Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

ania_83
ronia
abarka basia powodzenia na wizycie
qlczak musisz koniecznie to naprawić :Oczko:
aniu niestey nie lepiej a gorzej nos zatkany gardło boli noc do dupy nie zapowiada się na poprawę ::(:
mama Monika ale fajnie że już główeczką w dół chciałabym żeby moja też się ładnie obróciła
i żeby kręgosłupikiem po stronie mojego brzucha a nie kręgosłupa bo wtedy krzyżowe gwarantowane

Oj Roniu przykro mi, że Ci nie przeszło. Wszystko przez tą pogodę, raz słońce raz deszcz. Jednego razu się spocę, a innym zmarznę, oszaleć można. Kuruj się jakoś, może jakieś inhalacje sobie zastosuj z olejka eukaliptusowego czy cosik.

A o tym kręgosłupie nie wiedziałam, to znaczy jak dzidzia jest do porodu jakby przodem do nas to wtedy może nie być bóli krzyżowych?
bardziej podejrzeważ że od siostry podłapałam
i sama nie wiem czy iść do lekarza czy poleczyć się we własnym zakresie narazie ;/

co do ułożenia tak gdzieś czytałam ja przy pierwszym porodzie miałam krzyżowe
przy drugim bóle głównie z brzucha macicy
ale piszą też że jak ma się nieblesne miesiączki to i bóli krzyżowych nie będzie
a jak bolesna @ to i bóle krzyżowe
wiec jak zawsze ile kobiet tyle opinii na ten temat

Tosia27
Dzień doberek...
[Qlczaczku a mój palant jeszcze nie przyszedł mi robić i jestem wściekła bo to już tydzień opóźnienia a we wtorek przywiozą łóżko i chyba będzie musiało stać na klatce!!! Ci ludzie są niepoważni! mimo że gada mi przez tel że zrobi napewno i taniej bo znał moją babcię, dziadka i mnie pamięta jak byłam siusiumajtką...

No mój Tosiu dzisiaj dzwonił, że będzie jutro rano ok.9 i że na koniec czerwca bedą także mam nadzieję, że tak będzie bo taki konkretny, a ja z nim się już od listopada zeszłego roku się umawiam. Człowiek głupawy już bym dawno miała, ale wtedy się dowiedziłam o ciąży i jakoś sie wystraszyłam, żeby odłożyć robienie kuchni... ech.
Mam nadzieję, że do końca tygodnia wszystkie prace remontowe się zakończą i tylko na kuchnie będziemy czekać. To jeszcze panele w salonie mi zostaną, bo łazienki to już raczej nie ruszę.

basia681
qlczak
Basia, ale Ci fajnie, że masz już tę kuchnię. JA tak zwlekałam, że aż sama teraz na siebie się wkurzam. Dzisiaj kupiłam płytki na podłogę i mam nadzieję, że w weekend położą i wtedy już tylko 3 tyg na mebelki. To z Twojej odpowiedzi mam nadzieję, że ja nie wpadnę na pomysł ewakuacji w dniu montażu szafki :oczko: A dzisiaj jeszcze w domu nie byłam i się boję żeby ten pył nie latał bo chcę spać u siebie!!!!!!!

a nie lepiej panele polozyc od plytek zimno jest ... ja mam panele ...

no juz za późno, bo kupiłam :D

Agatha
Miałam was zapytać czy kupujecie takie rzeczy jak laktator i sterylizator? Zastanawiam się czy to niezbędne, laktator można pożyczyć podobno. A sterylizator jest niezbędny?

nie mam laktatora, zobaczymy jak będzie z laktacją
strylizator mam ale tylko dlatego że dostałam go przy poprzedniej ciąży jest do mikrofali
a przy pierwszym synu spokojnie bez sterylizatora można się obejść wyparzając smoczki buteli

Agatha
Ja to już się tak wyćwiczyłam, że zawsze się przebudze i uda mi się uniknąć tej przyjemnośći nawet jak się przeciągam rano czy w nocy to stopami na siebie a nie w dół. No ale może ja mam narazie jakąś łgodną wersje, większy problem miałam ze skurczami przed ciążą.

Ja przeważnie budzę się jak już mnie skurcz złapał niestety. A przed ciążą nigdy nie miałam tego problemu, mam nadzieje, że ten magnez i potas wkrótce pomogą.

http://fajnamama.pl/suwaczki/3s5p642.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63875.png

ronia
abarka basia powodzenia na wizycie
qlczak musisz koniecznie to naprawić :Oczko:

zaraz sprawdzę, te obrazki, tutaj powinno zadziałać i się otworzyć.

Agatha
Miałam was zapytać czy kupujecie takie rzeczy jak laktator i sterylizator? Zastanawiam się czy to niezbędne, laktator można pożyczyć podobno. A sterylizator jest niezbędny?

Ja teraz nie kupuję ani sterylizatora ani laktatora. Jak będzie potrzebny to i w szpitalu można kupić w sklepiku, a sterylizację w garnku podobno butelki nie pękają, a że to duże kombajny to swoją drogą.

No ja też z laktatorem poczekam do laktacji, można kupić w każdej aptece, a szkoda by było kupić i nie używać, bo nie są najtańsze. Co do sterylizacji mama mi powiedziała, że bez sensu wydatek, można wyparzyć wodą, więc na razie nie kupuję.

Miałam miesiączki raczej mało bolesne to mam szanse nie mieć tych bóli, fajnie by było.

http://fajnamama.pl/suwaczki/3s5p642.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63875.png

ronia
a ja od pewnego czasu mam wrażenie że dupcia wypięta jest raz po lewej raz po prawej stonie brzucha na wysokości pępka
wizyta u gina w poniedziałek może załapie się na jakieś usg :)

a mnie się wydaje, że to bioderko, bo po boku się wypukla i wtedy uważam, że to nóżki :d
Bo jak się pręży to prawy bok mała gulka i lewa strona pępka duża gulka :lol:

widziałam obrazki, instrukcję już widziałam, a te z modelami kobiet nie wszystkie :D
no ja nie wiem jak z tym gotowaniem, bo nie wiem ile czasu się wrzuca takie buteleczki do garnka, ale to jeszcze mamy czas to się dowiemy :lol:

ronia
nie chce narzekać ale do dupy się czuje
jak będe spała w dzień to na bank noc do tyłu ::(:

Narzekaj, narzekaj nikt inny nie zrozumie cię tak jak druga ciężarówka. Obyś się tylko nie rozłożyła na dobre, ja to przechodziłam na początku ciąży. Wymęczyłam się wtedy potężnie. Właśnie mąż dzwonił, że jakiś przeziębiony jest już mu zapowiedziałam, że jak mnie zarazie to krucho z nim!

ja po 10tc chorowałam 2 razy
raz w szpitalu leżałam na odmiedniczkowe zapalenie nerek
antybiotyki brałam ... mało fajnie chciałabym tego uniknać ale nie wiem czy u mnie tak łatwo samo przejdzie ::(:
Narazie wziełam sobie sinupret na oczyszczenie wydzieliny z zatok widze że pomału spływa
bo to co najgorzej mnie denerwuje zatkany nos i nie moge przez niego oddychac
śpię oddycham przez usta i cała japa sucha okropne uczucie

Nie ma pewnie żadnej reguły jak to mi kiedyś jakiś dr powiedział organizm to nie fabryka gwożdzi i nigdy nic nie wiadomo, odpoczywaj i nie daj się za bardzo. Na portalu jest artykuł o lekach jakie można brać w czasie ciąży, skonsultowany z pania dr forumową. Pomóż sobie jakoś, szczególnie z tym zatkanym nosem bo to nie do życia przecież.

cokolwiek biorę zawsze szukam najpierw w necie czy nie ma przeciwskazań.
Chyba gardziołko popłucze wodą z solą tylko trochę się obawiam czy jakiegoś pawika na wolność przy tym nie wypuszcze :Padnięty:

Mama rozważamy każda ewentualność :Oczko:

spadam chyba do wyrka grzać kuloski mimo że słońce świeci i wydaje się tak ładnie to wiatr zimy
w domu też nie za ciepło

Buziaki

Mama_Monika
A co Wy tak do pierona jasnego z tymi butelkami juz wyskakujecie?
Piersią karmic, piersią! :Oczko:

a pewnie, że piersią, ale startowy zestaw butelek potrzebny :oczko:
jak tłusty pokarm to podobno trzeba troszkę woda przepajać, więc przynajmniej 1 potrzebna.
Ja chcę kupić zestaw startowy Avent i pojemniczki do przechowywania na później tez avent