Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

witam resztę mamusiek!!!!
ja dziś awaryjnie leciała na lunchu do polożnej, bo mi się mała dziwnie zachowywała i zadzw i kazała przyjść..no a dziwnie bo: wczoraj to szalała jak wariatka, jakby wzdrygiwała się, napinała,prężyła, otrząsała, jak psiak po wyjściu z wody, a dziś NIC! cisza! wypiłam kawę..nic...zjadłam słodkie...nic...normalnie nie mogłam sie na niczym skupic tylko nasłuchiwałam...i zadzw i poszłam do przych...no i już wiem-mała próbowała się wczoraj ustawić główką w dół,bo już ma główkę cięższą od pupki i jej ciągnie w dół,ale jej nie wyszło i leży w poprzek, główką koło lewego biodra mojego, buzią i rączkami w dół, nóżkami też i smyra po pęcherzu i odpoczywa...podobno ma mieć jeszcze jedno podejście jak odsapnie:)moja dzielna akrobatka:)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nroeqs0ymjd9h.png

kaja09
ja dziś awaryjnie leciała na lunchu do polożnej, bo mi się mała dziwnie zachowywała i zadzw i kazała przyjść..no a dziwnie bo: wczoraj to szalała jak wariatka, jakby wzdrygiwała się, napinała,prężyła, otrząsała, jak psiak po wyjściu z wody, a dziś NIC! cisza! wypiłam kawę..nic...zjadłam słodkie...nic...normalnie nie mogłam sie na niczym skupic tylko nasłuchiwałam...i zadzw i poszłam do przych...no i już wiem-mała próbowała się wczoraj ustawić główką w dół,bo już ma główkę cięższą od pupki i jej ciągnie w dół,ale jej nie wyszło i leży w poprzek, główką koło lewego biodra mojego, buzią i rączkami w dół, nóżkami też i smyra po pęcherzu i odpoczywa...podobno ma mieć jeszcze jedno podejście jak odsapnie:)moja dzielna akrobatka:)

:smiech: to za pare dni będzie znowu próbowała :)

Dziecko to najwspanialszy prezent od życia

a tętno miałam dziś 122/68, mimo,że puls mmiałam wcz taki wysoki, dziś już ok...a !!!!! wczoraj, po tej szk rodzenia dostałam takiego słowotoku i walnęła samcowi taki mnolog,że go wcisło w kanapię i tam spał, nawet tv nie włączył tylko siedział..i nie ryczałam!!! :D za to dzis pokornie mnie odwiózł do pracy,dzwonil już 5 razy i właśnie dzwoni 6-ty:D HAHAHA!!! Ja mu pokażę!

kaja09
a tętno miałam dziś 122/68, mimo,że puls mmiałam wcz taki wysoki, dziś już ok...a !!!!! wczoraj, po tej szk rodzenia dostałam takiego słowotoku i walnęła samcowi taki mnolog,że go wcisło w kanapię i tam spał, nawet tv nie włączył tylko siedział..i nie ryczałam!!! :D za to dzis pokornie mnie odwiózł do pracy,dzwonil już 5 razy i właśnie dzwoni 6-ty:D HAHAHA!!! Ja mu pokażę!

Tak trzymaj:36_1_11:

Dziecko to najwspanialszy prezent od życia

kaja09

Rozumiem że wy jak wilk i zajac :D:D :lol:
No pagadi :D

kaja09

też tak mam bardzo często raz jest bardzo aktywna
a innym razem cisza jak makiem zasiał :Oczko:
może to norma jakaś
i czasem też tak jakby drżała ?? Takie odczucie mam :)

madziaas
No dokładnie już 30 tydzień,leci czas leci :Śmiech:

dzisiaj byłam na oddziale matula krew mi pobierała
(mocz morfo wporząsiu)
i tam słuchajcie takie maniunie słodkie były słodkie i niektóre to płakały boskie
ale pielęgniarki stwierdziły że jeszcze 2 miesiące u mnie i że to dużo.
Tak sobie myśle że co fakt to fakt jeszcze jeszcze ...
chciałabym żeby to drżenie o zdrowie małej się skończyło reszta nieistotna

justynamularz
martitaolivia gratuluje serdecznie,teraz tylko bez stresow i duzo odpoczynku potrzeba Tobie:)a ja sobie zalatwilam zwolnienie lekarskie na tydzien czasu;)super, w koncu bede mogla posprzatac w domu i pozalatwiac kilka spraw.buziaki dziewczyny

Justynka,z tego co się orientuję to do tygodnia możesz brać wolne i nie potrzebujesz nic od lekarza, jest to tzw self-certificate, sama sobie wystawiasz, czyli dzwonisz,ze jesteś chora i w tym tyg Cię nie będzie, list od lekarza musiasz miec jak Cie nie ma ponad tydz w pracy...odpoczywaj kobitko ile wlezie:)
...a mi odpadło kawałek JEDYNKI!!!!!!!!!!!!!!!!chyba od tego wystawiania zębisków na chłopa! i jutro mam dentystę na 11.30.....a chłop właśnie dzwonił i mnie zaprosił do restauracji na obiad....chyba dlatego,że jednym z punktów w moim wczorajszym monologu było, że jak w 15 min nie umyje naczyń i pateli,to całe gary lądują w smieciach, bo ja po nim nie mam zamiaru sprzątać ;) "chciałeś Panią to rób na nią" jak to mówi moja kuzyncia ;) ..ostatecznie się zgodziłam na tę restauracje... :P
Ronia! fajnie,że Ci nic nie wycięli :D ja miałam kaszaczka pod okiem,ale mi kosmetyczka usunęła igiełką,nawet nie poczułam, tak przy okazji,jak mi hennę robiła na brwiach :)
idę się kąpnąć i mini spa sobie zrobię :) może prysznic obudzi maleństwo i zaatakuje znowu :) wcz chciałam ją nagrać,ale jak B przyniósł kamerę to się okazało,że tak rozładowana,że nawet się nie włączy:( i lipa, a aliena robiła jak nic! myślałam,że jej się pomyliło i chce na plecy przepłynąć!!!! ok,spadam...buziaki!

ronia
kaja09

może to norma jakaś

no dokładnie,czasem ma wrażenie, jakby tak strząsała, ..kurde...tak jakby się zorientować,że się ma pająka na ręce lub nodze i się nią tak strzepuje...nie wiem jak to opisać..na początku się wystraszyłam,że pępowinę się zaplątała,ale lekarka mi pow,że nie a obaw,dziecko sobie samo krzywdy pępowiną nie zrobi, poza tym widz na usg 4d jak sobie wkładała pępowinę do buzi!!!!!!!!!!LoL!!!!!

kaja09
justynamularz
martitaolivia gratuluje serdecznie,teraz tylko bez stresow i duzo odpoczynku potrzeba Tobie:)a ja sobie zalatwilam zwolnienie lekarskie na tydzien czasu;)super, w koncu bede mogla posprzatac w domu i pozalatwiac kilka spraw.buziaki dziewczyny

Justynka,z tego co się orientuję to do tygodnia możesz brać wolne i nie potrzebujesz nic od lekarza, jest to tzw self-certificate, sama sobie wystawiasz, czyli dzwonisz,ze jesteś chora i w tym tyg Cię nie będzie, list od lekarza musiasz miec jak Cie nie ma ponad tydz w pracy...odpoczywaj kobitko ile wlezie:)
...a mi odpadło kawałek JEDYNKI!!!!!!!!!!!!!!!!chyba od tego wystawiania zębisków na chłopa! i jutro mam dentystę na 11.30.....a chłop właśnie dzwonił i mnie zaprosił do restauracji na obiad....chyba dlatego,że jednym z punktów w mom wcz monologu było, że jak w 15 min nie umyle naczyń i pateli,too całe gary lądują w smieciach, bo ja po nim nie mam zamiaru sprzątać ;) "chciałeś Panią to rób na nią" jak to ówi moja kuzyncia ;) ..ostatecznie się zgodziła na tę restauracje... :P
Ronia! fajnie,że Ci nic nie wycięli :D ja miałamkaszaczka pod okiem,ale mi kosmetyczka usunęła igiełką,nawet nie poczuła, tak przy okazji,jak mi hennę robiła na brwiach :)
idę się kąpnąć i mini spa sobie zrobię :) może prysznic obudzi maleństwo i zaatakuje znowu :) wcz chciałam ją nagrać,ale jak B przyniósł kamerę to się okazało,że tak rozładowana,że nawet się nie włączy:( i lipa, a aliena robiła jak nic! myślałam,że jej się pomyliło i chce na plecy przepłynąć!!!! ok,spadam...buziaki!
tylko wiesz mój kaszak nie jest mały i ma naciek czujesz zgrubienie na jakieś 1,50cm
możliwe że narazie nie boli to nic z tym robić nie będą ale kiedyś wcześniej czy później kasza w tej cyście pewnie będzie chciała się uwolnić
Na razie wzielimy sobie na wstrzymanie więc gitara :D

madziaas
ronia
abarka decyzje podjęte abyś była zadowolona :Oczko:
Tosia już po bólu, byłam w gabinecie chyba nie całe 2 min. Na chwilę obecną nic do wycięcia nie mam. Mam przecierać spirytem (w sensie salicylowym nie duchem) i wsio :D

No to super,że nie muszą Ci nic z tym robić:smiech:
nawet nie wiesz jak mi się morda cieszy :D

kaja09
ronia
kaja09

może to norma jakaś

no dokładnie,czasem ma wrażenie, jakby tak strząsała, ..kurde...tak jakby się zorientować,że się ma pająka na ręce lub nodze i się nią tak strzepuje...nie wiem jak to opisać..na początku się wystraszyłam,że pępowinę się zaplątała,ale lekarka mi pow,że nie a obaw,dziecko sobie samo krzywdy pępowiną nie zrobi, poza tym widz na usg 4d jak sobie wkładała pępowinę do buzi!!!!!!!!!!LoL!!!!!
takie dość szybkie ruchy jeden za drugim jak drżenie nie?

ronia
kaja09
ronia

może to norma jakaś

no dokładnie, jak psiak drapiący sie za uchem!!!! ja się śmieję,że już tupie!!!!! "chcę brzoskwinkę!!!!!" (ostatnio wcina po 10 brzoskwiń dziennie!!!!A JA NIE LUBIŁAM BRZOSKWIŃ!!!!!...pewnie od nich ta sraka!;)
a 1.5 cm to nie mały Ci powiem, grunt,że nie groźny :) ...ty zrób se usg tego, może masz pozamaciczną jeszcze?! ;) lol!!! ale ja głupia! :yuppi:

Ronia
super ze nie miałaś zabiegu:) po co Ci jakiś ból? a w tym zbiera sie jakaś ropa? jeśli tak to rób może okłady z sody i samo wyciągnie...
Kaja no proszę jednak będzie dziś restauracja??? a widzisz!!! mówiłam że on nie chce oglądać płaczącej i rozhisteryzowanej baby:) jeden opierdziel sprawe załatwił;) hihihi
a moja Mała fikała i narazie spokój - ona od kiedy ją czuję ma swój czas o 17:30:) czyli pewnie tak już zostanie

http://www.suwaczek.pl/cache/bae7d4d333.png
http://moje.glitery.pl/text/43/59/4-MAJA-19082009-8816.gif http://s2.pierwszezabki.pl/022/022403960.png?6046

kaja09
ronia
kaja09

no dokładnie, jak psiak drapiący sie za uchem!!!! ja się śmieję,że już tupie!!!!! "chcę brzoskwinkę!!!!!" (ostatnio wcina po 10 brzoskwiń dziennie!!!!A JA NIE LUBIŁAM BRZOSKWIŃ!!!!!...pewnie od nich ta sraka!;)
a 1.5 cm to nie mały Ci powiem, grunt,że nie groźny :) ...ty zrób se usg tego, może masz pozamaciczną jeszcze?! ;) lol!!! ale ja głupia! :yuppi:
nie, zbieram kasze dla małej :lol:

martitaolivia
hej hej mamusie,

Mam dobre wieści. Miałam jeszcze zaczekać z wiadomościami, no bo po co się spieszyć....

Chyba nam się udało. Ostatni tydzień jakoś dziwnie się czułam, więc w niedzielę postanowiłam zrobić test. Szczerze mówiąć nie spodziewałam się pozytywnego wyniku, no bo było 4 dni przed @. A tu niespodzianka! :noooo: Blada druga kreska. Bałam się, że może i tak nic z tego nie wyjść ( no było przed @), wiec do wczoraj nawet swojej drugiej połowie ani słowa nie pisnęłam...:36_1_22:

W poniedziałek poszłam na Betę w 3 t yg 4 dniu ciąży i jest 284, 3 mlU/ml. Do tego wczoraj znowu test i jest trochę mocniejsza krecha. Myślicie, że mogę się już cieszyć? Brzuch mnie pobolewa, biorę luteinę i nospę, dziś @ na razie nie ma i brzuch na razie przestał boleć. Chyba w piątek powtórzę betę, by sprawdzić czy przyrosła. Myślicie, że to ma sens?

Trochę się boję, ale jednocześnie mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie w porządku. W poniedziałek idę do gina. Nie sądziłam, ze uda się za pierwszym razem! Trzymajcie kciuki za kruszynkę!

Ronia śmieszne te Twoje instrukcje obsługi:smiech:

Gratuluję!!! Teścik super, wyraźne dwie krechy. Dbaj teraz o siebie. A jak mąż?

kaja09

Kaju i tak trzymaj, nie daj się facetowi. Trzymam kciuki, żebyście się dogadali, bo szkoda, że tak się denerwujesz.

http://fajnamama.pl/suwaczki/3s5p642.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63875.png

Tosia27
Ronia
super ze nie miałaś zabiegu:) po co Ci jakiś ból? a w tym zbiera sie jakaś ropa? jeśli tak to rób może okłady z sody i samo wyciągnie...
Kaja no proszę jednak będzie dziś restauracja??? a widzisz!!! mówiłam że on nie chce oglądać płaczącej i rozhisteryzowanej baby:) jeden opierdziel sprawe załatwił;) hihihi
a moja Mała fikała i narazie spokój - ona od kiedy ją czuję ma swój czas o 17:30:) czyli pewnie tak już zostanie

soda ichtiol nic nie dały matula trochę mi wyciągneła a teraz stoi
nic nie wypływa wiesz to jest dość głeboko pod skórą normalnie widać tylko nieduża krochę z czarnym punktem
reszta siedzi zamelinowana głeboko
poczekamy zobaczymy :)

Hejka w ogóle!
Ostatnio mnie nie było, bo nie działał mi net, ale dzisiaj już naprawiony i jest git.

Roniu to dobrze, że nie miałaś zabiegu, zaszwe to dodatkowy stres, a niepotrzebny wcale.

Mój maluch też tak czasem dziwnie się trzęsie czy coś, nie wiem jak to nazwać, zastanawiam się czy to nie czkawka, nie znam się. A czasem to mam wrażenie jakby się rozciągał na cały brzuch, bo czuję go jednocześnie z lewej i z prawej strony.
Ja u gina byłam w poniedziałek, nadal mam za twardy brzuch, macica się stawia, więc przepisał mi fenoterol. Na razie całe szczęście nie ma rozwarcia, ale grozi to przedwczesnym porodem, mam odpoczywać i bardzo uważać na siebie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/3s5p642.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63875.png