Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

Tort makowy ::):
8 jaj
25 dkg cukru pudru
25 dkg maku, wanilia
skórka cytrynowa
1 łyżka miodu
6 dkg tartej bułki ( proszek do pieczenia)
4-5 sztuk migdałów lub olejek migdałowy
2 dkg masła do smarowania formy
2 dkg tartej bułki

Tortownicę wysmarowaną posypać tartą bułką, mak sparzyć - przepuścić przez maszynkę o gęstej siatce (3 razy)
Migdały sparzyć i obrać z łupinek,zemleć. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę. Wyłożyć na żółtka warstwami pianę, mak, tartą bułkę, wanilię, miód, skórkę cytrynową, lekko wymieszać. Wyłożyć do tortownicy. Piec w średnio gorącym dobrze nagrzanym piekarniku ( ok 40 minut) Zimny biszkopt przekroić na 2 krążki,przełożyć masą

Pochwaliłam sie bo nie wiem gdzie ma drugi przepis,a nie ma jej w domu. Dziwny ten przepis jakiś;/
Jak chcesz mase to Ci moge napisać. Mam tu czekoladową i budyniową

Dziecko to najwspanialszy prezent od życia

ronia
Cześć

My niestety nie fajnie wczoraj zaliczylismy szpital Olka brzydko oddychała i niestety zeszło nam na oskrzela
wydałam 200zł a aptece nowe leki plus neubilizator do oddychania
mamy 5 inhalacji dziennie plus 2 razy antybioty, niunia kaszle dobrze że zaczęła jeść bo było kiepściuchno z tym jedzonkiem u niej, i zaczęła się znowu śmiechać

oj Roniu zdrówka dla Olci, trzymajcie się i żeby Ciebie nie rozłożylo, malutka potrzebuje teraz silnej Mamusi.

basia681
nikogo nie ma ,,, ninia spi
Ile śpią wasze dzieciaczki ? Moja do pld kolo 9 z godzinke lub dwie śpi , a potem w pld z godzinkę i potem dopiero na noc kolo 19 -20 idzie spać ...

pobudka ok.9 rano do 10 potem spi 1-1,5h potem 30min na spacerku, zalezy jak wyjdziemy, między 17-20 z 1,5h i juz na noc od 21 lub 22.

Witam poweekendowo.
Przede wszystkim roniu niech Ci nasza Olcia kochana szybko zdrowieje!

My urodziny Roksanki zaliczone, w sobotę był najazd dzieciaków, myślałam, że w łeb se strzele hehe" ciociu to, ciociu tamto...." hehe a zabawa była tak, że podobno na dworze ich było słychać, najgorzej było jak włączyły karaoke :-PPP Aha i oczywiście furorę zrobił tort z Hannah Montanna :)
W niedzielę już kulturka, bo było dla rodzinki czyli sami dorośli przy kawce i ciasteczku ;)

U nas ze spaniem tak, że pierwsza drzemka 0 9 , potam w południe, a następna 16 najpóźniej 17, i o 20 na nockę. Mam nadzijeę że mi niańka nie pop....li do reszty tego spania, bo będe ja musiała wywalić jak nie będzie robiła jak jej mówię wrrr....

ROKSANIA
http://s2.suwaczek.com/200103282080.png

LENUSIA
http://s4.suwaczek.com/200909042080.png

a u nas zmiana czasu działa na moją korzyść, dzieciaki zamiast o 6:00 obudziły sie o 7:00, poleżeliśmy jeszcze pół godzinki i wstaliśmy i tak lubię...

zamówiłam sobie maitaj dla Zośki i Maćka, koleżanka szyje. w sklepie to coś kosztuje 110zł a ona mi uszyła za 75zł

Mei Tai nosidła dla dzieci

już nie mogę się doczekać. Będę mogła nosić i macka i Zosię, zamówiłam sobie dwie sztuki, Szymon na rower, maluchy w maitaj i można pospacerować, iść do wesołego miasteczka, do sklepu, bez szarpania się z wózkiem...no i nad morze nam się przyda, przecież wózkiem nie będę po plaży zasuwać...

Szymon - 6 lat; Maciuś - 3 lata; Zosia - 2 latka.

dzień dobry
witam z kawką :kawa:
u nas też zmiana czasu mi się podoba, spanie do 7, potem wylegiwanie się z 30 minut, mleczko, przebieranko i teraz Miki się bawi, a mama w net :oczko: Już 2 kupki dziś przebrałam, w ogóle ten mój syn nie oszczędza pieluch, tylko świeżą założę to zaraz kupal

Roniu przede wszystkim współczuję i dużo, dużo zdrówka życzę dla Oleńki, bidulka nasza mała, skąd takie cholerstwo się bierze

M_Monika przekaż Roksanie wszystkiego najlepszego do ciotki!
A z nianią rób porządek, co Ci będzie dziecko rozpuszczać, pewnie dla niej najwygodniej żeby cały czas spała, cwaniara jedna

Izak super nosidło, no jednak z 3 dzieci już trzeba nie lada sobie radzić, jedno to się jeszcze jakoś ogarnie, choć czasem i z jednym jest problem, a Ty dzielna mama dasz radę, podziwiam Cię, nie dość że trójka to jeszcze takie maluchy wszystkie, ale już będą bardziej samodzielne jak będzie fajnie

http://fajnamama.pl/suwaczki/3s5p642.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63875.png