Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

no ładnie... nie było mnie raptem pół dnia a lektury do nadrobienia ojojoj dużo ale strasznie lubię czytać wasze wypowiedzi :) nie obraźcie się jeśli nic mądrego wam nie napiszę :)

takiego smaka na pomidorka z cebulką i śmietaną mi narobiłyście, że aż bym zjadła, ale pomidorka ostatniego dziś skonsumowałam więc w domu brak....
ja dziś znów bób jadłam i poprawiłam pierogami z serem....

dziewczynki coś dziś podbrzusze pobolewa ale chyba przez moją głupotę bo byłam w rossmanie po kilka rzeczy i nie było to ciężkie może ze 3 kg ale dźwignęłam do samochodu....

Karikari, spokojnie ! Podprzusze może też pobolewać, bo macica ciągle się powiększa. Ja prawie codziennie mam bóle podbrzusza, ale chyba się już do nich przyzwyczaiłam.

Spokojnie, odpocznij sobie :) Do dzwigania musimy naszych Panów zagonić hehe mój dziś targał maszynę do szycia dla mnie :D bo musiałam od mamy pożyczyć, bo kupiłam zasłony i sa o prawie 60 cm za długie :O

Dziewczyny normalnie szok ile miałam do nadrobienia! :))

Megi tak tak, to ten już w sumie nie szczeniaczek a duży łobuziak :))

Zrezygnowana po prostu mi szczęka opadła jak przeczytałam, aż nawet nie wiem co napisać :(

MłodaFasolka połączenie the best :))

Jeśli chodzi o wyprawkę to ja tylko kupiłam skarpetusie, ale dostałam parę siat chłopięcych ciuszków od koleżanaki, bardzo ładnych :))

Dzisiaj miałam okropną przygodę :( w ciągu dnia,a to bolała, a to nie bolała głowa, już zaczęłam się do tego przyzwyczajać. Położyłam się na godzinę jakoś po 16. Jak się obudziłam to nie mogłam wstać tak mi się w głowie kręciło, w łazience podtrzymałam się pralki, bo inaczej bym upadła :(( nie wiem co to było, jak się położyłam to cały pokój mi wirował, godzinę poleżałam i jakoś mi przeszło, ale to co przeżyłam, to było okropne ;((

monikam, takie historie moga nam sie teraz zdarzac ! Sprawca jest nasze niskie cisnienie w czasie ciazy.
Trzeba bardzo uwazac, szczegolnie w sklepie. Ja np. nie wystoje w kolejce 3-5min, bo juz mi duszno, slabo i mam mroczki przed oczami.

http://dzieciowo.pl/2011/12/kupujemy-wozek-top-lista-najwiekszych-pomylek.html wrzucam Wam link odnośnie wyboru wózka. Czytam i ze smiechu płacze prawie :D

Poziomka84 Wyślij wiadomość • 10 godzin temu
Zgłoś nadużycie
.
Marta ty w ogóle konczylas podstawówkę? Ja napisałam, ze jedna z dziewczyn miała rację, ze część z was to dupolizy. Nieważne. nie mam ochoty w kółko czytać o tabelkach, ciuszkach i lizaniu dupy wanesie. Nie macie pojęcia o ciąży i o tym co ważne. Dziecinada.
( pisala poziomka a raczej sfrustrowana baba!) Jesli niemasz ochoty czytania o tabelkach,ciuszkach itd to pytanie co ty tu robisz? Jezeli my wszystkie niemamy pojecia o ciazy i co jest wazne to Pani profesor moze nas poinformowac moze wkoncu napiszesz cos z sensem i na poziomie bo do tej pory pokazalas tylko niski poziom inteligencji i hamstwo,tu raczej o takim czyms niepoczytasz tylko o ciazy,zdrowiu,samopoczöciu czy ciuszkach!!!!!!!Czytalam to co do tej pory pisalas i szczeze möwiac szkoda mi ciebie! I zröb nam przyjemnosc nieröb tego wiecej bo my zajmujemy sie ciaza a nie pierdolami takimi jak ty! Zycze zdrowego malenstwa !

Dzięki za odpowiedź co do Mg z B6, byłam ciekawa :) Ja biorę z zalecenia mojej p.doktor :)
Nadrobiłam trochę zaległości, ale i to nie wszystko...
Co do poziomki, to radzę ignorować jej wypowiedzi, to definitywnie nie jest wątek dla niej. Od samego początku wzniecasz konflikty, a więc nie pozostaje nic innego jak grzecznie Cię pożegnać. Założyłam ten wątek po to, żeby dziewczyny na podobnym etapie ciąży, mogły porozmawiać o wszystkim! O ważnych rzeczach i tych trochę mniej. O tym jak się czują, czego się obawiają, i żeby się wspierały, kiedy drugiej coś się dzieje złego. Przykro Mi, że wszystkie się teraz denerwujemy z powodu Poziomki, bo to nie jest dla Nas dobre, więc darujmy sobie już ten temat i nie reagujmy na jej prowokujące, prostackie wypowiedzi. :)

Powiem wam, że ja dziś mam powera jak bym dziesięć litrów kawy wypiła :D Obudziłam się o 5.30 i juz nie mogłam zasnąć, nosiło mnie, żeby cos zrobic... zrobiłam mężusiowi kanapki do pracy, podlałam kwiatki... pobawiłam się z psiakiem i teraz leżę znów i pisze tutaj do was :) Zaraz trzeba obudzić mojego A do pracy, bo powinien być na 7... a jest 15 po :D Ale jak sie jest sobie szefem to troche można przyspać :D

Jak czytałam wasze wypowiedzi o opiece medycznej za granicą.. to aż mnie ciarki przeszły... ;/ Jednak Polska w tym wypadku troszkę przoduje, ale rzeczywiście... becikowe itd. w Polsce to porażka.

Miłego dnia! :*

Witam dziewczynki wczoraj troche poplamiłam znowu jak wkładałam sobie luteine oczywiscie odrazu zadzwoniłam do lekarza innego tez z tego smego szpitala gdzie bede rodzic bo moja Pani jest na urlopie .
Wczoraj przjmował prywatnie u siebie jechałam bo wiecie co plamienie budzi strach wiec zwariowała bym siedzac w domu ! I badzo sie ciesze ze pojechałam poniewaz mnie zbadał i uspokoił w 90%.
Wczoraj znowu widziałam moja dzidzie:)najbardziej mi na tym zalezało czy ma sie dobrze!
macica jest s zczelnie zamknieta ładnie łozysko sie krztałtuje na przedniej sciance tam gdzie powinno natomiast plamienie jest z szyjki nizej:( powiedział ze moga byc małe polipy lub ze macicaa sie powieksza i naczynka pekaja sa kruche i stąd te plamienia wazne ze jest to sluz brazowy takie brudzenia nie zywa krew swieza .
lezec sobie mam odpoczywac i brac luteine ale pod jezyk bo przy plamieniach ona sie nie wchłania w pochwie wiec biore pod jezyk ciesze sie ze wczoraj do niego pojechałam bo tak bym sie stresowała a tak mnie troche uspokoił ze z dzidzia ok .
Dziwił sie ze w szpitalu dali mi luteine podjezykowa i kazali ja brac dopochwowo przy plamieniu ah jednak prywatna wizyta to calkie innne podejscie ! Pozdrawiam dziewczynki :)mśyle ze w koncu mi sie to uspokoi wazne ze z dzidzia ok
Brzuch po bokach tez mnie pobolewa czasem ale teraz to wsztstko nam sie rozciaga wiec ma prawo pobolewac :)

Na temat poziomki sie nie wypowiadam bo musiała bym się tu brzydko wyrazic a szkoda łamać język.

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Witajcie Dziewczynki,
jestem już po usg prenatalnym i z Dzidziolkiem wszystko ok. Lekarz powiedział, że jeszcze za wcześnie, żeby określić płeć. Przezierność karkowa- 1,01 mm. Dzidziol ma już 64 mm od główki do pupki. Zdjęcia nie mam, ale mężu nagrał filmik telefonem. Cudownie było patrzeć jak zakrywa buzię rączkami, wyraźnie widać wszystkie paluszki u rączek. Według usg jest to 13t 1d. Zwolnienie dostałam, następna wizyta 26 czerwca. Dostałam całą reklamówkę próbek i ulotek, biorę się za przeglądanie:) Uwielbiam mojego lekarza, a chodzę na NFZ.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sroeq551izby2.png

Vanessa, dobrze, że z Maleństwem wszystko ok, a i Ty będziesz spokojniejsza.
Olusssia, zamierzam rodzić w Miastku. Dyrektor to znajoma mojego męża. Już się pytała, na kiedy ma dla mnie salę rezerwować. A chodzę do przychodni na 11 Listopada do dr Kusia - super człowiek i lekarz :)
Przejrzałam wszystkie ulotki, min. jest wśród nich TWOJA KARTA WYPRAWKOWA. Lista rzeczy potrzebnych do szpitala, lista rzeczy potrzebnych dla Maleństwa. Jest też płyta z filmikami jak przewijać, kąpać i masować Dzidziolka, płyn do prania, krem nivea na odparzenia, próbka bio-oil i kilka innych ulotek, min. z wózkami :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sroeq551izby2.png

Hej dziewczyny. Ja właśnie wstałam. Do 3 w nocy nie mogłam spać. Olussia7 znam ten ból co do wciskania jedzenia. Straszne to jest. Za godz mam wizytę u swojego lekarza. Ciekawe jak tam mój mały brzdac.

A co do becikowych itp. To ja mam zdanie jeśli się nie ma ubezpieczenia grupowego(za które samemu trzeba placic) to się tak naprawdę nic nie dostanie. U mnie się też przewinal pomysł z zakładaniem działalności i opłacania tych najwyższych składek. Ale problem w tym, że jestem zatrudniona na umowę o pracę i strasznie skarbowka to później kontroluje. Wiec daliśmy sobie z tym spokój

Cześć dziewczyny muszę sie pochwalić dzisiaj w nocy razem z mężem czuliśmy pierwsze małe kopniaczki od synusia :) w dzien nasze maleństwo jest spokojne a w nocy wariuje.
Uczucie miałam jak by mi pękaly banki w brzuchu takie trochę jak bym może puszczala baki w brzuchu śmieszne a do tego jak położyłam rękę na brzuchu tu czułam takie delikatne kopniaki dokładnie w tym momencie jak bańka pękała :) ale takie bardZo delikatne i malutkie słodkie to było . Jestem taka szczęśliwa

Witam dziewczynki! dzisiaj wstałam i czuje się super, czego Wam również dzisiaj życzę :))
Lenson super ten artykuł :)
MartaA nie ma co się denerwować, jak już tutaj ktoś napisał, najlepiej to ignorować. Każda z nas zna swoją wartość i na mnie tego typu teksty w ogóle nie działają, a śmieszą wręcz :)
Gabi82 też uważaj na siebie :)
Vanesa 35 dobrze, że pojechałaś do lekarza, zrobiłabym tak samo dla własnego spokoju.
soqlka fajnego masz lekarza i to na NFZ, zazdroszczę tych wszystkich próbek :)) może jak będziesz miała chwilę czasu to napiszesz co jest na tej karcie wyprawkowej?
olusssia7 nie wiem czemu ale się uśmiałam jak czytałam o pomidorkach hehe :)) u mnie też wszyscy najmądrzejsi, ale to chyba taka natura mam i babć :))
Megi1992 Gratulacje! Ja już nie mogę się doczekać tych pierwszych ruchów :))

Dziś w nocy budziłam się. Jak przekręcałam się na lewy bok to czułam lekki ból w brzuchu po lewej stronie. W nocy miałam maciupieńkie czerwone plamienie, nad ranem było juz brązowe małe plamienie. Teraz nic nie ma.
Czuję się fatalnie, jakbym była pijana. Czuje brzuch na dole, takie ciągnięcie. Nawet nie mogę myśli zebrać
Mama co chwilę dzwoni i pyta się: jak się czujesz, czy jesteś ciepło ubrana i wciska mi jedzenie, bo to przecież jest zdrowe, same witaminki. Natomist teściowa jedz, jedz, bo trzeba jeść za dwoje. Jak tu nie denerwowac się.
Soqlka cieszę się, że z dzidzia wszystko jest w porzadku
Megi1992 super, zazdroszczę i nie mogę doczekac sie pierwszych ruchów

Lenson super artykuł o wózkach ;) też się trochę pośmiałam;) o większości rzeczy wiedziałam ale warto mieć go pod ręką jak sie idzie wybierać wózek dla maleństwa;)

Vanesa 35 dobrze że byłaś wczoraj u lekarza. stosuj się do zaleceń lekarza a na pewno będzie wszystko dobrze;)

soqlka super że wszystko dobrze z twoim maleństwem;) tak trzymać;)

olusssia7 nie daj się zdominować;) ja mam ten sam problem z teściową też mi wciska choć ja mówię że nie chce;( musimy być twarde, wiadomo że one chcą dobrze ale to my jesteśmy w ciązy i my wiemy czego w danej chwili potrzebuje nasz organizm ;)

Megi1992 zazdroszczę na pewno są to cudowne chwile ;) mam nadzieje że szybko każda z nasz ich doświadczy ;)

Gabi82 może warto zadzwonić do lekarza prowadzącego, on na pewno powie Ci co masz zrobić. Trzymam kciuki żeby Ci się wszystko ładnie unormowało;)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jyqw72m9x.png

https://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpa9terjpy.png