Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

madziaas
ronia
jestem nigdzie nie poszłam
Olka usnęła

powiedzcie mi przejmujecie się zielonymi kupkami ?

Mi ktoś mówił (tylko nie pamiętam kto :lup: ) że to źle jak dziecko ma zieloną kupke bo,że ja źle coś zjadłam i dlatego;/

to zależy co zjadłaś, jeśli coś co mogłoby zabarwić kupę to luz, ale jeśli nie to dla mnie zawsze jest to sygnał ostrzegawczy i zapala mi się czerwone światełko. Obserwuję, mierzę temperaturę i jak utrzymuje się to 2 doby to kierunek pediatra...

Szymon - 6 lat; Maciuś - 3 lata; Zosia - 2 latka.

Izak1979
aganiecha
A, jeszcze mi się przypomniało - Aliss, ślicznie Natanek siedzi. :brawo:Chciałabym żeby nasz Rojberek też już siedział, ale wszystko w swoim czasie.

Aliss ja też Gratuluję...moja Zosia też już siedzi..

:brawo: dla Zosi :)
Cześć Izak dawno Cie nie było,fajnie że jesteś:)

To ja też sobie odlicze 6 miesięcy bo Kacperek jest z 27 lipca:)
Tosiu a właśnie jak to jest z netem że można odliczyć?

Dziecko to najwspanialszy prezent od życia

kasia001
witajcie,wybralam sie dzis z malym na cwiczenia,strasznie pchalo sie wozek,myslalam ze nie dowioze do przychodni malego takie zaspy,przez tory tramwajowe tez ledwo co przeciagnelam wozek no ale dotarlam,pod przychodnia auta zatarasowaly mi podjazd i musialam gramolic sie prze wielka zaspe,no ale udalo sie tez,w przychodni okazalo sie, ze kapie woda z dachu i cwiczen nie bedzie,oczywiscie zla ubralam sie a w myslach po co ja sie tu telepalam taki kawal!!grrr no ale nic wracam znowu przez ta wielka zaspe ramole wozek,stoi takich dwoch chlopakow kolo mnie w wieku mojego M cos czyli 25 lat i patrza na mnie jak sie siluje,ja ciagne wozek a ten zostaje podrugiej stronie sniegu,nagle sil nabralam i wyciagnelam go,stanelam odwrocilams ie do tych koleci i mowie NA CO SIE GAPISZ,POMOGL BYS!!!!! :Wściekły::Wściekły::Wściekły: oni na to spuscili glowy i nic sie nie odezwali..

wiesz co wiem co czujesz , bo ja siw wybrałam jakiś tydzień temu z całą trójką do przychodni. Myślałam, ze ducha wyzionę, Zosia i Maciek w wózku, ciężkie to jak diabli, zasypane wszędzie a gdzie można by przejść to samochodami zastawione, grrrrrr a podobno kobiety "siedzą " w domu z dziećmi i sa całkowicie beztroskie...

kasia001
hehe dobre :) aganiecha fajna zabaweczka :) ja ciagle wypatruje cos w miare cenowo i fajnego dla mojego malego bo juz nudzi sie tymi samymi grzechotkami :/

Zosia bawi się dźwiękowymi zabawkami od czasu do czasu, kierownicami z melodyjkami i światełkami, bo samymi grzechotkami to tez już nie chce...ale ona ma tę dobrą sytacje, ze ma zabawki chłopaków w zanadżu, wiec zawsze coś ciekawego w jej ręce wpadnie...hihihi

kasia001

macie dobre miksery?? kurcze ja swoj od siorki pozyczylam taki malutki i kurcze marchewke ostatnio tak mi zmielil ze tylko porozbryzgiwalo ja po kielichu a wygladala jak przetarta przez tarke :/

ja używam blendera, mały jest szybko się myje i sieka perfekcyjnie, hihi

Tosia27
Agatha
Kasia AJ mam dobry dziś robiłąm wyszło takie lekkie jak pianka tak to zmiksowałam. Dostałam robota kuchennego pod choinkę w zeszłym roku i teraz jest jak znalazł.

Właśnie wojuje z młodym, zeby zasnął w łóżeczku. Trwa to już 20 minut i końca nie widać, nawet nie płacze za mocno ale zadowolony to on nie jest.

i co zasnął Antoś?
Majeczka już śpi godzinkę wiec chyba zaraz ją bedę budzić na kąpiel:)
nie chcę jak wczoraj czekać prawie do północy by zasnęła

Tak, ale dopiero teraz po kąpieli był już tak padnięty, ze nawet nie dokończył kolacji bo zasnął w trakcie.

Izak fajnie ze wrocilas :) mam nadzieje ze na dluzej :) Gratulacje dla Zosienki!!!

Widze temat PITow ::): U nas jest troche inaczej i okres rozliczeniowy trwa do 5 kwietnia wiec jeszcze troszke czasu nam zostalo, ale tez nam sie w tym roku cos dostanie :)

Pogoda dziewczyny masakra u nas tyle sniegu ze ja juz sie boje co bedzie jakto wszystko stopnieje, a co najgorsze znow proszy...

U nas z siedzeniem coraz lepiej, mowilam ze maly wytrzymuje 30 s ??? dzis chyba z 5 minut siedzial w lozeczku zadowolony ::):

Jutro bede wiedziala jak mi projekt wypadl... trzymajcie laski kciuki... tak chcialabym to miec juz za soba i pojechac w koncu do Ł... straaasznie tesknie.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6e6ydimiqwypp.png

http://www.suwaczki.com/tickers/abnzlnkp1dcxwr9b.png

http://www.mamacafe.pl/suwak/12395.png

Co do zupek domowych to ja bardzo ubolewam, bo maly tez nie bardzo chce je jesc ::(: (tzn ja za czesto nie robie, ale pare razy mi sie zdarzylo, moze musi sie poprostu do nich przyzwyczaic ??? Zje troszke ale pozniej pluje i placze, albo zaczyna kaszlec i miec odruch wymiotny... Zauwazylam ze czasem tak robi specjalnie jak cos mu nie pasuje cwaniak maly, bo jednego dnia nie chce, a na drugi dzien sloiczek to dla niego za malo i chetnie zjadlby wiecej, wiec to raczej nie dlatego ze mu nie smakuje :)
Ostatnio nawet owocki mu nie podchodza, niewiem moze nie jest glodny.... a mozna juz takiemu dziecku dawac jogurciki np danonki??? mysle ze to zjadalby chetniej...

alisss
Izak fajnie ze wrocilas :) mam nadzieje ze na dluzej :) Gratulacje dla Zosienki!!!

Widze temat PITow ::): U nas jest troche inaczej i okres rozliczeniowy trwa do 5 kwietnia wiec jeszcze troszke czasu nam zostalo, ale tez nam sie w tym roku cos dostanie :)

Pogoda dziewczyny masakra u nas tyle sniegu ze ja juz sie boje co bedzie jakto wszystko stopnieje, a co najgorsze znow proszy...

U nas z siedzeniem coraz lepiej, mowilam ze maly wytrzymuje 30 s ??? dzis chyba z 5 minut siedzial w lozeczku zadowolony ::):

Jutro bede wiedziala jak mi projekt wypadl... trzymajcie laski kciuki... tak chcialabym to miec juz za soba i pojechac w koncu do Ł... straaasznie tesknie.

:brawo: dla Natanka:)
Trzymam kciuki za jutro

Dziecko to najwspanialszy prezent od życia

alisss
Co do zupek domowych to ja bardzo ubolewam, bo maly tez nie bardzo chce je jesc ::(: (tzn ja za czesto nie robie, ale pare razy mi sie zdarzylo, moze musi sie poprostu do nich przyzwyczaic ??? Zje troszke ale pozniej pluje i placze, albo zaczyna kaszlec i miec odruch wymiotny... Zauwazylam ze czasem tak robi specjalnie jak cos mu nie pasuje cwaniak maly, bo jednego dnia nie chce, a na drugi dzien sloiczek to dla niego za malo i chetnie zjadlby wiecej, wiec to raczej nie dlatego ze mu nie smakuje :)
Ostatnio nawet owocki mu nie podchodza, niewiem moze nie jest glodny.... a mozna juz takiemu dziecku dawac jogurciki np danonki??? mysle ze to zjadalby chetniej...

Aliss danonki raczej nie ale ja dzisiaj zakupiłam jogurcik misiowy ogródek po 6 miesiącu, nie wiem czy do Was docierają i mam zamiar podać niedługo:)
Dominik jak mu nie smakuje robi identycznie, kaszel, plucie, prychanie, odruch wymiotny... moich nie chce jeść za za żadne skarby...
szkoda

Zawsze trzeba próbowac czegoś nowego. Pamiętaj amotorzy zbudowali Arkę, profesjonaliści- Titanica...

a Dominik chyba strasznie silny jest siedzi już sam, bardzo długo, nie chwieje się , główka nie lata:) i normalnie się bawi nawet pół godziny , staram mu się ograniczać ale w sumei jak siedzi sam bez pomoc , żadnych poduch ni nic tylko mama w pobliżu asekurująco to może niech siedzi...strasznie szybko mi się wydaje...

Zawsze trzeba próbowac czegoś nowego. Pamiętaj amotorzy zbudowali Arkę, profesjonaliści- Titanica...

Nikula
alisss

Aliss danonki raczej nie ale ja dzisiaj zakupiłam jogurcik misiowy ogródek po 6 miesiącu, nie wiem czy do Was docierają i mam zamiar podać niedługo:)
Dominik jak mu nie smakuje robi identycznie, kaszel, plucie, prychanie, odruch wymiotny... moich nie chce jeść za za żadne skarby...
szkoda

Tak mie sie zdawalo wlasnie bo szukam iszukam i nic o tym nie znalazlam :) No nic musze poszukac tego misiowego ogrodka ::):

alisss

Będę trzymać mocno kciukaski i daj znac jak wrócisz :D

ronia
alisss

Będę trzymać mocno kciukaski i daj znac jak wrócisz :D

Dzieki, ale jutro nigdzie nie jade musze tylko zadzwonic do profesora, strwierdzil zebym nie przyjezdzala od razu ,bo moze nie bedzie to konieczne..... chcialabym bardzo zeby tak bylo ale raczej nie licze hehe i pewnie w czwartek jade do Szczecina ...

Halo!!!
Qlczak stuka w klawiaturę, pewnie nikogo nie ma, ale cóż.
Ronia dzielna jesteś kobieta, musisz sie trzymać, masz dla kogo :15_2_138:
Blondi ja chodzika nie kupie, bo to na bioderka wpływa i dzieciaki maja nóźki na beczce prostowane, swoja droga nie wiem jak to sie stało, że mój braciszek ma proste nóżki hihih
Tosia uświadom mnie, o co chodzi z odliczeniem pitu, konkretnie o dzidziusia
Agatha to dobrze, że nie mleko, tylko teraz masz zadanie odnaleźć winowajće. Daj znać co lekarka przepisała.
Nikula ja szczepię synka i nie kumam jak wykształceni (bo głównie to oni nie szczepią) ludzie mogą to ignorować.
Alisss trzymam, trzymam, pisz co i jak, żeby mi pazurki nie zdrętwiały od trzymania :oczko:
Ania_83 też się trzymaj dziewczyno.
I dalej nie pamiętam co miałam napisać to sobie idę :36_1_22:

Widze że Qrczak był ale się zmył
ale brechatć mi się śmiało jak ostatnio eska mi posłałaś i M leci z komem do mnie i krzyczy że jakiś kurczak pisze :hahaha:
Trochę mnie przeraziła ta emotka matka masa zakupów poczochrane włosy i jeszcze mały synek na ręku :lol: no ale jak mówisz że damy radę to ja Ci wierzę /jeszcze/