecz ale On zawsze się uaktywnia ok 22 :) Także od połowy 3 seta było szaleśntwo. Chyba próbował zmotywować naszych :)
Oleńska gratuluję zaręczyn!!
Brunetka, nie poddawaj się, wyjeżdzij te swoje godziny po 30 będziesz kombinować co dalej. Szkdoa że nie jesteś z Radomia, dałabym Ci namiary na rewelacyjną szkołe, prowadzi ją mój wujek. Niewielkim kosztem by Cię do egzaminu w trymiga przygotował.
Anetterainbow uważaj i nie przemęczaj się przy tym remoncie
AniaLee co sie dzieję, czemu wcale si nie odzywasz?

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yi09kybmqwlya.png

Dziewczynki dziękuję za wsparcie ;) rzeczywiście lepiej jak będę mniej mówić mamuśce co kupuję i za co :D
Jeśli chodzi o zwolnienia to nie mam pojęcia jak oni to wypłacają, ja nadal nie dostałam kasy za zwolnienie a jestem na nim od 17 lipca, gdyż moja firma nadal nie odesłała do Zusu druku Z3 ;) jak dostałam 10 sierpnia kasę za lipiec, tzn wypłatę za przepracowane dni w lipcu, gdyż mi za zwolnienie od początku płaci zus tak do tej pory nic mi nie wpłynęło. Byłam w agencji, zrobiłam awanturkę tydzień temu, a wczoraj doszło mi pismo z zusu, że wysłali do agencji ponaglenie i mają 7 dni na dostarczenie dokumentów, więc mam nadzieję, że w końcu dostanę jakieś pieniążki, bo ile można czekać, jak tu wydatków masa. Nie wiem jak oni wysyłają te zwolnienia i czemu moje zostało pominięte, skoro moja bratowa poszła na zwolnienie z tej samej firmy 3 dni wcześniej i już dawno dostała kasę. Dzwoniłam dziś do brata poinformować go o ślubie i mówił, że załatwił mi kolejne ciuszki od koleżanki, która urodziła córkę w lutym tego roku, więc muszę po nie jechać :) na pewno się przydadzą ;)
Linda na pewno Twoja synowa będzie tak samo mówiła o swej teściowej jak ja ;) trzeba tylko pójść na kompromis czasem, a nie jak moja mamusia się wszystkiego czepiać. Teściowa nawet chciała nam odstąpić swój pokój bo jest większy byśmy mieli więcej miejsca z dzieckiem i ogólnie zawsze jest pomocna i nie krytykuje a to bardzo ważne dla nas w tej sytuacji ;) sama wybrałam mieszkanie z teściami niż z rodzicami, więc coś musi w tym być. ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9io4pz9j04gug.png

marlenek no masz rację z tym brakiem mózgu. :) Ja jestem bardzo rozkojarzona w ciąży i dla mnie głupie skrzyżowanie robi się wielkim problemem nagle. W ciąży nie umiem szybko myśleć- naprawdę. Nawet coś tam mojego ginekologa się pytałam, on powiedział, że progesteron w ciąży fajnie działa na ciąże, natomiast upośledza spostrzegawczość, szybkość reakcji. Więc coś w tym musi być.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5ejvfr8jg4.png

Słuchajcie właśnie dzwonili i odwołali mi jazdy- w sumie się cieszę, bo dziś miałam jeździć znowu z innym instruktorem, a tak umówię się po niedzieli do mojej instruktor i nie dam się już wrobić w innych :) Nawet się zastanawiałam, czy nie odwołać sama, ale szkoda by było bo odwołane jazdy w nieodpowiednim terminie przepadają. No nic to dziś mam luz :)

http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5ejvfr8jg4.png

Dobra,zaczynam jeszcze raz :) brunetka nie ma nic gorszego na jezdzie jak co chwilę inny instruktor, miałam to samo, moje poczatki były super póki jezdzilam z jednym facetem, a później jak za każdym razem z kims innym było fatalnie i zrazilam się do nauki i auta, ale Ty się nie poddawaj, bo to sama wygoda mieć prawko i autko, już Ci zazdroszczę :)

Odnośnie roztargnienia, przemyślenia i ciazowego braku mozgu to ostatnio kumpela pytała się od ktorej pobierają krew w laboratorium, powiedziałam że od 7 i że jak chcę zdążyć na 8 Do pracy, lepiej żeby była już o 6.30, bo o tej już ludzie sie zbierają. Okazało sie, że otwierają od 8. A najlepsze jest to ze ostatnim razem ktoś mi powiedział że przyjmują od 7 i czekałam pod drzwiami godzinę, bo przyszłam o tej 6.30 :D olsnilo mnie dopiero po fakcie, ale było mi głupio, ale dobrze, że trafiło na moją przyjaciółkę :) biedna, ledwo zdążyła na tą 8 ;)

marti a Ty znowu na rowerze szlejesz, taka leniwa jak teraz to ja nigdy nie bylam :D spacer mnie męczy a rower? Podziwiam :)

Olenka mam nadzieje, że wszystko ułoży się po Twojej myśli! Pamietaj, że to Wasz dzień!

3 sweterki sa chyba na 0-3m i 3 na 3-6 i też jestem zakochana w bodziakach :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relganliyb0uls1e.png

Właśnie wróciłam od lekarza. Nasz synek jest prześliczny! I przede wszystkim zdrowy, waży 635g i jest obrócony główką do dołu. Pani doktor mówiła że jeszcze pewnie ze 100 razy się przekręci :) wywijał sobie łapkami w najlepsze :) Jego stopa ma ponad 4 cm długości :D Nie mogliśmy go zmierzyć całego bo się za mocno kręcił. Następne usg dopiero w połowie października. Z morfologii wynika że mam delikatne braki w żelazie, no i mam brać jakiś specjalny suplement na to. Do tego luteina, spazmolina, suplementy diety, które brałam do tej pory. Robi się z tego niezła lista. No ale jak trzeba to trzeba.
Kamiol piękne te ubranka!
Ciekawe co ta AnnaLee wymyśliła, mam nadzieje że na prawdę skręca meble czy nawet buduje nowy dom, tylko żeby było wszystko w porządku.
Uciekam na obiadek, jesteśmy głodni jak nie wiem co.
Buziaki dziewczyny!

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yi09kybmqwlya.png

marlenek lekarz mi powiedział że widzi że puchne po twarzy itd i że moje drętwienie palcy i ból kolan też jest przez to spowodowane:( powiedział że teraz będziemy się spotykać co 3 tyg a nie co 4 bo jego zdaniem to za długo. Qrde skoro już teraz zaczynam mieć takie problemy to co dopiero będzie później;/
kamiol ciuszki boskie naprawdę są mega:)

Przyznam się że mój mózg również ma wakacje

http://www.suwaczki.com/tickers/82do2n0a000l7t0v.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/rsma6zl.png

Haha, mam nadzieje, ze macie racje co do AnnaLee! Napewno Robert kupil dzialke i przyszla mama stawia wlasnie fundamenty.
Ja to dzisiaj bardzo dziwnie sie czuje, w glowie mi sie kreci. No nic, 2 paczki i 2h drzemki troche pomogly ;)
styczniowa ania jaki duzy bobas juz!!! Super !
kamiol bombowe te ciuszki! U mnie tez takich jest duzo, ale ja sie boje, ze niewygodnie i wogole... Ale jak bedzie mial tak z pol roku to napewno tez takich nakupuje ;)
Marti no, ja za pare dni trzeci trymestr zaczynam! A pamietam jak sie poznawalysmy wszystkie w maju... Ja sie ciesze, ze tak leci ;) Wrzesien smignal mi nie wiem kiedy :)
brunetka dobrze, ze obylo sie bez stresu na jazdach :) nie ma tego zlego :) Trzymam za Ciebie kciuki :) ale wlasnie, ten brak skupienia spowodowany ciaza napewno robi swoje. P.S. ja na swoim egzaminei tez wytykalam wlasne bledy ;) Uratowal mnie chyba spokoj :) Zdawalam nie w sniezyce, ale w ulewe.
Kasienka nie bardzo rozumiem tego Twojego lekarza... jak 3 kg duzo? Ja w czerwcu bylam 2kg na plusie i mi powiedzieli, ze ok. I mysle, ze niepotrzebnie Cie straszy...
Bumblebee czekam na referat po weekendzie!!!

Ja weekend mam pracujacy, ale jakos ostatnio nawet mam sile, nie jest najgorzej :) Moj maly dzisiaj spokojniejszy, ale daje o sobie znac, zebym sie nie martwila :)

http://s10.suwaczek.com/201501101770.png

kamiol sliczne te ciuszki, kochana ta Twoja siostra
Linda24 u mnie dzien jak co dzien, zaliczylam 4 loty :), pani doktor mnie pochwlila ze jestem grzeczna :). Zostane w tym szpitalu jeszcze 3 tygodnie, pozniej pojade do innego z oddzilem dla wczesniakow i jak skonczymy 34 tygodnie bede mogla wrocic tutaj :).
styczniowa_ania super ze dzidzius zdrowo rosnie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5smg7yrmq4dtnk.png]Tekst linka[/url]