Skocz do zawartości
Forum

Skarby Styczeń 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Aleksandraja tez wybralam się do takiego salonu z brafitingiem ostatnio ale ekspedientka mnie tylko wkurzyla i wyszlam z niczym. Caly czas mi dawala za ciasne w obwodzie (wiem rozciagna się) i jak jej tlumaczylam ze ja w ciazy i tez sie rozciagne to tylko rozkladala rece.
kamiol ci to za demotywujacy filmik hmmm?? :-D "czy ciąża ma jakieś plusy? Tak plus 7 kg" Hahaha :-D
Olenkazałożymy fanklub pepco :-D ostatnio dorwalam turkusowe legginsy i bluzeczke juz na wiosne i się zakochalam. Of kors dla Dzidzki nie dla mnie :-D
Marlesia super że młody tak sie zaklimatyzowal w przedszkolu :-) świetnie! To razem rodzimy 9.01. A chłopakow rodzilas W terminie czy przed czy po?
Bumblebee i co pobadaniu? Wiadomo juz? Bombel czy Bombelka??:-)

Gość sloneczko01

dzięki za rady. Wezmę większy! Też jestem za szarym ;-) jeszcze w weekend kosztował 80zł, teraz już 120zł ;/ muszę się wstrzymać, albo dobyć rabat 20% lub czekać na obniżkę 30% jak była na week. Widziałam jest w realu, są dobrej jakości. Dzisiaj śmigam do Pepco, zrobiliście mi ochotę na shop!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BUZIAKI

ok, dzięki dziewczyny, to dokopię jeszcze 5 białych i wystarczy. Najwyżej się dokupi.
słoneczko, ja też bym wzięła szary i rozmiar raczej 68.
Dziś wyczytałam, że dziecko w pierwszych trzech miesiącach rośnie 10cm (po 3cm co m-c) , w drugim kwartale już "tylko" 6-7 cm (po2,5cm m-c) a w trzecim i czwartym o 4cm (po 1,3cm m-c) łącznie w ciągu roku urośnie 25cm! WOW :)
Wiec kombinezon 68 jak najbardziej wskazany :)
No właśnie na kupienie kombinezonu to jest czas albo teraz albo pod koniec listopada/grudnia, gdy już zaczną je przeceniać - ja się nie mogę zdecydować, to pewnie kupie w grudniu :)
Marlesia, bardzo fajnie, że Karol się czuje dobrze w przedszkolu :) hehe, słona herbatka :)
Kamiol, filmik dobry :) aż obejrzałam kilka innych tej pani :) Ma dystans :) i Twój z brzuszkiem uroczy :) uwielbiam takie widoki :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5ezp03lg0i.png

Witam,
już dawno tu nie zaglądałam i trochę mnie zmartwiłyście bo każda coś oglądała lub nawet kupiła. A ja nic! Zawsze jak gdzieś wpadniemy przypadkiem na jakieś ubranka to mój P mówi że jeszcze na to czas, aby kasa była. Ale już nie ma co dłużej odkładać bo ja coraz szybciej się męczę i będzie tak, że zrobię zakupy aby szybciej. Wprawdzie trochę ubranek będę miała po siostrzeńcu tylko też muszę się zmobilizować i przejrzeć co się nadaje i stwierdziłam że nie ma co szaleć bo dzidziuś szybko urośnie i dla dziecka najważniejsza jest miłość rodziców a nie piękne stroje- miłości naszemu Synkowi nie zabraknie i nie wiem czy z tymi ciuszkami o tylko na razie tak nie pisze, a potem zacznę Go stroić :)

Dziś w necie oglądałam wózki i słuchałam rad jaki kupić i już mam taki mętlik w głowie, że nie wiem co będzie w sklepie. Myślałam o takim 3 w 1 ale teraz zastanawiam się czy na pewno taki będzie funkcjonalny.

W tej chwili mam inne zmartwienie bo znów jestem chora- w sobotę skończyłam antybiotyk a w niedzielę obudziłam się z potwornym bólem gardła :( i od wczoraj kolejny antybiotyk i tym razem moi przyjaciele to łóżko i telewizor! Na szczęście w środę miałam wizytę u gin i powiedział że antybiotyki dziecku nie szkodzą :)

Oglądałam film z ruchami dzidziusia- super :) dziś też próbowałam nagrać dla naszego tatusia ale mój Maluszek chyba się zestresował. A zresztą zawsze gdy się wierci i wołam męża- przykłada rękę i NIC. Śmiejemy się, że chyba boi się tatusia :) Raz dostał tylko kopniaka jak przyłożył ucho do brzucha :)

Odnośnie stanika, ja ostatnio kupiłam sobie taki lekko usztywniany z wkładkami. I jak mi piersi urosną to wyjmę wkładki. O takim do karmienia jeszcze nie myślałam, bo ogólnie mam problem z doborem stanika więc kupuję jednej firmy ze sprawdzoną rozmiarówką.

Zmykam dalej się wygrzewać.
Pozdrawiam wszystkie Mamusie :)

Bumblebee i jak i jak :) Mów :)
Malina, zdrówka życzę , kuruj się pod kocykiem.
Mój A.też tak mówił "jeszcze nie, jeszcze mamy czas.." ale mu łaskawie uświadomiłam, że zostały 4 miesiące z czego grudzień odpada bo będę gruba, zmęczona i na pewno nie będę miała ochoty łazić po sklepach.. Więc mamy 3m-ce, a te zakupy to nie tak hop siup, stoi się przy półce i stoi, wybiera, czyta, myśli, porównuje.. więc trzeba zacząć teraz i już. Poza tym kasa się rozłoży na mniejsze setki :) I o dziwo przyznał mi rację :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5ezp03lg0i.png

Właśnie wróciliśmy, Tomasz z biegania, ja z roweru - robie mu za mobilnego dostawce wody :-) wcale się nie zmeczylam ale milo się bylo przewietrzyc, a jak on robil rozciaganie i się męczył z dużym brzuszkiem to mala tak wywijala ze chyba tez miała taki ubaw jak ja :-)) smialysmy się z tatusia a niedlugo sama bede miala ciezko z brzucholem :-).
Malinadużo zdrowka dla Ciebie. Kuruj się!
Marlenek mam takie samo podejscie jak Ty, w grudniu nie zamierzam jezdzic po sklepach ani wybierac, chce to miec zalatwione wcześniej. Nigdy nie wiadomo co będzie w grudniu, tfu tfu odpukac.
Dziewczyny jak minal dzien?

Właśnie wróciliśmy, Tomasz z biegania, ja z roweru - robie mu za mobilnego dostawce wody :-) wcale się nie zmeczylam ale milo się bylo przewietrzyc, a jak on robil rozciaganie i się męczył z dużym brzuszkiem to mala tak wywijala ze chyba tez miała taki ubaw jak ja :-)) smialysmy się z tatusia a niedlugo sama bede miala ciezko z brzucholem :-).
Marlenek mam takie samo podejscie jak Ty, w grudniu nie zamierzam jezdzic po sklepach ani wybierac, chce to miec zalatwione wcześniej. Nigdy nie wiadomo co będzie w grudniu, tfu tfu odpukac.

Gość sloneczko01

Marti84
wypatrzyłam go w smyku, szary jest z kolekcji dla chłopczyka, ale jest cudny. Jakoś nie jestem wielką zwolenniczką różu ;)
http://www.smyk.com/cool-club-kombinezon-chlopiecy-1-czesciowy-rozmiar-74,p1099011221,ubranka-dla-dzieci-p

Tylko jak pisałam, kosztował o 30% taniej na week. ok. 83zł, więc pewnie jeszcze obniżka będzie. Żałuje, że nie kupiłam ;( będzie jeszcze okazja

Przesyłam link do fotografa, Wejdź na jego fb
http://www.grabek.pl/ https://www.facebook.com/Fotografie.Jarek.Grabek/info

Madzia75trzymaj sie mocno i zaciskaj nogi! Jak sie czulas? Cos Cie bolalo? Musi byc dobrze. Najwazbiejsze ze juz lezysz pod opieka. Ja dzis tez tak jakos sie czuje nie za bardzo:( W pochwie mam dziwne uczucie jakby mialo mi zaraz wszystko wyleciec:( brzuch ciagnie:( Leze prawie caly czas. W czwartek polowkowe. Mam nadzieje ze bedzie dobrze.

http://www.suwaczki.com/tickers/8p3orjjgxtbcrb8j.png

madzia75 jestem z Toba! Dobrze, ze zareagowalas na czas! Jestes doswiadczona mama, to pewnie Ci pomoglo. Trzymam za Was kciuki, badz dzielna, mam nadzieje, ze szybko wrocisz do domu!
brunetka czemu nie pojechalas na izbe przyjec? Nikt nie lubi szpitali,ale jak trzeba to trzeba... Mam nadzieje, ze jednak wszystko sie unormuje!

Ja znowuz slabo czuje malego... Najem sie czekolady na noc i bede czekac. Bumblebee daj znac co u Ciebie?AnnaLee a Ty gdzie? Wszystko dobrze?
Lewel lez plackiem az do czwartku!

http://s10.suwaczek.com/201501101770.png

Widzę, że muszę poszukać pepco w okolicy:P nigdy nie byłam i trzeba to nadrobić!!! malina85 - też nic nie mam, ale pomału namawiam męża na zakupki:) obecnie ma anginę więc dopiero przyszły tydzień wchodzi w grę... Co do wózków to na ile nasłuchałam się od koleżanek można kupić od razu wózek 3w1 albo osobno części ze stosownymi adapterami. Na początku i tak i tak potrzebujesz gondolę i fotelik do samochodu, a jeśli nie chcesz potem kupować samodzielnej spacerówki to warto już na początku pomyśleć aby wszystko do siebie pasowało. Choć akurat opcja fotelik+stelaż może się nam nie przydać zimą, bo ponoć korzysta się z tego głownie na zakupach w markecie lub na krótkie dystanse na dworze...

Marti84 - staniki kupiłam już w 2gim mc i tylko o jedno oczko luźniejsze w obwodzie niż dotychczas (zamiast 65 to 70) i teraz dokupiłam jeszcze przedłużki (w pasmanterii za 3-5zł) więc nic za bardzo nie ciśnie:) liczę na to, że po porodzie bez przedłużki będzie akurat. A generalnie braffiterka namawiałana mniejszy obwód, bo to głównie na nim powinien opierać się ciężar biustu a nie ramiączkach. Zwróć też uwagę, aby pasek na plecach był na tym samym poziomie co z przodu, choć z naszymi powiększajacymi się brzuszkami linia może się zachwiać:P

Mamusiom z komplikacjami życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

http://s4.suwaczek.com/201412292265.png]ola.kurzynska@gmail.com[/url]

Madzia i jak dzisiaj? Jak się czujesz? Jak rozwarcie, zmniejszylo się? Pozytywne myślenie to polowa sukcesu :-)
Bumblebee mow no co tam wczoraj, mow mow mow :-D
Linda i co, zaczal Mlody brykac po czekoladzie? :-) pracujesz dzis? Mam nadzieje ze szybko przeleci :-) ile zostało do wolnego listopadowego?
Lewel lez i odpoczywaj, juz jutro wizyta, będzie dobrze!
Aleksandra dzieki za porady, ja mam teraz 80G i dobrze dobrany biustonosz to podstawa. Kupilabym juz teraz taki z opcja "karmnika" tylko nie wiem czy po porodzie jeszcze nie urosna przez pokarm, hmmm
brunetka Ty jak się czujesz? Przeszly skurcze?

Ja dziś mam wizyte na 18, zobaczymy ile mala urosla. Wczoraj dala taki popis wieczorem, kopala, wywijala... az brzuch podskakiwal po lewej stronie. Ostatnio zaczelam wieczorem robic naprzemiennie prysznice chlodna-ciepla (przeciw rozstępom) i to ja chyba pobudza bo potem wymiata ;-) teraz zresztą też juz buszuje. Buzka Dziewczyny i duzo zdrowka i samych pozytywnych myśli!