Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

Mama_Monika
Q bezimiennie (a szkoda bo w przeciwieństwie co do niektórch to jak mam imię;) o tych szczepieniach to pewnie do mnie piszesz, 580zł to kwota łączna za rota i pneumo zresztą tak napisałam wcześniej przejrzyście chyba, a czy trzeba czy nie to lekarz decyduje;)

Widzę, że masz jakiś problem, tylko nie wiem czy z własnym poczuciem wartości, czy z czymś innym.....
A pisałam ogólnie o szczepieniu, więc nie widzę powodu, żeby kierować wypowiedź bezpośrednio do Ciebie.
I jeszcze jedno- akurat ja, ze zrozumieniem czytam Wasze wypowiedzi, także źle trafiłaś... Mama_Monika

ronia
ronia
Izak1979

a gdzie i o której, z przyjemnością pojadę..
dam znać kościół w Ząbkach na 16 to wiem a adres dopiero się dowiem :) dam znać zapraszam gorąco
znalazłam Parafia Rzymskokatolicka p.w. Miłosierdzia Bożego ul. 11 listopada 4 05-091 Ząbki
Strona parafii Mi�osierdzia Boşego

dzięki..postaram się być

Szymon - 6 lat; Maciuś - 3 lata; Zosia - 2 latka.

zana27
Q wczoraj byłam dokończyc rejestracje i donieśc akt urodzenia dziecka, żeby był przy mnie ubezpieczony, a dzisiaj po skierowanie do pracy.
Ronia :brawo:
Jedziesz z Mackiem? Którędy jedziecie, przez jakie miejscowości?

:smile: to dobrze, że mały przy Tobie będzie ubezpieczony. Tak zapytałam bo pisałaś, że ze 2 razy byłaś.

Ronia
bardzo mi się podoba :smile:

zana27

A wiecie co, normalnie sie dzisiaj popłakałam z nerwów. Dzwoni do mnie T bratowa i mi oświadcza, że jutro kolo 10-11 ,,porywaja,, mi T z domu, ja na to że nie za bardzo, bo ja na 10 do pracy ide a ona, że wie i że już z moja teściową jest już ustalone!! Ja mowię jej, że się nie zgadzam, bo mały mi dzisiaj gorączkuje, itd, a ona, ze postarają się żeby T wrócił na usypianie ( A chcieli go gdzieś pod Wawę zabrac bo im samochód szwankuje, oni by swój zostawili i z T by wrócili) Więc ja za tel i do T dzwonię i go op...alam a on, że tez sie o tym dopiero dowiedział. Ja mu mowię, że sie nie zgadzam, bo nie dośc że dziecko pierwszy dzien będzie beze mnie to jeszcze nie wiadomo, co z tą goraczką i że może T szwagier pojechac. A T do mnie, że jego brat rozmawiał ze szwagrem a ten mu powiedział, że jutro księdza maja po kolędzie. Nosz kur....a mac!!nigdy nie przyjmowali księdza a teraz się nawrócili !!!! Powiedziałam T że w żadnym wypadku nigdzie nie jedzie więc zadzwonił do brata i mu to przekazał. Że musi On byc z niuniem bo nie wiadomo co z tą goraczką itd. A ja w dupie mam co T brat na to. teraz tez dałam małemu nurofen bo był ciepły. Czółko nadal ciepłe, ale policzki zimniutkie. Ależ sie rozpisałam... Mam poprostu już nerwa...

Zana
, nie dziwię się, ja też bym się wkurzyła. Dobrze, że sie nie zgodziłaś, najważniejsze, żeby malutki czuł się bezpiecznie. A temperatura może na ząbki??

Izak
jak mały z tą ospą?

Cześć dziewczynki:)

Kurcze ale mi się dzisiaj wstać nie chciało:/
Pogoda do d......y :/ pochmurno, deszcz i ciapa :/

zana buziaki dla Titusia :-*:-*:-*

qlczak
Mama_Monika
Q bezimiennie (a szkoda bo w przeciwieństwie co do niektórch to jak mam imię;) o tych szczepieniach to pewnie do mnie piszesz, 580zł to kwota łączna za rota i pneumo zresztą tak napisałam wcześniej przejrzyście chyba, a czy trzeba czy nie to lekarz decyduje;)

Widzę, że masz jakiś problem, tylko nie wiem czy z własnym poczuciem wartości, czy z czymś innym.....
A pisałam ogólnie o szczepieniu, więc nie widzę powodu, żeby kierować wypowiedź bezpośrednio do Ciebie.
I jeszcze jedno- akurat ja, ze zrozumieniem czytam Wasze wypowiedzi, także źle trafiłaś... Mama_Monika

Taaak, mam problem z.... drobiem hehe
To, że czytasz uważnie każdego dnia to ja wiem;)
tylko pamietaj, że ja to nie ferinka ;)

ROKSANIA
http://s2.suwaczek.com/200103282080.png

LENUSIA
http://s4.suwaczek.com/200909042080.png

Cześć dziewczynki:)
Zana powodzenia w pracy i zdropwka dla Titka. Pewnie czuje Twoje emocje i stąd gorączka....Q to ja coś się wypowiem, nie rozumiem dlaczego szukasz na siłę zaczepki z dziewczynami, mnie osobiście to złości a i psuje atmosferę na forum. Rozumiem że możesz się z czyims zdaniem nie zgadzać (ja sama też nie zawsze się ze wszystkim zgadzam) ale to nie znaczy, że musisz od razu w taki niemiły sposób reagować, bo niestety w tonie Twoich wypowiedzi nie ma nic pojednawczego i przyjaźnego
MM u nas też szaro, buro i ponuro:(
Ronia Ty zdolniacho - brawo!
Miłego dnia:)

http://www.suwaczki.com/tickers/zpbncwa1vtor196m.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/ex2bio4ps0nz3443.png
http://www.suwaczki.com/tickers/bhywmg7ywdqvl030.png

zana powiem ci że moja jak czopki dostawała to tez częściej kupkę robiła a już pierdzonko to na bank było wtedy zawsze.
Poza tym najważniejsze , że je i w sumie innych obajwów nie ma, moja tez tak miała ostatnio i gorączka wysoka była ponad 39 i tak jak samo się pojawiło tak i samo znikło, tyle, że przeciwgorączkowe trzeba było dawać. Może spróbuj naprzemiennie paracetamol z ibuprofenem...

mpearl a jak Twoje dziewczyny?

ROKSANIA
http://s2.suwaczek.com/200103282080.png

LENUSIA
http://s4.suwaczek.com/200909042080.png

qlczak
ronia
hej dziewczynki

sprzedały się pierwsze kolczyki szydełkowe w sklepie :) :D

:yuppi::yuppi: super, teraz będą kolejne. :smile:

A ja oglądam telekonferencję z Moskwy, nadali też rekonstrukcję wydarzeń lotu, ech....

Zana, zdrówka dla malucha, oby się szybko wyjaśniło, co jest powodem tych objawów.
taki pozytywny bodziec że komuś się spodobało :) ciesze się strasznie
mało sukces ale cieszy

ronia
qlczak
ronia
hej dziewczynki

A ja oglądam telekonferencję z Moskwy, nadali też rekonstrukcję wydarzeń lotu, ech....

Zana, zdrówka dla malucha, oby się szybko wyjaśniło, co jest powodem tych objawów.
mało sukces ale cieszy

oj tam, oj tam, podobają się, gdybym ja nosiła takie wiszące to też bym się skusiła :smile:
a wiadomo, że cieszy :smile:
śpi Olcia?

qlczak
ronia
qlczak

mało sukces ale cieszy

oj tam, oj tam, podobają się, gdybym ja nosiła takie wiszące to też bym się skusiła :smile:
śpi Olcia?
spi budze ja bo ile można

jeszcze tylko napisze ze moj syn niespełan 10l ma dziewczyne
wracaja sobie za rączke ze szkoły i powiedział jej że się w niej zakochał :D

ronia
qlczak
ronia

mało sukces ale cieszy

śpi Olcia?

oooo :hahaha: no to nieźle, a jak Ci się narzeczona podoba?
Olka wymiata :hahaha:

qlczak
ronia
qlczak

śpi Olcia?

spoko to jedna z bliźniaczek :lol:

Obudziłam Luuu

ronia
qlczak
ronia

Obudziłam Luuu

z bliźniaczek powiadasz, to będzie ciekawie, dobrze, że to jeszcze dzieciaki :smile:
Luuu zła?

qlczak
ronia
qlczak

Obudziłam Luuu

z bliźniaczek powiadasz, to będzie ciekawie, dobrze, że to jeszcze dzieciaki :smile:
Luuu zła?
biorąc pod uwagę że moja teściowa z bliźniaków i przyszła synowa to normalnie czaad się zapowiada :D :lol:
najlepszy tekst to : no to teraz został mi ślub :hahaha:

i plany na jutro zostało mu z gazetek 8zł pojdzie szybko po szkole kupi jej kwiatek schowa się i po drodze jak bedzie szła wyskoczy z kwiatkiem :lol: :Podziw:

ronia
qlczak
ronia

Obudziłam Luuu

Luuu zła?
biorąc pod uwagę że moja teściowa z bliźniaków i przyszła synowa to normalnie czaad się zapowiada :D :lol:

i plany na jutro zostało mu z gazetek 8zł pojdzie szybko po szkole kupi jej kwiatek schowa się i po drodze jak bedzie szła wyskoczy z kwiatkiem :lol: :Podziw:

sweet.
plan extra :)
Ronia, to jak teściowa z bliźniaków, to pewnie tez myslałaś, czy Twoja ciąża będzie bliźniacza, co?

qlczak
ronia
qlczak

Luuu zła?

sweet.
Ronia, to jak teściowa z bliźniaków, to pewnie tez myslałaś, czy Twoja ciąża będzie bliźniacza, co?
moja babcia modliła się obym nie miała bliźniaków
ale z tego co wiem to to co 2 pokolenie się objawia :D

ronia
qlczak
ronia

sweet.
moja babcia modliła się obym nie miała bliźniaków
ale z tego co wiem to to co 2 pokolenie się objawia :D

czyli młody ma szansę.... ja chciałam bliźniaki ale przed ciążą, potem poznałam dziewczynę, która od 5-miesiąca była w szpitalu, bo bali się, że urodzi wcześniej. Teraz maluchy wogóle nie sa zgrane- tzn. śpią na zmianę, jedzą na zmianę- to ja dziękuję bardzo za takie atrakcje. Prawie nie mam czasu przy moim Rumcajsie, to przy dwójce to chyba bym z piżamy nie wychodziła :smile:

Hej dziewczynki
Tosiu dziękuje my już lepiej :Całus:
Jak rehabilitacja? Bo pisałaś coś że idziesz
Zana jak w pracy? Mam nadzieje że mały ok,zdróweczka dla niego:Całus:
Blondi hej,szybko zleciał ten czas jak już pracujesz:)

Ronia Ola jest niesamowita,na tych fotkach w ogóle nie było widać że spać chce.Dobrze że w ogóle zasneła do rana:Padnięty:

Izak1979
cześć laseczki,, .. nie poczytałam, bo padam na pysk..Maciek gorączkuje od 4 dni, noce nie moje a od wczoraj ma ospę. dzisiaj jest drugi dzień wysypu i ma jakieś 50 krostek i żadnej wodnej. mam nadzieje, że tak mu zostanie. Wykąpałam go w płatkach, smaruję tym środkiem od ospy i krochmalem daję calcium, żeby nie swędziało i już. A Zośki nie tyka ta ospa, pewnie będzie miała za dwa tygodnie....wrrrrr

Zdróweczka i oby Zosię omineła ospa
qlczak
Dobry,
Izak zdrówka dla dzieciaczków i siły dla Ciebie
Zana, a czemu codziennie do tego urzędu chodzisz?
Tosia, no w żłobku to jak najbardziej pneumo wskazane, ale my się jeszcze nie wybieramy, to możemy poczekać, tylko o tych meningo... mi mówiła.
A co do Roty to pierwsze słyszę o dawce przypominającej i to w takiej kwocie. Ja miałam 3 dawki po jakieś 270zeta, jak dobrze pamiętam i tyle. Więcej nie trzeba.
Madziaas jak Wy, jak Kacperek
Ronia wstałas już? Olcia to pewnei jeszcze śpi

Hej Qlczaczku my już dobrze::):
A jak Rumcajs? Wszystko ok?
ronia
YouTube - LAETARAE - Uciekali - niecodzienny koncert kolęd - Kołysanka dla Jezusa 08 stycznia 2011 r.

My z sobotni koncert kolęd :D
Super::):

zana27
MM no w szoku jestem !!
A wiecie co, normalnie sie dzisiaj popłakałam z nerwów. Dzwoni do mnie T bratowa i mi oświadcza, że jutro kolo 10-11 ,,porywaja,, mi T z domu, ja na to że nie za bardzo, bo ja na 10 do pracy ide a ona, że wie i że już z moja teściową jest już ustalone!! Ja mowię jej, że się nie zgadzam, bo mały mi dzisiaj gorączkuje, itd, a ona, ze postarają się żeby T wrócił na usypianie ( A chcieli go gdzieś pod Wawę zabrac bo im samochód szwankuje, oni by swój zostawili i z T by wrócili) Więc ja za tel i do T dzwonię i go op...alam a on, że tez sie o tym dopiero dowiedział. Ja mu mowię, że sie nie zgadzam, bo nie dośc że dziecko pierwszy dzien będzie beze mnie to jeszcze nie wiadomo, co z tą goraczką i że może T szwagier pojechac. A T do mnie, że jego brat rozmawiał ze szwagrem a ten mu powiedział, że jutro księdza maja po kolędzie. Nosz kur....a mac!!nigdy nie przyjmowali księdza a teraz się nawrócili !!!! Powiedziałam T że w żadnym wypadku nigdzie nie jedzie więc zadzwonił do brata i mu to przekazał. Że musi On byc z niuniem bo nie wiadomo co z tą goraczką itd. A ja w dupie mam co T brat na to. teraz tez dałam małemu nurofen bo był ciepły. Czółko nadal ciepłe, ale policzki zimniutkie. Ależ sie rozpisałam... Mam poprostu już nerwa...

Też bym sie wkurzyła,no wiesz;/
ronia
hej dziewczynki

Super:brawo:

ronia
qlczak
ronia

mało sukces ale cieszy

śpi Olcia?

Uu :smiech:

ronia
qlczak
ronia

Obudziłam Luuu

Luuu zła?

Ale fajny,słodkie to :Podziw:

Dziecko to najwspanialszy prezent od życia

hej lasencje::):

Roniu
super, bardzo mi się podobało zdolniacho :brawo:
Ola wymiata:D, ja bym na pewno nie dała rady, współczuję, ja bym budziła rano o 9 i tyle, kilka dni i by się przestawiła, a krzywdy jej nie robisz przecież, bo to dla jej dobra::):
A Maciek :love: fajnie, słodkie takie pierwsze miłości....

Zana powodzenia dziś w pracy, trzymam kciuki::): Jak Bartuś? pewnie wyczuwa Twoje zdenerwowanie albo jakiś wirusik go dopadł, jak się dziś czuje?

Blondi super Kubuś, jaki mądry i samodzielny i jaki duży facet::): Ale zleciało 8 miesięcy, nie dawno się szykowałaś na pierwszy dzień... A jak Wasza budowa domku? Buziaki dla Was

Izak zdrówka dla Was i sił::):

U nas Mikołajek miał wyjęte szczebelki z miesiąc i fajnie z tym było, bo właśnie jak się obudził rano to przychodził sam do nas na łóżko i w ciągu dnia wchodził sobie bawić tam, aż do nocy w której obudził mnie jego krzyk ::(: wypadł przez sen, wiercił się i trafił w końcu na tę dziurę, więc teraz ma włożone z powrotem i na razie mu nie wyjmuje

U mnie kupa roboty, zaczęliśmy remont w nowym mieszkaniu i latam między mieszkaniami i do sklepów oglądać co w ogóle chce, a tu fachowcy coś potrzebują i tak w kółko, a kasa jak woda idzie, czego akurat się spodziewałam niestety...

Mój Mikołajek już zdrowy całkiem i nadrabia zaległości w jedzeniu, tyle je że jestem w szoku gdzie on to mieści zwłaszcza że jest drobniutki::): Miki ma 80cm wzrostu i waży jakieś 10kg, także ubranka nosi spokojnie na 80-86

pozdrawiam Was wszystkie i dzieciaczki::):

http://fajnamama.pl/suwaczki/3s5p642.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63875.png