Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Brzuszki:)
Jakie macie plany na niedziele? ja miałam spacerek z mężem, ale pogoda się psuje i dziś Kubica więc chyba nici z planów:( Myślałam też o kinie ale chyba nie ma to sensu jak ja co 20 min muszę iść do łazienki;) ostatnio T. się śmiał ze zbankrutujemy na łazienki bo jak pojechaliśmy na miasto załatwiać sprawy to ciagle szukałam kibelka... i tak odwiedziłam wc dworcowe, tojtoje i nawet w jednej firmie prosiłam by mnie wpuścili:) TRAGEDIA - chyba przestanę wychodzić z domu...
Właśnie przed chwilą spotkałam sąsiadkę taką fajną babkę której w czwartek urodziła się wnuczka i powiedziała mi że wczoraj byli z męzem w Częstochowie podziękować i pomodliła się tez za nas:) A jej synowa też taka drobna jak ja, a mała Kingusia jak się urodziła miała 58 cm i ważyła 3700:) tylko muszą poleżeć jeszcze w szpitalu bo ma jakąś bakterię i musi przyjmować antybiotyk:(
MIŁEGO I SŁONECZNEGO DNIA:sun:

http://www.suwaczek.pl/cache/bae7d4d333.png
http://moje.glitery.pl/text/43/59/4-MAJA-19082009-8816.gif http://s2.pierwszezabki.pl/022/022403960.png?6046

mona21sc
Czesc !!!
znow przytylam 1.300 w 10 dni maja strasznie szaleje chodz po mnie nie widac wsumie to 2,5 kg w 18dni ja na usg ide dopiero po 19 tym gin mi powiedzial ze nie ma po co robic za czesto usg a ja tak sie martwie

super brzuszek masz mona21 ! Ciekawe ile ja utyłam ,a w czwartek ide na wizyte ...
Tak to prawda ze nie ma sensu z czestymi badaniami usg . Ja bede miec teraz po 30 tygodniu dopiero ;)

Wirtualna Polska

http://wp.pl

Jestem już w domu:) Jeszcze tylko ta Komunia córy za tydzien i bedę miała wreszcie spokojne weekendy:)
Ja też nie codziennie mocno czuję dzidziusia, teraz ostatnie dni raczej rzadko. A dzisiaj po powrocie do domu mała szaleje jak nie wiem co:) Chyba dobrze jej w domu:)
A cesarka to ze względu na wymiary moje i męża:) Mówił, że dzidzius na pewno będzie duży i że mam duzy brzuszek jak na 25 tc.
Ronia ale ten czas leci, patrz już 7 miesiąc!!
mona21sc nie przejmuj się, chyba, że cisnienie Ci również rośnie, to wtedy do lekarza:)

http://www.suwaczki.com/tickers/zpbncwa1vtor196m.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/ex2bio4ps0nz3443.png
http://www.suwaczki.com/tickers/bhywmg7ywdqvl030.png

mpearl
A cesarka to ze względu na wymiary moje i męża:) Mówił, że dzidzius na pewno będzie duży i że mam duzy brzuszek jak na 25 tc.

Mpearl nie strasz ludzi, rany ja chcę sama.... Chociaz mam wrazenie że synek już duży jakiś bo jak sie wierci to całym brzuszkiem trzęsie. A ile pierwszy bączek miał jak się urodził?

Sierpnióweczki może Wam się przyda :

- powrót

Fundacja „Szczęśliwe Macierzyństwo” Odety Moro-Figurskiej

zaprasza kobiety w ciąży, młode mamy i rodziców
na bezpłatne konsultacje, badania USG 4D i USG 2D w ramach akcji
„Szczęśliwa mama = Szczęśliwe dziecko”

WARSZAWA
Akcja odbędzie się 16/17 maja w Centrum Handlowo-Rozrywkowym SADYBA BEST MALL, ul. Powsińska 31 w Warszawie w godz. 10.00 – 18.00.

Kobiety w ciąży i rodzice będą mogli skorzystać z porad zaproszonych ekspertów, którzy w specjalnie przygotowanych punktach konsultacyjnych udzielać będą rad m.in. na temat :

* pielęgnacji dziecka, przewijania, właściwego doboru kosmetyków, higieny, wyboru pieluszek dla niemowląt i trochę starszych dzieci
* przygotowania do karmienia piersią, zalet karmienia piersią, prawidłowego przystawiania dziecka do piersi, przechowywania pokarmu
* stymulacji rozwoju psychoruchowego, emocjonalnego i psychofizycznego dziecka, roli zabawy z dzieckiem, budowania więzi
* prawidłowego rozwoju dziecka, wpływu masażu na funkcjonowanie najważniejszych organów i układów dziecka
* właściwej diety mamy karmiącej i kobiety w ciąży
* właściwej diety dziecka
* obowiązujących trendów w modzie, doboru swojej garderoby na każdą okoliczność

Na miejscu przyszłe i obecne mamy będą mogły skorzystać z usług profesjonalnych wizarzystów, którzy przedstawią najnowsze trendy i dobiorą odpowiedni makijaż.

Zapraszamy również na specjalne promocyjne stanowiska firm Avent Philips, Huggies i Sudocrem.

KRAKÓW
Akcja odbędzie się 23/24 maja w Kraków PLAZA, Al. Pokoju 44 w Krakowie w godz. 10.00 – 18.00.

RUDA ŚLĄSKA
Akcja odbędzie się 30 maja w Centrum Handlowo-Rozrywkowym Ruda Śląska PLAZA, ul. 1-go Maja 310 w Rudzie Śląskiej w godz. 10.00 – 18.00.

Witajcie dziewczynki po dłuższej przerwie...trochę się działo,więc nie miałam jak pisać,ale właśnie nadrobiłam zaległości i w telegraficznym skrócie: gratujuję ślicznych brzusiów i udanych zakupków i widzę,że babek nam przybywa na forum :) i tych sierpniowych "nosicielek" i tych w brzusiu :) a tu się ostatnio śmialiśmy,że mała będzie miała w czym wybierać bo co z kimś rozmawiamy to im się synuś urodził lub na dniach rodzić będzie :)
a co u mnie...po kolei:
1) z mężem mieliśmy WIELKI KRYZYS i strasznie się kłóciliśmy do zeszłego tyg byłam pewna,że to koniec mojego małżeństwa...aż do przylotu teściowej....
2) przez cały tydzień była u nas teściowa moja...nic nie napiszę, powiem tylko,że po jej wyjeździe spałam 15 godzin....
3) poza pokłóceniem z mężem i przylotem teściowej to miałam od jakiegoś czasu bóle w boku, jakby pod żebrami, z prawej str, ni to wątroba, ni to niestrawność albo wzdęcie i kolka jakaś, a że mi mi po tyg nie minęło i wieczorami nawalało jak cholera (siedzieć nie mogę, jeść nie mogę, jakby mi kto kijem po przeponie narypał) to w zeszłą środę zadzw do położnej, ta,że mam iść do lekarza do przych i się zw z pracy, w przych obejrzała mnie inna położna i pow,że to na bank nie wzdęcie (za długo boli i ciągle w jednym miejscu itp) i nie dzidzia,bo dzidzia po lewej str na dole i za mała by walnąć w wątrobę, i zadzw do szpoitala i mnie wysłała na położniczy oddział do szpitala ( z teściową byłam)..pojechałyśmy do szpit (mój okropny mąż zwolnił się i dojechał do nas) i żeśmy 5 godz siedzieli, znaczy położyli mnie na sali (miło, własny pokój z łazienką, pytali co chwilkę,czy chcemy kawy lub herbatki, a może jeść, tv, internet itp) ale 5(!!!!!!!) godz!!!!!!! ...ruch na dziale był, baby rodzą jak głuuupie...ostatecznie po 5 godz miałam pobrany mocz i krew do badania, spr dzidzię przez skórę jeszcze raz, mała miała tętno 147..a na ten tydz pow być 130-140 niby, ale pow,że to przez stres i to badanie jej (macanie jej przez mój brzuch), moje najpierw było 135/67 a potem 110/50 (????) i o 20 (widząc znudzoną minę teściowej, kt panikowała jak szalona i kazała mi ponaglać wszystkich w szpitalu-ona nie mówi po ang) wypisałam się sama, jako że wyniki miały być dop za 4 godz,a lekarz i tak operował, poza tym mam km do szpitala,więc nie było potrzeby tam siedzieć....pojechaliśmy do domu, na dr dzień zadzw,że są wyniki, badania wątrobowe i na nerki ogólnie ok, anemii nie mam,żelazo ok, mocz też...ale mam za wyskoie leukocyty (norma to 10-11 tys, ja mam 15.1 tys) i mam wrócić na konsultacje do szpitala, wróciliśmy, znów 4 godz czekania, lekarka zbadała znów brzuch i kazała powt badanie krwii - podwyższone leukocyty oznaczają jakąś infekcję...ale badania nerek i wątroby nic nie wyazały, CRP mam niskie, a przy inf powinno wzrastać razem z leukocytami,więc nie wiadomo....jak bolało tak boli, rano po spaniu jest ok,ale jak tylko usiądę to boli, jutro na 13 mam usg wątroby i ponowne badanie krwii...mam tylko nadz,że wsz ok z maleństwem, bo jak wpisałam leukocyty w ciąży w googlach to inf są dość dziwne- od tego,że w ciąży 15 tys to norma, przez "infekce" po "zatrucie ciążowe i infekcja wewnątrzmaciczna zagrażająca życiu matki i płodu kończąca się awaryjną cesarką"...lol...w szpitalu pow mi,że gdyby to było coś poważnego to nikt by mi nie pozwolił iść do domu, ale na wszelki przypadek podsunęli mi świstek do podpisania,że "wychodzę na własną odpowiedzialność i jestem świadoma kosekw swojego działania, mimo iż zostałam poinformowana i radzono mi pozostać na oddziale"....no i tak to wygląda...teściowa poleciała, mąż się wystraszył i kocha mnie teraz baaaardzo, i nawet nie leci mi już krew z nosa a przez ostatni tydz to codziennie się zdarzało...życie wraca do normy...mała dziś też nad wyraz spokojna, ale wczoraj kicała, rano przywaliła mi w pęcherz...ała! jak to boli! a co to będzie jak podrośnie????:o_no:posikam się!!!!
buziaki i pozdrowienia od cioci Kai wątrobianki :)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nroeqs0ymjd9h.png

dzięki, mam nadz,że wsz ok i że te badania to tylko formalnośćbędzie, bo jak poczytałam o tych "awaryjnych cesarkach" to się zdołowałam...a dodatkowo jak się ma w domu tak wyjątkowego gościa jak teściowa,to mnie szlag trafiał, już męża wysyłałam by "zabrał mamusię na zakupy, ja sama posiedzę i poczekam na lekarza, nie ma sensu byśmy tu wszyscy siedzieli i patrzyli w ścianę", ale on nie chciał mnie zostawić, mama też twierdziła bym "nie wymyślała,nigdzie nie pójdą" a potem siedziała na krześle i marudziła, że "w polsce to nie do pomyślenia by tyle czekać" aż jej wygarnęłam,żew polsce to by mi nie robili takichbadańod ręki, na bank by nie przepraszali,że to tyle trwa (jak bym na oddział z ulicy weszła) i nie proponowali by mi pokoju z jedzeniem itp, bo jak w pl wjechałam na izbę przujęć z ropą w zębie mądrości to mi kazali za 6 tyg przyjść a mojej kuzynce w zeszłym miesiącu pow,że musi mieć operację w ciągu miesiąca bo straci głos, ale nie ma terminów i mogą jej zrobić za 6-9 miesięcy chybaże zapłaci 2 tys to jej prywatnie zrobią!...się zamknęła..

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nroeqs0ymjd9h.png

kaja09
dzięki, mam nadz,że wsz ok i że te badania to tylko formalnośćbędzie, bo jak poczytałam o tych "awaryjnych cesarkach" to się zdołowałam...a dodatkowo jak się ma w domu tak wyjątkowego gościa jak teściowa,to mnie szlag trafiał, już męża wysyłałam by "zabrał mamusię na zakupy, ja sama posiedzę i poczekam na lekarza, nie ma sensu byśmy tu wszyscy siedzieli i patrzyli w ścianę", ale on nie chciał mnie zostawić, mama też twierdziła bym "nie wymyślała,nigdzie nie pójdą" a potem siedziała na krześle i marudziła, że "w polsce to nie do pomyślenia by tyle czekać" aż jej wygarnęłam,żew polsce to by mi nie robili takichbadańod ręki, na bank by nie przepraszali,że to tyle trwa (jak bym na oddział z ulicy weszła) i nie proponowali by mi pokoju z jedzeniem itp, bo jak w pl wjechałam na izbę przujęć z ropą w zębie mądrości to mi kazali za 6 tyg przyjść a mojej kuzynce w zeszłym miesiącu pow,że musi mieć operację w ciągu miesiąca bo straci głos, ale nie ma terminów i mogą jej zrobić za 6-9 miesięcy chybaże zapłaci 2 tys to jej prywatnie zrobią!...się zamknęła..

fakt faktem w PL niewiele lepiej, może czasem się zdarzy.
Kaya 3majcie się. Z tego jednego dobrze że mąż się nawrócił :lol:

kaja09

NO I DOBRZE NIECH SOBIE NE MYSLI tesciowe juz takie wszystkie chyba -" mądralińskie "

Wirtualna Polska

http://wp.pl

basia681
kaja09

NO I DOBRZE NIECH SOBIE NE MYSLI tesciowe juz takie wszystkie chyba -" mądralińskie "
moja teściowa akurat jest ok złego słowa powiedzieć nie mogę :D

kaja09
2) przez cały tydzień była u nas teściowa moja...nic nie napiszę, powiem tylko,że po jej wyjeździe spałam 15 godzin....
...mała dziś też nad wyraz spokojna, ale wczoraj kicała, rano przywaliła mi w pęcherz...ała! jak to boli! a co to będzie jak podrośnie????:o_no:posikam się!!!!
buziaki i pozdrowienia od cioci Kai wątrobianki :)

:sofunny: ciekawe ile ja bym spała, chociaż ja to pewnie cały czas jakby była a nie po Jej odlocie :) Kaja09 pęcherz to pęcherz, mnie łomocze po jelitach.

Mpearl, Ronia co taki duże te bąbelki Wasze, rany... teraz to juz zaczynam się bać.... poczekam do środy... zobaczymy ile moje kochanie waży..... a jeszcze niby jak położna czy lekarz moga juz teraz ocenić czy dzidiza będzie miała ponad 4,5kg Mpearl?