Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

basia681
Mama_Monika
basia681
dziewczyny a która z was karmi tylko piersią Ania_83 to wiem a ktoś jeszcze ? Ciekawe czy Roni się udało ?

Ja jestem cycusiowa, miałm juz dokarmiac Małą ale jeszcze się wstrzymam ;) cały czas wisi nade mną perspektywa powrotu do pracy po macierzyńskim :/

no właśnie na 8 godzin iść nie ? ... przerąbane dla dziecka imamy również A czy wraca dużo z was do pracy po macierzyńskim ? Ja cały urlop wykorzystam zaległy dopiero ...

Też mam zaległy, zobaczymy czy będę kombinować czy z czytym sumieniem wrócę do pracy, przydałby sie ktoś zaufany do opieki. Można jeszcze u znajomego pediatry załatwiać lewą opieke nad dzieckiem 80% płatną.
I na 7 godzin a nie 8 bo mamy karmiące mają godzinkę na cycusianie, więc można tą godzinę dowolnie wykorzystać, no. wyjść o ten czas wcześniej z pracy

ROKSANIA
http://s2.suwaczek.com/200103282080.png

LENUSIA
http://s4.suwaczek.com/200909042080.png

basia681
madziaas
Dziękuje dziewczynki:)
Basiu kuruj sie kochana
Ja miałam w domu rewolucje,mały krzyczał chciał jeśći nie chciał,dopiero sie uspokoił. On czasem tak ma jak chce spać i coś usnąć nie może.....

może pić mu się chce albo ma gazy ... Ja kupiła 2 herbatki koperkowa i rumiankowa będę dawać bo mojej malej chce się pic i nikt mi nie powie ze pierś wszystko zaspokaja bo jak jest niespokojna to cyca nie chce pręży się macha raczkami nóżkami a pije herbatkę :) Moja mama też mi dawała pić a teraz jakieś cuda mówią że na piersi to już nie trzeba heh

A co u mnie ? ... już piszę
U mnie już lepiej bo mi przechodzi :) Mała już do południa niechętna żeby pospać teraz dopiero usnęła ,a wstała po 7. Rośnie i chce się więcej pobawić , pogaworzyć. A dziś się uśmiałam na maxa !!! Wstałam z łóżka bo Nadia się obudziła. Odsłoniłam rolety ,a moja córunia powiedziała "Dźiń" ... hehehe normalnie tak mnie rozbawiła i mówię :Tak córeczko dźiń już jest :D HAHAHa

Cześć BAsieńko też słyszałam że na piersi nie dopajać herbatkami ;/ Ja nie mam problemu bo mały już na butli :) a z tym Dźiń to śmiesznie było :):)): czyli będą pić z tatusiem :)
Mój za to bardzo uważnie słucha szczekania naszego psiaka i powiem ci że zauważyłam że czasem wydaje dzwięki jakby szczekał. au au hau hau... mniej wiecej takie :)
Jesussiiu żeby dziecko mi nie zaczeło szczekać :P:sofunny::sofunny:

basia681
Mama_Monika
No właśnie basia moja ma kolkę od kilku dni i tez się pręży i płacze przy cycu, może piciu sie chce?
Mąż kupił Infacol i rzeczywiście zrobiła wczoraj pięć razy kupkę z takimi gazami że szok, ale i tak płakusia i się pręży :/

kolka to przeważone słowo ... Położna mi mówiła że kolka jak jest, to nie uspokoisz niczym dziecka trwa co najmniej 3 godziny i 3 razy w tygodniu i to dosłownie krzyk jest. Gazy bobaska męczą na 100% Ja daję Bobotic codziennie i mamy spokój. Tyle że po 3 kropelki - A NIE JAK PISZE W ULOTCE PO 8 ! Aptekarka mi tak radziła mądra kobita :D powiedziała że zwiększyć zawsze można ... i tak daję profilaktycznie nawet troszkę, bo widzę że jej lżej wtedy te bączki puścić . Ale wiadomo że każdemu dziecku inaczej działa. Ja w każdym bądź razie chwale sobie :mama:

Tak, mi też mówiły położne, pediatra że kolka jak jest to dziecka się nie da uspokoić ! że to nawet 3 godz dziecko może płakać.
A prężenie, stękanie, warczenie, prychanie, wierzganie nóżkami i machanie rączkami świadczy o gazach. Ja mu daję na wzdęcia czasem plantex i działa w 2 min !:)

madziaas
basia681
madziaas
Dziękuje dziewczynki:)
Basiu kuruj sie kochana
Ja miałam w domu rewolucje,mały krzyczał chciał jeśći nie chciał,dopiero sie uspokoił. On czasem tak ma jak chce spać i coś usnąć nie może.....

może pić mu się chce albo ma gazy ... Ja kupiła 2 herbatki koperkowa i rumiankowa będę dawać bo mojej malej chce się pic i nikt mi nie powie ze pierś wszystko zaspokaja bo jak jest niespokojna to cyca nie chce pręży się macha raczkami nóżkami a pije herbatkę :) Moja mama też mi dawała pić a teraz jakieś cuda mówią że na piersi to już nie trzeba heh

A co u mnie ? ... już piszę
U mnie już lepiej bo mi przechodzi :) Mała już do południa niechętna żeby pospać teraz dopiero usnęła ,a wstała po 7. Rośnie i chce się więcej pobawić , pogaworzyć. A dziś się uśmiałam na maxa !!! Wstałam z łóżka bo Nadia się obudziła. Odsłoniłam rolety ,a moja córunia powiedziała "Dźiń" ... hehehe normalnie tak mnie rozbawiła i mówię :Tak córeczko dźiń już jest :D HAHAHa

Basiu ja mam herbatke koperkową i mu daje.On czasem tak ma jak długo nie śpi i sie zmęczy,wtedy jest rozdrażniony.Chyba też mu kupie herbatke rumiankową jeszcze.Masz racje wg mnie też pierś nie zaspokaja pragnienia.
To dobrze,że ci przechodzi.Super jest to gaworzenie:)

Tak dokładnie może chcieć pić, ale jak po piciu jest nadal to samo tzn że gazy.
To my wtedy się masujemy i to pomaga :) A gaworzenie jest boskie :) A te uśmieszkiiiiiiii hohoho dla nich mogę nawet na głowie stanąć by tylko mały się brechtał :) bo czasem tak się zaśmieje że ja leje ze śmiechu:)

basia681
Mama_Monika na piersi bobasek jest . Może za szybko mleczko leci z cyca? Łapie dużo powietrza i połyka ... Wyżej główkę trzeba trzymać żeby mleczko pod górkę miało to pomaga :) :dzidzia:

Tak tak tak :) I w dodatku trzeba dziecinkę podnieść do odbicia nawet na cycu :)

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
http://www.suwaczek.pl/cache/053efaf3ef.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/024/024234980.png?9711
Kocham Cię Synku :)

"Nigdy nie kłóć się z Idiot

Mama_Monika
basia681
Mama_Monika

Ja jestem cycusiowa, miałm juz dokarmiac Małą ale jeszcze się wstrzymam ;) cały czas wisi nade mną perspektywa powrotu do pracy po macierzyńskim :/

no właśnie na 8 godzin iść nie ? ... przerąbane dla dziecka imamy również A czy wraca dużo z was do pracy po macierzyńskim ? Ja cały urlop wykorzystam zaległy dopiero ...

Też mam zaległy, zobaczymy czy będę kombinować czy z czytym sumieniem wrócę do pracy, przydałby sie ktoś zaufany do opieki. Można jeszcze u znajomego pediatry załatwiać lewą opieke nad dzieckiem 80% płatną.
I na 7 godzin a nie 8 bo mamy karmiące mają godzinkę na cycusianie, więc można tą godzinę dowolnie wykorzystać, no. wyjść o ten czas wcześniej z pracy

Ja mogę z mamą zostawić ale i tak po laktacji przecież będzie ... i tu się waham :)

Wirtualna Polska

http://wp.pl

Mama_Monika
Dzięki ferinka, uspokoiłaś mnie ;)
basia ale pracodawca nie musi wiedzieć, że nie karmisz, można oszukać troszkę tak do roku i mieć godzinkę do manewrowania, nikt Ci za to nic nie może zrobić.
Moja też już dźwięki zaczyna wydawać woła: la albo ghuu. Już sie nie moge doczekac aż na dobre sie rozkręci!

tak tak wiem Ale ja i tak nie muszę kłamać :)

Wirtualna Polska

basia681
Mama_Monika
basia a pijesz kawkę jak karmisz?
ja dzisiaj zamówiłam sobie chustę do noszenia, czasem dobrze by było bez wózka się tarabanic na dwór ;)

pewnie że piję z mlekeim nieraz nawet dwie :D Pochwal się chustą też chcę kupić bardzo fajowa rzecz:mama:

Mmm... bo ja tez kawke uwielbiam ;)
chusta.pl - chusty nosidełka dla dzieci i niemowląt - Start
ja zamówiłam tą na kółkach, bo jest z opcją do karmienia piersią i mozliwością bezproblemowego odkładania dziecka jak zaśnie. Kolor brzoskiwniowy.

ROKSANIA

LENUSIA

madziaas
W sumie to nic specjalnego.Myśle o jakiejś zupie i robie kotlety mielone,ziemniaki i szpinak tak sobie mój mąż zażyczył:smiech:

mniam mniam mniam :):):)

madziaas
basia681
madziaas

:smiech:
Mój mały zazwyczj wieczorem krzyczy,może nie lubi wieczorów

:hahaha: pewnie chce myju myju :D

Ostatnio zauważyłam że on by tylko siedział w wannie:smiech:

hahaha to tak jak mój :):):) hi hi hi :) jak wył na początku to teraz jest zniesmaczony jak go wyciągam bo on lubi jak go masuję w wannie :)

Mama_Monika
Kiedy przyszło Wam wezwanie na pierwsze szczepienie, jak ile Wasze pociechy miały? Bo do mnie jeszcze pani doktor na patronaż się nie pofatygowała i nawet nie ma kogo spytać, a nie pamiętam jak to z pierwszym dzieckiem było?
Położna była zaraz po wyjściu ze szpitala, nawypełniała ze mną papierków i tyle, a pediatra chyba o nas zapomniała :/

Do Mnie nie przyszło żadne zawiadomienie. Mi położna kazała przyjść do pediatry najpóżniej do 6 tyg dziecka. Ja byłam wcześniej i pediatra dała mi to zawiadomienie :)

Agatha
Mama_Monika
A ja wreszcia włażę w moje spodnie sprzed ciąży jupiiiiiiii!!!!!

U mnie myju myju tylko tatuś robi, wtedy Lena leży spokojnie w wanience i mozna ją myć do woli, to samo z rękami, u niego moment się uspokaja i zasypia. tatuś przynajmniej dumny z siebie jest, że takie "czary" potrafi odczyniać hehe

Tatuś jeszcze ani razu nie kąpał:( załatwia kąpiel od strony technicznej.

W dzinsy też wchodzę, ale ciasnawo w nich trochę, główniw przez ten obwisły bebzon, ale jest coraz lepeij.

Gratuluje, :) Ja na drugi dzien po wyjściu ze szpitala się wcisnęłam w spodnie, ale po tygodniu potem tak naprawdę chodziłam w nie bez problemu:)

A tatuś pewnie się boi, więc nie ma co. Szybko go ucz, wystawiaj męża na głęboką wodę bo inaczej będzie się bał z dnia na dzień bardziej.
Mój myje co drugi dzień, wszystko robi sam ale prosi o asekurację :)

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
http://www.suwaczek.pl/cache/053efaf3ef.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/024/024234980.png?9711
Kocham Cię Synku :)

"Nigdy nie kłóć się z Idiot

Mama_Monika
basia681
Mama_Monika
ja dzisiaj zamówiłam sobie chustę do noszenia, czasem dobrze by było bez wózka się tarabanic na dwór ;)

pewnie że piję z mlekeim nieraz nawet dwie :D Pochwal się chustą też chcę kupić bardzo fajowa rzecz:mama:

ja zamówiłam tą na kółkach, bo jest z opcją do karmienia piersią i mozliwością bezproblemowego odkładania dziecka jak zaśnie. Kolor brzoskiwniowy.

Mam taką samą tylko w kratkę.

Mama_Monika
basia681
Mama_Monika

ja też kawkę uwielbiam :kawa: proszę to dla ciebie:)
a ta chusta prosta w obsłudze jest to plus Bardzo ładny kolorek . A elastycznej nie chciałaś?

Wirtualna Polska

Karol gratuluję takiego dużego synka

mpearl cieszę sie, ze juz sami, tak chyba najlepiej..

ania_83 cieszę sie, ze ten góz to nic poważnego. Gratuluję uporzadkowania dnia, a jesli chodzi o dezorganizacje to zawsze dzieci odczuwaja, nawet ktos przyjdzie to tez moze być dziecie niespokojne bo to już zaklłóca rytm...

Agatha;ja rozmawiałm z P. d i powiedziała, ze lepiej zapobiegać niz leczyc, wiec bierzemy 6w1 i rotawirusa..

basia681fajnie, ze już u Ciebie lepiej, no i gratuluje pierwszego słowa, no błysneła elokfencje córcia, hahaha

Mama_Monika; ja daje doraźnie jak widzę, ze coś nie tak, ale jak sie sytuacja przedłuza to przed każdym karmieniem pipetkę...
a moja Zosia śpi w kołysce...nie biore jej w nocy do łóżka, czasem tylko rano jak chcę pospać czy poleżeć sobie dłużej..ale to dopiero jakP. i Szymek pojadą do pracy i przedszkola..

oki, idę przebrać pannę, bo jakiegoś kapsztala tu chyba mamy..

Szymon - 6 lat; Maciuś - 3 lata; Zosia - 2 latka.

Mama_Monika
Agatha i jak Ci się chusta sprawdza?
basia jakoś mi ta na kółkach bardziej przypadła gustu, zaobaczymy jak się będzie sprawować ;)
Dziękuję za kawkę :23_30_126:

Bardzo dobrze na początku nie mogłam ułożyć małego a teraz już jest ok. Narazie zamówiłam taką bo zima idzie i nie planuje jakiś wiekszych spacerów w chuście. Na wiosne chce kupić elastyczną, bo ta kółkowa asymetrycznie obciąża plecy i bark i po dłuższej chwili jest mało komfortowo. Ale kółkowa fajna jest po domu, można szybko bez budzenia odłożyć dzieciaczka i równie szybo włożyć.

Agatha
Mama_Monika
Agatha i jak Ci się chusta sprawdza?
basia jakoś mi ta na kółkach bardziej przypadła gustu, zaobaczymy jak się będzie sprawować ;)
Dziękuję za kawkę :23_30_126:

Bardzo dobrze na początku nie mogłam ułożyć małego a teraz już jest ok. Narazie zamówiłam taką bo zima idzie i nie planuje jakiś wiekszych spacerów w chuście. Na wiosne chce kupić elastyczną, bo ta kółkowa asymetrycznie obciąża plecy i bark i po dłuższej chwili jest mało komfortowo. Ale kółkowa fajna jest po domu, można szybko bez budzenia odłożyć dzieciaczka i równie szybo włożyć.

Ja tez chyba bardziej będe jej teraz w domu używać albo jak trzeba gdzieś szybko wyskoczyć no. do sklepu. Bardziej na wiosnę zostanie wykorzystana chyba.

ROKSANIA

LENUSIA