Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrany powiedzmy, będę sie do niego przekonywać.
Czego się boje ? Boje się usg. Ostatnie mialam 22 grudnia widać było serdunio. Ale boje się że może być coś nie tak. Po poprzednich przejściach ta ciąża nie jest tak mega radosna ::(:
Badania : mocz, cukier, toxo i kiła. Morfe robilam przed swietami byla cacy

Wiesz, podziwiam Cie naprawde, przeszlas tyle,ze nie jedna by sie zalamala totalnie. Pamietajze masz tu solidna grupe wsparcia w szystkie tuptapy z zacisnietymi kciukami!!!! Bedzie dobrze,musi byc dobrze, staraj sie byc dobrej mysli. Mi tata zawsze mowil,ze nie ma sensu zamartwiac sie sprawami na ktore nie mamy wplywu. jezeli mozemy cos zmienic- powinnismy byc za to odpowiedzialni,jezeli nie mozemy- nie powinnismy sie tym martwic tylk oto przyjac...moze dziwne,ale dla mnie to bardzo prawdziwe :)
GLOW DO GORY, JESTEM PEWNA,ZE TYM RAZEM SIE WSZYSTKO UDA! W KONCU JUZ SIE WCZESNIEJ UDALO PRAWDA???
A myslalas juz nad imionkami?

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nroeqs0ymjd9h.png

promyczek001
kaja09
Promyczku! Napisz jak tam samopoczucie? mam nadz,ze dzis lepiej??? umowmy sie,ze dzis ja rzygam, moze jak bedziemy mialy rzyganiowe dyzury to bedzie nam lzej?
:36_2_49:

A jak tam dumny tatus? wzial sie za sprzatanie? zaganiaj go zaganiaj, niech sie uwija to nie bedzie mial czasu myslec o pierdolach :) Ty MASZ SIE RELAKSOWAC!!!! wiem,ze jest zimno i brzydko (przynajmniej u mnie -pada) ale postaraj sie wyjsc z domu...mnie potwornie draznilo jak mi mama z tesciowo truly,ze mam isc na dwor to mi pomoze, bo ja nie czulam sie nasilach by sie ubrac i caly dzien w pozamie a co dopiero NA SPACER!!! ...ale jak MUSIALAM wrocic do pracy to mi ten ruch o niebo pomogl, trzeba sie zajac czyms :)

A poza tym JUTRO MASZ USG I ZOBACZYSZ SWOJEGO MALEGO TRUCICIELKA!!!!!
:yuppi:
pozdrow go od wirtualnej ciotki i czekamy na zdjecie!!!!!!!!
A jeszcze se chcialam zapytac...wiem,ze to prywatne,ale z tego co pisalas wyzej, to jest to juz Twoja druga ciaza dobrze rozumiem? Jezeli tak,to jak wtedy zachowywal sie Twoj luby? Ile jestescie malzenstwem? (ciagle sie staram zrozumiec jego zachowanie)...moze sie boi bo sie za szybko zrobilo "za powaznie" w jego "jakze krotkim jeszcze i mlodym" zyciu?
BUZIACZKI DLA CIEBIE I BOBASKA

RONIA!!!! BABOLU!!!! GDZIE JESTES I CZEGO SIE NIE ODZYWASZ???? PISZ!!!

hello:):)
u mnie dziś w miarę nieźle... nadal czuję sie (powiem dosadnie ale tak jest) kupa gówna, na gębie pryszcze, odrosty proszą o farbę, brak makijażu który spływał po każdej wizycie w toalecie...
mdli mnie oczywiście ale przynajmniej nie haftuję
a no i nawet dałam sie dziś "poprzytulać" ślubnemu... sama nie wiem co mi sie stało
może po wczorajszym kryzysie i płaczu przez pół dnia miałam ochotę poczuć jego bliskość
fajnie, ze możesz już kupować ciążowe ubranka:) ja narazie chudnę i w pasie i pod biustem starciłam już 6 cm... martwię sie że jak mnie potem weźmie na tycie to wystąpią okropne rozstępy
niestety Tomek chyba zapomniał co mówił i nic nie sprzątnął, zresztą cały dzień lata i coś załatwia, to do apteki po pojemniczek na mój mocz, to do małej kanjpki po obiadek dla mnie, no i auto się psuje...
co do spacerów to mam króciutkie z psem - siusiu pod klatką i do domu... i tak jest mi wtedy słabo więc jakiś dłuższych sie boję
cieszy mnie jutrzejsze usg i to bardzo ale martwię się, bo mam tez jutro pobieraną krew i nie wiem czy dojadę na czczo na badania.. jak nie zjem przed wstaniem z łózka sucharka i czymś nie popiję to nie mam życia...
dobrze że przynajmniej Tomek mnie zawiezie bo sama napewno nie dałabym rady
co do naszego stażu to jesteśmy 7 miesięcy poślubie... poprzednią ciążą niestety długo nie mogłam sie nacieszyć ani jakoś zauważyć Tomka zachowań bo starciłam ją dwa tygodnie po tym jak sie dowiedzialam...

Ja wygladam jak zona Ferdka Kiepskiego!!! Odrosty mam od pazdziernika, a nawet nie mysle by sie dac farbnac ang fryzjerce! zawsze robie wlosy w pl u mojej kuzynki, makijazu nie robie na codzien, bo moj B nie lubi jak mam makijaz, ale puder i tusz musza byc jak wychodze bo blada jestem jak sciana a do tego wlasnie wylazly mi pryszcze!!!! a przez pierwsze 2 tyg po tym ,jak sie dow o ciazy, to cere mialam ladniejsza niz kiedy kolwiek w zyciu!!! wszystko przez to rzyganie chyba!
co do przytulania- jak tylko mnie nie mdli, to jestem STRASZNA! Chce mi sie jak jakiejs dzikiej! i jest mi o wiele przyjemniej- czytalam,ze jest tam wsztsko bardziej ukrwione i mocniej czuc i dlatego...nie wiem, jak dla mnie to jest po prostu inaczej, hormony mi buzuja i zmieniam sie w jakiegos dziwnego stwora! mysle,ze to po prostu sa te hustawy,ze wszystko przezywamy mocniej, rycze tez na fimlach jak glupia (a z reguly to B mial zly w oczach jak smutny fiml byl) ba! na kreskowkach tez mi sie chce wyc czasem! szarpie mna na wszystkie strony czasem,ze skrajnosci w skrajnosc!LOL
MATKO! 6CM?! no to porzadnie schudlas! spoko loko, nadrobisz!:) co do mezulka,widze,ze sie stara mimo wszystko na swoj meski sposob:) dopinguj go troszke i niech wie,ze widzisz,ze biedny w taki mroz Ci po obiad poszedl :) i niech idzie z Toba na to usg koniecznie! zobaczysz jak zmieknie!!!!
Tym bardziej ze tak jak piszesz, poprzednia nie zd sie nacieszyc...(przykro mi,ze tak wyszlo, i mysle,ze teraz to on tymbardziej powinien ci pomagac by wszystko bylo dobrze)...wymioty podobno zmiejszaja bardzo ryzyko poronienia - tak czytalam- i swiadcza o zdrowo rozw sie ciazy...ciekawe...w sumie dobrz,ze nas tak mdli...a z drugiej str., wiekszosc z moich znajomych nie miala nawet mdlosci!
...w ostatecznosci wez taxowke, ja sie tak slabo czulam i pow,ze nie maopcji bym na jaki kolwiek spacer szla sama,bo fajtne gdzies po drodze i mnie nikt nie podniesie, wiec wiem co mowisz. a niech cie tez odwiezie po badaniu, bo jak ci krew pobiora to mozesz byc jeszcze slabsza!ja mam samoloty po kazdym pobieraniu krwii i b idzie ze mna na nast usg :)

Cholera! mi sie Marysia podobalo, dopoki mojego B nie spotkalam,bo jego ex wlasnie byla Marysia,wiec u mnie juz imie spalone...no i myslimy...przed poczecie mowa byla o Julce, ale po obejrzeniu "tylko mnie kochaj" mdli mnie jak slysze to imie, zbyt slodkopierdzace dla mnie (mam nadz,ze sie nikt nie obrazi) no i tak w zwiazku z moimi glpimi skoj,albo bujna wyobr, wiekszosc imion odpada:( tecie chca Claudie (znam jedna-idiotka ostatnia), Tamare (!!!!!!!????), Ige lub Elene (Elenka nawet nawet,ale B sie nie podoba) a dla chlopca wymyslili ...BOGDAN!!!!...glupi Boguś- to pierwsze co mi do glowy przyszlo...moj B chce Henia(!!!!!!-"B!!!,moglbys przewinac HENRYKA bo sie zesral!"- NIE!!!!)....no i chyba mi najbardziej pasuje Wojtuś...wszystkie moje lalki bobasy to byly Wojtusie :)

A mi sie wczoraj w nocy zachcialo jagód z cukrem i moj biedny maz z przezrazeniem (byla 12:30 w nocy) pyta sie mnie gdzie on mi ma teraz jagody kupic? hihi Wiec rano kupilismy mrozone, ale juz mi ochota przeszla.
Mnie tez ciagle mdli, juz tak sobie mysle, ze lepiej by bylo sobie tak raz i porzadnie zwymiotowac, to moze by bylo mi lepiej??
A my dzisiaj ogladalismy wozki w sklepie i stwierdzilam ze ciezko bedzie cos wybrac - taki wybor!! Chyba lepiej przerzuce sie na ubrania ciazowe, bo ja rowniez juz po malu nie dopinam sie w spodnie:)

http://www.suwaczki.com/tickers/zpbncwa1vtor196m.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/ex2bio4ps0nz3443.png
http://www.suwaczki.com/tickers/bhywmg7ywdqvl030.png

mpearl
A mi sie wczoraj w nocy zachcialo jagód z cukrem i moj biedny maz z przezrazeniem (byla 12:30 w nocy) pyta sie mnie gdzie on mi ma teraz jagody kupic? hihi Wiec rano kupilismy mrozone, ale juz mi ochota przeszla.
Mnie tez ciagle mdli, juz tak sobie mysle, ze lepiej by bylo sobie tak raz i porzadnie zwymiotowac, to moze by bylo mi lepiej??
A my dzisiaj ogladalismy wozki w sklepie i stwierdzilam ze ciezko bedzie cos wybrac - taki wybor!! Chyba lepiej przerzuce sie na ubrania ciazowe, bo ja rowniez juz po malu nie dopinam sie w spodnie:)

hehe!!!
Ja ostatnio jadlam makaron z bialym serem, jagodami i cukrem i zapijam go ....ogorkowa!!!!!!! Szalenstwo!!! ale po takich mdlosci to ratuje sie jak moge!!!
Podobno jak sie chce warzyw i owocow to brakuje witamin i im sa one ciemniejsze tym maja ich wiecej (uwaga: chodzi o miazsz a nie skorke, np ogorki- ciemne na zewn,blade w srodku, nizbyt duzo witamin...jagody sa CZARNE!!!!!....i juz wiem,czemu mi sie ich zachcialo :)
wymiotowanie mi nie pomaga, jak mdli to mdli i jak zwym to wcale nie jest lepiej...
a co do wozkow: moja kuzynka urodzila latem 2008 i kupila wozek x-lander, odel xa zielony- sliczny i iwem,ze praktyczny, wiec ja nie ryzykuje i biore taki sam, bo wiem,ze sprawdzony i na zywo widzialam i jest jeszcze ladniejszy! a tu takie wielofunkcyjne wozki (gondola+spacerowka+fotelik i reszta) to koszt 500 funtow min!!!!!wiec zamawiam na bank xlanderka:)

ronia
Zastanawiam się czy iść z młodym na sanki ale lenia mam i zimnooo brrrr

LOOOO!!! ja o sankach moge pomarzyc!!! tu nie pada snieg nigy:( az tesknie za polska jak widze ta zime w tv!!!! Tylko Ronia nie szalej na tych sankach, uwazaj na siebie i sie nie posliznij!!!!! ...moze lepiej nie idz...ale jak ci sie humorek poprawi to sie cieplo opatul i na spacerek zimowy! :)

ja tez mysle i mysle..zjadlam dzic tylko troche platkow z mlekiem i nic poza tym bo mdli....B cos mowil o jajku sadzonym z ziemniakami i mizeria...pychota,ale czy ja wiem,czy mam ochote....OSCYPEK powiadasz...Ronia,Ty to wiesz, jak mi zadac prosto w leb co bym miala o czym myslec!!!!! piszesz babie w Anglii o OSCYPKU?!!!! BUUUUUUUU!!!!!!